Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
02-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Pura Passione

Maakt zomer

BELLISSIMO

 

Voor de liefhebber van een heerlijk glaasje Italiaanse druiven zit je goed bij Annick De Wilde uit Sint-Niklaas. Als pure Piemonte appassionata weet zij al enkele jaren de meest verrassende delicatessen naar ons land te halen, met het accent op de beste olijfolie, antipasti, dolci en uiteraard ook schitterende wijnen uit deze regio.

 

 

Annick De Wilde bezoekt Piemonte meerdere malen per jaar met extra aandacht voor de regio van de Roero en de Langhe  om bij kleinschalige wijnboeren hun fruitige godendrankjes te degusteren. Vaak zijn de authentieke, lokale wijnbouwers zo gepassioneerd met hun product bezig, dat hen geen tijd overblijft om hun wijnen te promoten in het buitenland.

En hier ligt net de uitdaging en de meerwaarde die Annick Boel – De Wilde biedt: een stukje Piemonte naar Vlaanderen brengen. Door haar kleinschalige, maar vooral persoonlijke aanpak en het verhaal van de wijnbouwers weet zij de tal van Italiaanse wijnliefhebbers te verrassen met pareltjes van witte, rosato en rode wijnen.

 

EVEN PROEVEN ?

 

 

WITTE WIJN:

ROERO ARNEIS DOCG - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO, 2017-18

Druivensoort:  100 % Arneis   (autotochtone druif uit Piemonte)

Vinificatie: inox vaten    

Neus: fris - fruitig - delicaat   

Smaak: verfijnd - droog - fruitige citrustoets - fris mineraal - licht bittertje in de afdronk.

Foodpairing: aperitief - antipasti - lichte voorgerechten -  lichte visbereidingen - asperges - schaaldieren     

Schenken: 8 - 10 graden       

               

ROSATO:       

LANGHE DOC ROSATO "CANTÉ" - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO 2018

Druivensoort:  100 % Nebbiolo     

Vinificatie: inox vaten    

Neus: geuren van bloemen en fruit       

Smaak: vol - droog - verfijnd - kruidig - licht bittertje in de afdronk

Foodpairing: ideaal als aperitief - terraswijn - barbecue - gegrilde zomerse gerechten

Schenken: 8 - 10 graden       

               

RODE WIJN:          

DOGLIANI DOCG ‘SORI' DIJ BUT-AZIENDA AGRICOLA ABBONA ANNA MARI 2018

Druivensoort: 100 % Dolcetto

Vinificatie:10 maanden op inox vaten   

Neus: expressief - veel fruit: pruimen en kersen - vanille    

Smaak: volle aanzet - zachte tannines - lange afdronk - licht bittertje.

Foodpairing: charcuterie - kazen -  gegrild vlees - pasta ragù - pizza - barbecue

Schenken: 16 - 18 graden     

               

NEBBIOLO D'ALBA DOC - AZIENDA AGRICOLA LA GANGHIJA 2017

Druivensoort: 100 % Nebbiolo      

Vinificatie: 12 maanden op Franse eikenhouten vaten en 8 maanden op fles.       

Neus: aangenaam intens boeket, tonen van pruimen, bramen, zoethout en kruiden   

Smaak: elegant en vol in de mond, harmonieus met diepe tannines, lange volle afdronk

Foodpairing: rood vlees - gebraad - entrecote op de barbecue

Schenken: 18 graden - kan nog enkele jaren rijpen (8 tot 12 jaar na botteling op fles)   

 

DESSERTWIJN             

VINO DOLCE "BIRBET" - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO 2017

Druivensoort:  100 % Brachetto    

Vinificatie: inox vaten    

Neus: aangenaam - fruitig - kruidig       

Smaak: zacht - zoet -  licht parelend     

Foodpairing: desserts - fruitsalades - aardbeien - gebak met fruit - sabayon - aardbeitjes wijn

Schenken: 8 - 10 graden       

 

MEER INFO:

 

 

Annick Boel – De Wilde

 

Eekhoornstraat 35 - 9100 Sint-Niklaas

0479-93.04.30

 

info@purapassione.be

www.purapassione.be

 

 

Georges Keters

 









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs