Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
21-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Champagne voor 20 Jaar

Restaurant De Vlaschaard Middelkerke

Dit jaar vieren Stefaan Lauwereins, Tineke Deryck en Kenzo de 20ste verjaardag van hun restaurant De Vlaschaard, een monument aan zee, Stijn Streuvels achterna. Een restaurant met een ziel, een knus interieur en… een prima keuken. Hier tovert Chef Stefaan – Toque Blanche Orde der 33 Meesterkoks van België – alleen kwaliteitsproducten uit de oven. Alles wat op tafel komt is in huis gemaakt, tot de brede waaier van versnaperingen bij de koffie toe.

Met de zee als voortuin en de polders als de beste producent van landelijke producten pakt de Chef steevast uit met smaakvolle visschotels met tong en tarbot als grote spelers op het bord, aansluitend prima vleesgerechten, met liefde en passie bereid. Discrete en uitstekende bediening van gastvrouw Tineke met een feestelijk Champagnemenu dat geserveerd wordt van

Donderdag 22 maart tot en met zondag 22 april

CHAMPAGNEMENU

Wachtbordje

Oosterscheldepaling met asperges, lamsoor en ganzenlever met boschampignons

Gebakken langoustines met tarboulez van Noordzeekrab, geparfumeerd met safraan en auberginekaviaar

Lamrug met jonge wortelen, raapjes, ras el hanout en crême van geitenkaas

Nagerecht: creatie van de Chef

 

80 euro per persoon – Fles Champagne Guy Cadel voor twee personen inbegrepen.

 

Restaurant De Vlaschaard

Stefaan Lauwereins en Tineke Derycke

Leopoldlaan 246

8430 Middelkerke

Tel.: 059 30 18 37

vlaschaard@telenet.be

www.de-vlaschaard.be

Dinsdag en woensdag gesloten






>> Reageer (0)
13-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Junior Kok van België 2012

Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende vzw

 42ste Nationale Culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België 2012

 De Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende organiseert op dinsdag 13 maart voor de 42ste maal de Nationale culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België.

De wedstrijd vindt ’s morgens plaats in de keukens van de Hotelschool, de proclamatie én galabanket om 19 uur in de salons van restaurant Ostend Queen in het Oostendse Kursaal. De wedstrijd staat open voor alle gediplomeerde oud-leerlingen van een Belgische hotelschool, tot en met 25 jaar.

PARELHOEN

De wedstrijd omvat twee delen: een bereiding van een totaal nieuw en onuitgegeven recept met als thema PARELHOEN. De tweede opdracht wordt een bereiding van een klassiek gerecht, pas op de ochtend van de wedstrijd bekendgemaakt via loting, een klassieker uit de culinaire gids van Auguste Escoffier.

GALABANKET

De wedstrijd krijgt zijn apotheose in de salons van restaurant Ostend Queen waarbij chef Koenraad Steenkiste, zelf winnaar van de Beste Junior Kok 1990, een exquis menu op tafel zet:

 Gala Banket Beste Junior Kok van België 2012

Aperitief Champagne Autréau

Geroosterde poon met groene aspergepunten in harmonie met een bouillon van gevogelte en tijminfusie

Samenspel van op lage temperatuur gegaarde parelhoen met vergeten groentjes

Combinatie van chocoladebrownie met de eerste aardbeien en asperge ijs

Geurige mokka met versnaperingen

 

Met gepaste wijnen:

Sirius, Bordeaux Blanc 2010,

Le Charme de Marjosse 2009

Aangeleverd door wijn antiquair Bernard VandenDriessche uit Oostende

Prijs: 85 euro all in

Inschrijven bij:  voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93,fax 059 80 51 58 mail: lucderoo11@telenet.be

 

ORGANISATIE

Het geheel van deze wedstrijd – na de Culinaire wedstrijd Prosper Montagné de belangrijkste prijs voor jonge chefs – is in handen van de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende en staat onder leiding van voorzitter Luc De Roo, geflankeerd door wedstrijdleider Eveline Heyman, voorzitter wedstrijdjury Marc Boin, voorzitter proefjury Georges Keters, PR-manager Ronny Hubrechsen, culinair manager Wim Casteleyn, ceremoniemeester Serge Van Daele en zaal manager Paul Desoete.

Meer info, reglement en inschrijvingen: voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93, mail: lucderoo11@telenet.be






>> Reageer (0)
30-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Sterrenchef kookt in
 Café de Paris Nieuwpoort

Liefhebbers van de betere keuken, aansluitend super de luxe materiaal inzake fornuis en toebehoren, zitten op maandag 6 februari tijdens de open keuken kookavond tussen 17 en 23 uur goed in Café de Paris, Kaai 16-17 in Nieuwpoort.

PALUX KEUKENPALEIS

Op uitnodiging van Geert Casteleyn uit Leffinge, met keukenparel Palux als grote troef, en Franky Christiaens, eigenaar van Café de Paris, komt een Brugse sterrenchef zijn kookkunst demonstreren in de gigantische keuken van het visrestaurant in Parijse stijl.

                         CAFE DE PARIS

Chef Thierry Macker en zijn luitenant Vincent Bricard (foto), aangevuld met sous-chef Franky Verheyen, krijgen in Café de Paris straks een van ’s lands topchefs mee aan de werktafel. Een opsteker voor horecalui en voor hen die graag op de meest moderne wijze aan het kokkerellen slaan. Vrije toegang van 17 tot 23 uur. Koen, Didert, Rik, Philip en Wim laten u graag genieten van hetgeen de sterrenchefs uit de oven toveren.

Meer info:

Geert Casteleyn
Doprpstraat 2 – 8432 Leffinge
059 30 00 15
info@casteleyngeert.be
www.casteleyngeert.be






>> Reageer (0)
19-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISE WERELD

Vijf jaar op rij nummer één op zee

CRUISE & STYLE

Het magazine voor de liefhebber van cruises

 Cruisereizen zitten in de lift, een verdubbeling in aantal passagiers op vijf jaar en ze zijn al lang niet meer alleen voor een elite weggelegd. Integendeel, er is nu een aanbod cruisereizen voor iedereen, zowel naar dichtbije als naar verre exotische bestemmingen én voor ieder reisbudget. Let wel, met het oog op een geslaagde cruisevakantie komt het er op aan je goed te informeren voor je boekt.

Er zijn immers tal van vragen, niet zozeer over welke bestemming je wil ontdekken tijdens een cruise, maar wel over de manier waarop dat best gebeurt. Bij de veel gestelde vragen zijn er tal van eenvoudige dingen zoals: welk cruiseschip beantwoordt aan mijn wensen, met welk geld moet je betalen, hoe zit het met fooien, zijn we aan boord bereikbaar, wat is wel en wat is niet inbegrepen in de prijs, mag je roken aan boord.

AAN DE WAL

Voor cruiseleken is het niet altijd duidelijk hoe je in de haven van afreis geraakt, of de kinderen mee kunnen reizen, of er familiecabines bestaan en of er single hutten bestaan. Ook in verband met het reisprogramma duiken heel wat vragen op: hoeveel tijd is er in iedere aanleghaven om de bezienswaardigheden of een museum te bezoeken, is er ook aan boord een activiteitenprogramma voorzien en wordt aan de kinderen gedacht in de vorm van animatie.

REPORTAGES

Van alle reizen roepen cruisevakanties de meeste vragen op en dus is het noodzakelijk dat elke cruisereiziger zich goed informeert via betrouwbare bronnen. Het magazine CRUISE & STYLE, gespecialiseerd in alles wat met zee-, rivier-, jacht-, zeil- & expeditiecruises te maken heeft, staat boordevol handige info over cruisevakanties. Mooie foto’s illustreren boeiende, exclusieve reportages over cruisebestemmingen en cruiseschepen inclusief een objectieve beoordeling. Ook de uiteenlopende thema’s in relatie tot cruisereizen en het overzicht van het marktaanbod is bijzonder interessant.  Een meerwaarde voor iedere cruisevakantie.

GENIETEN OP ZEE

Cruisen is synoniem van eindeloos genieten in de breedste zin van het woord. Niets moet, alles kan. Elke maatschappij, van Cunard al over MSC, Costa, Holland America Lijn tot Celebrity, Oceania, Princes en onder andere Windstar en Silver Sea, elke regio van de Middellandse Zee al over de Baltische landen tot de Caraiben en onder andere het Panamakanaal, heeft zijn bijzonderheden en laat niets aan het toeval over. Alles is piekfijn geregeld. Een op en top vakantie dat slechts één woord kent: genieten.

CRUISE & STYLE, het enige cruisemagazine is verkrijgbaar in de krantenwinkel, bestaat precies vijf jaar. Het is zonder meer de meest handige en betrouwbare gids op weg naar een geslaagde cruisevakantie. Het schitterende magazine ligt nu in de betere krantenwinkel, telt 150 pagina’s en kost slechts 5,95 euro. Het is meteen duidelijk, uitgever Rudy Beckx legt hiermee al zijn vijfde juweel inzake cruisen op de leesplank. Hij is omni present op de diverse cruiseschepen en kent het leven aan boord als geen een. Zijn reportages en foto’s zijn dan ook strelingen voor het oog.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
13-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.P1O FERRIES DOVER CALAIS

Nieuwe parel voor P&O Ferries

Spirit of France nieuwe ferry tussen Dover en Calais

Nadat de gloednieuwe Spirit of Britain vorig jaar in dienst kwam, is het op dinsdag 24 januari opnieuw feest bij P&O Ferries. Dan wordt de Spirit of France opgeleverd. De overdracht van dit schip van 180 miljoen euro gaat door tijdens een ceremonie in de STX Europe shipyard in Rauma Finland.

De Spirit of France kan dan beginnen aan haar reis van 1.400 mijl (2.253 km) naar Dover met Kapitein Steve Johnson, Senior Master, aan het roer. Het schip wordt in Dover verwacht op zondag 28 januari. Na berthing trials in zowel Dover als Calais zal het vanaf midden februari de dienst verzekeren op de route Calais-Dover.

GROOTSTE KANAALFERRIES

Met meer dan 47.000 bruto ton en 213 meter lengte, zijn de Spirit of France, en zusterschip Spirit of Britain, de grootste ferry’s ooit gebouwd voor het Kanaal. De gezamenlijke prijs van 360 miljoen euro is de grootste investering ooit door P&O Ferries gemaakt. P&O Ferries onderhoudt routes vanuit Frankrijk, Nederland, België, Noord-Ierland en Ierland naar Groot-Brittannië en vervoert jaarlijks 9 miljoen passagiers, meer dan 1,5 miljoen auto’s en 2 miljoen vrachteenheden per jaar. De nieuwe parel meet 47.592 ton, is 213 meter lang, 31,43 meter breed en telt twaalf dekken, goed voor een capaciteit van 170 15-metervrachtwagens en 195 auto’s of duizend auto’s en 2.000 passagiers.

Tot straks op de Spirit of France, vanaf medio februari 2012 tussen Dover en Calais. Voor alle informatie en reservatie: www.POferries.be of tel. 070/70 77 71 en uiteraard ook bij de reisbureaus.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE - EPERNAY - MIDDELKERKE

Op bezoek bij de Koning der Wijnen

Epernay is Champagne

Epernay is al ruim veertig jaar verbroederd met Middelkerke. Tegelijk ook synoniem van Champagne, de Koning der Wijnen. Epernay, de stad rijk aan het mooiste vocht dat er op deze aarde bestaat, is tegelijk meer dan een bezoek waard. Epernay is daarenboven een van de mooiste bloemensteden in Frankrijk. Met zijn 26.000 inwoners nodigt het iedereen uit om te genieten van een heel leuke stad en haar diverse Champagneroutes.

De Route Touristique du Champagne is te genieten langs beide zijden van Epernay, dit net centraal ligt. Frédérick Nebout, directeur Toerisme Epernay, is onze gids en laat meteen de schoonheid van zijn stad bewonderen. We genieten alvast van de wereldberoemde Avenue de Champagne, volgestouwd met 19de eeuwse gebouwen, vooral in renaissancestijl. De avenue werd in 1994 geklasseerd onder de honderd opmerkelijkste plaatsen van Gastronomisch Frankrijk. Onder deze fraaie laan bevinden zich meer dan honderd kilometer champagnekelders van de meest gekende huizen als Moët Chandon, Veuve Cliquot, Mercier, Laurent Perrier en onder andere Bollenger, uitgehouwen in de krijtbodem. Miljoenen flessen bubbels wachten op de levensgenieters…

MONUMENTEN

Een van de absolute toppers van Epernay is alvast het stadhuis, voormalig herenhuis van de steenrijke familie Auban-Moët die het liet bouwen in 1858 en in 1919 overdroeg aan de stad Epernay. Toerismedirecteur Frédérick Nebout: “We zijn er zeer blij mee. Het huis laat enkele schitterende luxueuze zalen zien met de raadzaal en trouwzaal als blikvangers, een bezoek overwaard. Mis ook de rit met het toeristisch treintje niet. Het brengt je in zowat een uurtje langs de bijzonderste plaatsen en monumenten van Epernay: de Orangerie van Moët & Chandon, Château Perrier, Theater Gabreille Dorziat, de Notre-Dame op de Place Mendes France, de Synagoge en onder andere het kerkportaal van Saint-Martin, overblijfsel van een der oudste monumenten van onze stad.”

CHAMPAGNE

Eens geproefd van de stad lonken de Champagneroutes ons met parelend vocht. De regio Champagne-Ardennes bestaat uit vier departementen: Marne, Haute-Marne, Ardennen en de Aube. De 30.000 ha wijngaarden bevinden zich vooral in de Marne en de Aube. De populairste regio’s zijn Reims en Epernay, de thuisbasis van de grote merken, aangevuld met een flinke reeks betaalbare en tegelijk uitstekende Champagnes. Hierbij denken we vooral Champagne Prévoteau-Perrier in Damery, Champagne Marcel Vautrain in Dizy, Champagne B. Hennequin in Arty-Venteuil, Champagne Bonnaire uit Cramant, Champagne Emile Leclerc uit Mardeuil, Champagne Veuve Fourny & Fils uit Vertus en onder ander Champagne Autréau uit Champillon, stuk voor stuk ambachtelijke familiale huizen die Champagne op hun best op tafel zetten.

PREVOTEAU-PERRIER

Een van de absolute toppers inzake ambachtelijke productie is Champagne Prévoteau-Perrier. Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met onder andere De Zandbank, Zeebries, Taverne on the Beach in het Casino en Hostellerie Renty, maar ook bij de particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan ook niet vreemd aan. “Een importateur in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, vertelt Delphine Prévoteau, op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen. Meer info:

Champagneprevoteau-perrier@wanadoo.fr

www.champagneprevoteau-perrier.fr

 

Met dank aan Frédérick Nebout, Toerismedirecteur Epernay.

www.ot-eperany.fr en www.epernay.fr

Georges Keters // Jeffrey Lowyck








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

 NIEUWPOORT

Het ganse jaar feestelijk tafelen in De Kotter

Menu « De Kotter »

Proevertje

Lauw slaatje van gerookte forelfilet met amandelschijfjes

Nieuwpoortse vissoep onder korstdeeg

Sorbet of glaasje Akvavit

Gestoomde zeetongrolletjes Véronique

Of

Geroosterde rundsbrochette Provençale

Symphonie van nagerechten

PRIJS: 36 euro – All in: + 18 euro (aperitief, ½ fles wijn, ½ water en espresso

Menu De Kotter van zaterdagmiddag  7 januari tot en met vrijdag 10 februari (niet op vrijdagavond 20 en 27 januari)

 

oooooooooooOOOOOooooooooooooooo

 

Vrijdagavond 20 en 27 januari 2012

Garnalenfestijn

Proevertje

Cappuccino van grijzen garnalen

Karnemelkpuree met een gepocheerd eitje, grijze garnalen en notenboter

Gepocheerde kabeljauwfilet op Nieuwpoortse wijze

Prijs:  25 euro


Het team van restaurantDe Kotter

wenst u een Culinair Gezond 2012


 Albert I laan 74

8620 Nieuwpoort

Tel. +32 (0) 58 224 620

Email: nieuwpoort@florealclub.be

http://www.florealclub.be

Gesloten op zondagavond, maandag en dinsdag






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Vroegboeking zorgt voor extra korting

Geniet met P&O Ferries van Noord-Yorkshire

 

Op de Noordzee routes Zeebrugge/Hull en Rotterdam/Hull geeft P&O Ferries tot 20% korting* op bepaalde overtochten in 2012:

-         119 euro per enkele reis voor een 5-daagse retour in de periode 01/04/12 t/m 28/06/12

-         199 euro per enkele reis, ongeacht de duur van het verblijf in UK in de periode 29/06/12 t/m 30/09/12

(telkens prijs voor een auto met twee passagiers, cabine met badkamer en alle belastingen inbegrepen)

Met de auto bereik je vanaf de terminal van P&O Ferries in Hull in minder dan twee uur de mooiste plaatsjes in Noord-Yorkshire.

Noord-Yorkshire bestaat grotendeels uit twee nationale parken: de North York Moors National Park (tussen de Noordzeekust en de A1-snelweg naar het noorden) en de Yorkshire Dales National Park (links van de A1).

NORTH YORK MOORS

De North York Moors beginnen waar de Noordzee zich tegen het land aan schurkt: in boeiende en vaak zeer pittoreske kustplaatsjes en vissershaventjes als Flamborough Head, Scarborough, Robin Hood’s Bay, Whitby en Staithes – de kust van Yorkshire op zich is al een vakantiebestemming.

Landinwaarts liggen de Moors, het grootste heidegebied van Engeland en Wales, met dorpen waar de tijd is blijven stilstaan (Goathland), abdijen (Rievaulx Abbey), kastelen (Castle Howard) en andere bezienswaardigheden zoals het stadje Thirsk waar in de vroegere praktijk en woonhuis van de beroemde schrijvende veearts James Herriot een bijzonder museum is ondergebracht.

YORKSHIRE DALES

All creatures great and small, de televisieserie rond de boeken van James Herriot, is echter niet in de Yorkshire Moors gefilmd, maar nog verder landinwaarts: in de Yorkshire Dales. Daar vind je woeste landschappen en kun je uitgebreide wandelingen maken die veel weg hebben van een echte bergtocht. Je vindt ongewone rotsformaties in Brimham Rocks, de beroemde Limestone Pavements (kalkstenen pad) in de buurt van Malham Cove (waar nogal wat bekende films zijn gedraaid), een spectaculaire kloof (How Stean Gorge), de beroemde kaasmakerij waar Wallace en Gromit zich bevoorraden (Wensleydale Creameries in Hawes), dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan (Bolton Abbey, Kettlewell, Grassington). Een uitzonderlijke spectaculaire autorit.

20 % KORTING

De korting wordt toegekend op het geldende tarief op de gewenste reisdatum.

Boeking dient te gebeuren voor 15 februari 2012. Hoe vroeger men boekt, hoe hoger de korting!

Voor alle informatie en reservatie: www.POferries.be/boekvroeg of

tel. 070/70 77 71 en uiteraard ook bij de reisbureaus.

(Georges Keters – Foto’s P&O Ferries)








>> Reageer (0)
03-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN DE KUST

GASTRONOMIE AAN ZEE

Valentijn weekend

Vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari en van vrijdag 17 tot en met zondag 19 februari 2012

Menu

Champagne met wachtbordje

Sint-Jacobsnootjes met zeekreeftjes op Chef’s wijze

Melkkalf met oregano Florentine

Zoetje van Sint-Valentijn

Mokka

 Menu

Zaterdagavond 11 en 18 februari

60 euro

75 euro met gepaste wijnen en water

 Arrangement

 2 nachten + menu + 1 ontbijt + Champagnemenu +

3de nacht gratis

155 euro per persoon

 Hotel-Restaurant St-Laureins

Strandlaan 12

8434 Westende

 www.st-laureins.be

info@st-laureins.be

 






>> Reageer (0)
27-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SN BURSSELS AIRLINES NAAR NEW YORK


 Brussels Airlines lanceert lijndienst

naar New York JFK

Brussel 27 december 2011 -- Vanaf 1 juni 2012 verbindt Brussels Airlines de Europese hoofdstad met New York. Brussels Airlines zal vanaf dan dagelijks koers zetten naar New York JFK Airport met compleet vernieuwde Airbus A 330 vliegtuigen. Het is de eerste eigen lijnverbinding van Brussels Airlines naar de States sinds het ontstaan van de luchtvaartmaatschappij in 2002. De ticketverkoop voor de lijndienst tussen Brussels Brussels Airport en New York JFK wordt vandaag gelanceerd.

1 juni 2012 wordt een historische dag in de geschiedenis van Brussels Airlines. Met de lancering die dag van een lijndienst tussen Brussels Airport en New York brengt Brussels Airlines de Belgische luchtvaart na een onderbreking van tien jaar terug naar de States.

Brussels Airlines zal elke dag een ochtendvlucht verzorgen naar New York (JFK) en aan nachtvlucht vanuit New York naar Brussel. De vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 330-300 of A 330-200 toestellen. De vliegtuigen zullen uitgerust zijn met een splinternieuwe business en economy class cabine (volledig flat bed in business en ergonomische economy zetels, laatste nieuwe individuele „in-flight entertainment‟ technology in business en economy, ...) die een zeer comfortabele vliegtuigreis garandeert. Méér details over deze nieuwe kabine worden binnenkort bekendgemaakt.

PROMOTARIEVEN

Ter gelegenheid van de lancering zijn er speciale promotietarieven vanaf 399 euro alle taksen en servicekosten inbegrepen. “We zijn bijzonder verheugd dat we New York, de belangrijkste langeafstandsbestemming voor de Belgische reismarkt, zélf kunnen bedienen vanaf volgende lente”, zegt Brussels Airlines CO CEO Bernard Gustin. “We investeren niet alleen in een eigen vluchtverbinding naar de States, dankzij een compleet nieuwe cabine, bieden we meer dan ooit een state of the art product aan onze passagiers aan.”

UURREGELING

De vlucht vertrekt ‘s ochtends vanuit Brussels Airport en komt aan in de States kort na het middaguur. Het vertrek in New York is voorzien in de vooravond en de aankomst in Brussel is de dag daarop ‘s ochtends. De New York vlucht sluit dankzij deze uurregeling vlot aan op de Europese en Afrikaanse vluchten van Brussels Airlines zodat tientallen bestemmingen in Europa en Afrika mits een korte overstap in Brussels Airport perfect connecteren met deze transatlantische route. Brussels Airlines zal in New York JFK opereren vanuit Terminal 1. In Brussels Airport vertrekt het toestel vanuit de exclusieve Brussels Airlines long haul terminal (“T zone”). 

Brussel - New York 10u20 12u35

New York - Brussel 17u15 06u25

Tijdens de vlucht kunnen passagiers genieten van de typisch Belgische gastvrijheid van de meertalige Brussels Airlines crew en ook van een uitstekend gastronomisch aanbod.

Passagiers die met Brussels Airlines reizen naar New York kunnen op elke vlucht Miles & More getrouwheidsmijlen sparen of uitgeven. Tickets zijn te koop via internet of de reisagent. Brussels Airlines staat ook open voor samenwerking met bedrijven, tour operators en organisatoren van groepsreizen of incentives.

Meer informatie op www.brusselsairlines.com.

 






>> Reageer (0)
20-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE & BRUGGE

Achter de schermen bij topchefs

Gastro Vita 20 jaar culinair genieten

Gastro Vita, een culturele en gastronomische vereniging, met zetels in Oostende en Brugge, brengt onder impuls van Mariola Farina, een Vlaamse met Italiaanse roots, al twintig jaar een kijkje achter de schermen in de keukens van topchefs aan de kust en in het Brugse. Kleine groepjes gastronomen zien de Chef aan het werk, zitten naderhand samen aan tafel en genieten van de creatieve kennis van de meester.

Om dat alles in de kijker te stellen haalde initiatiefneemster en stichter Gastro Vita Mariola Farina haar Chefs samen voor een feest in de vernieuwde zaak ItalDeli aan de Oostendelaan 270 in Middelkerke. Grote troeven van Gastro Vita zijn vooral de hartelijke ontvangst, de demonstratie en uitleg van de Chef tijdens het koken en degustatie van de gerechten afgerond met passende wijnen en koffie. Elk van de deelnemers ontvangt naderhand de recepten van de geserveerde gerechten. En dat doet Mariola Farina al twintig jaar lang. Zo is Chef Dirk Decroos (restaurant In ’t Visserke, Nieuwpoort) er vanaf het eerste jaar bij, net als een beloftvolle Chef als Renzo Truwant (restaurant ’t Blekkertje, Koksijde). “Elk van de bezoeken aan onze leden-restaurateurs is een culinaire verrijking,  zowel voor de Chef als de bezoeker”, vertelt een gelukkig ogende Mariola Farina.

CULINAIRE SUCCESFORMULE

Het succes van Gastro Vita is te danken aan de vlotte samenkomst tussen de Chef en de levensgenieters. “De Chef zorgt voor een verkorte demo in de keuken van een voorgerecht, hoofdschotel en nagerecht. De Chef stelt het menu samen en bundelt de recepturen om naderhand aan de bezoekers te schenken. Elk menu omvat drie gangen, wijnen en koffie inbegrepen. Dat alles voor de vaste prijs van 60 euro. Voor de Chef betekent dit niet alleen directe kennismaking, maar tegelijk staat hij het ganse jaar op de programmafolder, goed voor 4.000 exemplaren, aansluitend te vinden op de website. Ons programma komt op heel wat culturele agenda’s te staan, wordt voorgesteld bij demo’s op beurzen zoals Brugge Culinair, BAB-festival en via pamfletten bij alle Chefs. De Gastro Vita avonden worden gehouden op een dag die de Chef bepaalt, tussen maandag en donderdag. Bij uitzondering kan het ook wel eens over de middag plaats vinden. Meestal zijn er twintig personen bij elke sessie, steeds twee per jaar. Is de keuken te klein om twintig kijklustige en likkebaardende deelnemers te ontvangen, dan lassen we een derde sessie in”, vertelt een glunderende Mariola Farina.

CHEFS AAN HET FORNUIS

In twintig jaar Gastro Vita (letterlijk: Gastronomisch Leven) wist Mariola Farina heel wat topchefs uit de regio aan het fornuis te krijgen en de toegankelijkheid van sommige toppers makkelijker en betaalbaar te maken. Onderstaande restaurants staan dan ook dit jaar opnieuw te popelen om deel te nemen aan de nieuwe culinaire reeks die Gastro Vita intussen al heeft ingezet:

Restaurant ’t Hof van Vivenkapelle in Vivenkapelle

Restaurant Den Dijver in Brugge

Restaurant De Roeschaert in Houthave

Restaurant ’t Apertje in Brugge

Restaurant Laurel & Hardy in Oostkamp

Restaurant Den Amand in Brugge

Restaurant Le Manoir Quatre Saisons in Brugge

Restaurant The Sixties in Brugge

Restaurant De Zilverlinde in Aartrijke

Restaurant Au Bain Marie in Deinze

Restaurant Guillaume in Brugge

Restaurant ’t Blekkertje in Koksijde

Restaurant De Zilveren Pauw in Brugge

Restaurant In ’t Visserke in Nieuwpoort

Restaurant O Point in Loppem

Restaurant ’t Jong Gerecht in Brugge

Restaurant Manuscript / Kempinsky in Brugge

Banketbakkerij Creades in Beernem

Wijnbar Est in Brugge

Hotel-Restaurant De Loreto in Brugge

ItalDeli – Italiaanse Delicatessen in Middelkerke

Restaurant De Bietemolen in Lichtervelde

Cuisine Kwizien in Zwevezele

Restaurant Tête Pressée in Sint-Michiels Brugge

Restaurant De Narai Thai in Brugge

Patisserie Academi in Brugge

De Chefs genoten naderhand van een uitgebreide receptie in de salons van ItalDeli, Oostendelaan 270 in Middelkerke, met Stefaan Ciers, Kurt Vanhollebeke en Claudio Acquaro, geflankeerd door Davide Orrù, Vino Monte Schiavo, als gulle gastheren. Twintig jaar Gastro Vita, dat verdiende duidelijk een feest !

Foto's:  Stefaan Ciers, Davide Orrù, Mariola Farina en Claudio Acquaro  +  Alle Chefs in de salons ItalDeli Middelkerke

Achter de schermen van toprestaurants

Gastro Vita

Mariola Farina

Korte Vuldersstraat 28A
8000 Brugge
Tel. 0476 33 47 74

www.gastrovita.be

gastrovita@telenet.be

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
17-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN MEMORIAM - ANTHONY "TONY" VANHUYSSE

IN MEMORIAM

 

Orde 33 Meesterkoks van België in diepe rouw

 

Tony Vanhuysse is niet meer

 

Anthony “Tony” Vanhuysse, secretaris-generaal Orde der 33 Meesterkoks van België en voormalig uitbater-eigenaar van restaurant Richard in de Adolf Buylstraat in Oostende, is op 69-jarige leeftijd, na slepende ziekte overleden in het AZ-Sint-Jan Campus Serruys in Oostende. Hij overleed op vrijdag 9 december, precies op zijn verjaardag.

Met Tony Vanhuysse verliest de horecawereld in het algemeen en in Oostende in het bijzonder een grote persoonlijkheid. Hem precies omschrijven is zo goed als onmogelijk. Hij is immers in geen categorie onder te brengen. Tony Vanhuysse had een eigen persoonlijkheid en dat sierde hem. Ooit zaten we samen op de schoolbanken. Toen al was het duidelijk dat hij zich een vaste verantwoordelijke stek in de maatschappij zou toe-eigenen. En zo geschiedde. Als patroon aan het fornuis van zijn restaurant “Richard” wist hij zich meteen op te werken tot een gerenommeerde kok met zin voor creativiteit met het accent op culinair genieten, leven en laten leven. Nooit ging hij zijn eigen ideeën uit de weg. Hij was geen jaknikker, evenmin een dwarsligger, maar een realist. Hij bleef echter nooit doof voor andermans visie. Hij wond er nooit doekjes om. Tony droeg het hart op de tong. Zijn mening over alles en nog wat kende men onmiddellijk. Mocht het bij sommigen niet in goede aarde vallen, geen probleem, Tony bleef zichzelf. Hij streefde constant naar een eerlijke en open dialoog, wat van hem een bijzondere persoonlijkheid maakte. Zijn doorzettingsvermogen bracht hem tot secretaris-generaal van de Orde der 33 Meesterkoks van België, wellicht nog steeds de meest gerenommeerde culinaire vereniging van ons land. Tony “regeerde” er met vaste hand en vormde met het bestuur onder leiding van voorzitter Stephan Buyens een hecht team, een ploeg vrienden die vandaag verweesd achterblijft. Maar meer dan de Orde zullen echtgenote Nicole Lamiroy en de familie Vanhuysse “hun” Tony missen. Hij was een man uit één stuk. En zo zal hij bij iedereen die het genoegen had om hem te kennen, herinnerd blijven.

Anthony “Tony” Vanhuysse werd op vrijdag 16 december om 11 uur, na de uitvaartmis in de Sint-Janskerk in Oostende naar zijn laatste rustplaats gebracht, na innemende hulde van de Orde der 33 Meesterkoks van België.

 (Georges Keters)






>> Reageer (0)
14-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAARSFEESTEN AAN ZEE

Eindejaar in Oostende

 BRASSERIE FARO

Kerstmenu

25 december 2011

Trio van hapjes

Tartaar van Sint-Jacobsnootjes met gebakken ganzenlever, geparfumeer met soja en balsamico, chifs van tonijn

Cappucino van witloof met een beignet van langoustines

Paupiette van fazant, eend en ganzenlever, truffel, gedroogde en gemarineerde vijgen, boschampignons en seizoensaardappelen

Kerststronk

Koffie & versnaperingen

Prijs: 42,90 euro per persoon

Drankenformule: gepaste wijnen en waters: 12 euro per persoon

Dit Kerstmenu is enkel te verkrijgen op zondag 25 december.


Menu Nieuwjaarsdag

1 januari 2012

 Trio van hapjes

Carpaccio van Sint-Jacobsnootjes en kreeft met Belgische kaviaar

Emulsie van langoustines met rivierkreeftjes, gerookte ganzenlever en kervelpluksels

Grietfilet met een tijmsausje, garnalen en lamoren

Verrassingsdessert van de Chef

Koffie en versnaperingen

Prijs: 44,90 euro per persoon

Drankenformule: gepaste wijnen en waters: 12 euro per persoon

Dit menu is enkel te verkrijgen op zondag 1 januari 2012

 NIEUW: TRAITEUR FARO

Met Traiteur Faro in de Aartshertoginnestraat 51 is Oostende een gloednieuwe traiteurzaak rijker. Naast de gelijknamige brasserie pakt de familie Renty-Vanhoutte onder leiding van Stefanie Renty uit met succulente dagverse meeneemschotels aan democratische prijzen. Diverse specialiteiten vis, vlees en schelpdieren sieren de fraai  ogende frisse presentatietoog. Stefanie Renty geeft u het gepaste advies bij uw schotels. “Ideaal voor hen die thuis lekker willen tafelen, maar niet graag aan het fornuis staan. Vandaar onze afdeling afhaaltraiteur met ruime keuze.  De schaal- en schelpdierenschotels worden enkel op bestelling geleverd. Het is steeds onze droom geweest om – naast de brasserie Faro – uit te pakken met een service meeneemschotels. Deze worden door ons keukenteam onder leiding van Luc L’Hoest elke dag vers bereid. Alleen op die manier kunnen we het beste op tafel zetten. De eindejaarsfeesten zijn alvast onze vuurdoop maar we zijn goed uitgerust om de lekkerbekken alleen maar het beste voor te schotelen”, stelt Stefanie Renty.

 Ingang: Aartshertoginnestraat 51 - Oostende

Dagverse vis- en vleesschotels, schaal- en schelpdieren en kwaliteitsvolle feestschotels: elke dag open van 10 tot 14 uur en van 17.30 tot 19.30 uur.

