Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
16-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KURSAAL OOSTENDE

 

Zaterdag 7 maart in Kursaal OOSTENDE

 

BAL RAT MORT

terug naar de roots met Ensor – Bal Masqué

 

ODE AAN JAMES ENSOR

 

 

Op zaterdag 7 maart is het Kursaal weer in de ban van de rat met live muziek, optredens en fotodecors. Het bal keert terug naar de roots, want James Ensor was één van de stichtende leden van de groep Cercle Coecilia. Met de kostuumwedstrijd is er dit jaar een uniek schilderij te winnen van kunstenares Montana.

 

De 122ste editie van het overbekende Oostendse Bal Rat Mort  koos als thema Ensor - Bal Masqué. Het bal keert daarmee echt naar de roots van de beginjaren waar James Ensor nog lid was van de Cercle Coecilia. Hij behoorde tot de groep Oostendse heren die op het einde van de negentiende eeuw in de buurt van Montmartre het idee opdeed om het liefdadigheidsbal Bal du Rat Mort te organiseren in de stad aan zee. Het motto van de organisatie was Kunst en menslievendheid met als doel hulp bieden aan weduwen en wezen van verdronken vissers of mensen die in armoede leefden. Het bal diende om fondsen hiervoor op te halen. Ook nu worden meerdere liefdadigheidsprojecten gesteund door de vereniging.

ENSOR - BAL MASQUE

Met het thema Ensor - Bal Masqué is de dresscode dit jaar misschien makkelijker dan voorheen. Zowel de dames als de heren worden verwacht in avondkledij. Ensor is het centrale thema waardoor het masker primeert. Tijdens de oudere bals was er telkens een huisband of een orkest aanwezig. Ook voor deze gelegenheid hebben wij onze eigen Bal Rat Mort Huisband. In het begin van de avond zal er ook jazz gespeeld worden en naarmate de avond vordert zorgt een dj voor de betere dansmuziek om te feesten tot de vroege uurtjes. In de fotocorner kunnen de bezoekers poseren voor de fotograaf in een uniek decor.

MOOISTE KOSTUUM

Naast vrolijk vermaak is de bekende kostuumwedstrijd is traditiegetrouw weer van de partij. De winnaar gaat steevast naar huis met een schilderij van Montana, een 26-jarige kunstenares gespecialiseerd in speed painting. Zij maakte eerder al werken tijdens Tomorrowland en Belgiums Got Talent en onder andere voor prins Laurent. Wie de hoofdvogel mist, geen nood, de andere ereprijzen zijn onder andere tickets voor shows en concerten in het Kursaal. Deelnamen aan de kostuumwedstrijd kan de avond zelf in de inkomhal.

TICKETS

Een ticket voor Bal Rat Mort kost 25 euro in voorverkoop en 30 euro aan de deur. Tickets zijn te koop via www.kursaaloostende.be, op het nummer 0900 40 850 en de ticketbalie van Toerisme Oostende.

 

PRAKTISCH

Zaterdag 7 maart 2020

Kursaal Oostende

Deuren open: 20u00

Einde feest: 04u00

Tickets

VVK: € 25 (incl reservatiekosten)

ADD: € 30 (incl reservatiekosten)

Reservatie

www.kursaaloostende.be

0900 40 850 (max € 0,50 / min)

Boxoffice Toerisme

 

 

Georges Keters

Foto’s Kursaal Oostende

 

 

 








>> Reageer (0)
12-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Restaurant GALJOEN NIEUWPOORT


Danny Verhaeghe

nieuwe manager

Galjoen Nieuwpoort

 

De 49-jarige Danny Verhaeghe, doorgewinterd binnen de horeca, is de nieuwe manager van het gereputeerd restaurant Galjoen, hartje Nieuwpoortse jachthaven aan de Watersportlaan, ofte Robert Orlentpromenade.

 

 

Voor Danny Verhaeghe is dit een welkom thuis. Geboren en getogen in Nieuwpoort verliet hij zijn stad in 1986 en koos voor andere oorden, zeg maar, hij volgde de liefde en vestigde zich in De Panne. Hij maakte meteen furore binnen het wereldje van de horeca en werkte zich op tot een zaalmeester van het zuiverste ras en werkte in de meest gerenommeerde zaken. Privé sloeg het noodlot recent toe en verloor hij schielijk zijn echtgenote en grote liefde Nathalie. Zijn wereld stortte in. Samen met zijn zonen Ron (24) en Len (19) bleef hij verweesd achter. Maar het leven gaat verder. “Arne Dooghe, uitbater van Galjoen Bistr’ooh Nieuwpoort (brasserie) en Galjoen Rest’ooh (gastronomie), deed me geruime tijd geleden al een aanbod om het restaurant van Galjoen Nieuwpoort te leiden en uit te werken tot een gastronomische tempel. Na het spijtig overlijden van mijn echtgenote wilde ik me niet opsluiten met mijn verdriet, maar zag deze uitdaging als een uitstekende therapie om er terug boven op te geraken. Tussen de mensen zijn en hen een mooie culinaire belevenis laten genieten is mijn leven”, stelt Danny Verhaeghe.

 

TERUG THUIS

 

Voor de immer levenslustige bijna vijftiger betekent de komst als manager naar Galjoen Nieuwpoort een terugkeer naar zijn geboortegrond. “Het is sinds 1986 dat ik nog in Nieuwpoort werkzaam was. Ik ben blij hier alles terug te mogen beleven. De havengeul, de jachthaven en onder andere de visserskaai roepen jeugdherinneringen op. En nu ik me opnieuw honderd procent kan toeleggen op wat ik het best kan, dat brengt me nieuwe energie. Samen met uitbater Arne Dooghe en chefkok Michael Witwicki wil ik het Galjoen Rest’ooh een eigen ziel geven, een plaats waar je niet alleen goed kunt tafelen, maar tegelijk kan genieten van al hetgeen hier rond te beleven is, met name de unieke jachthavens, de havengeul en als toetje een uniek zicht op de rustplaatsen van de zeehondjes. Subliem, toch?”

Galjoen Nieuwpoort, Watersportlaan 11, 8620 Nieuwpoort, 0477 49 77 07 en 0475 36 27 30


 

                            Georges Keters








>> Reageer (0)
18-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WARMSTE CASTINO VLAANDEREN

CASINO MIDDELKERKE

 

SCHENKT   39.014 euro

 

aan goede doelen

 

 

39.014 euro, dat is wat Casino Middelkerke kan overdragen aan haar goede doelen. Het resultaat van de actie Het Warmste Casino van Vlaanderen werd op het slotgala bekendgemaakt. Onder het toeziend oog van onder meer Kamagurka overhandigde Tom De Clercq de cheque aan VZW Middelkind en Kom op Tegen Kanker.

 

 

VERNIEUWDE ACTIE

 

Het Warmste Casino kwam niet zomaar uit de lucht gevallen. CEO Tom De Clercq: “Het idee is ontsproten uit de goede doelenactie Cheers for Charity in Grand Casino Knokke, dat we vorig jaar georganiseerd hebben. Maar dit jaar werd het dus nog een tikkeltje meer en schonken we gedurende een maand per bezoeker 1 euro aan het goede doel”.

 

BRUISEND CENTRUM

 

Meer dan ooit wil Casino Middelkerke zich profileren en haar centrale positie gebruiken om terug te geven aan de community. “Het Casino was en is nog steeds het bruisende centrum van Middelkerke, een plaats waar iedereen welkom is. In de toekomst willen we een nog sterker product neerzetten in Middelkerke en het Casino nog meer integreren in de lokale gemeenschap”.

 

KAMAGURKA

 

Dat men in het Casino hoog blijft inzetten op cultuur, merk je aan de inkleding van het slotgala van de inzamelactie. Cartoonist en kunstenaar Kamagurka kwam er zo een uniek schilderij veilen. “Ik heb iets heel bijzonder gemaakt. Geen cartoon maar iets tussen schilder- en tekenwerk”, vertelt Kamagurka. “Elk jaar kies ik één goed doel uit waar ik mijn schouders onder zet en ik ben erg blij dat ik dit jaar mijn naam link met het Warmste Casino van Vlaanderen”. Ook de opbrengst van de veiling en het slotgala gingen naar het goede doel.

  
INVESTEREN IN ONDERZOEK

 

Annemie Lemahieu, directeur Marketing en Communicatie van Kom op tegen Kanker licht toe: “We strijden al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor zowel getroffenen als hun naasten. Intussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Deze gift investeren we in onderzoek naar het bestrijden, vermijden en verzachten van kanker”.

 

MIDDELKIND

 

Met VZW Middelkind kiest men voor een lokale organisatie. “We zijn recentelijk ontstaan uit verschillende onafhankelijke initiatieven en staan o.a. in voor de voedsel- en kledingbank en helpen mensen in nood”, legt Guy Mertens, voorzitter van VZW Middelkind uit. “We zijn blij dat de gemeente en haar middenstanders ons zo hebben geholpen. Wat Casino Middelkerke nu voor ons doet, is gewoon fantastisch. Zij zorgen er mee voor dat wij op lange termijn enorm veel kinderen en gezinnen in armoede kunnen verder helpen. Op de vraag wat hij wenst voor 2020 is Guy Mertens heel direct: “Dat onze organisatie geen bestaansreden meer heeft”.

 

LANGER DAN EEN MAAND

 

Voor Casino Middelkerke gaat “het goede doel steunen” verder dan geld of materiaal schenken. Men wil ook de sociale cohesie versterken. CEO Tom De Clercq: “Het Warmste Casino ben je niet voor een maand. We willen een baken zijn voor iedereen in de gemeente en zullen dan ook blijven inzetten op de hele community”.

 

 

Het Casino was en is nog steeds

 het bruisende centrum van Middelkerke,

 een plaats waar iedereen welkom is
 

 

 

Thomas Van Cromphout

Foto’s: Leyla Hesna








>> Reageer (0)
09-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WARM HART VOOR HUIZE ROZEWINGERD OOSTDUINKERKE

 

 

Wave Healt Club

toont sportief warm hart voor

Huize Rozewingerd Oostduinkerke

 

Op donderdag 19 december staat in Wave Health Club in Oostduinkerke alles in het teken van het goede doel. Een hele dag lang kan er gesport worden ten voordele van Huize Rozenwingerd."Wij dragen de warme mensen van Huize Rozenwingerd uit Oostduinkerke een heel warm hart toe", zeggen Ellen Louwagie en Johan Vanhoutte, zaakvoerders van Wave Health Club.

 

 Huize Rozenwingerd biedt ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking op gebied van wonen, werken en vrije tijd. "Wij zijn Ellen en Johan en hopelijk de vele sporters en supporters nu al heel dankbaar voor het initiatief", zegt een blije directrice Greet Debeerst. "Alle hulp is zeker welkom."

Het wordt een "warme dag" daar bij Wave Health Club in de Hazebeekstraat 13. Op het programma : Easy Fitness, Yoga, Zumba, Spinning, Body Pump, Pilates en heel de dag door zal het Biocircuit draaien. Een les volgen kost 5 euro. Een hele dag sporten kost 10 euro.

Naast al dat sporten wordt er in het Wave Kaffe ook gezorgd voor de innerlijke mens met over de middag soep met een boterham, 's middags gebak met koffie en 's avonds een winterbbq.

Wie nog op zoek is naar een professioneel fitnesstoestel tegen een zeer zacht prijsje, springt maar eens binnen. Wave Health Club vernieuwt voortdurend haar materiaal en heeft wat plaats tekort. Vandaar dat een en ander buiten mag.

Ook de kunstliefhebber, al dan niet sportief, is van harte welkom. Wave telt verscheidene kunstzinnige sporters onder haar leden. Zij stellen hun kunstwerken tentoon die tegelijk geveild worden voor het goede doel.

Iedereen is welkom op donderdag 19 december bij Wave Health Club. Sporters en niet sporters. Leden en niet leden Iedereen die het goede doel een warm hart toedraagt.

Meer info:  info@thewave.be en 058 510 630

 

DONDERDAG 19 DECEMBER

in WAVE HEALTH CLUB

Hazebeekstraat 12

8670  Oostduinkerke

 

 

 

Groepsfoto: Ellen Louwagie (Wave), Greet Debeerst (directrice Rozenwingerd), Johan Vanhoutte (Wave)






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAAR AAN ZEE - IN NIEUWPOORT

Tot en met dinsdag 7 januari 2020

 

Nieuwpoortse eindejaarsactie

prijzenpot van 25.000 euro

 

 

 

 

 

Om het jaar feestelijk af te sluiten, organiseert het stadsbestuur in samenwerking met de lokale handelaars een eindejaarsactie waarbij heel wat mooie prijzen te winnen vallen. Deze actie wil meer mensen stimuleren om te komen winkelen in Nieuwpoort.

 

Op zaterdag 7 december 2019 werd het startschot gegeven voor de jaarlijkse eindejaarsactie. In totaal nemen er maar liefst 78 handelaars uit Nieuwpoort deel. De actie die dit jaar in een nieuw jasje werd gestoken, loopt nog tot en met 7 januari 2020.

 

Burgemeester Geert Vanden Broucke: “Nieuwpoort is tijdens de kerstperiode een lust voor het oog. De winkelstraten worden extra versierd waardoor het shoppen nog gezelliger wordt. De eindejaarsactie is de kers op de taart om het jaar mee af te sluiten.”

 

Deelnemen aan de eindejaarsactie is heel eenvoudig. Wanneer men bij een deelnemende handelaar shopt, krijgt hij of zij een kraslot om deel te nemen aan de kras- en winactie. Daarbij kunnen tal van leuke prijzen gewonnen worden. In totaal werden 70.000 lotjes verdeeld onder de lokale handelaars.

 

Op sommige lotjes staat een unieke code. Door het krassen van deze code maakt men kans op één van de hoofdprijzen. Deze code dient geregistreerd te worden op www.visit-nieuwpoort.be.

 

Uit alle geregistreerde codes worden de winnaars geloot. Zij worden op maandag 13 januari 2020 bekendgemaakt en op de hoogte gebracht.

 

PRIJZENPOT VAN 25.000 euro

 

De prijzenpot bedraagt 25.000 euro met als hoofdprijzen een reiswaardebon en vier trendy fietsen. Schepen van Lokale Economie Ann Gheeraert is ervan overtuigd dat de eindejaarsactie zal aanslaan: “We willen onze inwoners en bezoekers laten inzien dat Nieuwpoort een divers aanbod van handelszaken heeft. Er werden in de stad affiches en flyers verspreid om de actie te promoten. Ook via sociale media zal het initiatief verder onder de aandacht gebracht worden. Op deze manier willen wij onze lokale economie nog meer stimuleren.”

Ook Karel Debouvry (Bedrijventerrein De Noordvaart), Luc Paeme (Unizo) en Ruth Lagast (Horeca Nieuwpoort) reageren enthousiast:  “Deze eindejaarsactie verenigt het Nieuwpoortse handelsleven, wat een echt pluspunt is. Deze uniforme actie zet het lokaal winkelen extra in de kijker én geeft uitstraling aan ons handelsklimaat. Wij zijn ook heel tevreden dat zoveel handelaars deel wilden uitmaken van deze actie. Dankzij hun steun kunnen wij nu een indrukwekkende prijzenpot aanbieden.”

 

Meer info over de kras-en winactie op www.visit-nieuwpoort.be

 

 

 

Groepsfoto: Karel Debouvry (Voorzitter Bedrijventerrein Noordvaart), Ann Gheeraert (schepen van Lokale Economie), burgemeester Geert Vanden Broucke en Mike Sarrazijn (Deskundige Lokale Economie).

 

 

 

 






>> Reageer (0)
02-11-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND AAN ZEE - IN MIDDELKERKE

23ste Champangeweekend

 

Middelkerke

 duikt vier dagen in de

Champagne

 

 

Champagne én Middelkerke: al 23  jaar in november een begrip aan zee. Geen wonder, de Europese badplaats is al liefst 52 jaar verbroederd met Epernay, het epicentrum van de Champagne, de drank der goden. “Elk jaar de topper van het jaar, dit keer zelfs vier dagen lang, geflankeerd door een waaier van activiteiten, dat alles in het cc De Branding”, stelt schepen voor Toerisme en Evenementen Tom Dedecker.

 

Het is meteen duidelijk, van vrijdag 8 tot en met maandag 11 november vloeit de Champagne welig aan de Populierenlaan. Tien gekende viticulteurs vullen het cc De Branding. “Vanaf nu jaarlijks aangevuld met een gastchampagne. Champagne Ellner geniet dit jaar de eer. Nieuw is ook de uitbouw van de Champagnehal en de Feesthal, enerzijds uitgewerkt met de Champagnehuizen, anderzijds ruimte, goed voor ambiance, show en gezelligheid, glas godendrank binnen handbereik”, vertelt Tom Dedecker.

 

 

ELF CHAMPAGNEHUIZEN

Naast de absolute pioniers Delphine en Christophe Prévoteau-Perrier, Bernard Hennequin en Marcel Vautrain is het genieten van Moussy Père & Fils, Robert Allait, Michel Genet, Bourdaire-Gallois, Mandois, Paul Clouet, Bonnaire en gastchampagne Ellner. “Het is voor ons elk jaar weer genieten in Middelkerke. We geloofden van meet af aan in het project, een organisatie die uitgegroeid is tot een absolute topper, waar we graag ons nieuwste en beste flessen presenteren. Het ambachtelijk product spreekt voor zich met het gevolg dat we vooral op het domein onze producten aan de man brengen. Geen grootwarenhuistoestanden. We kennen al onze klanten persoonlijk. En dat schept een band”, stelt Delphine Prévoteau, al 23 jaar te gast in Middelkerke?

RIDDER IN DE ORDE VAN DE CHAMPAGNE

Het 23ste Champagnefestijn trekt zich op vrijdagavond 8 november op gang met de aanstelling van de nieuwe Champagneridder. Om Ridder te worden dient men bijgedragen hebben aan de toeristische uitbouw van Middelkerke en of aan het Champagneweekend. Het is uitkijken wie de nieuwe Ridder wordt en zo de opvolger wordt van zanger Paul Bruna. Eerder al werden Stefan Vander Espt, Stefaan Lauwereins, Alain Bloeykens, Paul Geerts, Johan Töpke, Günther Neefs, Georges Keters, Kenzo Lauwereins en onder andere Peter Germponrez tot Ridder geslagen.

DEGUSTATIES MET ALAIN BLOEYKENS

Genieters kopen hun eigen champagneglas aan 6 euro. Zonder glas kan er immers niet gedegusteerd worden. Een glas Champagne kost 5 euro, een fles volgens de prijs van het Champagnehuis. De toegang tot het volledig gebeuren is gratis. Wie zich wil verdiepen in dit edele vocht kan deelnemen aan de Champagnedegustaties (15 euro per sessie), geleid door wijnspecialist Alain Bloeykens.

BEURS & HORECA

De Champagnebeurs schiet op vrijdag 8 november om 19.30 u. officieel uit de startblokken met de inhuldiging van de Ridder van de Champagne. De vintage coverband Rock au Vin gooit er meteen de beuk in met muziek uit de 60’s en 70’s. De volgende dagen zijn Ignace Baert, La Folie Jolie en onder andere Zaki aan de beurt om – tussen de glazen door – de sfeer naar een apotheose te brengen.

Traditioneel pakken heel wat horecazaken uit met een uitgelezen Champagnemenu. Deze zijn keurig samengevat en te vinden in de leuke Champagnebrochure, gratis te bekomen bij de Dienst voor Toerisme.

 

23ste Champagneweekend: meer info www.visit.middelkerke.be en toerisme@middelkerke.be,

 

Georges KETERS

 

 

 

 

Foto’s

 

De drie pioniers

Champagne Bernard Hennequin

Champagne Marcel Vautrain

Champagne Prévoteau-Perrier

 

 

 

 

 










>> Reageer (0)
10-10-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNDEGUSTATIE IN NIEUWPOORT

Ristorante  da  C L A U D I 0

 

Nieuwpoort

 

 

 

Degustazione Abruzzo

 

Wijndegustatie Abruzzen

 

25 oktober 2019

19.30u

 

 

 

 

Indio bianco Doc (Bove)

(55% CHARDONNAY, 30% PINOT BIANCO, 15% SAUVIGNON)

Crocchette di ceci al forno, cozze alla Vastese

Kroketje van kikkererwten, mosselen Vastese

 

 

Villa Gemma Bianco Igt (Masciarelli)

(80% TREBBIANO, 15% COCOCCIOLA, 5% CHARDONNAY)

Scripelle ‘m busse

Pannenkoek gevuld met kip in bouillon

 

 

Indio Doc (Bove)

(100% MONTEPULCIANO D’ABRUZZO)

Spaghetti alla chitarra, polpettine, sugo

Spaghetti alla chitarra, tomatensaus, balletjes

 

 

Marina Cvetic Montepulciano d’Abruzzo Doc Riserva (Masciarelli)

(100 % MONTEPULCIANO D’ABRUZZO)

Agnello cacio e uova

Lamsvlees, caciocavallo kaas, ei

 

 

Aurum Golden Orange

LIKEUR OP BASIS VAN BRANDY 10 J. OUD EN SINAAS

Parrozzo

Parrozzo (biscuittaartje overgoten met chocolade)

 

 

Deelnemen: 75 euro

 

 

Ristorante da CLAUDIO

Marktstraat 19

8620 Nieuwpoort

059 24 33 74

info@ristorantedaclaudio.be

www.ristorantedaclaudio.be

 

 

(Georges Keters)

 










>> Reageer (0)
08-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAANS TAFELFEEST IN WESTENDE

Vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019

 

 

Spaanse Happening

in

Hotel-restaurant Sint-Laureins Westende

 

 

Topverblijf aan zee

 

 

Twee overnachtingen (aankomst op vrijdag vanaf 15 uur) – twee maal royaal ontbijt – menu op vrijdagavond en menu op zaterdagavond inbegrepen:

185 euro per persoon

 

 

 

 

 

MENU op vrijdag 20 september

 

 

Sangria con cava

Sangria met cava

 

Sopa de pescado con salsa al agillo

Vissoep met looksaus

 

Iberico presca tagliata

Iberico varken tagliata

 

Barraquito

Spaanse koffiedrank

 

42 euro per persoon

 

 

oooooooooooooooooooooo

 

MENU op zaterdagavond 21 september

 

Gambas espanoles

Gambas op Spaanse wijze

 

Paella con pollo y mariscos

Paella met kip en zeevruchten

 

Crema Catalana

Catalaanse room

 

42 euro per persoon

 

 

 

 

Hotel-Restaurant Sint-Laureins

Strandlaan 12

8434 Westende (Middelkerke)

www.st-laureins.com

info@st-laureins.com

058 23 39 58










>> Reageer (0)
04-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND

Vakantie in eigen land

 

HOTEL CAP AU VERT

 

Romantisch genieten in paradijselijk groen

 

 

 

Op zoek naar een uitzonderlijke stek, ver van alle drukte, omringd door groen, aan de boord van een exotische vijver en dito binnentuin, dan is Hotel-Restaurant Cap au Vert, in deelgemeente Grandvoir van het lieflijke Neufchâteau in de provincie Luxemburg, uw droomadres. Het echtpaar Pierre en Colette Geers-Gobbe bezorgen je een onvergetelijk verblijf.

 

 

Cap au Vert is een kleinschalig rustiek hotel met twaalf ruime kamers, waarvan een viertal met privaat terras en vier duplex kamers, ideaal voor families met kinderen. Het geheel zit verwerkt in een groenrijke omgeving, met een schitterende vijver als trekpleister. Een droom om te rusten, te genieten en te relaxen. Dat alles in een zeer rustige omgeving, tussen Libramont en Neufchâteau, via landelijke wegen makkelijk te bereiken. En voor de gebruikers van de snelweg Namen - Aarlen, na het verlaten ervan, nog een tiental minuutjes op landelijke weken en een weelde van rust opent zich.

 

EXOTISCHE BINNENTUIN

Meer nog, amper binnengetreden in de ruime hal, krijg je een prachtig zicht op een werkelijk uniek verwarmd overdekt binnenwater, omgeven door exotische en tropische planten, annex een school van unieke vissoorten, samen goed voor een exclusief waterballet waar je niet genoeg van krijgt. Een realisatie van de eigenaars Pierre en Colette, die sinds 2001 dagelijks dit pronkstukje onder handen nemen. Heerlijke stek om er te ontbijten of te lunchen, aansluitend te verpozen bij een fris glas of een dampende kop koffie.

 

TOPGASTRONOMIE

Rust en gezelligheid, aangevuld met een uitstekende tafel, dat is pas genieten. Het restaurant, dat luistert naar de idyllische naam Les Claytones du Cap, wordt geleid door de Heer des Huizes Pierre Geers, meesterlijk, met kennis van zaken en altijd klaar voor een gesmaakt grapje. In de keuken tekent LadyChef Colette voor effenaf smaakvolle schotels, gepresenteerd in super vaatwerk en kwaliteitsvol bestek. Op het bord kiest de LadyChef graag voor regionale producten waarbij kwaliteit en versheid de eerste viool spelen. Hierbij gaat ook heel wat aandacht naar de presentatie. Juist, het oog wil ook wat. Elke gastronoom vindt in de keuken van LadyChef Colette zeker zijn gading. Maître Pierre zorgt voor gepaste wijnen. Topgastronomie op zijn best.

 

VIER STERREN SERVICE

Hoe dan ook, een verblijf in Cap au Vert blijft onvergetelijk, goed voor vier sterren die overal fonkelen. Het huis staat ook borg voor seminaries en pakt op geregelde tijden uit met gastronomische weekends. Ideaal voor zij die graag wat wild op tafel zien. Extra troef: men spreekt Nederlands.

 

 

 

HOTEL CAP AU VERT****

Pierre en Colette Geers – Gobbe

Chemin du Moulin de la Roche 24

6840 GRANDVOIR – Neufchâteau

061 – 27 97 57

Geers@capauvert.be

www.capauvert.be

 

 

Georges Keters

Foto’s: Cap au Vert & Georges Keters














>> Reageer (0)
03-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GIN

Antwerpse Gold Star Gin

 

wint Gouden Medaille

 

op CWSA in China

 

 

 

Ja sire, er zijn nog Belgen. Nog maar pas (juli 2019) werd de nieuwe Gold Star Gin boven de doopvont gehouden en nu al wist de sublieme fles de gouden medaille weg te kapen op CWSA.

 

 

China Wine & Spirits Awards (CWSA) is de grootste en meest prestigieuze wijn&spirits competitie in Hong Kong en China. De zorgvuldig geselecteerde jury bestaat uit de top - 100 van de beste wijnkopers, importeurs, distributeurs en retailers, allen gevestigd in Hong Kong en China. Beschouw het evenement als de Champions League van de sterke dranken. De belangrijke medaille van CWSA betekent voor de bedenkers Christian De Gussem en Nadine Van Gulik zondermeer een topprestatie en geeft de kwaliteit van de gin aan voor de Chinese en bij uitbreiding de hele wereldmarkt.

 

FENOMEEN

 

Tijdens de avant-première in Oostende tijdens de Art & Lifestylebeurs in Oostende liet de gloednieuwe Gold Star Gin al meteen de monden van de kenners openvallen. Na enkele dagen werd de gin reeds als een fenomeen omschreven, die zowel nieuwe als meer ervaren ginliefhebbers flink aansprak. De Gold Star een gedistilleerde roze gin op basis van jeneverbes, aardbei en frambozen en enkele geheime ingrediënten. De inhoud van deze bijzondere fles heeft een fris fruitige afdronk en smaakt het best met een gewone tonic. Dit verrassend samenspel van geuren, kleuren en smaken blijft in de mond rondzingen tot de volgende slok er komt. En die komt er want Gold Star Gin is verslavend, zoals we dat noemen. Van de Gold Star Gin is nu al geweten dat ze straks de geschiedenisboeken zal ingaan. De deelname en de gouden medaille aan CWSA was alvast een eerste schot in de roos.

 

 

OP VOEDINGSSALON BRUSSEL

 

Respect voor Christian De Gussem en Nadine Van Gullik die uiteraard bijzonder trots is met deze bijzondere onderscheiding. Voor de ondernemers uit Herselt zeker een beloning voor hun steevast geloof in zakendoen.

“Ik geloofde zelf steevast in mijn missie om een mooie, smakelijke en vooral kwalitatieve gin op de markt te brengen. Ik heb voor deze gin lang geëxperimenteerd met allerlei recepten en met de hulp van enkele specialisten hadden we afgelopen zomer iets unieks in de fles. Tijdens de persconferentie in het Thermae Palace Hotel in Oostende werden we al uitvoerig gecomplimenteerd met de gin. Ik wilde hoe dan ook een hoogwaardig product neerzetten en dat is volgens mij gelukt. Het publiek, de horeca en de echte kenners zijn onverdeeld enthousiast en dat maakt ons natuurlijk bijzonder trots. Ik ben nu volop in de weer om de gin op grote schaal World Wide op de markt te brengen. Misschien nog leuk om te vermelden is dat wij van 19 tot en met 27 oktober op het Voedingssalon in Brussel staan met onze gin en hij daar natuurlijk ook kan geproefd en gekocht worden”, stelt Christian De Gussem, dolblij met het behaalde resultaat en de mooie vooruitzichten.

 

 

Voor de liefhbbers: de Gold Star Gin kan intussen ook besteld worden via mail: goldstargin@gmail.com

 

 

 

oooooooooooooooooooooooooooooo






>> Reageer (0)
26-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE THEATER AAN ZEE 2019

 

 

Theater Aan Zee

 

TAZ kom naar Kursaal Oostende

 

 

TAZ#2019 – het overbekende 10-daagse Zomerfestival in Oostende, met theater, muziek, literatuur en nog zo veel meer slaat dit ook even zijn tenten op in het auditorium van Kursaal Oostende, met Avanti!, Stijn Meuris en Vuil! Vuil! Vuil als trekpleisters. Gastcurator Lucas De Man kijkt er naar uit.

 

Programma

Donderdag 1 augustus om 10 u.:

AVANTI!

De Voortmannen bestijgen het podium met een nieuw muzikaal theateravontuur. Villa Voortman is een laagdrempelig ontmoetingshuis in Gent voor mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.

 

Vrijdag 2 augustus om 20 u.

Stijn Meuris in het hoofd van Hawking

Duik samen met Meuris in het briljante brein van Stephen Hawking met verhalen rond muziek, wetenschap, animatie en onder andere magie.

 

Zaterdag 3 augustus om 11 u.

Vuil! Vuil! Vuil!

Graag lekker vuil worden? Zet je dan vooral scherp voor Radio Oorwoud met liedjes voor wilde modderotters, zingende bonobo’s en onder andere huilende wolven en de Oorwoudbende.

 

TICKETS

 

Telefoon: 059 33 90 00

Boxoffice

UITloket

Hendrik Serruyslaan 18 a

8400 Oostende

 

 

Georges Keters

Foto’s Kursaal Oostende

 

 








>> Reageer (0)
25-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUBBELS AAN ZEE IN MIDDELKERKE

 

UNIEK BUBBELDORP IN MIDDELKERKE

 

 

Prosecco

 

eregast op Bubbels aan zee

 

 

MIDDELKERKE – Na de twee hittegolven volgt van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus met Bubbels aan Zee wellicht de meest verfrissende vierdaagse aan zee. In samenwerking met de gemeente wist organisator Alain Bloeykens de Italiaanse prosecco als gastland naar het Epernayplein te krijgen. Daarnaast is het ook genieten van de beste mousserende wijnen ter wereld.

 

 

Bubbels aan Zee is het jaarlijkse festival voor mousserende wijnen als voorspel tot het onnavolgbare champagneweekend in november. Alain Bloeykens en zijn medewerkers zijn hiermee aan de zevende editie toe en kozen dit jaar voor het Italiaanse Veneto en hun prosecco wijnen als speerpunt. “Omdat prosecco vandaag een echte hype is en de enige schuimwijn in ons land is die al vier jaar op rij een forse groeimarge laat optekenen. Prosecco staat voor een op en top zomerse bubbelwijn die de Italiaanse levensstijl perfect weet te etaleren. Door zijn fruitig en lichtvoetig karakter weet hij vrijwel iedereen te plezieren. Prosecco staat voor no stress, easy living, modieus en gracieus, kortom, la dolce vita op zijn best. Prosecco is vandaag na cava en champagne de meest gedronken schuimwijn in ons land. Nieuw dit jaar zijn onder meer een selectie verfijnde Portugese schuimwijnen en, voor het allereerst, een ruim aanbod aan Belgische schuimwijnen. Ons land ging er in de voorbije jaren flink op vooruit en dient al lang niet meer onder te doen voor de meer gevestigde waarden”, stelt wijnkenner Alain Bloeykens.

 

STERCHEF FELIX ALEN

 

Om het geheel nog smaakvoller dan ooit te maken, zet topchef Felix Alen zich aan het fornuis en laat u genieten van gepaste hapjes – op basis van al het lekkers uit de zee – bij de ruime keus aan bubbels. Op het menu staan handgemaakte garnaalkroketjes, een Noordzee vissoepje en onvervalste Middelkerkse kibbeling. Een animatieprogramma, geschoeid op Italiaanse wijze met gastoptredens, aperitiefconcertjes, een Tropical Night en onder andere een DJ-avond, fleurt het geheel graag op, uiteraard met glaasje bubbels binnen handbereik.

 

BUBBELDORP

 

En er is nog meer: het Epernayplein is volledig omgebouwd tot Bubbeldorp. Alain Bloeykens vertelt: “In onze loungy tent is het constant genieten van geuren, kleuren en amusement, overgoten met Italiaanse tintjes. Geniet op ons Italiaans terras, voor de gelegenheid omgedoopt tot Prosecco by Mionetto and Freixenet, de twee locomotieven en pioniers onder de prosecco producenten, die in het Bubbeldorp hun beste flessen voorstellen. Onze hippe én Italiaanse bartender shaket dan weer succulente cocktails op basis van prosecco.”

 

PROEVERIJEN

 

Wie meer wil weten over de verschillende soorten Italiaanse prosecco, kan zich, via de Dienst voor Toerisme (www.middelkerke.be/bubbelsaanzee) of ter plekke aan de ontvangstbalie, inschrijven voor een begeleide proeverij op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus telkens om 17 u.

Bubbels aan Zee zet zijn deuren elke dag open vanaf 11 uur en sluit deze om middernacht. Zaterdag 17 aug. blijft het Bubbeldorp open tot 1 uur en op zondag 18 aug. wordt het Italiaans feestje om 20 uur sfeerrijk afgesloten.

De toegang is gratis, een bubbelglas kost 2 euro (dat u mag houden), het nuttigen van de bubbels vanaf 3 euro per glas en vanaf 16 euro per glas.

 

 

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

 

DONDERDAG 15 AUG

11 u: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17 u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s

Prijs: 15 euro per persoon/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u tot middernacht: Bubbels goes Tropic:  DJ, Sax, Percussie en Zangeres:

Wat gebeurt er als je een dj samen met een live band op een podium brengt? Je krijgt een heel aparte sfeer dat garant staat voor een schitterend zomerfeestje!

 

VRIJDAG 16 AUG.

11.00: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17.O0: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s.

Prijs: 15 euro per person/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u: Bubbels goes Flemish:  Optreden van Luc Steeno

Aansluitend – 00.00 :  DJ- set van Yannick Paige

 

ZATERDAG 17 AUG.

11 u.: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17 u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s.

Prijs: 15 euro per persoon/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u; tot 01.00 : Bubbels goes Party: 2 internationale dj’s zorgen voor het meest bruisende zomerfeest aan de kust.

20 u tot 22.00: Openingsset door DJ Yannick Paige

22 u. tot 01.00: Aansluitende set door DJ Crazy Sir G

 

ZONDAG 18 AUG

11 u.: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

14 u. tot 18.00: Bubbels goes Crazy

Verrassende dj act met Kurt Frederickx. Muzikaal brengt DJ Kurt een mix van de grootste hits uit de 70’s, 80’s, 90’s en de huidige actuele hitparade. Pop, Rock, R&B, Dance… Ingrediënten genoeg om een onvergetelijk feestje te bouwen op het Epernayplein!

 

 

Middelkerke: 15 tot en met 18 aug. op het Epernayplein.

 

 

 

 

Georges Keters

 










>> Reageer (0)
20-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KURSAAL OOSTENDE IN DE LIFT

Burgemeester en voorzitter Kursaal Oostende Bart Tommelein:

 

 

“Kursaal  economische motor

voor Oostende”

 

Op de vooravond van het topseizoen staken de organisatoren en partners van het Kursaal en de directie van Petrus & Paulus West de koppen bij mekaar en maakten een eerste balans van het huidige werkjaar, van 1 januari tot 30 juni 2019. De cijfers zijn veelbelovend. Burgemeester en voorzitter vzw Kursaal, geflankeerd door toerismedirecteur Peter Craeymeersch, Gwenny Nys en Jonas Schoonbaert (Kursaal) kijken tevreden naar wat komen zal.

 

 

“Het Kursaal mocht dit jaar al 120.000 bezoekers ontvangen, waarvan 100.000 voor de concerten, 10.000 voor de business events en nog eens 10.000 bezoekers voor de Lounge Bar. Met 54% zijn de vrouwelijke bezoekers licht in het voordeel. Medewerkers van het Kursaal hebben de afgelopen maanden bezoekers bevraagd over hun ervaringen in het gebouw en 4.244 onder hen vulden een vragenlijst in met hun bevindingen. “De events scoren 8,8 op 10 op het vlak van tevredenheid en de locatie en de werking 8,9 op 10”, duidt burgemeester en voorzitter Kursaal Bart Tommelein.

Andere resultaten: 83 procent van de bezoekers geeft aan speciaal voor het concert naar de stad te komen, meer dan de helft komt uit West-Vlaanderen, ruim dertien procent woont in Oostende, bijna zestig procent blijft eten in een restaurant en meer dan 22% procent blijft overnachten in een hotel of andere slaapgelegenheid zoals B&B met pieken in het weekend tot 35%. Eenzelfde verhaal voor de restaurantbezoeken, 58% blijft iets nuttigen voor of na het event, met pieken van 75 tot 80%. Tegelijk merken we dat de bezoekers Oostende bereiken met de auto. Het is meer dan duidelijk, het Kursaal blijft dus een economische motor voor Oostende”, stelt burgemeester-voorzitter Bart Tommelein die verder werk wil maken op via mailings en website om de wagen in de binnenstad zo veel mogelijk te mijden en meteen promotie te maken voor de randparkings en het gebruik van het openbaar vervoer.

 

TEVREDENHEIDSCORES

En of men tevreden terugblikt op de tevredenheidscores. Voorzitter Bart Tommelein hierover: “Voor het event tellen we een score van 8,8 op 10, voor het gebouw en de werking 8,9 op 10, met uitschieters bij de optredens van Bart Peeters, Niels Destadsbader, Take That, The Analogues,  Liebrecht Vanbeckevoort en uiteraard Arno. Die flirten allemaal met een perfect score van 10 op 10. Hieruit kunnen we opmaken dat zowel de locatie als de kwaliteit van het programma hoog ligt. Dat resulteerde in een vijfde uitverkochte shows. De impact op de stad is dan ook niet gering met mooie cijfers van overnachtingen en restaurantbezoeken. We zijn tegelijk blij dat de Oostendenaar de weg vindt naar het Kursaal, één op tien van de respondenten geeft immers aan te wonen in Oostende.”

 

FORSE INVESTERINGEN

De voorbije maanden werd fors geïnvesteerd in de infrastructuur. Zo zijn er nieuwe led-armaturen in de erehal, een nieuw wifi - netwerk, nieuwe barelementen, mobiele bars, bloembakken, en een nieuw vestiairemeubel. Ook uit de feedback van de enquête werden investeringen gehaald: er werden tweehonderd ergonomische verhoogkussens voor kinderen gekocht, het assortiment in de bar werd uitgebreid, er werden nieuwe signalisatiebordjes gemonteerd in het auditorium, en er zijn nieuwe jeton automaten waarbij kan worden betaald met Bancontact. “We investeren jaarlijks zo’n 100.000 à 150.000 euro in het gebouw”, zegt toerismedirecteur Peter Craeymeersch.

 

DIVERS PROGRAMMA ZOMER 2019

Inzake programmering is het Kursaal formeel. “Het jaarprogramma is zeer divers, gaande van Macy Gray tot  FC De Kampioenen, expo die loopt tot en met 1 september. Hoogtepunt van de zomer is de musical Fame, die van 5 tot 10 aug. zeven shows Engelstalig opvoert, met geprojecteerde vertaling in het Nederlands en Frans. De musical staat voor het eerste en exclusief in België. Een unieke kans om een Broadway Musical in eigen land te zien”, stelt de voorzitter.

“En er is nog meer. Voor het eerst sedert lang kunnen we ook de collega’s van Theater aan Zee verwelkomen met drie grote shows. Op 15 augustus komt Alan Parsons met zijn topband. Van eigen bodem zijn tal van grote namen te bewonderen pet onder andere, tijdens het Filmfestival begin september, Vrouwen aan de Macht met een authentieke Ladies Night. Daarnaast kunnen de bezoekers aan de talrijke events om en rond het Kursaal genieten van een rijk aanbod van aperitiefjes, in restaurant Kurso of de nieuwe pop-up bars. Tenslotte zijn er nog de vuurwerken die men kan bewonderen, waar anders dan op het zonneterras van het Oostendse Casino, aangemaakt op de luifel aan de voorkant van het Kursaal, ideaal voor wat te verpozen voor of na een of ander concert”, geeft voorzitter Bart Tommelein nog graag mee.

 

FEESTJAAR 2020

Naar aanleiding van de 15de verjaardag sinds de heropening in december 2004 wordt 2020 een niet te versmaken feestelijk jaar. Burgemeester-voorzitter Bart Tommelein: “We zullen het Kursaal openstellen voor iedereen. Heel wat mensen die anders moeilijker naar het Kursaal kunnen komen, zullen nu de kans krijgen om dat wel te doen. Eer zullen verschillende speciale dagen en gelegenheden zijn, toegankelijke evens voor iedereen, aansluitend leuke collectors items. Meer nieuws hierover in het najaar. Het logo van het feestjaar zal in tussen her en der geregeld opduiken.”

 

 

Georges Keters

Foto’s: Kursaal Oostende










>> Reageer (0)
02-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Pura Passione

Maakt zomer

BELLISSIMO

 

Voor de liefhebber van een heerlijk glaasje Italiaanse druiven zit je goed bij Annick De Wilde uit Sint-Niklaas. Als pure Piemonte appassionata weet zij al enkele jaren de meest verrassende delicatessen naar ons land te halen, met het accent op de beste olijfolie, antipasti, dolci en uiteraard ook schitterende wijnen uit deze regio.

 

 

Annick De Wilde bezoekt Piemonte meerdere malen per jaar met extra aandacht voor de regio van de Roero en de Langhe  om bij kleinschalige wijnboeren hun fruitige godendrankjes te degusteren. Vaak zijn de authentieke, lokale wijnbouwers zo gepassioneerd met hun product bezig, dat hen geen tijd overblijft om hun wijnen te promoten in het buitenland.

En hier ligt net de uitdaging en de meerwaarde die Annick Boel – De Wilde biedt: een stukje Piemonte naar Vlaanderen brengen. Door haar kleinschalige, maar vooral persoonlijke aanpak en het verhaal van de wijnbouwers weet zij de tal van Italiaanse wijnliefhebbers te verrassen met pareltjes van witte, rosato en rode wijnen.

 

EVEN PROEVEN ?

 

 

WITTE WIJN:

ROERO ARNEIS DOCG - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO, 2017-18

Druivensoort:  100 % Arneis   (autotochtone druif uit Piemonte)

Vinificatie: inox vaten    

Neus: fris - fruitig - delicaat   

Smaak: verfijnd - droog - fruitige citrustoets - fris mineraal - licht bittertje in de afdronk.

Foodpairing: aperitief - antipasti - lichte voorgerechten -  lichte visbereidingen - asperges - schaaldieren     

Schenken: 8 - 10 graden       

               

ROSATO:       

LANGHE DOC ROSATO "CANTÉ" - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO 2018

Druivensoort:  100 % Nebbiolo     

Vinificatie: inox vaten    

Neus: geuren van bloemen en fruit       

Smaak: vol - droog - verfijnd - kruidig - licht bittertje in de afdronk

Foodpairing: ideaal als aperitief - terraswijn - barbecue - gegrilde zomerse gerechten

Schenken: 8 - 10 graden       

               

RODE WIJN:          

DOGLIANI DOCG ‘SORI' DIJ BUT-AZIENDA AGRICOLA ABBONA ANNA MARI 2018

Druivensoort: 100 % Dolcetto

Vinificatie:10 maanden op inox vaten   

Neus: expressief - veel fruit: pruimen en kersen - vanille    

Smaak: volle aanzet - zachte tannines - lange afdronk - licht bittertje.

Foodpairing: charcuterie - kazen -  gegrild vlees - pasta ragù - pizza - barbecue

Schenken: 16 - 18 graden     

               

NEBBIOLO D'ALBA DOC - AZIENDA AGRICOLA LA GANGHIJA 2017

Druivensoort: 100 % Nebbiolo      

Vinificatie: 12 maanden op Franse eikenhouten vaten en 8 maanden op fles.       

Neus: aangenaam intens boeket, tonen van pruimen, bramen, zoethout en kruiden   

Smaak: elegant en vol in de mond, harmonieus met diepe tannines, lange volle afdronk

Foodpairing: rood vlees - gebraad - entrecote op de barbecue

Schenken: 18 graden - kan nog enkele jaren rijpen (8 tot 12 jaar na botteling op fles)   

 

DESSERTWIJN             

VINO DOLCE "BIRBET" - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO 2017

Druivensoort:  100 % Brachetto    

Vinificatie: inox vaten    

Neus: aangenaam - fruitig - kruidig       

Smaak: zacht - zoet -  licht parelend     

Foodpairing: desserts - fruitsalades - aardbeien - gebak met fruit - sabayon - aardbeitjes wijn

Schenken: 8 - 10 graden       

 

MEER INFO:

 

 

Annick Boel – De Wilde

 

Eekhoornstraat 35 - 9100 Sint-Niklaas

0479-93.04.30

 

info@purapassione.be

www.purapassione.be

 

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
28-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOLIDAY SUITES NU OOK AAN DE COTE D'OPALE - NOORD-FRANKRIJK


 

HOLIDAY SUITES

NU OOK IN

BOULOGNE-SUR-MER

 

 

Op maandag 17 juni opent Holiday Suites haar nieuwe vakantieresidentie met 95 verblijven in Boulogne-sur-Mer.

Na Bray-Dunes, Équihen-Plage en Oye-Plage, vestigt Holiday Suites zich nu ook in havenstad Boulogne-sur-Mer.

 

 

General Manager Anaë Huybrechts is heel tevreden met deze nieuwe uitbreiding: “In Boulogne-sur-Mer is er voor iedereen wat wils: strand, cultuur, sport en natuurlijk Nausicaá, het grootste aquarium van Europa. Dankzij onze nieuwe opening in Boulogne-sur-Mer versterkt Holiday Suites haar aanwezigheid aan de Franse Opaalkust en kunnen onze klanten nog meer genieten van deze prachtige streek.” Het nieuwe Holiday Suites gebouw is gesitueerd in het hart van de jachthaven, vlak over het casino. Dankzij de centrale ligging, kan je gemakkelijk het historisch stadscentrum en Nausicaá te voet bereiken.

Holiday Suites staat garant voor flexibiliteit

 

Ook deze keer volgt Holiday Suites het vertrouwde concept: nieuwe, moderne verblijven met een volledig uitgeruste keuken en flexibele verblijfsdata dankzij de digitale receptie. Huisdieren zijn zoals altijd toegelaten en er zijn ook vakantiestudio’s voorzien die toegankelijk zijn voor minder validen.

 

De nieuwe vakantieresidentie telt 95 vakantieverblijven voor 2 tot 6 personen. Er is ook een ondergrondse parking en een ontbijtruimte voorzien. De gasten kunnen ter plaatse genieten van extra diensten zoals ontbijt en tussentijdse schoonmaak.

 

 

Holiday Suites wijkt uit naar de Franse Côte d’Azur

 

Holiday Suites begon het jaar met 8 bestemmingen en 508 vakantieverblijven. Eind dit jaar zal Holiday Suites aanwezig zijn op 12 bestemmingen, goed voor een totale capaciteit van 841 Holiday Suites. Na Jabbeke, Nieuwpoort en Boulogne-sur-Mer, opent Holiday Suites namelijk haar eerste bestemming aan de Franse Côte d’Azur, in het pittoreske Vence.

HOLIDAY SUITES MET ZETEL IN OOSTENDE

 

Holiday Suites biedt sinds 2011 ruim 800 nieuwe, comfortabele vakantieverblijven aan in België en Frankrijk. Het hoofdkantoor is gebaseerd in Oostende. Momenteel zijn er 11 bestemmingen: vier aan de Franse Opaalkust, zes aan de Belgische kust en één in Belgisch Limburg.

 

 

 

 

Meer info voer HOLIDAY SUITES:

info@holidaysuites.eu

www.holidaysuites.eu

 

 










>> Reageer (0)
21-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRO AAN DE OOSTKUST


KNOKKE-HEIST

 

NIEUW BLOED IN DE WATERLIJN

 

 

Na liefst 43 heerlijke horecajaren gaven Gerrit Degroote en Magda Pape van restaurant De Waterlijn, aan de Zeedijk 173 in Knokke-Heist, hun restaurant door aan Patrick en Alesia Smythe. Het concept van vis- en kreeftenrestaurant blijft alvast behouden. Chef Josee blijft evenzo aan boord. Het kader kreeg een nieuwe kleedje en de jonge bemanning is vol vuur.

 

 

Restaurant De Waterlijn is al jaren een vaste waarde aan onze Ooskust en kenmerkt zich nog altijd als een exclusieve toplocatie. Naast een majestueus uitzicht over onze veelbezongen Noordzee, is het genieten van het levendig gebeuren op de zeedijk, aansluitend de skyline van Zeebrugge. Blijft chef Josee op post, ook de bubbels Le Merveillieux Le Grand Pape – een creatie van Magda en Gerrit – blijven in huis.

 

FRUITS DE MER – ZEEVRUCHTENSCHOTELS

 

De nieuwe uitbaters trekken graag de lijn van hun voorgangers verder door, evenwel overgoten met een eigen toets. De Frans-Belgische keuken blijft de lekkerbekken charmeren. De absolute specialiteit is de ongeëvenaarde Zeevruchtenschotel, zeg maar Fruits de Mer, met het beste uit de Noordzee. Elk laatste weekeinde van de maand is er overigens een onovertroffen Zeevruchtenweekend. De lat in De Waterlijn blijft hoog liggen. Patrick en Alesia wapperen dan ook graag met het motto van hun culinair vaandel: “Topkwaliteit, back to basics, een klantvriendelijke bediening steeds met de glimlach, gezelligheid en flexibiliteit.”

Meer nog, met het terras op het strand, kan men er bij zonnig weer, met de voetjes in het zand, lunchen of dineren tussen de palmbomen.

 

 

Restaurant DE WATERLIJN

 

Patrick en Alesia Smythe

 

Zeedijk-Heist 173

8301 Knokke-Heist

050-513.528

www.dewaterlijn.be

 

 

 

Georges Keters

 

 

 

 






>> Reageer (0)
19-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN FRANS-VLAANDEREN

 

Oostduinkerkse Paardevissers

promoten streekgerechten

 

Garnaal met Asperge: perfect huwelijk

 

OOSTDUINKERKE – GHYVELDE – De Orde van de Paardevisser Oostduinkerke trok met een select gezelschap naar de aspergevelden van Ferme Marc Deswarte, in het Noord-Franse Ghyvelde. Ze tekenden er voor een culinair huwelijk tussen de Asperge en de Garnaal, voltrokken door meesterkok Rudi De Volder.

 

Het staat als een paal boven water, de Orde van de Paardevisser maakt van elke gelegenheid gebruik om de garnaal, de onbetwistbare kaviaar van de Noordzee, te promoten. Een aperitiefconcert met Jo Lemaire op de site van La Grande Mare in naburige Bray-Dunes kon voorzitter Marc Sirjacobs en zijn discipelen niet voorbij laten gaan, zonder daar een culinair toemaatje aan te koppelen. De goede relaties met aspergeboer Marc Deswarte gaf Peter Germonprez het idee om bij deze gelegenheid de garnalen en de asperges samen op het bord te brengen. Chef Rudi De Volder zette zich aan het fornuis en de Orde van de Paardevissers trokken op locatie op de boerderij van Deswarte.

 

CULINAIRE HOOGSTANDJES

 

Het laat zich raden, Chef Rudi De Volder gaf het beste van zichzelf. Na de Bavarois met garnalen en de Velouté met paling schoof hij een onverbeterlijke Asperge op Vlaamse wijze naar voor. Dit waren de enige momenten waar het muisstil was. Zelfs Suzy was even sprakeloos. Het Frans-Vlaamse gezelschap genoot met volle teugen.

Hiermee was het feest nog niet ten einde. Op het domein La Grande Mare volgde naderhand nog een garnalensoep en een Noordzeepaëlla, getekend Orde van de Paardevisser, afgerond met een subliem optreden van Jo Lemaire. Het Frans-Vlaamse feest kon toen al lang niet meer stuk.

 

OP DE FOTO

 

Klaar om het huwelijk tussen Asperge en Garnalen te voltrekken: Suzy Bauwens, Johan De Cuman, Anneke Laleman (La Grande Mare), Geertrui Sinneseal, Peter Germonprez, Mevr. Deswarte, Jenny Polfliet, Rudy Devolder, Frank Cailliau, Marc Deswarte, Jo Lemaire, Wilfried Delanghe, Thérese Decorte en onderaan René Decorte, Marc Godderis en voorzitter Marc Sirjacobs.

 

 

 

Tekst en foto: Georges Keters














>> Reageer (0)
24-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANTHOUDERS OP DE MOUNTAINBIKE

HORECA MIDDELKERKE - NIEUWPOORT

 

MARDI MATIN

 

CHEFS NA HET KOKEN OP DE MOUNTAINBIKE

 

 

Om de overtollige kilo’s van de eindejaarsfeesten weg te werken en hiermee de conditie op peil te houden, kan je voortaan in de Middelkerkse duinen op dinsdagmorgen heel wat keukenchefs en horecalui uit de regio zien rondcrossen op de mountainbike. Daarna wordt (uiteraard) de innerlijke mens versterkt bij een collega. Men vertrekt vanuit B & B Ten Doele in   Slijpe, aan de kerk in Oostduinkerke, NIeuwpoort aan restaurant De Roos of onder andere in Westende-Dorp aan restaurant De Lanteirne, naar gelang de rit.

 

 

Met Nieuwjaar worden heel wat plannen gesmeed. Ook de chefs en horecalui ontsnappen hier niet aan. Zo kwamen Pedro Declercq (patroon aan het fornuis van restaurant De Lanteirne in Westende-Dorp) en Kris De Ruytter, horecaleverancier uit Leffinge, een drietal jaar geleden op het idee om samen na het harde werk even op de mountainbike te ontspannen en de batterijen terug op te laden. “We vonden onmiddellijk enkele fervente liefhebbers binnen onze vriendenkring en zo ontstond Mardi Matin, omdat we op… dinsdagmorgen gingen fietsen. Meerijden met bestaande clubs is zo goed als uitgesloten, gezien deze in het weekend actief zijn. Op die dagen staan we in onze zaak. Op maandag en dinsdag nemen de meesten een sluitingsdag, wat het makkelijk maakt om samen te komen. Het is geen club, we fietsen niet voor punten of een rangschikking. Alleen maar om ons fit te houden en wat gezellig te sporten. Iedere horecaman is welkom. Onze startplaats varieert in functie van de rit, goed voor een tripje van 30 tot 50 km, naar gelang de weersomstandigheden”, vertellen Pedro Declercq en Kris De Ruytter, beiden ontspannen na de nieuwjaarstrip.

 

MARDI MATIN

Intussen zijn een vijftiental chefs en horecalui op dinsdag te vinden in de duinen, hun mountainbike al sportend te martelen. “Waarom Mardi Matin, omdat de franse taal de taal van de koks is en veel culinaire benamingen de taal van Molière dragen. Geef toe, Mardi Matin klinkt beter dan Dinsdag Morgen, ja  toch? Na de inspanning komt steevast de ontspanning. Na het einde van de rit houden we halt bij onze collega’s en genieten er van de middaghapjes, heerlijke natjes graag binnen handbereik. Zalig”, onderstreept Steve D’Hoedt (restaurant De Roos, Nieuwpoort en B&B Ten Doele, Slijpe).

 

GEEN KLASSEMENT

Het mooie aan Mardi Matin in het feit dat er geen de minste spraak ik van competitie. Pedro De Clercq (De Lanteirne, Westende-Dorp): “We klimmen op de mountainbike om ons te ontspannen en wat frisse lucht op te doen. Na een gans weekend aan het fornuis of in de zaak te hebben gewerkt, zit zo’n tochtje er best aan te komen. We hebben een vast kern met collega’s Steve D’Hoedt (De Roos, Nieuwpoort), de broertjes Jochen (De Lekpot, Middelkerke) en Dimitri Van Parijs (Cheffs, Middelkerke), Dieter Clarysse en Kris De Ruytter (Horeca De Ruytter) aan gevuld met Dieter Pylyser (De Sauteuse, Middelkerke), Peter Willems (Electro Willems), Stefaan Cloet (De Roos, Nieuwpoort), Elke Pillen en Nicolai Smeesters Vandenberghe (Caricole, Oostduinkerke), Björn Broucke (De Lanteirne), Christophe Declerck (Bistro du Port, Nieuwpoort), Jurryt Deserrano (La Fonda, Middelkerke), Maxim De Clercq (Vecino, Westende-Dorp) en onder andere Kurt Ryckewaert. Op het einde van het jaar zal je geen klassement vinden. Op de mountainbike zijn we concurrenten, daarnaast goede collega’s en dikke vrienden.”

 

Meer info steeds te bekomen bij Kris De Ruytter (info@deruytter.be) of Pedro De Clercq (info@delanteirne.be), en Steve D’hoedt (info@restaurantderoos.be)

 

 

 

 

Tekst & Foto’s:

Georges Keters – De Boarebreker/Gastronomie & Toerisme










>> Reageer (0)
06-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOESEL : AUTOMUSEUM MET OLDTIMERS - NOSTALGIE OP ZIJN BESE

Automuseum in Bernkastel-Kues – Moezel

 

Oldtimers in Zylinderhaus Museum

 

 

Liefhebbers van oldtimers wrijven zich alvast in de handen met de uitbreiding van het Zylinderhaus Museum, in de Adolf-Kolping Strasse 2 in het lieflijke stadje Bernkastel-Kues aan de Moesel. Dit museum van Classic Cars, even buiten het centrum van het pittoreske centrum opende haar deuren in oktober 2017. Sindsdien is de collectie vervolledigd. Een bezoek brengt je in de sfeer van de auto en de autotechniek van vorige eeuw. Nostalgie op zijn best. Geen autofreak die het wil missen.

 

Je maakt alvast een reis door de tijd naar een vervlogen tijd.  De uitgebreide collectie auto’s staan opgesteld in een mooi opgebouwde winkelstraat met oude winkels uit de  jaren 50. Zo kom je langs een historische apotheek, een elektrowinkel, een kruidenierswinkel, een fotowinkel, een café, een tabakswinkel, een rijschool, en een Aral-benzinestation.  Op de eerste verdieping is een echte werkplaats nagebouwd met alle toestellen van die tijd, compleet met de geur van weleer.

UNIEKE COLLECTIE

Op 5000 m² museumruimte over 2 verdiepingen kan je meer dan 100 prachtig geënsceneerde vintage en klassieke auto’s zien uit de periode 1930-80. Het oudste voertuig is een DIXI DA 1 uit 1928, het bedrijf is later door BMW overgenomen. Het merk DKV is sterk vertegenwoordigd met zijn bijna volledig assortiment: van de Roadster uit 1933 tot de Monza uit 1958. Bij de Audi-collectie is de blikvanger de Audi 225 luxe cabriolet waarvan wereldwijd slechts 6 stuks bekend zijn. Een ander topstuk is de Horch 330 V van Auto-Union uit de jaren 30. Verder zijn de Mercedes-modellen goed vertegenwoordigd, o.m. de limousine waarmee de Franse president Charles de Gaulle in de jaren 50 reed. Naast Borgward en Volkswagen mocht ook Porsche niet ontbreken: ook hiervan staan enkele prachtige exemplaren.

FIETSEN & BROMFIETSEN

En er is nog meer moois te beleven. Liefhebbers zullen smullen van de uitgebreide verzameling motorfietsen, bromfietsen en fietsen uit verschillende decennia. Tot het einde van de jaren 50  waren ze immers het belangrijkste transportmiddel voor Jan met de pet. Vandaag zijn er van de toenmalige 200 Duitse fietsmerken er maar enkele overgebleven.

PRAKTISCH

Openingsuren: dagelijks (behalve op maandag) van 10 tot 18 u (op zondag tot 17 u)

Na het genieten van dat nostalgisch moois, kan je verder nakeuvelen in het restaurant.

 

 

Meer gedetailleerde info over Bernkastel-Kues en het museum is gratis te bekomen bij Herman TAELMAN via herman.taelman@skynet.be

 

Georges Keters

 

Foto’s: Zylinder Museum / Herman Taelman

 

 

 












>> Reageer (0)
25-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN NOORDRIJN-WESTFALEN - DUITSLAND

 

Op stap in Noordrijn-Westfalen Duitsland

 

DÜSSELDORF

Van vissersdorpje tot bruisende metropool aan de Rijn

 

Düsseldorf mag met zijn ruim 600.000 inwoners dan wel misschien niet de grandeur hebben van een Berlijn, München, Hamburg of onder andere Dresden, het blijft je telkens weer verbazen. De historische binnenstad (Altstadt) ademt geschiedenis.De extravagante Mediahaven is uitgegroeid tot een trendy ontmoetingsplaats met de Rheinturm als afsluiter op 240 meter hoogte en met de Köningsallee bezit de stad een unieke locatie voor de liefhebbers van de mode en topwinkels. Voeg daarbij de karnaval- en kerstperiode en de tientallen mogelijkheden om zichzelf aan tafel te verwennen en je beseft het pas later: Düsseldorf heeft alles !

 

Düsseldorf is een stad van twee rivieren. De Düssel gaf zijn naam aan de stad, de imposante Rijn zorgde voor de rest en gaf de stad naam en faam en kijkt terug op een bewogen geschiedenis van ruim 800 jaar. Tijdens de Tweede Wereldbrand werd de stad grotendeels vernield. Slechts een paar oude gebouwen zijn overeind gebleven of gerestaureerd, met het Rathaus (stadhuis) en de Schlossturm (slottoren, nu Scheepvaartmuseum) in de Altstadt of oud stadsgedeelte als voornaamste. Binnen deze oude kern zijn er een aantal kerken een bezoekje waard: de Pfarrkirche St. Andreas, de Neanderkirche, de Lambertuskirche en in het moderne centrum, tussen station en Altstadt, mag je de Johanneskirche niet links laten.

 

HOOFDSTAD VAN DE MODE

Düsselforf is zonder twijfel een shoppingstad met allure en geniet van de titel Duitse hoofdstad van de Mode. De aanwezigheid van een invloedrijke Modeacademie is hier zeker niet vreemd aan. Ruim de helft van de toeristen komt speciaal naar de Köningsallee – zeg maar de Kö –  en de schitterende Shadowstrasse. Beide locaties tellen een brede waaier van dure en exclusieve boetieks. Ook aan grote warenhuizen en winkelgalerijen is er geen tekort op de Kö. Daaraan grenzend ligt de Shadowstrasse met eenzelfde assortiment. Voor beter betaalbare winkels stap je meer naar de Rijn toe. De Altstadt, met  zijn vele autovrije zones, telt een ruim aanbod aan winkels.

 

HALVE VIERKANTE KM

Düsseldorf biedt je een uitgebreide mix van toeristische bezienswaardigheden. Naast een rijk shoppingaanbod, een divers cultureel pallet met ruim twintig musea, meer dan honderd kunstgalerijen, een opera en een concertgebouw. De Altstadt telt zeven  kerken , waarbij de St. Lambertusbasiliek met scheve toren. De stad is amper een halve vierkante kilometer groot – telt vandaag nog vijf brouwerijen, goed voor ruim 250 cafés en kroegen. Düsseldorf kan je dus makkelijk al wandelend verkennen, met de Rheinpromenade als slotstuk, richting Rheinturm. Wie meer wil zien van de randstad, kan terecht op de Hop-on Hop-off bus die de highlights met acht haltes naar keus laat bewonderen.

 

CULINAIR

Lekkerbekken, Bonvivants en Levensgenieters komen ruim aan hun trekken in Düsseldorf. Bratwurst, Eierpunch, Flammlachs (op het vuur bereide zalm), Heisser Kakao (warme chocolademelk), Stollen (kerstkoek), Maronen (kastanjes), Langos (Hongaarse variatie van pizza), Marzipan und Nugat (marsepein en nougat) en onder andere Paradiesäpfel (gekonfijte appeltjes) en Flammkuchen (vlamkoek) zijn onweerstaanbaar voor de kleine hapjes.

Voor de grotere honger wacht alvast een Rheinischer Sauerbraten (stoofvlees), Schweinehaxe (schenkel), Flönz (bloedworst), voorafgegaan door een flink bord Äh-zezupp, een buikvullend soepje. En voor de dorstige lui wacht alvast een halve liter Altbier, lokaal donker brouwsel dat zich graag laat drinken, dat alles af te ronden met een Killeptisch, een kruidenlikeur dat de spijsvertering een handje toesteekt.

Wie gek is van een stevige moot varkensvlees (Schweinehaxe), zit op rozen restaurant Zum Schiffen in de Hafenbstrasse 5 (waar Napoleon in 1811 samen met zijn generaals genoot van de Duitse keuken – ook Franz Beckenbauer, Brooke Shields, Heinrich Heine, Paul Bocuse en onder ander de Japanse prinses Hisako van Takamado en de Zweedse koningin genoten van het lekkers uit de keuken Zum Schiffen).

Wie liever uit het vuistje een stukje Haxe verorbert, kan dit op volkse wijze –  een heerlijke pot nat binnen handbereik – op zijn best in bistro Schweine Janes in de Bolkerstrasse.

Fijnproevers zijn duidelijk aan het feest in Da Primo (in de Altstadt) waar de ijscoupes en de fruittaarten je eeuwig aan Düsseldorf zullen doen denken.

 

HOTEL NIKKO

Enkele dagen verblijven in Düsseldorf is een aanrader in Hotel Nikko, gelegen in de Immermansstrasse 41 in de wijk Little Tokyo, op wandelafstand van het centrum en station. Er wonen ruim 6.500 Japanners in de stad en werken in de meer dan 500 Japanse bedrijven, gevestigd in de regio. Voor de liefhebbers van de Japanse keuken wacht in het restaurant Benkay, de Sushi Bar en een uitstekende Teppanyaki al  datgene wat de Japanse smaken tot hemelse gerechten leidt.

 

KERSTMARKTEN

Loopt Düsseldorf het ganse jaar door, met als uitgelezen shoppingstad de Kö als absolute topper, dan eisen carnaval en de kerstperiode hun deel van de aandacht graag op. Vooral de Weihnachten Märkte zijn sterk gegeerd. Net zoals Keulen en Aachen heeft Düsseldorf zijn eigenheid. Kleiner, compacter en vooral losser en gezelliger, leuk verspreid over de ganse stad. Het is dan ook genieten van de SCHADWOWSTRASSE (aan het Schauspielhaus). Er is hier een ijsbaan en draaimolen en vooral veel lekkers voor wie zich compleet wil onderdompelen in de kerstsfeer. Deze kerstmarkt kent een klein verlengstuk in de Schadowstrasse. Ook op de SCHADOWPLATZ tellen we er een, en op de binnenkoer van het Wilhlem-Marx-Haus staat de STADTBRÜCKEN zo goed als volledig in het teken van kerstkristal. De HEINRICH HEINE PLATZ mag je niet missen. Gelegen aan het luxeuze Carsch, verblinden de duizenden lichtjes je en is het genieten van de Engeltjesmarkt.  In de schaduw van het stadhuis zorgt de MARKTPLATZ voor optimale kerststemming. Voeg daarbij de FLINGER STRASSE en de MARKTSTRASSE en je kerstzoektocht naar het mooiste uit Düsseldorf kent geen grenzen.

Hoe dan ook, Düsseldorf is een stad voor elk seizoen. Er valt immers zoveel te beleven, zodat deze metropool een uitstekend idee is voor een citytrip.

 

 

Georges Keters

 

Met dank aan Catherine Gastout, Duitse Nationale Dienst voor Toerisme in Brussel, Birte Weiring, Düsseldorf Tourismus en stadsgids Anja Kühner.

 

Foto’s: Düsseldorf Tourismus, U. Otte en Georges Keters


















>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs