Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK OP ZIJN MOOIST

Gastronomie in Normandiëxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

De zee in het bord in La Hague

 

Normandië is niet alleen synoniem voor ontzettend mooie landschappen en marinezichten maar tegelijk het eldorado van de gastronomie. Nergens als aan de wilde kusten van La Hague, Cherbourg, Grandcamp, Arromanches en onder andere Barfleur weet men beter dan waar ook de zee op het bord te leggen.

 

De schaal- en schelpdieren zijn onomstotelijk verbonden met deze regio. Meer dan 500 km kust laat toe om de beste vis in de oven te krijgen. De Fruits de Mer is dan ook dé schotel bij uitstek in Normandië. Een glas cider is hierbij op zijn plaats.

Daarnaast kan geen lunch of diner voorbij gaan of er komt een Pont-L”Evecque, een Camembert, een Livarot of een Neufchâtel op tafel. Heel wat van die kaasproducenten zijn te bezoeken. Meer info: www.camembert-france.com en www.fermepresident.com

Vervolgens is er de derde topper: de appel, goed voor uitstekende cider. Van de beste appel wordt Calvados gemaakt, een brandewijn met een alcoholgehalte van zowat 40 graden. Afhankelijk van de leeftijd krijg je verschillende smaken en…. prijzen. Die vindt men in de Cotentin bij Cidrerie Théo Capelle in 50340 Sotteville. Ludovic en Laurence Capelle zetten het pionierswerk van vader Théo met klasse verder. Het gamma van de Cidrerie is te vinden via Wijnhandel Opdebeeck in Duffel (www.opdebeeck.be). Meer info: www.theo-capelle.com

 

LE MOULIN A VENT

La Hague gastronomisch ontdekken is een pretje. We kozen er graag enkele toppers voor u uit.

Aan de route de Port Racine 10 in 50440 Saint Germain des Vaux wacht een aangename verrassing. Het oude vissershuis is van binnen zo goed als volledig in een modern kleedje gestoken. Ook het bestek en de borden ademen modern. Gastvrouw Audrey is het ideale verlengstuk van meesterkok Antoine Fernandes. Beide echtelingen hebben een lange staat van dienst in de beste huizen in Londen, Parijs en onder andere in Newport en de Caraïben. Chef Antoine waagt zich met zijn Menu Autour des Artomes aan de moléculaire keuken. We hielden het bij zijn Menu Autour du Voyage met aandacht voor de streekgebonden producten: langoustines, zeebaars en Agneau Roussin de la Hague & artichauts. Stuk voor stuk succelente gerechten. Meer info: www.le-moulin-a-vent.fr

 

LE CAFE DU PORT

Wie het begrepen heeft op vangverse vis, zit op zijn opperbest op de kade van Port du Hâble in 50440 Omonville-La-Rogue. Hier koopt de Chef zijn vis alleen maar van de plaatselijke vissers, net terug uit zee. Een daarvan is Guy Mauger die met zijn “Congre-Debout” elke dag zijn “Poissons retour du pêche” aan de plaatselijke horeca levert. Zijn zeevruchten en vooral de  “Lieu Jaune” zijn alvast de dagdagelijke hoogvliegers. “Helaas wordt het steeds moeilijker om zijn brood te verdienen. De vangstbeperkingen en de zovele reglementeringen ontmoedigen de jongelui om nog visser te worden. Daarbij is de afzet te klein om er goed van te kunnen leven. Het elke dag vechten. Onze vloot in Port du Hâble telt nog slechts vijf schepen”, stelt Guy Mauger die in zijn 6-jarig zoontje Jules-Etienne alvast een opvolger heeft gevonden. “Hij is gek van de zee”. Meer info: www.restaurantlecafeduport.com

 

AUBERGE DES GROTTES

Sinds zes jaar zorgen Amy & Eric Loisel ervoor dat de bezoekers aan Le nez de Joubourg in 50440 Jobourg naast een onvergetelijk kader op de top van de hoogste falaisen van Europa (rotswanden van 128 meter) kunnen genieten van het beste dat de zee te bieden heeft. De Homard grillé au feu de bois et fambé au whisky is verrukkelijk. Geen visliefhebber, geen nood, de Gigot d’agneau grillé au feu de bois is een ware belevenis. Voeg daarbij de vele variaties inzake zeevruchten en je lunch of diner kan niet meer stuk. Of wat dacht je van een Brochette van reuze garnalen met Sint-Jacobsnootjes? Met het Menu Jobourg proeft men het beste uit de zee. Met de ondergaande zon als extraatje is het uiteraard dubbel genieten.

Meer info: loiselpua@hotmail.com en www.aubergedesgrottes.com

 

LE P’TIT BOURG

Op de Place du Petit Bourg in 50340 Les Pieux zwaait Chef Yannick Lamy de plak in een gezellig en toch modern aandoend huis. De keuken is inventief en bijzonder smaakvol. Het Degustatiemenu is om van te snoepen. Laat u alvast verleiden door de creatie van de Tartelette de foie gras, caille fumée, chutney en rhubarbe. Verrukkelijk. En wat dacht je van een Pigeonneau de chez Delaunay, réglisse et crème de pomme de terre à l’huile de truffe. Subliem. Visliefhebbers likken duimen en vingers af bij de Dos de bar aux milles légumes. Een uitstekend adres, met vlotte en charmante bediening. Het suggestiebord laat elke dag wat nieuws zien en is marktgebonden. Meer info: www.leptitbourg.com

 

LA MALLE AUX EPICES

Wie deze bar-tabac instapt valt van de ene verrassing in de andere. De minuscule kranten- en tabakswinkel is de poort naar een ongewone culinaire tempel waar Chef Kiki, een dorpeling die na jaren rondzwerven in de meest verscheidene hoeken van de wereld zich kwam vestigen, hartje Auderville, op een steenworp van de Atlantische Oceaan. De sfeer is exotisch en simpel tegelijk. De keuken is evenwel verrassend. Regionale producten worden door Kiki omgetoverd tot briljante gerechtjes waarbij smaak en reuk de zinnen optimaal strelen. Neen, niets is pikant, het geheel is zodanig uitgekiend dat alle producten zich wonderwel verzoenen met de exotische kruiden. Het was dan ook genieten van de Poisson du jour – sauce Créole à la mangue”, de Tempura de Poissons – sauce crème  sweet chili en de Wok de boeuf au teriaki & miel. De Salade de Wakamé en de Purée de pommes de terre met een vleugje wasabi en coriander zorgen voor de rest, inclusief show van Kiki, op zijn best aan het vuur. www.lamalleauxepices.com

Meteen een onvergetelijk culinair einde van een fraaie trip doorheen hartje Cotentin. Tot straks in La Hague?

 

MET DANK AAN

Office de Tourisme de la Hague

Directeur Nicolas Maisonneuve

Virginie Boucey, Fany Questroy en Fabienne

www.lahague.org

&

CB Communcation

Catherine Bizet

Steenveltstraat 15 – 1180 Brussel

C.Bizet@cbcommunicaton.be

 

Georges Keters







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs