Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUBBELS AAN ZEE IN MIDDELKERKE

 

UNIEK BUBBELDORP IN MIDDELKERKE

 

 

Prosecco

 

eregast op Bubbels aan zee

 

 

MIDDELKERKE – Na de twee hittegolven volgt van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus met Bubbels aan Zee wellicht de meest verfrissende vierdaagse aan zee. In samenwerking met de gemeente wist organisator Alain Bloeykens de Italiaanse prosecco als gastland naar het Epernayplein te krijgen. Daarnaast is het ook genieten van de beste mousserende wijnen ter wereld.

 

 

Bubbels aan Zee is het jaarlijkse festival voor mousserende wijnen als voorspel tot het onnavolgbare champagneweekend in november. Alain Bloeykens en zijn medewerkers zijn hiermee aan de zevende editie toe en kozen dit jaar voor het Italiaanse Veneto en hun prosecco wijnen als speerpunt. “Omdat prosecco vandaag een echte hype is en de enige schuimwijn in ons land is die al vier jaar op rij een forse groeimarge laat optekenen. Prosecco staat voor een op en top zomerse bubbelwijn die de Italiaanse levensstijl perfect weet te etaleren. Door zijn fruitig en lichtvoetig karakter weet hij vrijwel iedereen te plezieren. Prosecco staat voor no stress, easy living, modieus en gracieus, kortom, la dolce vita op zijn best. Prosecco is vandaag na cava en champagne de meest gedronken schuimwijn in ons land. Nieuw dit jaar zijn onder meer een selectie verfijnde Portugese schuimwijnen en, voor het allereerst, een ruim aanbod aan Belgische schuimwijnen. Ons land ging er in de voorbije jaren flink op vooruit en dient al lang niet meer onder te doen voor de meer gevestigde waarden”, stelt wijnkenner Alain Bloeykens.

 

STERCHEF FELIX ALEN

 

Om het geheel nog smaakvoller dan ooit te maken, zet topchef Felix Alen zich aan het fornuis en laat u genieten van gepaste hapjes – op basis van al het lekkers uit de zee – bij de ruime keus aan bubbels. Op het menu staan handgemaakte garnaalkroketjes, een Noordzee vissoepje en onvervalste Middelkerkse kibbeling. Een animatieprogramma, geschoeid op Italiaanse wijze met gastoptredens, aperitiefconcertjes, een Tropical Night en onder andere een DJ-avond, fleurt het geheel graag op, uiteraard met glaasje bubbels binnen handbereik.

 

BUBBELDORP

 

En er is nog meer: het Epernayplein is volledig omgebouwd tot Bubbeldorp. Alain Bloeykens vertelt: “In onze loungy tent is het constant genieten van geuren, kleuren en amusement, overgoten met Italiaanse tintjes. Geniet op ons Italiaans terras, voor de gelegenheid omgedoopt tot Prosecco by Mionetto and Freixenet, de twee locomotieven en pioniers onder de prosecco producenten, die in het Bubbeldorp hun beste flessen voorstellen. Onze hippe én Italiaanse bartender shaket dan weer succulente cocktails op basis van prosecco.”

 

PROEVERIJEN

 

Wie meer wil weten over de verschillende soorten Italiaanse prosecco, kan zich, via de Dienst voor Toerisme (www.middelkerke.be/bubbelsaanzee) of ter plekke aan de ontvangstbalie, inschrijven voor een begeleide proeverij op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus telkens om 17 u.

Bubbels aan Zee zet zijn deuren elke dag open vanaf 11 uur en sluit deze om middernacht. Zaterdag 17 aug. blijft het Bubbeldorp open tot 1 uur en op zondag 18 aug. wordt het Italiaans feestje om 20 uur sfeerrijk afgesloten.

De toegang is gratis, een bubbelglas kost 2 euro (dat u mag houden), het nuttigen van de bubbels vanaf 3 euro per glas en vanaf 16 euro per glas.

 

 

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

 

DONDERDAG 15 AUG

11 u: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17 u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s

Prijs: 15 euro per persoon/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u tot middernacht: Bubbels goes Tropic:  DJ, Sax, Percussie en Zangeres:

Wat gebeurt er als je een dj samen met een live band op een podium brengt? Je krijgt een heel aparte sfeer dat garant staat voor een schitterend zomerfeestje!

 

VRIJDAG 16 AUG.

11.00: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17.O0: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s.

Prijs: 15 euro per person/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u: Bubbels goes Flemish:  Optreden van Luc Steeno

Aansluitend – 00.00 :  DJ- set van Yannick Paige

 

ZATERDAG 17 AUG.

11 u.: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17 u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s.

Prijs: 15 euro per persoon/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u; tot 01.00 : Bubbels goes Party: 2 internationale dj’s zorgen voor het meest bruisende zomerfeest aan de kust.

20 u tot 22.00: Openingsset door DJ Yannick Paige

22 u. tot 01.00: Aansluitende set door DJ Crazy Sir G

 

ZONDAG 18 AUG

11 u.: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

14 u. tot 18.00: Bubbels goes Crazy

Verrassende dj act met Kurt Frederickx. Muzikaal brengt DJ Kurt een mix van de grootste hits uit de 70’s, 80’s, 90’s en de huidige actuele hitparade. Pop, Rock, R&B, Dance… Ingrediënten genoeg om een onvergetelijk feestje te bouwen op het Epernayplein!

 

 

Middelkerke: 15 tot en met 18 aug. op het Epernayplein.

 

 

 

 

Georges Keters

 











Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs