Vrijdag de 13e (oktober): altijd prijs in het Grand Casino Brussels!
In het Grand Casino Brussels is er altijd wel iets bijzonders te beleven.
En oktober is geen uitzondering, want het Grand Casino Brussels maakt van vrijdag de 13e uw geluksdag!
Maar ook de rest van de week van 9 tot 15 oktober is het prijs en ontvangt u in restaurant La Madeleine voor slechts 13 een heerlijke fles champagne en voor 13 een kreeft van 500 gr.
Een onweerstaanbare aanbieding voor wie het Grand Casino Brussels nog niet kent.
Onder vrienden of als romantisch vermaak, een bezoek aan het casino valt altijd in de smaak! Het Grand Casino Brussels is dagelijks geopend van 12u (s ochtends) tot 4u s nachts. RVH.
Telefoonnummer om te reserveren in restaurant La Madeleine:0800 97777
Toegang tot het casino:
De toegang tot het casino is altijd gratis. Identiteitskaart vereist. Minimumleeftijd: 21 jaar.
Kledingvoorschrift voor het casino: casual, geen korte broek, trainingspak of sportschoenen.
Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht, stelt Cuisipro enkele handige nieuwigheden voor die zeker van pas komen bij het bereiden van de heerlijkste feestmaaltijden. Bovendien zijn ze ook een ideaal geschenk voor iedereen die wel eens achter het fornuis plaatsneemt! Wat dacht je bijvoorbeeld van een flexibele borstel die perfect alle mogelijke karaffen reinigt? Of van een klopper die flexibel en buigzaam is? Of misschien ben je net op zoek naar een knappe en ergonomische blikopener? Cuisipro zal je verrassen!
Flexibele klopper
De flexibele klopper van Cuisipro is ideaal voor het kloppen en mengen van vinaigrettes, sausjes, vleesjus, eieren en nog zo veel meer. Het ergonomische ontwerp volgt de hoeken en rondingen van je kom of pan, zodat geen enkel druppeltje aan de klopper ontsnapt. De flexibele klopper is vervaardigd uit roestvrij staal en het klopgedeelte zelf is voorzien van een siliconen omhulsel. Dit omhulsel is hittebestendig tot 400°C en is dus ideaal voor het gebruik in producten met een antikleeflaag.
Flexibele reinigingsborstel
Deze reinigingsborstel van Cuisipro is een must voor het reinigen van alle smalle recipiënten. De lange greep van de borstel gaat makkelijk in thermossen of karaffen met een smalle hals en kan op die manier zachtjes maar efficiënt de moeilijkst bereikbare plaatsjes reinigen. Elk recipiënt waarin je voor het reinigen moeilijk je hand kan steken, zal dankzij deze borstel van Cuisipro blinken als nooit voordien.
De flexibele reinigingsborstel is gemaakt van doorschijnend plastic met een roestvrijstalen veer. Hij is geschikt voor de vaatwasser en wordt geleverd met 25 jaar garantie.
Pollepel
De glanzende en elegante pollepel van Cuisipro is ontworpen om handigheid en stijl in elke keuken te brengen. Deze pollepel heeft een ergonomische, comfortabele greep met een oogje om gemakkelijk op te hangen. Hij is vervaardigd uit hoogwaardig, roestvrij staal en is bestand tegen extreem lage en hoge temperaturen. Deze lepel is zowel geschikt om te koken als om te serveren. RVH.
Voor de nieuwe collectie So Rose zet Screwpull alles op alles en baart opzien!
De drie essentiële, Klassieke tafelmodel, Push & Twist capsulesnijder en Pop Bulle: opener voor moussernde wijnen, ruilen hun sobere kleuren voor het trendy, verleidelijke rose.
Voorwerpen van pure verleiding, de nieuwe trots van het Screwpull assortiment, waarvan gebruiksvriendelijkheid en doeltreffendheid niet onderdoen voor hun elegantie. Dankzij de fabricatieprocedure van Screwpull zijn ze ook zeer duurzaam flexibel olycarbonaat (materiaal gebruikt voor de schilden van de oproerpolitie) in de masse gekleurd, met een garantie van 5 jaar.
So Rose, ongetwijfeld een persooonlijk geschenk, een geschenk vol compliciteit tussen vrouwen, een geschenk met een knipoog van een vrouw voor een man? RVH.
Kaori, dat is zes verschillende chocoladesoorten, maar elke soort is met pure chocolade omhuld. Dit om een richtlijn te vormen die u zelf naar wens kunt versterken en veranderen. De smaken van de chocolade zijn saffraan, kardemom, yuzu, gember, vanille & kokos, aardbei & balsamiek.
Kaori is het Japanse woord voor parfum, geur, welriekendheid. Japanners noemen het schoonschrijven smaakvol schrijven. De emotie zit in de beweging, in het naar buiten brengen van wat in u trilt.
Nochtans was Jean Galler bij het ontwerpen van de nieuwe creatie niet zo Japans gericht. Hij wou immers accenten leggen op het zelf mengen van chocolade. Toen de potjes erbij kwamen en verwezen werd naar de lange pennen, ontlook ergens een idee. Daarom kreeg de chocolade een lange vorm waarmee men dan meerdere malen in een der potjes, zeg maar chocoladesmaken, kon doppen.
Kaori is ondertussen uitgegroeid tot een schoonschriftkoffertje waarbij elk chocoladestokje een penseel wordt, elk potje biedt een ander specerij aan. Uw gehemelte fungeert als een blanco blad waarbij elke dop van het penseel in de inktpot een nieuwe creatie vormt, een nieuwe Kaori tot ontluiking doet komen. RVH.
Kaori is in alle Galler-winkels over de ganse wereld verkrijgbaar.
Bedford Glen Hotel krijgt facelift van 12 miljoen dollar
Dolce International, gespecialiseerd in het organiseren van conferenties, heeft aangekondigd dat voortaan ook het Bedford Glen Hotel, een hotel met 284 kamers op 30 kilometer van Boston in de Verenigde Staten deel uitmaakt van de keten. De groep investeert 12 miljoen dollar in aanpassingswerken om het comfort van het vroegere Renaissance Hotel te verhogen. Zo worden de talrijke flexibele vergaderzalen uitgerust met de meest geavanceerde technologie en zal het hotel zijn klanten ook creatieve en professionele conference planners ter beschikking stellen. Het Bedford Glen Hotel is het22ste hotel in de portefeuille van Dolce International, maar het eerste eigendom van de keten in Boston.
Andy Dolce, CEO van Dolce International, verklaart: Dit bijzondere hotel werd door zijn gasten altijd al sterk gewaardeerd vanwege de kwaliteit van het onthaal, zowel voor zakelijke als voor recreatieve doeleinden en het doet ons plezier dat de huidige gasten het hotel ook trouw blijven nu het door Dolce wordt beheerd. We kijken er naar uit om de merknaam en de knowhow van de groep met dit gerenommeerde hotel te verbinden. Het Bedford is een uitstekende accommodatie met een uitzonderlijke ligging in het hart van het technologische, toeristische en commerciële centrum van het noordoosten van de Verenigde Staten.
Een charmante bestemming
Het Bedford Glen Hotel bevindt zich in een landelijke omgeving van 12 hectaren in een historische omgeving aan de rand van Boston en dat maakt het hotel tot een charmante bestemming voor zaken- en incentivereizen. Het hotel beschikt over een uitgebreide infrastructuur van meer dan 1200 m² vergaderruimte, drie balzalen, 22 zalen voor conferenties en workshops, aangevuld met verschillende binnenplaatsen in open lucht en een volledig ingericht business center.
Daarnaast herbergt het hotel een bijzonder populair restaurant, Bistro 44 en een Cybercafé, Starbucks. Het drukbezochte restaurant Bistro 44 met bar in New England-stijl blijven werken zoals voordien en zowel de lokale klanten als de hotelgasten kunnen blijven genieten van de verfijnde gerechten die er worden geserveerd.
