Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Chalet de Pierre

    Le Chalet de Pierres, charme op grote hoogte

     

     

     

     

    Aan de voet van de piste van Les Verdons – een van de mooiste afdalingen van het skigebied Les Trois Vallées – ligt Le Chalet de Pierres met zijn terras dat uitkijkt over een sneeuwtapijt en een dak in oud hout dat zich aftekent tegen een azuurblauwe hemel. Bewerkte balustrades in dennenhout en typische objecten uit de Savoie creëren de warme sfeer van Les Airelles Ormello.

     

    Dit chalet vol snuisterijen, bonte schilderijen en oude canapés vertelt een eigen verhaal waarin jeugdherinneringen aan thuis of bij oma een grote rol spelen. De plek wordt aanbevolen door estheten en is erg in trek bij skiërs, snowboarders en zelfs wandelaars die er samenkomen om te genieten van een warme wijn, een lunch of een onvergetelijke, lekkere pauze. Binnen heeft de chalet gezellige hoekjes voor verliefde koppeltjes, maar ook grote houten tafels waar overdag en ’s avonds gezinnen en vrienden aanschuiven voor een lekkere en feestelijke familiekeuken! De mezzanine biedt een onmetelijk uitzicht over de pistes en de top van de Saulire.

     

    Le Chalet de Pierres, dat steen per steen opnieuw werd opgebouwd (alle stenen zijn afkomstig van een oud station in La Maurienne), is al verschillende decennia verankerd in het culturele erfgoed van dit wintersportgebied. Het is een Alpeninstituut dat druk bezocht wordt door de jetset voor zijn zuidelijke oriëntatie, de rijke keuken en het ongelofelijke cachet.

    Deze oase van geluk te midden van de pistes werd ingericht door “Madame” Raymonde Fenestraz die later de leiding overliet aan drie kleurrijke personages: Yvette Saxe en de gebroeders Chassagnol, ook wel de “Beaux gosses” genoemd worden. Hun goede humeur en historische replieken maakten de reputatie van dit restaurant langs de piste. De bezoekjes van “Madame”, in haar skipak en uitgedost met al haar juwelen, vormden stof voor heel wat conversaties. In 2010 werd Le Chalet de Pierres – befaamd om zijn immens terras, zijn taart met Beaufort en zijn ongelofelijke dessertenbuffet – overgenomen door Stéphane Courbit en geleid door Séverine Pétilaire-Bellet. Sindsdien is deze plek misschien nog magischer geworden.

     

    Op het terras wachten tafels vol heerlijke zoetigheden op de skiërs. Te midden van dit festival van kleuren, geuren en smaken staan watervallen van meringue, piramides van fruittaarten met daartussen chocoladedennenappels. Chef Lionel Horlandynio en zijn koks maken van iedere maaltijd een feestelijk en gezellig moment. U kunt genieten van de traditionele Franse keuken of van specialiteiten van de Savoie. De obers en serveersters dragen, net als vroeger, baretten – rode voor de vrouwen, zwarte voor de mannen – en ze zijn gekleed in vestjes en kniebroeken in geribd fluweel. Zo vormen ze een vrolijk spektakel te midden van de 500 gasten waarvoor plaats is in het restaurant. De kinderen (maar ook de volwassenen) kunnen zich uitleven op de schaatsbaan die open is van december tot april.

     

    Verder worden er tijdens de lunch ook concerten georganiseerd en ’s avonds tovert een dj het terras om tot een echte dansvloer. Vooral tijdens de twee nieuwe thema-avonden: een “Champagneavond” en een “Wodka-avond!”. Deze feestelijke sfeer heeft een sneeuwbaleffect: “Verdons by night” biedt één avond op twee in de week nachtskiën aan. De pistes van Les Verdons zijn dan open. En voor u aan dit avontuur onder de sterren begint, kunt u langs de pistes nog genieten van een glas warme wijn.

     

    Le Chalet de Pierres behoudt de authenticiteit van een pisterestaurant maar dan gecombineerd met de luxueuze charme van een dienstverlening met aandacht voor de kleinste details. RVH.

     

     

     







    21-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.magimix 40

    Magimix 40:

    Het plezier om te koken als een chef-kok

     

     

     

     

    Wat ooit begon als een toemaatje op het professionele gamma van Robotcoupe om ook de huismoeder tot een meer variabele keuken te stimuleren, is de voorbije decennia uitgegroeid tot een assortiment toestellen, dat met elk professioneel gamma kan wedijveren.

     

    Magimix bestaat inderdaad al 40 jaar waardoor de uitvinding van de multifunctionele keukenmachine, meer dan oneerbiedwaardig ‘robot’ genoemd, gestalte gaf aan een trend die de wereld van de restauratie op ingrijpende wijze zou veranderen.

     

    Magimix in een notendopje:

    1984: de introductie van de eerste eiwitklopper

    1985: de machine krijgt kleur

    1986: de eerste editie van het gama Le Grand Chef

    1988: de ‘robot’ krijgt meerdere kuipen waardoor een snelle aaneenschakeling van opeenvolgende bereidingen mogelijk wordt

    1994: creatie van de eerste compacttoestellen met een plaatswinst tot 25%

    2005: een nieuw assortiment met de XL toevoergoot en een bakkenskneedmes

    2008: uitbreiding mogelijk via een aantal optonele setes

    2009: de blendermix geeft perfecte emulsies

    2010: toevoeging van een blokjesset

     

    Het multifunctionele toestel is dus in de loop der jaren uitgegroeid tot een apparaat dat ook de dagelijkse keuken de mogelijkheid biedt om complexe en ingewikkelde bereidingen op een snelle en makkelijke manier tot een goed einde te brengen. Het toestel is niet aleen robuust en effeciënt maar kijrgt bovenden 20 jaar garantie op het motorblok mee.

     

    De 40ste verjaardag krijgt des te meer allure nu het CS5200XL premium assortiment beschikbaar is. Dit multifunctioneel apparaat, beschikbaar in 9 kleuren met de échte klassiekers maar ook moderne tinten zoals roze en nachtblauw beschikt naast de traditionele bereidingen en accessoires ook over een sapcentrifuge en smoothies mix, een extra gietvorm en een groentepureepers. RVH.

     









    21-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neckermann, doosjes die doen reizen

    Nieuwe doosjes die doen reizen voor onder de kerstboom!

     

     

     

     

    Zowat een goed jaar na de lancering komt reisorganisator Thomas Cook alweer met 3 leuke, nieuwe Travelboxen op de markt. Het bestaande aanbod van 21 ‘doosjes die doen reizen’ werd recent aangevuld met een Travelbox Parijs (99.90 euro), een Travelbox Barcelona (199.90 euro) en een Travelbox Discover Europe (199.90 euro).
    Perfecte aanraders voor de eindejaarsfeesten!

     

    Thomas Cook lanceerde in oktober vorig jaar 21 Travelboxen,  opgedeeld volgens prijs en thema. 21 Inspirerende ‘doosjes' met een voucher voor een dagtrip of een verblijf voor 2 personen, een handig boekje en - goed gezien - een leuk postkaartje.

    De Bed & Breakfast box, waarmee je jezelf of een ander 1 overnachting voor 2  ( incl. ontbijt) cadeau doet in een van de 60 door Thomas Cook geselecteerde hotels is by far de best lopende Travelbox tot hiertoe. Maar de 3 nieuwe boxen, die de reisorganisator na een grondige analyse nu lanceert, zouden die snel naar de kroon kunnen steken…

     

    Travelbox Parijs

    Goed voor 1 nacht Parijs, met z’n tweeën, inclusief ontbijt, in één van de meer dan 20 geselecteerde hotels in Parijs. Kies daaruit bvb het hotel Aida Marais *** : een charmant en kleurrijk driesterrenhotel, aan de hippe Marais-wijk.

     

    Travelbox Barcelona

    Goed voor 2 nachten, met 2 personen, inclusief ontbijt, in één van de meer dan 15 geselecteerde hotels in Barcelona. Opteer hier bijvoorbeeld voor hotel Tryp Condal Mar ****, één van de meest moderne en innovatieve hotels van de Catalaanse hoofdstad, op enkele minuten van het strand Mar Bella en het winkelcentrum Diagonal Mar en met een dakterras met zwembad van waar je een adembenemend uitzicht over de stad hebt.

     

    Travelbox Discover Europe

    Met deze Travelbox verblijf je met 2 personen gedurende 2 nachten, inclusief ontbijt, in één van de meer dan 55 geselecteerde hotels in een Europese stad. Of je nu kiest voor de gezelligheid van Dublin of voor het mediterrane klimaat van Athene, met deze Travelbox ontdek je Europa in no-time!

     

    Wie graag wat langer blijft kan dat snel zelf regelen, een extra overnachting bijboeken kan in een handomdraai. Uniek aan de 24 Thomas Cook Travelboxen is ook dat elk doosje steeds een cadeau voor 2 is. Of je het voor jezelf koopt of weg schenkt, je doet er altijd 2 personen een groot plezier mee.

    Het is ook mogelijk om Travelbox waardebonnen van 25, 50 of 75 euro in een charmant doosje te kopen, waarmee je bestemmeling zelf z’n keuze uit het ruime Thomas Cook Travelbox aanbod kan maken! RVH.

    Thomas Cook Travelshop, website (www.travelbox.be) of contact center (070/ 750 244), bij Fnac, Club, De Standaard of Dreamland.

    21-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haacht herlanceert export8
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brouwerij Haacht herlanceert Export 8

     

     

     

    Sinds jaar en dag wordt het biermerk Export van Brouwerij Haacht – genoemd naar het gelijknamige type lagerbier – gretig gesmaakt in bepaalde regio’s van Oost-Vlaanderen.

    Dit type bier benadert zowel smaaktechnisch als op visueel vlak zijn soortgenoot pils, maar staat in Oost-Vlaanderen voor een net iets lichter alcoholgehalte en voor een typische conditionering in een fles van 33cl, verkocht in kratten van 24x33 cl.

     

    Tussen pakweg 1925 en 1975 was dit type lagerbier in België erg populair bij de arbeidersklasse. Dankzij een iets lager alcoholgehalte (4,7%) verkoos de werkende man, die verfrissing zocht tijdens de werkdag, deze dorstlesser boven een klassieke pils (rond de 5%)

    .

    Bovendien kwam dit bier door zijn verlaagde alcoholgehalte in een lagere accijnscategorie terecht, waardoor ook de verkoopprijs voordeliger uitkwam. Dat maakte een export toegankelijker voor het grote publiek. Het werd dan ook vaak geschonken op volksfeesten en kermissen.

     

    Tijdens Horeca Expo (Gent) dat aanstaande zondag van start gaat, zal het bier  kunnen geproefd worden onder de naam Export 8. Het cijfer 8 verwijst niet naar een alcoholpercentage (immers slechts 4,7% vol.alc.!) maar naar de vroegere symboliek en historiek die dit getal draagt voor de Brouwerij. De 8 was fonetisch immers voldoende neutraal om als symbool te staan voor het woord ‘Haacht’ (Haacht klinkt in

    spreektaal als Acht in beide landstalen) en stond halverwege vorige eeuw dan ook vaak op flesetiketten van dit Belgische familiebedrijf. Vandaag staan zowel een vernieuwd etiket en een originele kroonkurk, als een specifiek glas dat de beleving een extra duw geeft, garant voor de gezochte retro look&feel.

     

    Het bijpassende pos-materiaal in de stijl van het merk kan een gemengd publiek van

    jong en oud aanspreken. De senior die het merk al sinds jaren lust, net zozeer als de

     jonge, hippe kerel die zich een eigen stijl wenst aan te meten en daartoe  kiest voor een retro-merk met moderne toets, vindt zijn gading in deze Export 8.

     

    Export 8 is momenteel verkrijgbaar in de horeca en bij bepaalde bierhandelaars. RVH.

    www.haacht.com

     

    21-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.levende kribbe op Gozo

    Levende kribbe en Bethlehem hotel op Gozo

    Een unieke manier om Kerstmis te vieren

     

     

     

    Nog op zoek naar een idee voor de kerstvakantie? De Maltese archipel staat in deze periode in het teken van traditie en feest. Van religieuze festiviteiten, een 'levende kerststal' in Gozo tot een feestelijke oudejaarsavond in de hoofdstad Valletta.

     

    Een kerstkribbe met levende mensen, in een prachtige omgeving, met zelfs een speciaal hotel waar je in kunt overnachten! Dit vindt je tijdens de kerstperiode op Gozo, het groene buureiland van Malta. Voor het vierde jaar op rij herbouwt de lokale bevolking een reproductie van de natuurlijke omgeving van Bethlehem in het dorpje Ghajnsielem, op slechts 5 minuutjes wandelen van de haven in Mgarr.

    De afgelopen jaren was dit een groot succes en trokken duizenden bezoekers naar het rustige eiland. Het is dan ook een unieke ervaring. De site bestaat uit verschillende huizen, waaronder een bakkerij en smederij. Verder dient een grot als de geboorteplaats van Jezus, met een echte baby in de zorgende armen van Maria vergezeld door Jozef, een ezel en een os. Er is een markt waar vers fruit en groenten en vis verkocht worden. In de taverne kunnen lokale lekkernijen en wijn worden geproefd.  In totaal zullen 150 acteurs deze levende kribbe, verspreid over 20.000 m², animeren.

     

    Voor een wel heel speciale overnachting kun je terecht in één van de 4 kamers van de 'Bethlehem Inn', nagebouwd in de stijl van de periode van de geboorte van Jezus. Als je wil, kun je vervolgens zelfs overdag 'mee-acteren' in de kribbe en bijvoorbeeld helpen brood bakken of de paarden, ezels, geiten en schapen verzorgen. Geopend van 11 december 2011 tot en met 8 januari 2012.

    Voor meer informatie: www.ghajnsielem.com/bethlehem

     

    Kerstmis op Malta

     

    Ook op Malta zelf valt van alles te beleven in deze periode: Kerstmis wordt uitgebreid gevierd en in deze periode staat alles in het teken daarvan. Overal op het eiland zijn geboortetaferelen en kerststalletjes te zien, en worden kerstliederen gezongen en andere evenementen georganiseerd. De interieurs van de kerken zijn getooid in het pauselijke karmozijn rood en de altaren zijn versierd met bloemen. Alle kerken hebben een eigen kalender met evenementen, die variëren van de processie van Maria en Jozef tot het zingen van kerstliedjes door kinderen op straat. Vrijwel overal staan kerststalletjes: bij de mensen thuis maar ook in kleine kapelletjes. Het bezoeken van deze kerststallen is een geliefde activiteit tijdens de kerst en veel eilandbewoners maken een rondgang langs deze 'presepju'.

     

    Oud en nieuw in Valletta: Zoals de meeste hoofdsteden van Europa, organiseert ook Malta een grootschalige countdown op oudejaarsavond in het centrum van de hoofdstad Valletta, op het St George's plein. Een massa volk, lokale bands, DJ's en spectaculair vuurwerk zullen zorgen voor een schitterende jaarwisseling! RVH.

    www.visitmalta.com - www.malta.be 

     





    21-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cook to celebrate
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DELHAIZE BRENGT 9 MICHELINSTERREN NAAR UW FEESTTAFEL

    ‘Cook 2 Celebrate’: 4 topchefs in een uniek en gelimiteerd concept

     

     

     

    Delhaize stelt dit jaar in exclusiviteit een uniek product voor aan haar klanten. De topchefs van het moment, Peter Goossens, Sergio Herman, Yves Mattagne en Roger van Damme hebben samen met Delhaize het Taste of Inspirations ‘Cook 2 Celebrate’-concept ontwikkeld. In deze stijlvolle doos bevinden zich de ingrediënten van één recept voor twee personen van de hand van één van de chefs. De klant moet het enkel nog klaarmaken en serveren om te kunnen genieten van een echte sterrenmaaltijd. Klanten kunnen deze doos vanaf 9 december bestellen voor de feestdagen. Er wordt slechts een beperkte oplage van 8000 dozen aangeboden.

     

    Delhaize biedt met dit product een primeur aan in de Belgische distributie. Het is een unicum dat 4 chefs van dit niveau samen dit product aanbieden. Delhaize heeft niemand minder dan Peter Goossens (Hof van Cleve- 3 Michelinsterren), Sergio Herman (Oud Sluis- 3 Michelinsterren), Yves Mattagne (Sea Grill- 2 Michelinsterren en Roger Van Damme (Het Gebaar- 1 Michelinster) rond de keukentafel verzameld. Het spreekt voor zich dat Delhaize dit product lanceert in zijn Taste of Inspirations-gamma.

     

    Het concept is dan ook revolutionair: de klant kan de gerechten zelf bereiden op basis van het recept en de uitleg die door de chefs zelf zijn ontwikkeld. De bereiding is eenvoudig uitgelegd in een stappenplan en neemt tussen de 15 en 45 minuten in beslag. Dankzij de verse kwaliteitsproducten in de doos kunnen de klanten genieten van een echte culinaire maaltijd.

     

    Elke doos bevat de ingrediënten voor één gerecht voor twee personen, samen met een brochure waarin het recept en de bereiding worden uitgelegd. Deze exclusieve maaltijden worden aangeboden aan de democratische prijs van 30 euro per doos. Voor het topdessert betaalt de klant 18 euro.

     

    Elke chef heeft speciaal voor “Cook 2 Celebrate” een uniek recept ontwikkeld dat ze zelf ook zouden bereiden in hun eigen restaurant. Yves Mattagne stelt de klanten een gebraden zeebaarsfilet met kreeftenbearnaise voor, samen met gekonfijte tomaat, groene asperges en zeekraal. Sergio Herman presenteert een kalfsribeye, bereid op 2 manieren, samen met triangolini, crème van aardpeer, shimeji en papadum. Peter Goossens heeft een recept van Franse eendenborst met vijf kruiden, grondwitloof, butternut, ratte-aardappel en munt gecreëerd. Roger van Damme, tot slot, ontwikkelde een verrassend dessert op basis van Belgische chocolade.

     

    Het is geen toeval dat de „Cook 2 Celebrate.-dozen enkel beschikbaar zijn in de winkels van Delhaize. De supermarktketen biedt zijn klanten onder zijn verschillende huismerken dagelijks innovatieve kwaliteitsproducten aan tegen de beste prijs. Het spreekt dus voor zich dat de „Cook 2 Celebrate.-dozen opgenomen zijn in het Taste of Inspirations-gamma, dat al 150 referenties telt voor liefhebbers van authentieke en originele producten van superieure kwaliteit.

     

    De “Cook2Celebrate”-doos wordt ongetwijfeld een gegeerd product aangezien er maar 8000 dozen in totaal zullen aangeboden worden aan de klanten, dat wil zeggen 2000 dozen per chef. Klanten kunnen de doos bestellen vanaf 9 december tot en met 31 december, tenzij het gelimiteerd aantal dozen voor deze einddatum al gereserveerd zijn. Klanten kunnen hun bevestigde bestellingen dan afhalen op 31 december in de Delhaizewinkel waar ze de bestelling hebben gedaan.

     

    Omdat alle creaties van deze chefs een delicaat smakenpallet hebben, is er een deskundig wijnadvies nodig om deze bereidingen perfect te begeleiden. Dit zijn de wijnen die de wijnspecialisten van Delhaize hebben geselecteerd en die perfect bij ieder recept passen.

    Voor de Franse eendenborst met vijf kruiden, grondwitloof, butternut, ratte-aardappel en munt van Peter Goossens Château Cambon de la Pelouse 2009 (Bordeaux), € 16,49. Voor de gebraden zeebaars, kreeftenbearnaise, gekonfijte tomaten, groene asperges en zeekraal van Yves Mattagne La Capitana Chardonnay 2011 (Chili), € 6,99. Voor de kalfsribeye op twee wijzen, triangolini, aardpeercrème, shumeji en papadum van Sergio Herman Whale Pod 2010 (Zuid-Afrika) € 9,99. Voor de Belgische chocolade van Roger Van Damme is er een Domaine Barrère 2009 (Jurançon), € 9,99.

     

    Begin november 2011 bestond het netwerk van Delhaize België uit 817 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, City Delhaize, Proxy Delhaize, Shop .n Go, Tom&Co en Red Market) realiseerde Delhaize België in 2010 een omzet van 4,8 miljard euro. In 2010 had Delhaize België een marktaandeel in België van 26,3%. De onderneming heeft meer dan 17.000 medewerkers. Delhaize België maakt deel uit van Delhaize Groep, die actief is in 11 landen op 3 continenten. Begin november 2011 telde het netwerk van Delhaize Groep 3.362 winkels. De groep stelt ongeveer 154.000 mensen te werk. RVH.

     

    20-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    19-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plug to drive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Europcar kiest ‘Plug to Drive’-netwerk van Total voor de promotie van zijn elektrische voertuigen

     

     

     

    Total Belgium, toonaangevend speler in de verkoop van brandstoffen in België, en Europcar België, Belgisch leider in de autoverhuur, hebben een partnerakkoord gesloten om elektrische voertuigen en het snel opladen ervan in servicestations te promoten.

     

    Europcar-klanten kunnen voortaan het laadpaalnetwerk van Total België gebruiken om hun elektrische wagen op te laden. Om dit snel opladen nog te vergemakkelijken, bieden de twee bedrijven de voorafbetaalde ‘Plug to Drive’-kaart aan, waarmee gebruikers voor de prijs van 4 euro hun wagen in tien minuten kunnen opladen en genieten van ongeveer 50 kilometers extra autonomie.

     

    “Dit partnerschap stelt ons in staat om, dankzij de feedback van Europcar-klanten, de snellaaddiensten van Total te laten evolueren om zo nog beter te beantwoorden aan

    de noden van de elektrische mobiliteitsgebruikers,” verklaart Patrice Brès, algemeen directeur bij Total Belgium.

    “Met dit partnerschap biedt Europcar zijn klanten een totaaloplossing voor hun verplaatsingen met een elektrische wagen, ongeacht of die louter als test van de technologie gebeuren of al deel uitmaken een groene mobiliteitsreflex; als baanbrekend verhuurbedrijf nemen wij die rol op ons,” stelt Didier Fenix, algemeen directeur bij Europcar België. Total Belgium, dat een proefnetwerk van 12 elektrische

    laadpalen heeft, koos Europcar als partner voor het experimenteren, analyseren en anticiperen in de elektrische mobiliteitsmarkt.

     

    De twee bedrijven willen samen het gedrag van klanten analyseren om zo hun respectievelijk aanbod van elektrische producten te blijven ontwikkelen. Total Belgium heeft ervoor geopteerd de evolutie van de vraag vóór te zijn, door vanaf nu het snelladen toe te voegen aan zijn assortiment brandstoffen. Europcar, dat zich al vele jaren positioneert op de elektrische mobiliteitsmarkt, heeft van zijn kant partnerakkoorden gesloten met verschillende autoconstructeurs om de eerste elektrische wagens in het verkeer te brengen in België. RVH.

    www.total.be - www.total.com  - www.be.total.com

    www.europcar.be -  www.europcar.com/corporate

    19-11-2011 om 21:54 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beaujolais nouveau primeurwijnen bij Carrefour

    Beaujolais Nouveau: primeurwijnen

     

     

     

    De Beaujolaiswijnen lanceren traditioneel de derde week van november de nieuwe oogst in de vorm van de Beaujolais nouveau. Een traditioneel jonge wijn die behoorlijk fris wordt gedronken, circa 11°, die ondanks enige kritiek, toch elk jaar opnieuw een massale belangstelling meekrijgt.

     

    Carrefour, een sterkhouder inzake wijnen in de grootdistributie, heeft andermaal een selectie gemaakt en zorgt met de Beaujolais Nouveau 2011, 2.99€, de Beaujolais Villages Nouveau 2011, 3.29€ en Château de la Palud Beaujolais Villages Nouveau 3.79€ voor een leuk assortiment.

    Deze jonge wijnen alle het product van de Gamaydruif, gebotteld door Louis Vincent voor Vignes et Terroirs hebben een mooie rood purperen kleur, zijn mooi rond en fris en weten talloze wijnliefhebbers te bekoren.

    De Beaujolais Nouveau, 12.5% alc heeft de geur van rode bessen en vruchten, is niet alleen evenwichtig van structuur maar zorgt voor een fruitige elegantie. Ook de Beaujolais Village, 12.5% alc., houdt deze fruitige elegantie aan en heeft een mooie dieprode kleur.

    De Château de la Palud, 12% alc., werd op het domein gebotteld  en geniet van de wilde landerijen die tegelijk van een sober maar toch aangenaam klimaat genieten en zich rondom de rivier Samsons uitstrekken. Hier ontpopt de Gamaystruik zich tot een milde en vruchtbare druif. Het zijn aantrekkelijke wijnen die bij een huisbereiding van wild en rood vlees, maar ook bij charcuterie en pittige, aromarijke kaasschotels  een perfecte aanvulling vormen voor een gezellige maaltijd onder vrienden of met familie. RVH.

    www.carrefour.eu

     





    19-11-2011 om 21:06 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granc Cru Kerst

    Een overheerlijke Grand Cru Kerst 2011…

     

     

     

     

    Alle chocoladeliefhebbers kunnen deze kerst een mooi cadeau verwachten. De chocoladefabrikant uit Tain l’Hermitage is namelijk een nieuwe doos Grands Crus bonbons aan het samenstellen om het jaar 2011 glansrijk af te sluiten.

     

    In een doos die exclusief ontworpen is voor de feestdagen zijn vier Grand Cru ganaches samengebracht, waarin we de kracht van Abinao, de fruitigheid van Manjari, de fondant van Macaé en de zachte kruiden van Nyangbo terug vinden: Grand Cru Ganache Manjari 64%, Grand Cru Ganache Abinao 85%, Grand Cru Ganache Macae 62% en de Grand Cru Ganache Nyangbo 68%

    Doos van 16 Grands Crus ganaches pure chocolade

     

    Voor de allergrootste liefhebbers zal er onder de kerstboom tevens een assortiment van fijne bonbons te vinden zijn.

    De praliné, de Grands Crus ganaches en de omhulsels van pure, melk of witte chocolade zijn een genot voor de smaakpapillen en worden geleverd in een prachtige doos: Grand Cru Ganache Guanaja 70%, Grand Cru Ganache Jivara Lactée 40%, Amandel- en hazelnootpraliné omhuld met witte chocolade en Ganache van Moka-koffie uit Ethiopië

    Doos van 16 zorgvuldig geselecteerde fijne bonbons

     

    Voor de onvoorwaardelijke aanbidders heeft Valrhona zijn beroemde truffelrecept opnieuw uitgevonden: Een ganache van melkcrème, zacht en vol, met tonen van een fruitige chocolade, een doos van 16 chocoladetruffels. RVH.



    19-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonidas kerst

    Voor kerst verwent Leonidas de brave, maar toch ook ongeduldige kinderen, die verzot zijn op lekkers!

     

     

     

     

    Schenk hen een adventskalender, volgestopt met chocolaatjes en cadeautjes.

    Wanneer Kerstmis nadert, staan er heel wat kinderen te popelen om de kerstboom te versieren en daarna hun cadeautjes uit te pakken. Meester-chocolatier Leonidas heeft daarom een adventskalender ontworpen om de nieuwsgierigheid van de allerjongsten en hun bijhorende snoeplust te bevredigen.

     

    De ietwat ongewone kalender in de vorm van een kerstboom heeft mooie laatjes die genummerd zijn van 1 tot 24. Overheerlijke chocolaatjes van Leonidas worden telkens uitgelicht en worden dag na dag onthuld door de kleine handjes en de verwonderde oogjes van onze peuters, die dol zijn op zoetigheden en ontdekkingen.

     

    Zijn uw jonge spruiten nog onervaren chocoladeproevers of al fijne kenners? Allemaal zullen ze verwend worden want de kalender kan ook gepersonaliseerd worden volgens hun eigen smaak. Kies voor ontdekking en afwisseling! Als je weet dat ze als een blok vallen voor melkchocolade, kun je misschien ook een witte praline of een stukje marsepein toevoegen, zodat hun smakenpalet uitgebreid wordt.

     

    Omdat Leonidas niets aan het toeval heeft overgelaten, kan de prachtige met rood en goud versierde kalender na gebruik op zolder opgeborgen worden tussen de kerstverlichting en de kleurige kerstballen. Het jaar nadien kan de magische kalender opnieuw gevuld worden met suikergoed en prachtige verrassingen, en zo je kinderen telkens opnieuw in vervoering brengen. Een origineel en tijdloos cadeau. Om van te genieten, dag na dag! RVH.

    www.leonidas.com

     

    19-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Chalet de Pierre

    Le Chalet de Pierres, charme op grote hoogte

     

     

     

     

    Aan de voet van de piste van Les Verdons – een van de mooiste afdalingen van het skigebied Les Trois Vallées – ligt Le Chalet de Pierres met zijn terras dat uitkijkt over een sneeuwtapijt en een dak in oud hout dat zich aftekent tegen een azuurblauwe hemel. Bewerkte balustrades in dennenhout en typische objecten uit de Savoie creëren de warme sfeer van Les Airelles Ormello.

     

    Dit chalet vol snuisterijen, bonte schilderijen en oude canapés vertelt een eigen verhaal waarin jeugdherinneringen aan thuis of bij oma een grote rol spelen. De plek wordt aanbevolen door estheten en is erg in trek bij skiërs, snowboarders en zelfs wandelaars die er samenkomen om te genieten van een warme wijn, een lunch of een onvergetelijke, lekkere pauze. Binnen heeft de chalet gezellige hoekjes voor verliefde koppeltjes, maar ook grote houten tafels waar overdag en ’s avonds gezinnen en vrienden aanschuiven voor een lekkere en feestelijke familiekeuken! De mezzanine biedt een onmetelijk uitzicht over de pistes en de top van de Saulire.

     

    Le Chalet de Pierres, dat steen per steen opnieuw werd opgebouwd (alle stenen zijn afkomstig van een oud station in La Maurienne), is al verschillende decennia verankerd in het culturele erfgoed van dit wintersportgebied. Het is een Alpeninstituut dat druk bezocht wordt door de jetset voor zijn zuidelijke oriëntatie, de rijke keuken en het ongelofelijke cachet.

    Deze oase van geluk te midden van de pistes werd ingericht door “Madame” Raymonde Fenestraz die later de leiding overliet aan drie kleurrijke personages: Yvette Saxe en de gebroeders Chassagnol, ook wel de “Beaux gosses” genoemd worden. Hun goede humeur en historische replieken maakten de reputatie van dit restaurant langs de piste. De bezoekjes van “Madame”, in haar skipak en uitgedost met al haar juwelen, vormden stof voor heel wat conversaties. In 2010 werd Le Chalet de Pierres – befaamd om zijn immens terras, zijn taart met Beaufort en zijn ongelofelijke dessertenbuffet – overgenomen door Stéphane Courbit en geleid door Séverine Pétilaire-Bellet. Sindsdien is deze plek misschien nog magischer geworden.

     

    Op het terras wachten tafels vol heerlijke zoetigheden op de skiërs. Te midden van dit festival van kleuren, geuren en smaken staan watervallen van meringue, piramides van fruittaarten met daartussen chocoladedennenappels. Chef Lionel Horlandynio en zijn koks maken van iedere maaltijd een feestelijk en gezellig moment. U kunt genieten van de traditionele Franse keuken of van specialiteiten van de Savoie. De obers en serveersters dragen, net als vroeger, baretten – rode voor de vrouwen, zwarte voor de mannen – en ze zijn gekleed in vestjes en kniebroeken in geribd fluweel. Zo vormen ze een vrolijk spektakel te midden van de 500 gasten waarvoor plaats is in het restaurant. De kinderen (maar ook de volwassenen) kunnen zich uitleven op de schaatsbaan die open is van december tot april.

     

    Verder worden er tijdens de lunch ook concerten georganiseerd en ’s avonds tovert een dj het terras om tot een echte dansvloer. Vooral tijdens de twee nieuwe thema-avonden: een “Champagneavond” en een “Wodka-avond!”. Deze feestelijke sfeer heeft een sneeuwbaleffect: “Verdons by night” biedt één avond op twee in de week nachtskiën aan. De pistes van Les Verdons zijn dan open. En voor u aan dit avontuur onder de sterren begint, kunt u langs de pistes nog genieten van een glas warme wijn.

     

    Le Chalet de Pierres behoudt de authenticiteit van een pisterestaurant maar dan gecombineerd met de luxueuze charme van een dienstverlening met aandacht voor de kleinste details. RVH.

     

     







    18-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citytrip Ierland

    NAAR IERLAND VOOR  EEN CITYTRIP

     

     

     

     

    Dat Ierland bekoort met natuurschoon, cultureel erfgoed, oude tradities en legenden is algemeen bekend. Dat er in de Ierse Republiek verschillende steden zijn die in aanmerking komen voor een leuke en boeiende citytrip is minder geweten. Ook in het najaar en tijdens de jaarwisseling is Ierland een goede reisbestemming voor een ‘city break’.

     

    Dublin: Veelzijdige hoofdstad

    Een bezoek aan de Ierse hoofdstad is een aaneenschakeling van aangename verrassingen. Dublin is één van de vriendelijkste steden van de wereld. Je wordt er met open armen ontvangen, in de pubs waar je zomaar aan de praat raakt met de lokale mensen, op straat, als je in het spoor loopt van schrijvers, dichters, acteurs, muzikanten en andere kunstenaars die sinds eeuwen deze kosmopolitische stad doen vibreren.

     

    Dublin is door de UNESCO uitgeroepen tot Stad van de Literatuur (www.dublincityofliterature.ie) . Drie van de vier Ierse Nobelprijswinnaars Literatuur zijn met de stad verbonden: Bernard Shaw, Samuel Becket en de dichter Yeats ( dichter Seamus Heaney komt dan weer uit de andere bruisende hoofdstad Belfast). Ook bekende namen zoals Joyce, Swift, Wilde en Behan zijn synoniemen voor Dublin. Je kunt dus een citytrip Dublin helemaal in het teken stellen van de literatuur, een ontmoeting met  het literaire erfgoed in musea, woonplaatsen van schrijvers en hun favoriete pubs.

     

    Naast literatuur zijn nog tal van andere thematische bezoeken aan Dublin mogelijk. Dublin is de perfecte mix van oud en nieuw, een stad waar je reist naar het verleden maar ook een moderne, hedendaagse en trendy plek.

     

    Belfast : Muzikale sfeer

    Het Noord Ierse Belfast is misschien wel de meest verrassende citytrip reisbestemming van Ierland. De stad is bekend om zijn fantastische muziekscène die zijn hoogtepunt beleeft tijdens de jaarlijkse Belfast Music Week en bij de uitreiking van MTV European Music Awards. Dit glamour event vindt plaats in de Odyssey Arena waar 14.000 toeschouwers de show met wereldsterren zoals Lady Gaga, Justin Bieber en Rihanna zullen bijwonen.

     

    Tijdens een citytrip naar Belfast ga je niet alleen naar live concerten van pop, beat, folk, jazz, maar bezoek je ook Belfast Music Exhibition en neem je deel aan de Belfast Music Tour. (www.gotobelfast.com , www.belfastmusic.org)

     

     

    Cork: Gastronomische klasse

    Helemaal in het zuiden van Ierland ligt Cork, hoofdstad van het gelijknamige graafschap. De geschiedenis gaat terug tot de dertiende eeuw, vandaar de vele historische bezienswaardigheden zoals de twee grote kathedralen. Eigenlijk kan het oude stadscentrum van Cork zich meten met de historische kern van Dublin. Het is een sfeervolle stad met ook moderne gebouwen zoals het Opera House en aantrekkelijke winkelstraten zoals St. Patrick’s Street.

     

    Voor een citytrip met de nadruk op gastronomie is Cork een uitgelezen bestemming. Er zijn excellente restaurants, chique bars en levendige pubs. Overal in Ierland wordt Cork geassocieerd met een rijke gastronomie en wie zich daarvan wil overtuigen hoeft maar een bezoek te brengen aan The English Market die je het beste kunt omschrijven als ‘a delight’ (www.corkenglishmarket.ie). (www.corktourist.com)

     

     

    Citytrip Tour Ierland: Makkelijk bereikbaar

    Met Dublin, Belfast en Cork zijn we wat Ierse citytrip reisbestemmingen betreft helemaal niet rond. Een tour langs boeiende Ierse steden voert eveneens naar Derry/Londonderry, Galway en andere plaatsen die altijd verrassingen inhouden, die een city break in Ierland naar een hoog niveau tillen waarvan je de mooiste herinneringen bewaart.  Derry/Londonderry is bovendien de cultuurhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk in 2013.RVH.

     

    Tourism Ireland - Louizalaan 66 - 1050 Brussel - T 02 275 01 71

    info.be@tourismireland.com - www.discoverireland.com

     

     

    16-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse dagtoeristen

    Vlaamse dagtoeristen hebben een voorkeur voor bestemmingen in Vlaanderen.

     

     

     

     

    Uit het Onderzoek Dagtoerisme 2010-2011 blijkt dat een kwart van de Vlamingen minstens één maal per maand op daguitstap gaat. Bijna 70% onder hen blijft tijdens deze daguitstap binnen Vlaanderen.

     

    De provinciale toeristische organisaties, het Steunpunt Toerisme en Recreatie en Toerisme Vlaanderen zijn de opdrachtgevers van het allereerste onderzoek waarin de activiteiten van Vlamingen, Walen en Brusselaars tijdens daguitstappen uitgebreid onder de loep worden genomen. Tijdens het onderzoek, uitgevoerd door Idea Consult en Ivox, werden 2.000 panelleden wekelijks bevraagd over hun dagtoeristisch gedrag. Daarbij werd onder andere gepolst naar frequentie, bestemming, activiteiten, vervoerswijze en  hun uitgaven.

     

    Het onderzoek toont aan dat ruim 25% van de Vlamingen minstens één keer per maand een daguitstap maakt. Tijdens deze trips, blijven ze meestal binnen het Vlaams Gewest (68%). Andere belangrijke bestemmingen zijn Wallonië (11%), Brussel (8%) en Nederland (6%). Uit het onderzoek blijkt tevens dat een persoon tijdens een daguitstap gemiddeld € 37,9 uitgeeft. Gezien de populariteit van Vlaanderen als bestemming, betekent dit dat Vlaamse dagtoeristen een niet te onderschatten economische impuls geven aan het toerisme in hun eigen regio.

     

    Het rapport over de resultaten van dit pilootonderzoek is te raadplegen via de websites van de provinciale toeristische organisaties, het Steunpunt Toerisme en Recreatie en via www.toerismevlaanderen.be RVH.

     

    15-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari kalender 2012

    Campari kalender 2012 is een toost op het leven

     

     

    De 13e editie van de Campari kalender, werd voorgesteld in Milaan. De titel verklapt voor een stuk al waar de kalender dit jaar om draait: met It’s the end of the world, baby baseerde Campari zich op de voorspelling van de Maya’s dat de wereld op 21 december 2012 zou eindigen en helemaal zou veranderen.

     

    Campari treedt tegen deze neerslachtige voorspelling op met een positieve aanpak: vol positivisme kijken naar de intrigerende theorieën en ze vervolgens visueel voorstellen in een serie krachtige, inspirerende foto’s met Hollywoodactrice en topmodel Milla Jovovich.

     

    Om het publiek mee te nemen op een adembenemende visuele reis, stelt Campari zijn nieuwste protagoniste voor in levendige shots die een mogelijk einde van de wereld uitbeelden. De kalender is opgebouwd uit opmerkelijke gebeurtenissen die gaan van dramatische Woestijnvorming en Orkanen tot Alien invasies en meteorieten. De scenario’s zijn zowel gebaseerd op de moderne film als mythische en bijbelse taferelen.

     

    Poserend in prachtige outfits, weet Jovovich het publiek alvast te bekoren; ze neemt een zelfzekere houding aan, straalt kracht uit en heeft daarbij controle over het onwetende. Met haar co-star Campari, brengt ze letterlijk een toost uit op het leven.

     

    Dimitri Daniloff, één van de meest gerenommeerde internationale fotografen, bracht de 13e editie van de kalender in beeld. Een vanzelfsprekende keuze voor dit betoverend verhaal: de Parijse fotograaf brengt de scènes stuk voor stuk perfect in beeld, alsof fantasie werkelijkheid wordt. Toch was het een complex en lang proces, want de productie werd gefinaliseerd met special effects die de doorslaggevende factor waren om de scènes tot leven te brengen.

     

    De Campari kalender, waar er wereldwijd maar 9.999 exemplaren van gedrukt worden, zal niet verkocht worden, maar zal internationaal verdeeld worden onder vrienden en fans van het merk. RVH.

    www.campari.com - www.facebook.com/campari - www.camparigroup.com

     







    15-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari kalender 2012

    Campari kalender 2012 is een toost op het leven

     

     

    De 13e editie van de Campari kalender, werd voorgesteld in Milaan. De titel verklapt voor een stuk al waar de kalender dit jaar om draait: met It’s the end of the world, baby baseerde Campari zich op de voorspelling van de Maya’s dat de wereld op 21 december 2012 zou eindigen en helemaal zou veranderen.

     

    Campari treedt tegen deze neerslachtige voorspelling op met een positieve aanpak: vol positivisme kijken naar de intrigerende theorieën en ze vervolgens visueel voorstellen in een serie krachtige, inspirerende foto’s met Hollywoodactrice en topmodel Milla Jovovich.

     

    Om het publiek mee te nemen op een adembenemende visuele reis, stelt Campari zijn nieuwste protagoniste voor in levendige shots die een mogelijk einde van de wereld uitbeelden. De kalender is opgebouwd uit opmerkelijke gebeurtenissen die gaan van dramatische Woestijnvorming en Orkanen tot Alien invasies en meteorieten. De scenario’s zijn zowel gebaseerd op de moderne film als mythische en bijbelse taferelen.

     

    Poserend in prachtige outfits, weet Jovovich het publiek alvast te bekoren; ze neemt een zelfzekere houding aan, straalt kracht uit en heeft daarbij controle over het onwetende. Met haar co-star Campari, brengt ze letterlijk een toost uit op het leven.

     

    Dimitri Daniloff, één van de meest gerenommeerde internationale fotografen, bracht de 13e editie van de kalender in beeld. Een vanzelfsprekende keuze voor dit betoverend verhaal: de Parijse fotograaf brengt de scènes stuk voor stuk perfect in beeld, alsof fantasie werkelijkheid wordt. Toch was het een complex en lang proces, want de productie werd gefinaliseerd met special effects die de doorslaggevende factor waren om de scènes tot leven te brengen.

     

    De Campari kalender, waar er wereldwijd maar 9.999 exemplaren van gedrukt worden, zal niet verkocht worden, maar zal internationaal verdeeld worden onder vrienden en fans van het merk. RVH.

    www.campari.com - www.facebook.com/campari - www.camparigroup.com

     







    15-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Lavazzers

    THE LAVAZZERS

    Lavazza herenigt 12 meesterfotografen voor de jubileumeditie van de 20ste Lavazza Calendar

     

     

     

    The Lavazzers is de naam van de jubileumeditie van de 20ste Lavazza Calendar die in Milaan is gepresenteerd. Speciaal voor dit indrukwekkende event herenigt deze twintigste kalender 12 meesters in de fotografie die de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan het grote succes van de Lavazza Calendar.

     

    Erwin Olaf, Thierry Le Gouès, Miles Aldridge, Marino Parisotto, Eugenio Recuenco, Elliott Erwitt, Finlay MacKay, Mark Seliger, Annie Leibovitz, Albert Watson, David LaChapelle, Ellen von Unwerth. Allen hebben zich enthousiast ingezet en vieren hun relatie met Lavazza- koffie aan de hand van zelfportretten. De 12 fotografen werden begeleid door het agentschap Armando Testa, ook voor deze editie producent van de Lavazza Calendar. De fotografen hebben een interpretatie van zichzelf gemaakt door middel van innovatieve, ongebruikelijke en creatieve shots.

     

    “Elk jaar experimenteert de Lavazza Calendar met nieuwe artistieke trends en verschillende thema’s die geïnterpreteerd worden door een internationale artiest”, aldus Francesca Lavazza, Corporate Image Director van de Lavazza Group. “Voor deze voor onze communicatie zo belangrijke editie wilden we iets anders doen en hebben om die reden deze grootse fotografen gevraagd zelfportretten te maken die

    geïnspireerd zijn door onze espresso; het resultaat is werkelijk spannend. Aangezien we zo gewend zijn fotografen te zien achter hun camera, is het nu een geheel nieuwe invalshoek om ze als hoofdpersoon voor de camera te zien wat leidt tot unieke portretten. Zo laat David LaChapelle in een shot met de titel “Een gewone ochtend verandert in een Paradijs”, zien hoe koffie “als tool kan dienen om mijn geest in versnelling te zetten” en toont Erwin Olaf in zijn foto met de titel “mijn gedachten vliegen weg” hoe hij Lavazza koffie linkt aan de manier waarop hij mensen portretteert. Erwin verklaart daarbij: “wanneer ik Lavazza koffie drink, denk ik op natuurlijke wijze aan het menselijk lichaam”.

     

    De kalender is een galerie van sterk suggestieve beelden, soms met humoristische en geheimzinnige foto’s, soms met elegante beelden die doen denken aan sculpturen. Iconen die ontcijferd moeten worden; het uiteindelijke resultaat draait om diversiteit en de zelfbeschouwende, surrealistische benadering van elke artiest die bijdragen aan een uniek project dat traditionele fotografie, geavanceerde technieken en, in sommige gevallen, digitale kunst samenbrengt.

     

    Het icoon en de drijvende factor achter de 2012 Calendar en het gehele project rondom de viering van het twintigjarig jubileum is Valerie van der Graaf. Het jonge Nederlandse model, hoofdrolspeelster in de foto’s van Ellen von Umwerth, verschijnt op de cover van de 2012 Calendar waarop zij de kaarsen uitblaast voor een symbolische verjaardag met dubbele betekenis: het is de twintigste editie van de Lavazza Calendar en Valerie is ook twintig jaar oud – er kan geen betere woordvoerdster zijn met het oog op de toekomst.

     

    Net als de 1995 Calendar, ook geschoten door Ellen von Unwerth, die draaide om de vieringen rond het honderdjarig bestaan van het bedrijf met een zeer jonge Amber Smith voor een enorme verjaardagstaart, laten deze nieuwe beelden, genomen door de Duitse fotografe, Valerie zien met 20 verjaardagskaarsjes. In het zelfportet in de 2012 Calendar laat Ellen zien er weer klaar voor te zijn om samen met Lavazza deze nieuwe uitgave van de Calendar te vieren. RVH.





    14-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocean Spray cranberry's

    Ocean Spray, een brede waaier aan producten op basis van cranberry’s

     

     

     

    Naast deze compote biedt Ocean Spray een brede waaier aan 100% natuurlijke sappen op basis van cranberries, zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen of artificiële geurstoffen. De Ocean Spray producten staan sinds 1930 voor knowhow, smaak, kwaliteit, voedingswaarden en verfrissing.

     

    « Ocean Spray Cranberry Classic » : de originele drank, een sap dat tegelijk verfrissend, lekker en zuur en zoet is. Een ware bron van vitamine C en antioxidanten. Dankzij zijn verrassende natuurlijke smaak en warme kleur is het een uitstekend ingrediënt in tal van cocktails, waaronder de bekende Cosmopolitan of Sea Breeze. Eveneens verkrijgbaar in handig 200 ml formaat.

     

    « Ocean Spray Cranberry Classic Light » : De light versie van de "Cranberry Classic", zonder toegevoegde suiker, bevat slechts 8 calorieën per 100 ml. Een variant, speciaal voor wie op zijn lijn let.

     

    « Ocean Spray Cranberry & Blackcurrant » : geslaagde mengeling van cranberry met

    andere vruchten, waaronder zwarte bessen. Een harmonische en verfijnde mengeling, die zich ook uitstekend leent voor cocktails. Voortaan bevat dit recept een suikergehalte van slechts 13 %.

     

    « Ocean Spray Cranberry & Pomegranate » : de perfecte en vooral smakelijke mix van cranberry en granaatappel, een ander “superfruit” met erkende weldaden.

    « Ocean Spray Cranberry & Blueberry » : Ocean Spray verenigt de weldaden van cranberry met die van de bosbes, die boordevol polyfenolen en vitamines zit.

     

    « De compote cranberry Ocean Spray » : De fruitige, zoetzure smaak van de Ocean Spray cranberries bezorgt deze compote zijn unieke smaak. Voortaan vindt u deze compote in een glazen bokaal van 250g. Ontdek snel zijn vernieuwd met 50% extra fruit (goed voor een totaal fruitgehalte van 45%) en 100% natuurlijke suikers die zorgen voor een betere vertering door het organisme. Na opening is de compote 28 dagen houdbaar.

     

    De Ocean Spray-drankjes zijn verkrijgbaar in de supermarkten in PET-flessen van 1 liter, tegen een aanbevolen verkoopprijs van € 1,99, en in brikjes van 200 ml voor een aanbevolen verkoopprijs van € 1,79 voor een pack van 3 x 200 ml. De compote is vanaf nu eveneens verkrijgbaar in de supermarkten tegen een aanbevolen verkoopprijs van 2,19€/250g. Ocean Spray, al generaties ten dienste van ons welzijn. RVH.

    www.oceanspray.be

     

     

     





    14-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobbel Palm sinds 1947


    Het eigen PALM-hopveld

     

     

     

    De idee voor een eigen hopveld is niet nieuw. Eigenaar, Jan Toye,droomde er al jaren van! In de huidige tijdsgeest lijkt het nu een evidentie : de weder-erkenning van hop, de innovatieprojecten binnen PALM Breweries, de traditionele brouwersroots en last but not least, de nabijheid van de historische hoppestreek van Aalst en Asse.

    Aalst was trouwens tot eind jaren 1800 niets minder dan dé hoppeschuur van de wereld. In Aalst en omstreken werkte in die gouden jaren meer dan 95% van de bevolking in de hoppeteelt. De bel per bel geplukte variëteit “Groen Bel” werd op de wereldtentoonstelling in Parijs uitgeroepen tot de beste ter wereld. Het aantal hopboeren in de streek is vandaag op één hand te tellen. Her en der worden, met gezamenlijke subsidie van de gemeenten, gewesten en Europa, opnieuw enkele velden aangelegd. Doel is de bevolking te herinneren aan de rijke geschiedenis van deze uiterst fraaie cultuur, met deze hop wordt evenwel niet gebrouwen.

     

    Het PALM hopveld is 35 are groot en telt een 800-tal hopplanten van de HallertauMittelfrüh variëteit. Alfons en Paul Temmerman, gerenommeerde hopboeren uit Erembodegem hielpen PALM op weg. De aanleg van het veld gebeurde door Jan Vermeir uit Opwijk. Het team van de nabijgelegen Stoeterij Diepensteyn is vanaf den beginne bij de aanleg betrokken en zal de komende jaren de teelt verzorgen. Voor de pluk en de behandeling doet de brouwerij beroep op Geert Claerbout, zelf hopkweker en verwerker in de Poperingse regio.

     

    PALM Hopper Limited Edition gebrouwen met HallertauMittelfrüh

     

    HallertauMittelfrüh is een zeer populaire variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Door zijn ziektegevoeligheid is de variëteit lange tijd in de vergetelheid geraakt, maar de techniek van virusvrije planten maakt dat deze variëteit aan een echte comeback is begonnen. Het heeft de brouwers tot een eerste creatie geïnspireerd: de PALM “Hopper”. Omdat de brouwers zo aangenaam door het aroma verrast waren hebben ze binnen het brouwproces de hop drie maal toegevoegd : een eerste keer bij het begin van het koken, een tweede “late hopping” op het einde van het kookproces en een laatste keer als “dry hopping” op het einde van de hoofdgisting. PALM, dé Speciale Belge, diende als basis voor de moutsamenstelling en de gistkeuze. Daar haalt het bier zijn karameltoets en fruitigheid vandaan. De PALM Hopper is een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6%. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen hebben onze brouwers gekozen voor een hergisting in de fles. De rijkelijke hopdosering zorgt voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid en een schitterende schuimkraag. Van deze PALM Hopper Limited Edition zijn 7.000 flessen 37,5 cl onder kurk gebotteld

    www.palm.be







    13-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radisson Blu design

    Belg wint Radisson Blu design wedstrijd !

    Radisson Blu Royal Hotel in Brussel ontwerpt nieuwe kamer op basis van winnend Mood Board van Europese designwedstijd

     

     

     

    Radisson Blu, Rezidor’s hogere segment merk, organiseerde deze zomer een Europese design wedstrijd waarbij deelnemers uitgenodigd werden hun ideale hotelkamer te ontwerpen. De jury riep het Mood Board van de Belg Wim Alenus uit tot winnaar – zijn ontwerp zal als inspiratie dienen voor de inrichting van een complete nieuwe kamer in het Radisson Blu Royal Hotel aan de Wolvengracht in Brussel. Wim zal er 30 keer gratis mogen overnachten over een periode van een jaar. Ook de 10 finalisten winnen een weekendverblijf in de nieuwe kamer.

     

    “Eclectisch, home sweet home, elegant, relax, echt – enkele van de woorden die bij de jury spontaan opkwamen bij het beschrijven van het winnende Mood Board”, zegt John Kennedy, Vice President Marketing & Customer Relationship Management bij de Rezidor Hotel Group. “We hielden van dit Mood Board omdat het een thuisgevoel uitstraalde, zowel het  kleurenschema en de stijl van de meubelen als de ambiance die er van uitging”, voegt Eugene Staal, Rezidor’s Senior Vice President Technische Ontwikkeling hieraan toe.

     

    Wim Alenus zelf beschrijft zijn Mood Board als: “Ontspannen zoals op een zondagmorgen thuis. Weg met gesofisticeerde en overdreven namaakdesign. Maak hotelkamers terug écht!”

     

    De jury worstelde zich door de 12.345 ingezonden Mood Boards – een moeilijke opdracht om tot de finale winnaar te komen! De jury bestond uit Bart Canini, hoofd van Creneau International, een Belgisch design agentschap, de bekende Zweedse designer Christian Lundwall; en Eugene Staal, Senior Vice President Technische Ontwikkeling bij Rezidor.

    Meer informatie over het winnende Mood Board en de genomineerden op: www.design.radissonblu.com.RVH.

    13-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocean spray compote
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SPRAYOcean Spray compote in een nieuw kleedje

    Een nieuwe in het purper gehulde ster is geboren…

     

     

     

    De feestdagen, een moment van gezellig samenzijn met familie en vrienden komen alweer met rasse schreden dichterbij. Wat gaat er boven lekker feesten en smullen van een feestelijk, gezond en origineel diner? Verras uw genodigden dankzij een van de nieuwe Ocean Spray recepten! Speciaal voor de eindejaarsfeesten lanceert Ocean Spray een nieuw, verbeterd recept voor zijn compote met 50% extra fruit en 100% natuurlijke suiker. Dankzij zijn fruitige, zoetzure smaak geeft u uw dinertjes het hele jaar door een verrassend toets. De cranberry is meer dan ooit de ster in de keuken!

     

    De cranberry, een eeuwenoude traditie

     

    Zowel in de Verenigde Staten als in Canada staat de cranberry zowel voor een lokaal product als voor een cultureel erfgoed. Symbool voor gezelligheid die je deelt, verenigt deze bes al generaties lang gezinnen rond de eettafel. Het is dus logisch dat dit bijzondere besje een van de absolute sterren is van de Amerikaanse gastronomie. Dankzij zijn zeer eigen karakter en unieke smaak leent de cranberry zich perfect als compotebereiding die alles in zich heeft om onmisbaar te worden aan de feestdis.

     

    De Ocean Spray compote : extra fruit, extra smaak en 100% natuurlijk

     

    Cranberrycompote is een traditionele bereiding, zoals de kolonisten van New England die maakten, op basis van cranberry’s, water en suiker. Ocean Spray wenst in te spelen op de behoeften van de consument en verbetert voortaan zijn compote. Resultaat: een natuurlijker recept met minder suikers. Dit 100% natuurlijke recept zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen, bevat voortaan 50% extra fruit en sucrose, een natuurlijke suiker die beter wordt verteerd door het organisme. Het nieuwe 250g formaat leent zich perfect voor de bereiding van talrijke gerechten. De fruitige, zoetzure smaak van de Ocean Spray cranberries bezorgt deze compote zijn unieke smaak. Onmisbaar als garnituur bij al uw vlees-, wild- en gevogeltegerechten en bij tal van desserts, zoals cheese cakes, pannenkoeken, yoghurt...

     

    De nieuwe compotes zijn nu verkrijgbaar in de supermarkten tegen een aanbevolen verkoopprijs van 2,19€/250g. RVH.

    www.oceanspray.be

     

    13-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs