:wink:
Le Chalet de Pierres, charme op grote hoogtexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aan de voet van de piste van Les Verdons een van de mooiste afdalingen van het skigebied Les Trois Vallées ligt Le Chalet de Pierres met zijn terras dat uitkijkt over een sneeuwtapijt en een dak in oud hout dat zich aftekent tegen een azuurblauwe hemel. Bewerkte balustrades in dennenhout en typische objecten uit de Savoie creëren de warme sfeer van Les Airelles Ormello.
Dit chalet vol snuisterijen, bonte schilderijen en oude canapés vertelt een eigen verhaal waarin jeugdherinneringen aan thuis of bij oma een grote rol spelen. De plek wordt aanbevolen door estheten en is erg in trek bij skiërs, snowboarders en zelfs wandelaars die er samenkomen om te genieten van een warme wijn, een lunch of een onvergetelijke, lekkere pauze. Binnen heeft de chalet gezellige hoekjes voor verliefde koppeltjes, maar ook grote houten tafels waar overdag en s avonds gezinnen en vrienden aanschuiven voor een lekkere en feestelijke familiekeuken! De mezzanine biedt een onmetelijk uitzicht over de pistes en de top van de Saulire.
Le Chalet de Pierres, dat steen per steen opnieuw werd opgebouwd (alle stenen zijn afkomstig van een oud station in La Maurienne), is al verschillende decennia verankerd in het culturele erfgoed van dit wintersportgebied. Het is een Alpeninstituut dat druk bezocht wordt door de jetset voor zijn zuidelijke oriëntatie, de rijke keuken en het ongelofelijke cachet.
Deze oase van geluk te midden van de pistes werd ingericht door Madame Raymonde Fenestraz die later de leiding overliet aan drie kleurrijke personages: Yvette Saxe en de gebroeders Chassagnol, ook wel de Beaux gosses genoemd worden. Hun goede humeur en historische replieken maakten de reputatie van dit restaurant langs de piste. De bezoekjes van Madame, in haar skipak en uitgedost met al haar juwelen, vormden stof voor heel wat conversaties. In 2010 werd Le Chalet de Pierres befaamd om zijn immens terras, zijn taart met Beaufort en zijn ongelofelijke dessertenbuffet overgenomen door Stéphane Courbit en geleid door Séverine Pétilaire-Bellet. Sindsdien is deze plek misschien nog magischer geworden.
Op het terras wachten tafels vol heerlijke zoetigheden op de skiërs. Te midden van dit festival van kleuren, geuren en smaken staan watervallen van meringue, piramides van fruittaarten met daartussen chocoladedennenappels. Chef Lionel Horlandynio en zijn koks maken van iedere maaltijd een feestelijk en gezellig moment. U kunt genieten van de traditionele Franse keuken of van specialiteiten van de Savoie. De obers en serveersters dragen, net als vroeger, baretten rode voor de vrouwen, zwarte voor de mannen en ze zijn gekleed in vestjes en kniebroeken in geribd fluweel. Zo vormen ze een vrolijk spektakel te midden van de 500 gasten waarvoor plaats is in het restaurant. De kinderen (maar ook de volwassenen) kunnen zich uitleven op de schaatsbaan die open is van december tot april.
Verder worden er tijdens de lunch ook concerten georganiseerd en s avonds tovert een dj het terras om tot een echte dansvloer. Vooral tijdens de twee nieuwe thema-avonden: een Champagneavond en een Wodka-avond!. Deze feestelijke sfeer heeft een sneeuwbaleffect: Verdons by night biedt één avond op twee in de week nachtskiën aan. De pistes van Les Verdons zijn dan open. En voor u aan dit avontuur onder de sterren begint, kunt u langs de pistes nog genieten van een glas warme wijn.
Le Chalet de Pierres behoudt de authenticiteit van een pisterestaurant maar dan gecombineerd met de luxueuze charme van een dienstverlening met aandacht voor de kleinste details. RVH.


|