Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende vzw
43ste Nationale Culinaire wedstrijd Beste Junior Kok
van België 2013
De Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende
organiseert op dinsdag 30 april voor de 43ste maal de Nationale
culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België.
De wedstrijd vindt s morgens plaats in de keukens van de
Hotelschool, de proclamatie én galabanket om 19 uur in de salons van restaurant
Ostend Queen in het Oostendse Kursaal. De wedstrijd staat open voor alle gediplomeerde
oud-leerlingen van een Belgische hotelschool, tot en met 25 jaar.
VARKENSKROONTJE
De wedstrijd omvat twee delen: een bereiding van een
totaal nieuw en onuitgegeven recept met als thema VARKENSKROONTJE. De tweede
opdracht wordt een bereiding van een klassiek gerecht, pas op de ochtend van de
wedstrijd bekendgemaakt via loting, een klassieker uit de culinaire gids van
Auguste Escoffier.
GALABANKET
De wedstrijd krijgt zijn apotheose in de salons van
restaurant Ostend Queen een exquis menu op tafel zet:
Gala Banket Beste
Junior Kok van België 2013
Aperitief Champagne Autréau
Amuses van de Chef
Gegrilde
entrecote in harmonie met pijlstaartinktvis en geroosterde pinda
Samenspel
van Sint-Jakobsschelpen en hoevekip
met Parmezaanse kaas
Aan stuk
gebraden varkenskroontje met krentensaus vergezeld van Roseval aardappel
Elsanta
aardbeien en tomaat
Geurige mokka met versnaperingen
Met
gepaste wijnen selectie door wijn antiquair Bernard Vandendriessche uit
Oostende, oud-leerling Oostendse Hotelschool, aperitief Champagne Autréau en
waters.
Prijs:
89 euro all in
Inschrijven bij:
voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51
93,fax 059 80 51 58 mail: lucderoo11@telenet.be
ORGANISATIE
Het geheel van deze wedstrijd na de Culinaire wedstrijd
Prosper Montagné de belangrijkste culinaire prijs voor jonge chefs is in
handen van de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende en staat
onder leiding van voorzitter Luc De Roo, geflankeerd door wedstrijdleider
Eveline Heyman, voorzitter wedstrijdjury Marc Boin, voorzitter proefjury
Georges Keters, PR-manager Ludo Pottier, culinair manager Wim Casteleyn en zaalmanager
Paul Desoete.
Meer info, reglement en inschrijvingen: voorzitter Luc De
Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93, mail: lucderoo11@telenet.be

|