Het hotel biedt de gasten ook talrijke ontspanningsmogelijkheden zoals een fitnesscentrum, overdekt zwembad, jacuzzi, sauna, tennisterreinen, bowling, en talrijke wandelroutes en professionele golfterreinen in de onmiddellijke omgeving. Het hotel bevindt zich op 30 minuten van het centrum van Boston, op 45 minuten van de internationale luchthaven Logan en op korte afstand van het technologiecentrum van de regio.
In het Paleis voor Schone Kunsten loopt tot 21 januari 2007, het "Festival of India", waarbij dans en "Tejas" (de eeuwig scheppende energie) het hele najaar de bezoekers in vervoering brengen. In de marge van dit evenement nodigt Sheraton Brussels Hotel & Towers twee grote chefs uit New Delhi en Pondichery uit om hier het grootste festival van de Indische keuken op touw te zetten dat onze hoofdstad sinds jaren heeft gekend. Alle facetten uit het verrukkelijke Indië van de Maharadjas, het geheime Indië van Kerala en Kasjmir, het mystieke Indië van de uitlopers van de Himalaya... komen aan bod. Tot 16 oktober kunnen de gasten, naast heerlijke gerechten, ook genieten van het gemaskerde dansspektakel van de Chhaw Group.
Indië is een land van 100 naties en dialecten, 1000 religies en 2000 goden. Diezelfde verscheidenheid kenmerkt ook de keuken, die er wordt aanzien als een heuse kunst, gekruid met de nodige religieuze rituelen. En toch is de Indische keuken tegelijkertijd ook eenvoudig en evenwichtig, gebaseerd op recepten en beginselen die al duizenden jaren de tand des tijds doorstaan. De traditionele geneeskunde is ook nooit ver weg. Zo zal een gerecht dat ietwat te zwaar uitvalt, steeds worden verzacht door een zure basis, een middeltje dat de spijsvertering bevordert in de vorm van tomaten, azijn of citroen. Ook de kruidenmengelingen vervullen een hoofdrol. De principes van de voedingsleer uit de heilige geschriften van de Ayur Veda bepalen hun dosering en samenstelling, en bevestigen dat een sterk gekruide voeding borg staat voor een goede gezondheid. Toch verschilt de keuken op het Indische subcontinent sterk van streek tot streek, en soms zelfs van gezin tot gezin.
* Noord-Indië, richting Kasjmir
Het Noorden is de graanzolder van Indië, en ook de bakermat van de allerbeste rijst, de basmati.Als we de noordelijke keuken vergelijken met de zuidelijke, valt vooral het gebruik op van de ghee, een soort geklaarde boter, veel soorten brood, geroosterd vlees, weinig sauzen en een voorliefde voor yoghurt. De grote culinaire tradities van het Midden-Oosten die al eeuwenlang meegaan en dateren uit de tijd van de Moghol-dynastie (het bewind van de Mongoolse koningen), vinden we hier terug in heerlijke mengelingen van rijst en vlees, geparfumeerd met saffraan. Er wordt in het bijzonder veel gebruik gemaakt van de tandoorimethode, genaamd naar de typische klei-oven met houtvuur, die overal in Noord-Indië te vinden is. Het is een zachte, geparfumeerde en gezonde, caloriearme keuken. Het vlees wordt gemarineerd en dan geroosterd, om het vervolgens te serveren met yoghurtsausjes.
In het uiterste Noorden, in de buurt van Laddak, Pakistan en de uitlopers van het Himalayagebergte, vinden we Kasjmir, dat bekend staat om zijn vlees, zijn grauwe erwten en zijn bijzonder pikante gerechten. Het is tevens 's lands grootste producent van pepers, én de hoofdstad van het lamsvlees. De traditionele "Wazwan" is een groots ritueel eetfestijn van 24 gangen, met lamsvlees als voornaamste ingrediënt, maar elk gerecht moet wel totaal anders zijn.
* Zuid-Indië, richting Kerala
Zuid-Indiërs zijn "Prinsen van de aarde" die zich onderscheiden door hun absolute eenvoud en soberheid, maar op basis van peulvruchten en graangewassen toveren ze de verrukkelijkste gerechten op tafel. In het hart van Zuid-Indië wordt de rijst geparfumeerd en geserveerd met een ruime waaier van sausjes die voor heerlijk geurige en subtiele accenten zorgen.
Hier wordt vooral gekookt met olie. Langs de kust zijn veel fruitbomen te vinden, waarvan de vruchten eveneens hun stempel drukken op de eetgewoonten : acajoubomen, bananenbomen, citroenbomen, guavebomen, Indische broodbomen, mango-, papaja- en tamarindebomen. De hele tropische kust, vanaf Goa, is een paradijs voor liefhebbers van vis, schaal- en schelpdieren. Ze worden er doorgaans bereid met olie, vaak op smaak gebracht met kruiden en geserveerd in curry. Een typisch gerecht is de Dahi Maach, een curryschotel met vis en yoghurt, geparfumeerd met kurkuma en gember, of de Mailai, met curry gekruide garnalen met kokosnoot. Het westelijk gelegen Kerala is bekend voor zijn kokosnoten, ananas en rode bananen, alsook voor de productie van kardemomzaadjes, die de Indische keuken haar heerlijk aroma geven. Je kan er ook proeven van de fameuze idli's, lekkere gestoomde broodjes van rijstmeel.
Indië, hulde aan de kruiden
Indië is het land van de kruiden en curry's... ze wakkeren de liefde aan, geven ouderen terug meer levenskracht, en zijn een remedie tegen apathie en overbelasting.
In de Indische keuken worden zowat 25 kruiden gebruikt, die voor elk gerecht doordacht worden uitgekozen en worden fijngestampt in een klassieke mortier : rode peper en peper, voor de zeer pikante gerechten (hot) ; gember voor de minder pikante schotels ; kardemom, muskaat, kaneel, komijn, kruidnagel, kurkuma en knoflook ; maar ook saffraan, dat de rijst zijn bijzonder fijne smaak en zijn gele kleur geeft ; koriander, dat tegelijk krachtig en rins smaakt, voor het accentueren van de massalagerechten; munt, laurier, sesam, dille, uienzaad en mosterd. Veel van die kruiden moeten eerst op een zacht vuur gegrild worden, alvorens ze in de gerechten kunnen worden gebruikt. Voor veel gerechten worden de ingrediënten toegevoegd aan de kruidenmengeling ; voor andere, zoals de dhal-schotels of andere groentebereidingen, worden de kruiden pas op het einde toegevoegd.
Het geheim en het succes van een gerecht schuilen niet zozeer in de samenstelling ervan, die kan afhangen van de streek, de plaatselijke gewoonten of de persoonlijke keuze, dan wel in de "absorptie" van de kruiden. De uiteindelijke smaak van een gerecht mag niet wrang zijn, en geen enkel kruid mag te sterk domineren ten opzichte van het andere.
De verschillende manieren om te werken met kruiden, variëren van Noord tot Zuid :
* in het Noorden, waar weinig of geen sauzen wordengebruikt, worden bepaalde kruiden vaak vooraf gebakken in ghee om de wrange smaak ervan te verzachten.
* in het Zuiden, daarentegen, verlangt men bij de rijst, de essentiële basis van de voeding, min of meer vloeibare sauzen. Men geeft er ook de voorkeur aan vochtige deegwaren of massala, die zich makkelijker laten mengen in de bereidingen.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn Indiërs dol op nagerechten. Het basiselement is daarbij kwark of gestremde melk. Heel lekker zijn de jalebi's (spiralen van gefrituurd beslag, doordrenkt met siroop), of nog de kulfi (Indiaas ijs met pistache en amandelen). De halwas (niet te verwarren met de Turkse halvas), de gulab jamum (melk, yoghurt en geplette amandelen met siroop), de rasgulla (balletjes van platte kaas met suiker, geparfumeerd met rozenwater) en de firni (rijstpudding met amandelen, druiven en pistaches) zijn enkele van de meest gewaardeerde specialiteiten. Naast al die lekkernijen is er ook een rijkelijk aanbod van fruit, zoals bananen, mango, granaatappelen, meloen en nog een hele waaier van tropische vruchten.
"Food Discovery of India" vindt plaats in restaurant Crescendo en loopt tot 16 oktober 2006. Elke avond pakt het Sheraton Hotel & Towers in een aangepast muzikaal kader uit met Indische specialiteiten, bereid door de twee chefs die speciaal voor deze gelegenheid naar Brussel overkwamen. Tijdens de middag worden Indische specialiteiten voorgesteld als suggesties voor de lunch. RVH.
"Food Discovery of India", Restaurant Crescendo op 02/224 34 20
« Dolce La Hulpe Brussels » is aldus Philippe Visette, Director sales & marketing, goed op weg om het meest gegeerde hotel & conferentiecentrum van België te worden. In een van de vleugels van het complex bevindt zich een conferentiecentrum van 4 400 m2 , met 40 vergaderzalen, 4 auditoria, 22 conferentiezalen, 13 zalen voor werkgroepen en een grote polyvalente ruimte van 750 m2 die eveneens beschikbaar is voor tentoonstellingen. Het grootste auditorium heeft een capaciteit van 484 personen.
Net als in alle bestemmingen die door Dolce International worden beheerd, hoeft niemand zich zorgen te maken over materiële details of tijd te verliezen met logistieke beslommeringen. Alle technische benodigdheden, van de meest elementaire tot de meest gesofisticeerde, zijn aanwezig om een vergadering te doen slagen. De zalen beschikken over airconditioning, ergonomische stoelen, de meest geavanceerde technologie en een breedband Wi-Fi-aansluiting. Er werden E-coffee-ruimten ingericht waar de deelnemers in alle comfort van een pauze kunnen genieten. De groepen worden tijdens hun verblijf bijgestaan door een gespecialiseerd team een specifieke conferentiecoördinator, uw contactpersoon van de reservatie tot het einde van de bijeenkomst, en een audiovisuele technicus. Dolce International zal de gebouwen van La Hulpe bovendien uitrusten met een gloednieuwe ICT-infrastructuur (Informatie- en communicatietechnologie). In samenwerking met Cisco wil « Dolce La Hulpe Brussels » de gasten overal in het centrum supersnelle internettoegang ter beschikking stellen. De operationele efficiëntie van deze infrastructuur wordt nog versterkt door het gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IP-telefonie die spraak, gegevens en beelden in één medium bundelen.
Logeren in een kamer die is uitgerust met de nieuwste technologie
De 3 verdiepingen tellen 264 hotelkamers, waaronder 70 juniorsuites, 7 conferentiesuites, 5 seniorsuites en 1 presidentiële suite. Alle kamers bieden een prachtig en adembenemend uitzicht op het Zoniënwoud. Alle hotelkamers van het « Dolce La Hulpe Brussels » beschikken over airconditioning, een LCD-kleurentelevisie met kabelaansluiting, een playstation, supersnelle Wi-Fi-aansluitingen, een kluisje voor laptops en een minibar. RVH.
IBM site wordt hotel & conferentiecentrum: evolutie van de werken
Dolce International opende eventjes de deuren van « Dolce La Hulpe Brussels » om de vorderingen van de werken te tonen vóór de opening op 1 februari 2007, het nieuwe team voor te stellen en het project de herinrichting van de IBM site tot hotel & conferentiecentrum (voor te stellen. Niet alleen deelnemers aan conferenties en zakenreizigers, maar ook vakantiegangers zijn welkom in dit complex met een oppervlakte van bijna 30 000 m², dat 264 kamers, 4 400 m2 conferentieruimte en een indrukwekkend wellness- en fitnesscentrum herbergt.
Geschiedenis van de site
Het complex « Dolce La Hulpe Brussels » werd in de jaren 70 opgetrokken in twee fasen en bestaat uit 14 gebouwen. Het strekt zich uit over een oppervlakte van +/-50 000 m² en een ondergrondse ruimte van 10 000 m². In 1973 vestigde informaticareus IBM zich in Terhulpen, naast het domein van Solvay, op een site van meer dan 70 ha. IBM bouwde er een enorm conferentiecentrum voor een bedrag van, in die tijd, anderhalf miljard Belgische frank. In oktober 1997 worden de site en de IBM-toren aan de Kruidtuin aangekocht door Fortis. Deze aankopen vormen de basis van het vastgoedcertificaat Finest. Als gevolg van herstructureringen kondigt IBM echter in juli 2002 zijn vertrek uit Terhulpen aan. In 2005 wordt de Belgische investeerder Banimmo Real Estate de nieuwe eigenaar van het vroegere conferentiecentrum en richt er een Dolce hotel- en conferentiecentrum in, waarvan de opening is gepland voor 1 februari 2007.
Het project « Dolce La Hulpe Brussels »
Het eerste hotel & conferentiecentrum van Dolce in België in Terhulpen is uitstekend gelegen. Net als de andere «Hotel, Resort & Conference Destinations» van Dolce, bevindt het complex « Dolce La Hulpe Brussels » zich op een optimale locatie, vlakbij Brussel en de internationale luchthaven, maar toch buiten het gewoel van het centrum, zodat de bezoekers zich in alle rust op hun taak kunnen concentreren. De nieuwe site van Dolce bevindt zich in de nabijheid van strategische punten zoals de luchthaven Brussel Nationaal (15 km), het stadscentrum (15 km), de luchthaven Brussel-Zuid (40 km) en op 25 minuten van het spoorwegstation Brussel-Zuid, waar de hogesnelheidstreinen naar Parijs, Amsterdam en Keulen vertrekken. De groene omgeving met 72 ha bos op een terrein van bijna 30 000 m² aan de rand van het Zoniënwoud, biedt de bezoekers van « Dolce La Hulpe Brussels » echter het serene kader waarin ze zich volledig kunnen concentreren op hun belangrijke vergaderingen, seminaries en productlanceringen. RVH.
Ski express SN Brussels airlines en Virgin Express
SN Brussels Airlines en Virgin Express vliegen deze winter naar 13 skibestemmingen
SN Brussels Airlines en Virgin Express bieden deze winter rechtstreekse lijnvluchten aan naar niet minder dan dertien skibestemmingen. De pistes in de omgeving van Turijn, Genève, Toulouse, Bergamo, Lyon, Malaga, Marseille, Sofia, Sevilla, Istanboel, München, Stockholm en Oslo zijn dagelijks bereikbaar met SN of Virgin.
SN Brussels Airlines biedt dagelijks niet minder dan 3 lijnvluchten aan naar Turijn. De Noord Italiaanse stad organiseerde vorige winter de Olympische Winterspelen De wintersportfaciliteiten zijn er dan ook meer dan ooit state of the art en ook de hotelinfrasturctuur werd flink uitgebreid. Dankzij de vlotte vluchtverbindingen vanuit Brussel zijn heel wat shortski en weekendski trips mogelijk in de onmiddellijke omgeving van Turijn (Sestrière, Alba, Bardonecchia, Cesana Torinese, Limone Piemonte, Courmayeur ).
De Alpijnse skigebieden zijn dankzij de rechtstreekse vluchten van Virgin Express en SN Brussels Airlines naar Genève (Chamonix, Megève, Morzine, Combloux, ) en Lyon (SN Brussels Airlines) meermaals per dag bereikbaar. Bovendien worden beide luchthavens in tegenstelling tot andere luchthavens in de regio in de winter niet gehinderd door slechte weersomstandigheden die het vliegverkeer ernstig kunnen verstoren.
Marseille (aangeboden door SN Brussels Airlines en Virgin Express) lijkt op het eerste zicht geen skibestemming. Maar toch is het een ideale uitvalsbasis voor de skizones in de Alpes du Sud.Meer info op de website van de luchthaven: http://www.marseille.aeroport.fr/fra/cp/cp_nb.jsp
Voor een skivakantie in de Pyreneeën is de luchthaven Toulouse, drie keer per dag aangevlogen door SN Brussels Airlines, dan weer een zeer goede toegangspoort.
Wie landt in Milaan Bergamo merkt het meteen: het Dolomieten gebergte overschaduwt de regio. Vlakbij Bergamo, hartje van de Lombardio regio, wachten 400 kilometer pistes en een honderdtal liften (Presolana, Colere, Foppolo, Mount Pora, Schilmpario, ). Vanuit de luchthaven worden er busdiensten verzorgd. De dagelijkse vluchten van Virgin Express naar Bergamo zijn ook ideaal voor wie naar de skigebieden van Madesimo, Livigno en Passo Tonale wil reizen. Zelfs de skipistes net over de Zwitserse grens liggen vlakbij. Het in België erg geliefde Maloja bijvoorbeeld ligt op slechts 115 kilometer rijden.
Wie liever de Scandinavische sneeuw opzoekt kan met SN Brussels Airlines dagelijks naar Oslo (Kongsberg en Svarstad gebied) vliegen. Vanuit de luchthaven van Oslo Gardemoen rijden er rechtstreekse skibussen naar ondermeer het bekende Lillehammer en Hemsedal. Met de metro zijn ook de skipistes van de Noorse hoofdstad zélf bereikbaar.
Ook in de omgeving van Stockholm wachten de hele winter lang sneeuwzekere skigebieden op sportievelingen.
Op amper 70 kilometer van Sofia, bevindt zich het mooiste skigebied van Bulgarije. Skiën in Borovets is tegen een zacht prijsje mogelijk en de hotelovernachtingen zijn heel democratisch. Een halve liter bier kost er in een hippe bar amper één euro.SN biedt dagelijks met partner Bulgaria Air vluchten aan naar de luchthaven van Sofia van waaruit busdiensten worden georganiseerd.
Voor een comfortabele fly & drive skivakantie zijn devluchten naar München, Sevilla, Malaga warm aanbevolen. De luchthaven van Munchen bevindt zich op amper anderhalf uur rijden van de Beierse skigebieden en wat verder afgelegen bevinden zich Salzburg en het Tirools skigebied. Busdiensten maken een transfer vanuit de luchthaven eenvoudig.
Sevilla, in hartje Andalousië, biedt dan weer de unieke mogelijkheid om de milde winterzon en een vleugje cultuur te combineren met ski-uitstappen in het bekende Sierra Nevada gebergte. Ook vanuit de Virgin Express bestemming Malaga is dit skigebied vlot bereikbaar.
Ook in Turkije is een combinatie van cultuur & shopping met skiën mogelijk. Het bekendste skigebied van Turkijke, Bursa, ligt op 150 kilometer van Istanboel luchthaven en is met de luchthaven verbonden dankzij een vlotte busdienst. Ideaal dus om een uitstapje op lange latten te koppelen aan een shoppingtrip.
De meeste skibestemmingen worden deze winter dankzij de voordelige vroeg boek formules van zowel Virgin Express als SN Brussels Airlines al voor minder dan 150 euro, luchthaventaksen inbegrepen, aangeboden. Beide luchtvaartmaatschappijen bieden ook voordelige huurwagens en reisverzekeringen aan.
Het vliegtuig is dankzij de afreisflexibiliteit, de snelheid én de prijs zeker een volwaardige concurrent voor de trein, de bus of de auto.RVH.
Een zakenafspraak, onder vrienden, met familie sedert enige tijd kan men in Ibis Gent Centrum Opera ongebreideld praten en ontspannen in een aangename sfeer: niets is meer trendy dan een pauze nemen in het nieuwe concept, de bar « RENDEZ-VOUS ». En met reden! Daar is al het beste van de knowhow van Ibis verenigd: een toetsje eenvoud, een ferme greep doeltreffendheid, en dat alles bestrooid met een flinke dosis creativiteit. Te verbruiken van 7 tot 23u, 7/7!
Binnenhuisarchitect Patrick Mauger werkte aan het concept op vraag van de hotelketen Ibis, die een meer hedendaags imago wou en meer bezoekers naar de bars wou lokken. De designkeuzes zijn gedurfd: gebruik van zogenaamde lichte houtsoorten en greppelvormen, zowel voor het meubilair als voor de decoratie.
Doelstelling: een snelle identificatie en een trendy uitstraling, passend bij de waarden van eenvoud en kwaliteit van de keten.
Voor het concept van bar « RENDEZ-VOUS » haalde de architect de inspiratie bij de corners in de grote winkels. Het decor werd in verschillende versies uitgevoerd: tinten van acajou en inlegwerk met motieven van klaprozen, licht hout en korenaren of lichtblauw en lavendel. Ibis Gent Centrum Opera is aangekleed met klaprozen en het resultaat is zeker een afspraakje waard!
Zodra men de lobby betreedt, wordt men door het gezellige salon aangetrokken : de lichtstraling van een totem en een overbelichte toonbank trekken de aandacht, evenals een aantal producten die opvallen door de omkadering en de achtergrondverlichting van de bar. De finishing touch: er zijn verschillende belichtingsscenarios geprogrammeerd naargelang het tijdstip van de dag!
Het is fijn vertoeven in deze cosy atmosfeer: de gedempte verlichting benadrukt het klaproosrood van de bar en streelt de koren- en lavendeltinten van de muren en het meubilair, van de tafels tot de bankjes. Voor het vaatwerk werd gekozen voor transparantie en originele vormen. En het onthaal! Wat een luxe om tot in de kleinste puntjes bediend te worden door het personeel, alles met een speciale en individuele aanpak. Zelfs de uniformen werden speciaal opnieuw ontworpen om te passen bij de kleuren van de bar.
Op ieder uur van de dag heeft bar « RENDEZ-VOUS » wel iets om de dorst te lessen en een hongerige maag te stillen. De volledig vernieuwde kaart gaat met de seizoenen mee. Er zijn verschillende formules en een ruime keuze aan soepen, belegde broodjes, pastagerechten, zoete versnaperingen non stop tot 23u! Natuurlijk wordt op elk uur van de dag het aperitiefje opgediend met een mengeling van hartige hapjes.
Bar RENDEZ-VOUS en Catering Liberté, een winnend duo!
Ibis Gent Centrum Opera fungeerde als testproject en met succes trouwens. Volgens hetzelfde principe werden ondertussen de Ibis-hotels in Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland stap voor stap ook uitgerust met het concept van Bar Rendez-Vous dat perfect gelijkloopt met dat van Catering Liberté van Ibis: deze laatste biedt inderdaad voor elk wat wils. Zo biedt de keten naast het ontbijt of snacks de klanten ook een ruime keuze restaurants en cafés met originele sfeer aan. Ze zijn het hele jaar door elke dag open en zorgen voor gevarieerde en evenwichtige maaltijden. Het lijdt geen twijfel: van bar « RENDEZ-VOUS » naar de Ibis-restaurants, u bent zeker van gezellige en heerlijke momenten vol ontdekkingen.
Binnen Accor staat Ibis, het grootste netwerk budgethotels in Europa, gekend om zijn uitstekende verhouding tussen dienstverlening / kwaliteit / prijs. De 700 hotels van het Ibis-netwerk wereldwijd bieden voor elke verplaatsing een kwalitatief verblijf aan een erg aantrekkelijke prijs. RVH.
Ibis Gent Centrum Opera Nederkouter 24-26 9000 Gent tel 09/225 07 07
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.