Afhaalgerechten voor de feestdagen op Kerstavond en Oudejaarsavond, open van 10 tot 18 uur.  Vooraf bestellen is aanbevolen: Tel.:  059 51 34 34

Meer info: www.brasseriefaro.be en faro@renty-vanhoutte.be








>> Reageer (0)
13-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELLERIE & TOERISME REGIO BRUGGE

Hotel Regio Brugge

 Get Together 2011 groot succes

 

De jaarlijkse bijeenkomst van de Hotels Regio Brugge is in de salons van de Site Oud Sint-Jan in Brugge – ter beschikking gesteld door CEO Juan Rodriguez Villa – nog maar eens uitgegroeid tot een schitterend succes. Voorzitter Thierry Lemahieu (Hotel Prinsenhof) drukte in zijn korte maar krachtige toespraak de hoop uit tot een nieuwe en betere verbinding met Schotland, hetzij via de ferries of via de luchthaven Oostende-Brugge. “Het Schotse cliënteel voor Brugge en omstreken is zeer belangrijk. Door het ontbreken van een rechtstreekse verbinding met Brugge missen we een flink pak toeristen. Daarnaast moet er dringend werk gemaakt worden voor de spoedige aanleg van de rechtstreekse treinverbinding Oostende – Brugge – Luchthaven Zaventem. Men is er mee bezig, maar het schiet te traag op. Meer dan ooit is een vlotte samenwerking van alle toeristische geledingen een must. Toerisme is voor onze regio van kapitaal belang. In blok kunnen we veel realiseren. Aan de inzet van onze hoteliers zal het zeker niet liggen. We gaan er elke dag 200% voor”, aldus voorzitter Thierry Lemahieu.

Tijd om de massa genodigden los te laten op het walking dinner klaargestoomd door deze restaurants: Arthies, Cafedraal, De Koetse, Den Gouden Karpel, Erasmus, Guillaume, Le Manoir Quarte Saisons, Le Mystique, Narai Thai, Patrick Devos, Poules Moules, Tanuki en Traiteur Cardinal, ondersteund door de medewerking van Bakkerij Detavernier, Brouwerij De Halve Maan, Dranken Vanquathem, Frederiek Van Pamel, Print International Timewind, The Chocolate Line, Human Supports en onder andere De Brugse Wijnkelder. Wijnen en Champagne Louise Brison zorgde voor het vlekkeloos verloop van het aperitief.

(Georges Keters)










>> Reageer (0)
08-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE & TOERISME IN DE WESTHOEK

Dienst voor Toerisme Veurne presenteert ideaal Kerstgeschenk

 Ontdek de Westhoek van Willem Vermandere


Zoek niet langer naar het ideale kerstgeschenk voor vrienden of familie die ‘in het binnenland’ of zelfs verderaf wonen. De dienst voor toerisme van Veurne heeft het voor u. Doe hen het nieuwe verblijfsarrangement ‘Ontdek de Westhoek van Willem Vermandere’ cadeau.

Naar aanleiding van Nekka Nacht 2012, waarop Willem Vermandere centrale gast is, wordt er een uniek toeristisch verblijfsarrangement in de Westhoek aangeboden. Dit arrangement voor 2 personen bevat tickets voor Nekka Nacht alsook een overnachting met talrijke activiteiten in Willems Westhoek.

Op 20 april van volgend jaar is Willem Vermandere in het Antwerpse Sportpaleis de centrale gast van Nekka Nacht 2012. Samen met onder meer Raymond van het Groenewoud en de Koninklijke Harmonie Ypriana uit Ieper, die trouwens zal fungeren als Willems begeleidingsorkest, zal Willem Vermandere het Antwerpse Sportpaleis 'overende zetten' zoals hij de organisatoren beloofde.

Voor wie nu wil ontdekken waar Willem Vermandere leeft en door welke prachtige streek en mensen hij zich laat inspireren voor liedjes als “Blanche en zijn peird” of wie wil zien waar Willem Vermandere “langs de stroate liep met z’n lief dat hij zo geiren” zag, werkte de dienst voor toerisme van Veurne samen met Toerisme Westhoek/Westtoer en Nekka Nacht het “Ontdek de Westhoek van Willem Vermandere” verblijfsarrangement uit.

BED & BREAKFAST

Van 25 november tot en met 16 april 2012 bieden vijf Veurnse B&B’s dit arrangement aan: gastenkamers ‘The Old House’, ‘Campagne sur mer’, het Kasteel & Koetshuys, De Meidoorn en Het Schaliënhof.

Het arrangement kost 199 euro  voor 2 personen en bevat:

·        1 overnachting met ontbijt voor 2 personen

·        2 tickets (de beste zitplaatsen rang 1) voor de Nekka Nacht op 20/04/12 in het Antwerpse Sportpaleis

·        Een door Willem Vermandere gesigneerde exclusieve concert-dvd “Liedjes en vertellementen”.

·        Een Westhoekvoordeelpas met kortingen voor musea en attracties ter waarde van 40 euro.

·        Een 'boerenstutte' met streekeigen beleg en een streekbier in een 'etablissement' op de Grote Markt in Veurne

·        Een uitgestippelde wandeling naar Steenkerke met een streekbier in het plaatselijk café de Kunstemaecker waar Willem al eens een pint durft te gaan drinken

·        Een gratis geleide Stadswandeling door Veurne (op zaterdag) of een gratis aangeboden kaart voor de erfgoedwandelroute op de andere dagen

 Praktisch

 Voor alle info en boekingen – Dienst voor Toerisme Veurne

Grote Markt 29 – 8630 Veurne – 058 33 55 31 – info@toerismeveurne.be






>> Reageer (0)
07-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE IN BRUGGE

Nationale Horecawedstrijd van de VLAM

Guillaume Noël

Viskok van het jaar 2012

Guillaume Noël, werkzaam in restaurant Sans Cravate in Brugge mag zich een jaar lang VISKOK VAN HET JAAR noemen. Hij wist zich in een finale met vijf tot met een recept van PLADIJS, de vis van het jaar, tot winnaar te kronen.

Een vakjury hield uit een voorselectie vijf finalisten. Zij streden op Horeca Expo voor de titel: Jan Decan van restaurant TenBogaerde in Koksijde, Pascal Peters van restaurant Kristoffel in Bocholt, Jean-Christiaen Alvisse van restaurant L’Impératif in Maisières, Guillaume Noël van restaurant Sans Cravate in Brugge en Steven Devriendt van bistro Cuisine Kwizien in Zwevezele.

Guillaume Noël won uiteindelijk met dit recept: Pladijs en wulken, dooierzwam met waterkers en luchtige amandelmelk.

De jury wees op het hoge niveau van deze wedstrijd, die tegelijk aan zijn 23ste editie toe was.

Meesterkok Henk Van Oudenhove & Véronique Bogaert, exploitanten van restaurant Sans Cravate, Langestraat 159 in Brugge (1 Michelinster) zijn dermate bijzonder tevreden met het behaalde resultaat van hun rechterhand en zetten dan ook het winnend menu op de kaart. Succulent gerecht !

Op de foto: Chef Henk, Véronique en Viskok van het jaar Guillaume

Sans Cravate

Langestraat 159 – 8000 Brugge

050 67 83 10

www.sanscravate.be

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
04-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN STUKJE ITALIE IN MIDDELKERKE

Italiaanse Delicatessen Middelkerke

Aan tafel met wijnen Marchesi Antinori

 

Stefaan Ciers, Kurt Vanhollebeke en Claudio Acquaro, goed voor ItalDeli, Italiaanse Delicatessen aan de Oostendelaan 270, haalden met verve de Italiaanse wijnpaus Guido Vannucchi van het huis Marchesi Antinori naar hun feesttafel met aan het fornuis Gusti Pungitore, chef van het Italiaanse vermaarde restaurant Il Trionfo in Knokke-Heist. Guido Vannucchi haalde het best uit de kelders en liet deze proeven met succulente gerechten. De Franciacorta Montenisa,  Tignalello IGT Toscane 2007, de Cervaro della Sala IGT Umbria 2009 en vooral de Guado al Tasso Bolgheri Sup DOC 2007 lieten zich smaken. “Toscaanse wijnen liggen duidelijk in de markt, hetgeen het huis Marchesi Antinori naar voor schuift is topkwaliteit. Voor onze regio een extra troef voor de wijnliefhebbers. Hemels toch, een stukje Toscane in het glas?”, stellen Stefaan D’Hondt, Stefaan Ciers, Gusti Pungitore, Claudio Aquaro en Guido Vannucchi in koor.

ITALDELI

Italiaanse Delicatessen werd in 1990 door de Italiaanse Belg Gaetano Spampinato gesticht met de bedoeling Italiaanse voedingswaren, dranken en delicatessen te importeren en door te schuiven naar de horeca, met speerpunten in Oost- en West-Vlaanderen. Intussen werd deze Middelkerkse Italiaanse gigant de marktleider in beide provincies. Toen de stichter het welletjes vond zagen Stefaan Ciers (40) en Kurt Vanhollebeke (43) daar brood in en lieten hun job in de textielnijverheid in Kortijk voor wat het was. “We keken samen als vrienden al een tijdje uit om  nieuwe lucht te snuiven. Deze delicatessenzaak leek ons ideaal. De Italiaanse producten zitten in de lift, zijn gewild en ja, zijn verduiveld lekker ook. Een nieuw tijdperk is aangebroken. We opteren voor een totaalconcept waarbij de levensgenieter de grote winnaar moet worden” stellen de nieuwe eigenaars.

CLAUDIO ACQUARO

Topper bij Ital Deli is de aanwerving van de uit Puglia afkomstige Claudio Acquaro, tot voorheen zaalmeester en sommelier in het gereputeerde Italiaans restaurant Marina aan de Albert I Promenade. “Voor mij is dit een nieuwe bladzijde in mijn carrière. Italiaanse wijnen zijn zonder meer mijn grote passie. Mijn eerste taak in de nieuwe job is vooral contact te maken met de Italiaanse restaurateur en hen advies te geven bij de wijnaanbod in Ital Deli. Ik was meteen in de ban toen ik kennis maakte met de zaak. Ik zag flessen staan uit de beste regio’s van Italië met daarbij Fabiano (Veneto), Rocca delle Macie (Toscane), La Marca met hun Prosecco di Valdobbiadene (Treviso, Veneto) en onder andere Leone de Castris uit mijn eigen geboortestreek Puglia. Mijn honger naar het invullen van mijn taak is zeer groot. Nog te weinig mensen kennen de Italiaanse producten. Duur? Helemaal niet, want we kiezen juist die producten die voor iedere beurs haalbaar zijn. Lekker eten en drinken hoeft helemaal niet duur te zijn”, vertelt Claudio Acquaro, gediplomeerde in Italiaanse wijnen.

 

Italdeli – Italiaanse Delicatessen – Oostendelaan 270

 8430 Middelkerke – tel. 059 31 02 73 – www.italdeli.be

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
03-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN EIGEN LAND

Relaxen in eigen land

Kom tot rust in Château d’Hassonville

Met de winter voor de deur pakt Château d’Hassonville buiten de eindejaarsfeesten graag uit met enkele rustgevende formules, te genieten voor of na de feesten:

Touring Menu – all in 55 euro

Elke middag (uitgenomen op maandag en dinsdag) is er een All in Touring Menu aan 55 euro: aperitief, een verrukkelijk viergangenmenu met gepaste wijnen, koffie en versnaperingen.

Tussen de feesten

Ontdek Château d’Hassonville tussen twee feesten in evenveel overnachtingen. Even de batterijen opladen en ten volle te genieten van de geneugten die Château d’Hassonville te bieden heeft op woensdag 28 en donderdag 29 december:

Op woensdag 28 dec.

Aankomst in de namiddag

Om 16 uur: Tea time in het Grand Salon

Om 19 uur: Champagne aperitief

Menu van de Chef – 3-gangen in het Grand Salon

Gepaste wijnen, water & mokka inbegrepen

Overnachting in dubbele kamer

Op donderdag 29 dec :

Ontbijtbuffet opgediend in het wintertuin

Om 19 uur: diner

Aperitief Champagne

Menu Clin d’Oeil – 5-gangen in het Grand Salon

Gepaste wijnen, water & mokka + versnaperingen inbegrepen.

Op vrijdag 30 dec :

Ontbijtbuffet in de wintertuin

Relaxprijs:

270 euro per persoon in dubbele kamer binnenkoer

295 euro per persoon in dubbele kamer parkkant of annexe

Dranken en andere dienst niet vermeld zijn niet inbegrepen.

Beleef Château d’Hassonville

Trek in een winterse uitstap met een dagje belevenis in Château d’Hassonville? Dat kan op woensdag, donderdag of zondag. U geniet ten volle van de rust. Komt u met de trein? Geen nood, je wordt afgehaald aan het station van MARLOIE.

Programma

Aankomst vanaf 14 uur

Cava aperitief

Menu Confiance – 3 gangenmenu in Grand Salon

Wijnselectie: drie glazen wijn

Koffie en versnaperingen

Overnachting in dubbele kamer

Ontbijtbuffet in wintertuin

Relaxprijs:

Dubbele kamer binnenkoer: 135 euro per persoon

Dubbele kamer parkkant: 160 euro per persoon

Singel kamer: 30 euro supplement

Dit aanbod is geldig op woensdag, donderdag of zondag vanaf 16 januari tot eind februari 2012

Château d’Hassonville
Hotel-Restaurant

Route d’Hassonville 105, 6900 Marche-en-Famenne
Tel : +32 84/31 10 25    Fax : +32 84/31 60 27     Email :
info@hassonville.be     www.hassonville.be

                                          






>> Reageer (0)
01-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR OOSTENDE

Samenwerking tussen restaurants Agua Del Mar en Ostend Queen

 Wout Bru kook voor fans in kursaal

OOSTENDE – Onder impuls van de directies van Agua Del Mar en Ostend Queen, de twee restaurants die het Oostendse kursaal binnen de muren telt, komt de Vlaamse topchef Wout Bru op zaterdag 24 maart koken voor zijn fans. “Iedereen wil eens eten bij Wout Bru, maar kan niet naar de Provence komen, dus kom ik naar Oostende”, zegt de in Frankrijk wonende chef.

 

Initiatiefnemer van dit culinair hoogstandje is Anthony Smaele, PR & Marketing Agua Del Mar. “Na de succesvolle eerste editie waarbij we met ons concept Agua Del Mar Invites onze nationale trots Toots Thielemans in huis haalden, richten we nu al onze pijlen op Wout Bru. De in Eygalière, Frankrijk, wonende topchef zal uitpakken met een culinaire avond vol gastronomische verrassingen, manifestatie dat zal plaats vinden in de locatie van restaurant Ostend Queen. Om het gezellig te houden kookt Wout voor maximum 180 man, zodat iedereen te volle kan genieten van de tafelgeneugten waarmee de Vlaamse chef uitpakt. Hij staat persoonlijk aan het fornuis, geflankeerd door chefs uit zijn eigen keuken,  aangevuld door de brigade van Agua Del Mar en Ostend Queen”, vertelt een blij ogende Anthony Smaele.

MENU ROND VIS MET TOETS WOUT BRU

Omtrent het menu – dat 160 euro kost, exclusief wijnen – kan Wout Bru nog niet veel kwijt. “Het wordt alvast een uitgelezen menu om en rond vis uit de Noordzee, met een eigen toets en uiteraard een vleugje Provence. Het is duidelijk, iedereen kent Wout Bru en zijn keuken via de media en vooral via mijn meerdere kookprogramma’s en optreden als jurylid bij onder andere Mijn Restaurant en de Vlaamse versie van Masterchef, en wil van mijn keuken proeven. Iedereen kan niet naar de Provence komen, dus kom ik naar Oostende en kook er graag voor mijn fans. Ik ben blij dit te kunnen doen in een schitterende locatie als de Ostend Queen”, besluit Wout Bru, geflankeerd door een glunderende Anthony Smaele, aan de basis van het bezoek van Bru aan Oostende en zijn lekkeberbekken.

Agua Del Mar Invistes… Wout Bru op vrijdag 24 maart 2012 in de salons van Ostend Queen. Deelnemen kost 160 euro, exclusief wijnen. Er zijn slechts 180 plaatsen. Reservaties kunnen vanaf nu via anthony@aguadelmar.be of www.aguadelmar.be – Reserveren is de boodschap.

FOTO: Wout Bru met initiatiefnemer Anthony Smaele op de sofa van Ostend Queen.

 (Georges Keters)






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Reizen Lauwers naar CORSICA

Unieke rondreis met Reizen LAUWERS

 Beeldig mooi Corsica, l’Île de Beauté parel van de Middellandse Zee

Pas wanneer men terugkeert van de rondreis begrijpt men waarom Corsica (eiland dat behoort tot de Franse zuidelijke Alpen) wellicht het mooiste eiland inde Middellandse Zee is. Corsica - dat slechts op een boogscheut van het Italiaanse Sardinië ligt – meet 183 km bij 83 km en is goed voor zowat 1.000 km zo goed als ongerepte kust, bezaaid met rotsen, kliffen, kapen en prachtige stranden, met zand en of rolkeien. In dit nummer van De Zeeparel laten we over een paar reportages je graag mee genieten al dat moois dat Corsica te bieden heeft. Dit eiland – dat strategisch een lange en bloedige geschiedenis achter zich heeft – is tegelijk een zegen voor wie van ongerepte natuur houdt. Wandelaars zijn hier dan ook aan het feest. Reizen Lauwers zorgt voor een vlekkeloze en onvergetelijke kennismaking. Noteer dat haast alle dorpen en steden zowel de Franse als de Coriscaanse benaming dragen, wat soms verwarring sticht.

CAP CORSE

SN Brussels Airlines vliegt ons in goed anderhalf uur naar Bastia. Met een luxe-bus van Ampugnani-Voyages/Reizen Lauwers zetten we onze eerste stappen in Bastia en trekken naar Cap Corse, de vinger van het eiland dat meteen wijst naar het moederland, Frankrijk. Benevens enkele kleine vissersdorpjes – de Corsicanen zijn evenwel nu niet direct het grote vissersvolk – is het heerlijk even te kuieren in dorpjes als Erbalunga (met Hotel Demeure, Castel Brando, stekje waar Marlon Brando graag verbleef), Pietracorbara, Porticciolo, Santa Severa, Meria en onder andere Tomino dat met zijn barokke kerk de aandacht trekt.  De pittoreske baai van Canari (Marinca) brengt ons naar Nonza, gekenmerkt door zijn zwart strand, getekend door een voormalige asbestfabriek. De klim naar de Tour de Nonza wordt beloond met een uniek zicht op de baai en het dorpje.

SAINT-FLORENT

We trekken verder westwaarts en duiken Saint-Florent binnen, een van de weinige havens waar effectief nog vissers actief zijn. De restaurantjes presenteren hier dan ook met de glimlach hun dagverse vangsten. Dit badplaatsje luistert graag naar de naam van het Saint-Tropez van Corsica. Sierlijke jachten, de citadel en de kleurrijke oude huizenrijen maken het stadje, eerder een dorpje, idyllisch. Binnen wandelafstand is het bezoek aan de kathedraal van Nebbio niet te versmaden. Nog meer van de moois verder in dit nummer.

PRAKTISCH

Corsica is zonder meer een van de mooiste eilanden in Europa. Ideaal is een rondreis maken in combinatie met vlucht en luxebus, zoals Reizen LAUWERS die een paar keer per jaar organiseert.  Met de eigen auto kan uiteraard ook. Men rijd naar Nice of Marseille en scheep voor uw bestemming in Corsica. Toch graag deze tip: wie reist met de wagen dient extra voorzichtig te zijn. Bovendien zijn de wegen buiten de stad zeer kronkelig en smal en zijn vaak niet afgesloten aan de kant van de ravijn. De zichtbaarheid is lang niet ideaal. Niet zelden moeten manoeuvres uitgevoerd worden wanneer men een autobus kruist in een bocht. Wees bijzonder voorzichtig bij het inhalen. Corsica heeft op dat vlak een nogal kwalijke reputatie wat veel ongevallen met zich meebrengt. Let ook op dat je bijtijds gaat tanken. Tankstations zijn in de ruwe regio’s zelden of niet te zien. Wat de wegwijzers betreft, deze zijn doorgaans in dubbele taal vermeld: Corsicaans en Frans, ook al is dat laatste veelal niet leesbaar of onleesbaar gemaakt. En tot slot nog dit: weg van de hoofdwegen is het vooral opletten voor loslopend vee. Uw snelheid aanpassen is hier dan ook de boodschap.

De beste reistijd: eigenlijk kan men Corsica het ganse jaar door bezoeken, maar tussen april en oktober is er zo goed als geen regen te bespeuren. Augustus is zeer druk en een stuk duurder. Daar Corsica een eiland is, is de wind nooit ver weg.

En voor de liefhebbers van de wielersport, de Ronde van Frankrijk start in 2013 voor het eerst in de geschiedenis op Corsica. Het is tegelijk de 100ste editie van de Tour.

Meer info en boekingen:  070 35 08 18 en www.lauwers.be

Georges Keters






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs