Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bad Lieutenant

    Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

    Meesterwerk van Werner Herzog met Nicolas Cage

     

     

     

     

    Op 27 juli komt Werner Herzog’s Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans uit op DVD en Blu-ray: een broeierige, meeslepende film die zich  afspeelt in New Orleans, tijdens de naweeën van orkaan Katrina.

     

    Terrence McDonagh  (Nicolas Cage)  is een corrupte  flik die tijdens de ontruiming   van het politiebureau een gevangene  redt van de verdrinkingsdood.  McDonagh’s  moed wordt  beloond met  promotie en  een medaille, maar hij houdt er een pijnlijk rugletsel aan over. Verdoofd door pillen, marihuana en coke  gaat McDonagh steeds meer zijn boekje te buiten terwijl de grens tussen  prive, werk  en criminaliteit  steeds vager wordt …

     

    Bad Lieutenant:  Port  of Call  New  Orleans is  –  ondanks  hardnekkige geruchten – geen remake van  Abel Ferrara’s Bad Lieutenant (1992)  met Harvey Keitel. Volgens meester Herzog himself is de enige overeenkomst dat het over een corrupte flik  gaat, al geeft hij wel  toe dat de titel  voor  verwarring kan zorgen.

     

    Hoe dan ook: Herzog’s Bad Lieutenant  is  een  meesterwerk  met  een   fantastische Nicolas  Cage  en sensuele Eva Mendes in glansrollen.  Een absolute must see voor elke filmliefhebber! RVH.

      







    20-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plantaardig eiwitrijk dieet met soja

    Plantaardig eiwitrijk dieet met soja efficiënt in de strijd tegen overgewicht

     

     

     

     

    Op het elfde Internationale Obesitas-congres in Stockholm stelde Dr. Alexandra M Johnstone van de Aberdeen Universiteit de eerste resultaten van haar onderzoek naar de impact van eiwitrijke vermageringsdiëten in de strijd tegen overgewicht voor. Ze stelde vast dat een plantaardig eiwitrijk dieet met soja een efficiënte keuze is en een even groot verzadigingseffect heeft als een dieet op basis van dierlijk eiwit.

     

    Een te hoog lichaamsgewicht is een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen van tal van chronische ziekten; diabetes, hart- en vaatziekten, beroertes en kanker. Dat maakt het voorkomen van obesitas wereldwijd één van de belangrijkste uitdagingen voor de gezondheidszorg van de 21ste eeuw. Het Internationale Obesitas-congres, dat dit jaar voor de elfde keer plaatsvond in Stockholm, bood een uniek, internationaal forum voor de presentatie van nieuwe onderzoeksinzichten in het volledige spectrum van de behandeling van zwaarlijvigheid.

     

    Johnstone onderzoekt of een plantaardig eiwitrijk dieet even efficiënt is als een dierlijk eiwitrijk dieet in de strijd tegen overgewicht en mogelijk bijkomende voordelen kan bieden. Een dierlijk eiwitrijk dieet kan immers gepaard gaan met negatieve effecten op de ontlastingsindicatoren voor de gezondheid van de darmen. Onderzoek toont aan dat zulke diëten de aanwezigheid van enkele schadelijke biomarkers, die in de ontlasting gemeten worden, significant verhogen.

     

    Een eiwitrijk dieet is een efficiënte manier om het hongergevoel te controleren. Dr. Johnstone onderzocht daarom als eerste stap het verschil tussen een plantaardig eiwitrijk dieet met soja en een dierlijk eiwitrijk dieet op het verzadigingsgevoel en de mate waarin men gewicht verliest. Daarvoor werden gedurende vier weken twintig obese mannen geobserveerd. Tijdens de eerste twee weken volgden ze een dierlijk eiwitrijk dieet, tijdens de laatste twee weken een plantaardig eiwitrijk dieet. Johnstone stelde vast dat zowel het gewichtsverlies als het verzadigingsgevoel even efficiënt was bij beide diëten.

     

    ‘De eerste gegevens suggereren dat het gebruik van soja-eiwit voor een eiwitrijk vermageringsdieet even effectief is voor het onderdrukken van het hongergevoel en het verliezen van gewicht als een dierlijk dieet’ aldus Johnstone.

    In september stellen collega’s van de Aberdeen Universiteit ook hun bevindingen rond de invloed van zulke diëten op basis van plantaardig eiwit voor het behoud van een gezonde darm voor. RVH.

     

     

    19-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelvakantie Aosta

    Wandelvakantie in Valle d’Aosta

     

     

     

    De Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta is een paradijs voor wandelaars. Dat heeft uiteraard te maken met de ligging tussen de hoogste toppen van de Alpen en met de honderden kilometers bewegwijzerde paden. In eerste instantie zijn het de recreatieve wandelaars die naar Valle d’Aosta reizen om op een actieve manier te genieten van het natuurschoon. Maar met zijn hooggelegen bergpaden kan de regio ook de krachtpatsers uitdagen zoals tijdens de ultra marathon Tor des Géants.    

     

    De Tor of Tour des Géants gaat van start op zondag 12 september om 10u en de deelnemers moeten uiterlijk zaterdag 18 semptember om 18 uur over de eindstreep zijn. De deelnemers moeten op de Alte Via 1 en 2, dat zijn hooggelegen bergpaden, in de kortste tijd 330 kilometer afleggen met hoogteverschillen die samen 24.000 meter bedragen! Plaats van vertrek en aankomst is Courmayeur. Het hoogste punt op de route is de Col Lauzon, 3300 meter. De atleten moeten in totaal over 25 bergpassen van 2000 meter, ze lopen langs 30 bergmeren en doorkruisen twee nationale parken, ondermeer het natuurpark Gran Pradiso. Er zijn tientallen vaste plaatsen voor ravitaillering, medische verzorging, edm. (www.tordesgeants.it).

     

    De Tor des Géants is voor weinigen onder ons weggelegd maar kan wel inspirerend werken om naar Valle d’Aosta te reizen en dezelfde route als die van de atleten op een rustige manier te verkennen. Een wandeling langs de Alte Vie van Valle d’Aosta is trouwens een onvergetelijke ervaring en elke wandelliefhebber wil die routes beslist op zijn wandelpalmares. De meerdaagse wandeltochten situeren zich tussen de Mont Blanc, Monte Rosa, Monte Cervino, Gran Paradiso en andere Alpengiganten en kunnen door iedereen, mits een goede fysieke conditie, worden bewandeld.

     

    De Alta Via 1 volgt een traject ten noorden van de stad Aosta en is vooral bekend om zijn indrukwekkende berglandschappen. De route voert van Gressoney-Saint-Jean naar Courmayeur. Wil je het traject helemaal stappen dan heb je 13 dagen nodig van 3 tot 5 uur wandeltijd. Maar net als bij de andere Alte Vie kan je eender waar onderweg starten voor een tocht van een paar dagen.

    De Alta Via 2 voert door het nationaal park Gran Paradiso, een van de grootste beschermde natuurgebieden in Europa. De tocht is fabelachtig mooi en het pad loopt op een gemiddelde hoogte van 2000 meter met pieken tot 3000 meter. Reken op 12 dagen om het ganse traject te stappen.

     

    Een wandelvakantie in Valle d’Aosta is naast het sportieve genoegen ook een kennismaking met authentieke boerendorpen, beschut in afgelegen valleien. Het is ook een gelegenheid om de veelzijdigheid van deze regio te leren kennen: het historische erfgoed, de tradities en de typische eigenheden van de streek, de rijke gastronomie. De regio is ook makkelijk bereikbaar, is minder ver dan heel wat andere bestemmingen in de Alpen. RVH.

    www.visitaosta.be, www.lovevda.it

    Brochure Alta Via 1 en Alta Via 2 met topografische kaart en praktische info kan gratis opgevraagd worden via altevie@regione.vda.it

     

    19-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reizen in Cuba: vergeet de steden niet!

    REIZEN IN CUBA : VERGEET  DE  STEDEN  NIET !

     

     

     

     

    In de wereld van het toerisme staat Cuba geboekstaafd als een exotisch vakantieparadijs waar men op palmboomstranden ongestoord kan genieten van de zon. Achter dat imago steekt ook een andere realiteit. Cuba is exotisch, hééft inderdaad de mooiste stranden, maar vergeet de steden niet. Ze zijn levendig en volgestouwd met historische monumenten.

     

    Havana is niet alleen het politieke maar ook het culturele hart van Cuba. Het is een stad die zijn gelijke niet kent in de Caraïben. Met zijn rijk historisch verleden en met zijn uitbundig, uniek heden krijgt Havana iedere bezoeker in zijn greep.

    Twee dingen vallen op in de hoofdstad. Eén, het rustige verkeer en de fietsers die het straatbeeld domineren. Twee, het monumentale karakter en het rijke historische erfgoed.

    Het toeristische hart van Havana is de buurt Habana Vieja, rijk aan bezienswaardigheden en vooral buitengewoon gezellig. Hier kan je eindeloos slenteren tussen de Plaza de Armas en de Plaza de la Catedral, door steegjes waar je als het ware door de geschiedenis stapt. ’s Avonds gaat iedereen wandelen langs de strandboulevard Malecon en alleen daarvoor reeds moet je Havana bezoeken.

     

    Hou je van musea dan reis je naar Trinidad, de stad die in zijn geheel een openluchtmuseum is, door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is een stad met grandeur, met schitterende gebouwen uit de tijd toen Trinidad een welvarende havenstad was, zijn rijkdom ontleende aan de suikerrietplantages. Het was ook de uitvalsbasis van kapers en piraten die Engelse schepen leegroofden en de buit naar Trinidad brachten. Dat verleden ligt 300 jaar achter ons en toch heb je tijdens een bezoek de indruk dat het nog niet zó lang geleden is. Het komt omdat het koloniale kader van Trinidad in al die tijd nauwelijks is veranderd.

     

    De volgende halte op een stedenreis door Cuba is Cienfuegos dat wel eens de ‘parel van de zuidkust’ wordt genoemd. Ook deze stad staat op de lijst van het Werelderfgoed. Vanaf het stijlvolle Park José Marti kan je door verschillende straten wandelen die allemaal de pracht van paleizen en herenhuizen gemeen hebben.

     

    Pinar del Río, is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan een nog vrijwel maagdelijk toeristisch gebied. En wat voor een streek! De beste tabak komt er vandaan en je kan er de mooiste beschermde biotopen van het eiland verkennen. ’s Avonds zit je op een terrasje met een heerlijke kop creoolse koffie, een onovertroffen Cubaanse sigaar en omringd door Cubanen want de gastvrijheid in deze streek is buitengewoon.

     

    Camagüey heeft het grootste en best bewaarde historische centrum, terwijl Holguin met zijn rijke culturele traditie en met de gelijknamige provincie, door Cristoffel Columbus wordt omschreven als ‘het mooiste land ooit door mensenogen gezien’. Bayamo en Baracoa speelden een grote rol in de geschiedenis, getuige het historisch patrimonium. Ook vanuit deze plaatsen kan je de natuurpracht van Cuba bewonderen. Nog in het oosten ligt Santiago de Cuba waar je als nergens anders de vibrerende menselijke charme kan voelen die zo eigen is aan de Cubaanse bevolking. Uiteraard ligt ook Villa Clara op de stedenroute, deze mooie Spaans-koloniale stad is vooral de stad van Cuba’s grootste held: Ernesto Che Guevara.

     

    In de Cubaanse steden maak je kennis met de geschiedenis van het land waarin gedurende eeuwen Europeanen, Afrikanen en Aziaten een rol hebben gespeeld. Dat heeft sporen nagelaten, in de architectuur, in de muziek, in de gastronomie want elke bevolkingsgroep heeft iets meegebracht. Het is vermengd tot een schitterende multiculturele rijkdom die vandaag de Cubaanse cultuur uitmaakt en die je in de Cubaanse steden op de meest boeiende manier kan ervaren. RVH.

     

    Info

    Toeristische dienst van Cuba (Benelux): Bierstraat 12B, 3011 XA Rotterdam, Nederland T 00 31 102 136 403, info@nunaarcuba.nl, www.nunaarcuba.be

     

    18-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Horseman

    The Horseman

    Extreme Australische wraakthriller

     

     

     

    Op 20 juli komt The  Horseman uit op DVD  en Blu-ray. Deze Aussie revenge    thriller van debutant  Steven Kastrissios  is een  menselijke studie  over rouw en wraak, over de duistere fantasieën die omgaan in een mens  wanneer hij vreselijk nieuws te verwerken krijgt.

     

    Na de dood van zijn tienerdochter krijgt zakenman Christian thuis een tape    opgestuurd. Daarop staan verschillende mannen die zijn gedrogeerde dochter    mishandelen en misbruiken. Christian zint op wraak en is vastbesloten alle  personen in de tape te vermoorden.  Op zijn wraaktocht ontmoet hij  Alice, een jonge vrouw waarmee hij een fragiele vriendschap opbouwt…

     

    The Horseman werd bekroond op  het Melbourne Underground Film Festival  in de categorieën Best Director en Best Film. Voor Kastrissios het bewijs dat je niet veel nodig hebt  om een goeie actiefilm  te maken: “What do  you need to pull off an  action genre film  in Australia?  Guns? Car  chases? Special effects? A buff, well-profiled action hero? A multi-million dollar budget? Not necessarily: ‘With smart, efficient storytelling, we can  do pretty impressive action too."

     

    Als extra's  vind je op DVD  en Blu-ray The  Making Of en Deleted  Scenes. Niet te missen! RVH.

      







    17-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lee Cooper

    Lee Cooper België werkt verder!

     

     

    Het bedrijf Lee Cooper Belgium NV is failliet verklaard op 6 juli 2010, maar het merk Lee Cooper zal echter blijven bestaan in België.

     

    Een team van ex-medewerkers van Lee Cooper Belgium NV heeft de BVBA RDV Group opgericht en die BVBA heeft op 9 juli 2010 een overeenkomst getekend met de curator: zij zullen het merk verder verdelen in België, in samenwerking met Lee Cooper International. De nieuwe organisatie zal dus volledig onafhankelijk zijn van de Franse vennootschap en zal dus volledig haar eigen koers bepalen.

    Het nieuwe Lee Cooper doet er momenteel alles aan om maximaal te kunnen instaan voor de continuïteit van het merk bij zijn 350 klanten en de 15 Galeria Inno warenhuizen. RVH.

    16-07-2010 om 18:37 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suite Novotel

    Suite Novotel is nieuwste generatie Suitehotel.

     

     

     

    De in 1998 opgerichte hotelbrand Suitehotel vervoegt de Novotelfamilie, met hotels in meer dan 60 landen, onder de benaming Suite Novotel. De officiële lancering van dit nieuwe segment vond plaats op 1 juli in Luxemburg met de opening van het eerste hotel nl. Suite Novotel Luxemburg.

     

    Het samengaan van Suitehotel en Novotel biedt tal van extra opportuniteiten voor de klanten van beide segmenten en kan ongetwijfeld zowel de zakenlui, de frekwent reizigers als families bekoren.

    Suite hotelkamers krijgen in flexibele vormgeving een minimale oppervlakte van 30m² en bieden diverse nieuwigheden zowel op het vlak van ontspanning, catering als multimedia. Bovendien bieden ze in diverse stadscentra een aanlokkelijk alternatief voor de middellange verblijven.

     

    Met het nieuwe concept krijgt het hotelverblijf trouwens een extra boost en behoort het saaie décor definitief tot het verleden. De suite is dermate opgebouwd dat men zowel over een kamer als werkruimte beschikt, de ruimte van 30m² voldoet aan alle normen, maar er is eveneens een Suite Box met internet, telefoon, films, muziek ed. het gebruik van deze Suite Box is trouwens gratis. Ook de webcorner in de lobby staat 24/24 gratis ter beschikking, terwijl ook de bibliotheek en het fitnesscentrum permanent ter beschikking staan. Op donderdagavond kunnen de klanten ook genieten van diverse massages.

     

    Nieuw is tevens de 24-hour bar en catering met enerzijds het ‘traditionele’ ontbijt onder de noemer ‘Good Morning’ en anderzijds de "Boutique Gourmande," een concept dat klaargemaakte maaltijden, desserts en dranken aanbiedt.

     

    Algemeen wordt verwacht dat, gelet op het succes van de Novotelbrand en de flexibiliteit van de nieuwe suites uitermate geschikt voor franchisingformules, het nieuwe businessmodel een forse groei zal kennen.

     

    Na de lancering van het concept in Luxemburg worden binnen afzienbare tijd, twee extra Suite Novotel aan het segment toegevoegd. De opening van Suite Novotel in Malaga is gepland eind 2010, terwijl het Suite Novotel Paris-Issy-les-Moulineaux, Frankrijk het concept begin 2011 zal vervoegen. RVH.

    www.suitenovotel.com

     







    16-07-2010 om 09:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daybreakers

    Daybreakers

    Vernieuwende vampierenfilm met Ethan Hawke en Willem Dafoe

     

     

     

     

    Op 20 juli komt Daybreakers uit op DVD  en  Blu-ray,  een  spannende vampierenfilm met Ethan Hawke, Sam Neill en Willem  Dafoe  in de hoofdrollen.

     

    2019. Door een pandemie zijn bijna alle mensen veranderd in vampieren.  Ze maken jacht op de  laatste mensen, ondertussen wanhopig  op zoek naar  een vervangmiddel voor menselijk bloed. Hoofdonderzoeker Edward Dalton  (Ethan    Hawke) wordt gestoord in zijn  werkzaamheden door voormalig vampier  Elvis (Willem Dafoe). Die heeft een middel gevonden dat  het menselijk ras  kan redden …   

     

    De Australische tweelingregisseurs Michael en Peter Spierig kozen voor  zo weinig mogelijk  make  up. Het  resultaat  is een  griezelig  realistische science fiction thriller met knappe  effecten, gecreëerd door de  befaamde Weta Workshop in Nieuw-Zeeland.

     

    Daybreakers komt uit op DVD  en Blu-ray met als  extra's The Making Of  en het kortverhaal The Big Picture. RVH.

     








    16-07-2010 om 08:56 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiewoning

    Station Racour eerste vergunde vakantiewoning in Vlaanderen

     

     

     

    Toerisme Vlaanderen heeft de eerste vergunning voor een vakantiewoning officieel overhandigd aan de uitbaters van Station Racour in Landen. Deze vakantiewoning in het werkatelier van een voormalig treinstation behaalt volgens de comfortnormen van het nieuwe logiesdecreet meteen vijf sterren. Toerisme Vlaanderen hoopt dat talrijke vakantiewoningen zullen volgen.

     

    Met de invoering van het Vlaamse logiesdecreet is er nu ook voor alle vakantiewoningen een wettelijke regeling die minimumnormen vastlegt in verband met kwaliteit en brandveiligheid. Alle vakantiewoningen moeten minstens aangemeld worden bij Toerisme Vlaanderen. Dat kan op papier of digitaal via het Vlaams Logies informatie Systeem (VLIS).

     

    Maar uitbaters kunnen er ook voor kiezen om hun vakantiewoning te laten vergunnen. Afhankelijk van de graad van comfort krijgt de vakantiewoning dan met de vergunning ook een aantal sterren. Ander voordeel is dat de vakantiewoning gevonden kan worden via www.vlaanderen-vakantieland.be (en in 2011 ook via www.visitflanders.be) en opgenomen kan worden in de brochure Vlaanderen Vakantieland. Aangemelde vakantiewoningen komen niet in aanmerking voor deze vormen van promotie.

     

    Station Racour, gelegen op de taalgrens in de gemeente Landen, is de eerste vergunde vakantiewoning van Vlaanderen. Uitbaters Jo en Hilde Uytterhoeven-Pottel mikten van bij de start van hun project op de vergunning: “Toen we met de verbouwingen begonnen, was het nieuwe logiesdecreet nog in ontwerpfase. Maar we wilden absoluut dat onze vakantiewoning vergund zou zijn. Zo hadden we een herkenbare kwaliteitsgarantie die toeristen vertrouwen zal inboezemen. Met de voorlopige comfortnormen in de hand hebben we toen ook bewust nagegaan aan welke comforteisen de vakantiewoning moest voldoen. 5 sterren bleek haalbaar, dus hebben we ons daarop gericht bij de inrichting.”

     

    Toerisme Vlaanderen hoopt dat talrijke uitbaters hun vakantiewoning zullen laten vergunnen. Vlaanderen heeft, vooral aan de kust, zeer veel vakantiewoningen en –appartementen. Het zou voor de toerist bijvoorbeeld erg waardevol zijn als hij dankzij de comfortclassificatie met sterren meteen een betrouwbare keuze kan maken uit een zeer ruim aanbod vakantiewoningen. Het herkenningsteken dat bij de vergunning hoort, is op dat vlak een troef voor de uitbater en de toerist. RVH.

    www.toerismevlaanderen.be

     

     

     

    15-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenruimte

    Buitenruimte evolueert naar buitenkamer

     

     

     


    Al meer dan een halve eeuw helpt BATIBOUW mensen bij het nemen van hun (ver)bouw- en herinrichtingbeslissingen door hen een aanbod van bijna duizend exposanten voor te stellen. Naast een elfdaags bouwsalon, wil BATIBOUW ook een platform zijn voor de gehele bouwsector, gedurende het ganse jaar door. Vandaar dat de organisatie de vinger aan de pols houdt in de sector en regelmatig peilingen doet om de huidige trends in kaart te stellen. Met de zomer in aantocht hield BATIBOUW een grote “Exterieur”-enquête bij de lezers van haar nieuwsbrief, met volgende opvallende resultaten:

     

    Luxueuze inrichting van balkon, terras en tuin

    Steeds meer mensen kiezen voor een meer luxueuze uitstraling van hun balkon, terras en/of tuin. Plastic tuinmeubels zijn passé en worden meer en meer geruild voor de chiquere, houten varianten. 12% van de respondenten investeert zelfs in design tuinmeubels. 4% van de respondenten maakt van de buitenruimte een ware buitenkamer met verwarmingselementen, lichtelementen, waterprooftapijten, … .

     

    Serieuze investeringen in de buitenruimte

    Hoewel één op de vier respondenten maximaal €500 besteedt aan de buitenruimte, houdt een groot deel toch de vinger niet op de knip voor wat de inrichting van hun terras, balkon of tuin betreft. 35% besteedt tussen de €500 en €2.500, 29% tussen de €2.500 en €10.000, en zo’n 11% maakt een budget van meer dan €10.000 vrij.

     

    Tuinieren, een hobby voor velen, een karwei voor anderen

    Onkruid wieden, gras maaien, snoeien, bloemen planten, een moestuin onderhouden – ofwel houdt je ervan, ofwel niet. De verdeling is fifty-fifty bij de ondervraagden.

     

    Water in de tuin, een droom van velen.

    Meer dan de helft van de Belgen heeft graag water in de tuin. Over de vorm die dat water dan wel mag aannemen, zijn de meningen evenwel verdeeld: 8% opteert voor een zwembad, 10% voor een zwemvijver, 27% voor een decoratief waterelement (een siervijver, een fontein, …) en nog eens 9% wil liefst een jacuzzi.

     

    Een zwembad of een eco-zwemvijver?

    Op de vraag “Overweegt u eventueel om een eco-zwemvijver te laten installeren in de plaats van een zwembad?” antwoordt één op de vier bevestigend. 58% verkiest het klassieke zwembad.

     

    Hernieuwbare energie voor de verwarming van het zwembad

    Als men zou kiezen voor de installatie van een zwembad, wil men dit op een energie- en milieuvriendelijke manier doen. Een warmtepomp en zonnecollectoren vormen met zo’n 64% de meest gekozen manier om het zwembadwater te verwarmen. Een tiende van de respondenten kiest voor een dekzeil. RVH.

    15-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leonardohotel Wavre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dimitrio Virone, General Manager van het Leonardo hotel Waver.

     

     

     

     

    Na een opleiding in Hotel management aan het 'Institut Supérieur de Formation économique de Centre' en België, verwierf Dhr. Virone zijn eerste ervaring als receptionist in het Ibis Brussels Centre Gare Midi waar hij ook met brio doorgroeide naar de functie van Front Office Manager. Alvorens te starten als Operational Manager in het Leonardo Hotel Waver in 2009, heeft Dhr. Virone ook ervaring opgedaan als Junior Revenue Manager bij Accor Benelux. Dit bood deze 31 jarige hôtelier de kans een kader te scheppen in een aanbod van meer 30 hotels in België en Luxemburg.


    Het Leonardo Hotel Waver, gesitueerd dicht bij de hoofdstad, ligt in een groene zone. Het hotel biedt 102 moderne en ultra comfortabele kamers, maar ook 7 seminarie zalen die plaats bieden aan 200 personen en geschikt zijn als locatie voor congressen, incentives of feestelijke maaltijden.


    De Leonardo Hotels zijn een Europese onderneming van de Fattal Hotels, gesticht door David Fattal in 1998. De keten Leonardo is sinds 2007 aanwezig op de Duitse markt; en baadt momenteel een 60-tal hotels uit in Duitsland, België , Zwitserland en Israël en voorziet een sterke expansie in andere aantrekkelijke Europese locaties.

    RVH.

    www.leonardo-hotels.com

     

     

    10-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd grijze garnaal

    Nederlands Visbureau lanceert nieuwe nationale wedstrijdactie

     

     

     

     

     

    Kook internationaal met grijze garnaal. Klein maar dapper: de grijze garnaal mag dan beperkt zijn van omvang, zijn culinaire potentieel is zowat onbegrensd. In koude of warme gerechten, in de oervlaamse of wereldkeuken, als hoofd- of voorgerecht: je kan er letterlijk alle kanten mee uit. En dat is precies wat het Nederlands Visbureau beoogt in een nieuwe, nationale wedstrijdactie. Hobbykoks met een brede kijk en een portie internationale inspiratie maken kans op een fantastisch diner voor twee in een sterrenrestaurant.

     

    De grijze garnaal of noordzeegarnaal heeft een meer uitgesproken en constante smaak dan de tropische roze variant, de gamba of andere garnalensoorten. Grijze garnalen worden direct na vangst aan boord gespoeld en gekookt in zeewater, waardoor de garnaal zijn frisse geur en krokante, pittige en zilte smaak krijgt. Dat is meteen een grote troef die zijn veelzijdigheid in de keukens van de wereld verklaart. Zo past de grijze garnaal perfect bij sushi-gerechten, in thaise bouillon, bij risotto of zelfs op knäckebröd.

     

    Van 1 juli tot 31 augustus 2010 organiseert het Nederlands Visbureau een nieuwe nationale wedstrijd. Op het prijzenmenu: 12 diners voor twee personen bij toprestaurants in België én net daarbuiten, want ook het vermaarde Oud  Sluis van Sergio Herman in Nederland staat op de lijst. Om het internationale karakter van de wedstrijd te onderstrepen, selecteerde het Nederlands Visbureau verder Japanse, Belgische, Scandinavische, Franse tot Thaise en Griekse eethuizen. Onder hen klinkende namen als River Kwai, Notos, Pazzo, Château du Mylord, El Pica Pica, L’Air du temps.

     

    Wie kans wil maken op zo’n belevenis, moet via de wedstrijdpagina de jury zien te overtuigen met een vernieuwend, internationaal getint recept met grijze garnalen in de hoofdrol. Vervolgens moet de kandidaat zijn recept samen met een smakelijke foto of een leuk filmpje uploaden. Begin september worden dan de 12 winnaars bekend gemaakt: zij mogen zich verheugen op een etentje ter waarde van 140 tot 520 euro. Inspiratie te over op blog.grijzegarnaal.be of www.grijzegarnaal.be.

     

    Het Nederlands Visbureau lanceerde al tal van kook- en culinaire wedstrijden ter promotie van de grijze garnaal, onder meer op de Europese Dag van de Buren in 2009, waarbij in elke provincie een gratis burenfeest te winnen viel, met exquise garnalenhapjes bereid door een bekende chef-kok. RVH.

    www.grijzegarnaal.be - www.visbureau.nl - http://wedstrijd.grijzegarnaal.be

     





    07-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Haacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brouwerij Haacht compenseert verhoging bierprijs met gratis onderhoud tapinstallaties

     

     

     

    De grootste brouwer op de Belgische markt heeft besloten in september de prijzen van zijn bieren nogmaals te verhogen met 2,5%. Teneinde dezelfde marge te behouden zal Brouwerij Haacht op 20 september een gelijkaardige prijsaanpassing moeten doorvoeren.

     

    Nochtans komt deze prijsverhoging voor de horecasector zeer ongelegen. Haar rentabiliteitsprobleem is recentelijk uitvoerig in de media gekomen. Ter ondersteuning van haar horeca-uitbaters zal Brouwerij Haacht vanaf 1 september 2010 het onderhoud van haar bierleidingen in haar cafés - uitgevoerd door haar eigen gekwalificeerd personeel -volledig gratis maken, wat de prijsverhoging grotendeels zal neutraliseren.

     

    De enige voorwaarde voor dit gratis onderhoud zal zijn dat de horeca-uitbater beschikt over een diploma ‘horecatraining’ van Brouwerij Haacht of van een ander erkend organisme. Hiermee onderstreept Brouwerij Haacht nogmaals het belang van

    een professioneel management van een horecazaak en van de serveerkunst van bier, waardoor de kans op een succesvolle uitbating aanzienlijk wordt vergroot.

     

    Een groot aantal van haar uitbaters beschikt reeds over een dergelijk diploma. Voor wie het nog niet heeft, bestaat de mogelijkheid om gratis een horecatraining te volgen bij Brouwerij Haacht. Op deze wijze blijft Brouwerij Haacht uiting geven aan haar verbondenheid met haar horecaondernemers. RVH.

    www.haacht.com

    07-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.delitraiteur: strategische ontwikkeling

    Delitraiteur: strategische ontwikkeling

     

     

    Zopas werd met de opening van een bijkomend verkopspunt in Vlaams Brabant, een nieuwe stap gezet in de versterking van de Vlaamse aanwezigheid van Delitraiteur. Het nieuwe verkoopspunt in Boortmeerbeek wordt beheerd als filiaal.  

     

    ‘ s Morgens kan er een express formule meegenomen worden aan 3.25 € (koffie / croissant / sinaasappelsap).  Voor de lunch wordt er een gevarieerde keuze aan klaargemaakte gerechten, salades of sandwiches aangeboden.  De klanten zullen er eveneens een brede keuze aan kwaliteitsproducten vinden om hun smaakpapillen te verwennen...

     

    De binneninrichting van de winkel (van type III) stelt de kernproducten van Delitraiteur in de kijker: de producten van Coste, Daily Delices Light, de verse « traiteur » gerechten, .... De strategie van Delitraiteur is duidelijk: het merk wenst haar positie in de distributie en de horeca te versterken, haar verkooppunten in België en op internationaal vlak te ontwikkelen en haar burgerzin verder te zetten.

     

    Delitraiteur ontwikkelt zich als een zelfstandige groep die verschillende commerciële concepten exploiteert: hypermarkt, supermarkt, buurtwinkel, tuincentrum, dierenwinkel, cybermarkt. Deze exploitatie kan de vorm aannemen van filialen, leden of franchisenemers.

     

    Men richt zich op geografisch geconcentreerde gebieden: bepaalde regio’s in Frankrijk (met inbegrip van de overzeese gebieden), België en Luxemburg. Tegen eind 2010 openen nog 5 nieuwe verkoopspunten in België: Grimbergen, Braine-le-Comte, Luik, Aartselaar en Kontich. Na Parijs, september 2009, zijn er plannen om twee andere winkels te openen eind 2010.  In 2012 wil Delitraiteur zich uitbreiden in Luxemburg met 2 verkoopspunten. In de langetermijnontwikkeling, wordt de integratie in de stad, milieuvriendelijkheid en het aspect van duurzame ontwikkeling non stop nagestreefd.

     

    Bij Delitraiteur wordt de winkel ingericht als een menukaart met eerst het ontbijt en dan achtereenvolgens de lunch, de aperitiefhapjes, de toasts & tapas, de voorgerechten, de hoofdschotels en op het einde van de rij de nagerechtjes. De zoektocht naar een ‘verfijnde maaltijd’ wordt plots veel eenvoudiger en vraag ook minder tijd.   Ook de merchandising van de producten onderscheidt zich van deze in de andere winkels: het idee is om de klant op een aangename manier de mogelijkheid te bieden om ter plaatse dingen te kopen en te verbruiken. RVH.

     

     

     

     





    06-07-2010 om 20:06 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen voor Boekarest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1000 ROZEN VOOR BOEKAREST.

     

     

     

    Naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie en 130 jaar diplomatieke betrekkingen met Roemenië, organiseert de Belgische Ambassadeur in Boekarest op 8 juli a.s. een bijzonder opening event, op het centraal gelegen Enescu-plein. Belgische en Roemeense militaire muziekkapellen zullen er gedurende ruim anderhalf uur een gezamenlijk optreden verzorgen. Het wordt een feestelijke avond, waarbij ook de wereldvermaarde Belgische bloemensierkunstenaar Daniël Ost op het plein een bloemsierstuk van 12 x 15 m, waarin 1000 exclusieve rozen worden verwerkt, zal ontwerpen en realiseren.

     

    Exclusieve rozen.

     

    De rozen worden geleverd door de Agora Group, groothandel in snijbloemen, planten en benodigdheden en marktleider in België en Frankrijk. Sinds enige maanden werkt zij samen met de Nederlandse rozenkwekerij Wim Van Kampen. Dit bedrijf kweekt voornamelijk nostalgische rozensoorten, exclusief voor de Agora Group. Deze samenwerking werd in eerste instantie gestimuleerd door de behoefte naar speciale rozen als gevolg van de steeds toenemende verschraling van het aanbod dat de laatste jaren werd vastgesteld.

    Eén van deze nieuwe variëteiten is de roos Ivanhoe die door Daniël Ost zal worden gebruikt in zijn creatie voor Boekarest.

     

    Belgische bedrijven in Roemenië.

     

    Onder impuls van de Belgische ambassadeur geniet de muzikale en bloemenshow die op 8 juli wordt georganiseerd, de volle steun van het in Roemenië actieve Belgische bedrijfsleven, dat van de gelegenheid gebruik maakt om zich beter kenbaar te maken naar de Roemeense bevolking, en om zijn kennis, op technologisch, culinair of ander gebied, onder de aandacht te brengen.

    Naast de aanwezigheid van het  diplomatieke korps in Boekarest, Roemeense officiëlen en talrijke Belgische en Roemeense bedrijfsleiders, zal dit event naar alle verwachting op een grote publieke belangstelling kunnen rekenen. RVH.

     

    06-07-2010 om 20:04 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wanneer dieetvoeding flirt ...

     

    Wanneer dieetvoeding flirt met gastronomie…

     

     

     

    Stel je voor… een olie met een ongelooflijk hoog gehalte aan omega 3 en 6 in de perfecte verhouding van 2 tot 1, volledig natuurlijk, geproduceerd in België met een minimale impact op het milieu én gewoonweg heerlijk … Wel, dit product bestaat echt. Het is de koolzaadolie van Alvenat !

     

    Alvenat is de naam van het bedrijf dat opgericht werd door Emmanuel en Anne Lange, een dynamisch landbouwerskoppel uit de streek van Ciney met een prachtige boerderij die deels dateert uit 1768. Samen met Dominique Minguet, chef-kok bij Accor, zijn zij erin geslaagd om, binnen hun akkerbouw- en veeteeltactiviteit, een steeds groter aandeel toe te kennen aan koolzaad.

    Wat is koolzaad nu precies? Wel, iedereen heeft in de lente al wel eens die enorme velden vol felgele bloemen gezien. Dit zijn koolzaadvelden. Koolzaad is in de plantkunde beter bekend onder de naam brassica napus en behoort tot de Brassicaceae, de wetenschappelijke term voor de kruisbloemenfamilie of koolfamilie. Deze grasachtige, oliehoudende plant is ontstaan uit de kruising van de koolsoort brassica oleracea en raapzaad (brassica ampestris).

     

    De koolzaadteelt is uitermate geschikt voor de vrij arme Waalse bodem en heeft een heel bevredigende ecologische balans. Koolzaad vraagt een grote toevoer van stikstof, maar creëert wel een uiterst positief biologisch evenwicht door zijn ontwikkelingscyclus. Indien de olie op een 100% natuurlijke manier en koud geperst wordt zonder gebruik te maken van oplosmiddelen, zoals dat absoluut het geval is bij de olie van Alvenat, dan is het resultaat een olie met buitengewone voedingseigenschappen.

     

    De koolzaadolie van Alvenat is de enige in België geproduceerde koolzaadolie voor voedingsdoeleinden verkregen bij de eerste koude persing met een heel lage CO²-balans en een heel korte traceerbaarheid zonder conserveermiddelen en in geen geval afkomstig van ggo’s. Dankzij zijn dieet- en gastronomische kwaliteiten gebruiken heel wat vooraanstaande koks de heerlijke koolzaadolie van Alvenat. Als kers op de taart hebben Emmanuel Lange en Dominique Minguet naast de zuivere olie ook een heel assortiment gearomatiseerde olie ontwikkeld op basis van Alvenat-olie.

    Zo hebben we eerst de maceraten: citroen, citroen-sinaasappel, pompelmoes, tijm-marjolein, knoflook, Spaanse peper en Truffel: lichtjes gekruide smaak door de muskustoon ontstaan uit de maceratie van echte truffels.

    Tot de infusies behoren Fleur de Serpe, M’Dina en Aillade rose met de vinaigrette gariguette als extraatje. De Gariguette combineert de olie van Alvenat met mosterd, azijn, zorgvuldig geselecteerde specerijen en aromatische kruiden om een perfecte mix tot stand te brengen voor slaatjes of als finishing touch voor gegrilde vis of vlees.

    De koolzaadolie van Alvenat is verkrijgbaar in delicatessenwinkels en bij de betere kruidenierszaak. RVH.

    www.alvenatproduction.com

     





    06-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.British airways

    British Airways vliegt voortaan nóg vaker van Brussel naar Londen

     

     

     

     

     

    Omdat 's zomers duidelijk méér klanten naar Londen willen reizen, kondigt British Airways vandaag aan dat het dagelijks twee extra vluchten inlegt van Brussel naar Londen.

     

    British Airways start vanaf 2 juli 2010 met deze extra vluchten van Brussel naar Terminal 5 van Londen Heathrow en zet daarvoor een vliegtuig type A 319 in, dat per vlucht 120 reizigers kan vervoeren. Elke week verzorgt British Airways dus voortaan 45 vluchten tussen Brussel en Londen.

     

    Zin in een dagje Londen met een bezoek aan dé trekpleisters van de stad zoals de Big Ben, de Tower Bridge, het Modern Tate Museum of Harrods? Dankzij de extra vluchten bedient BA u op uw wenken. Passagiers die naar één van de meer dan 150 bestemmingen van British Airways overal ter wereld reizen, kunnen bovendien kiezen uit méér vluchturen zodat hun overstap vlotter en sneller verloopt.

     

    Jean-Pierre Martin, Sales Manager British Airways Belux: "We zijn verheugd dat we onze klanten elke dag extra vluchten kunnen aanbieden. Op die manier kunnen zakenreizigers uiterst tijdsefficiënt voor één dag naar Londen en terug reizen. En uiteraard bieden deze extra vluchten onze world travellers nóg vlottere aansluitingen op onze verre bestemmingen."

    Terminal 5 ontvangt maandelijks gemiddeld bijna 2 miljoen passagiers en circa 15.000 vluchten. De service aan de klant is van topniveau. Reizigers die "shoppen" hoog op hun takenlijstje hebben staan, zijn hier aan het juiste adres: Terminal 5 is 's werelds meest exclusieve airport shopping mall met liefst 144 flagship stores en restaurants.

     

    De zes lounges - algemeen bekend als de 'Galleries' - geven een nieuwe dimensie aan comfort en luxe, speciaal voor BA-klanten die vliegen in First, Club World en Club Europe en voor leden van de BA Executive Club (Gold of Silver). Reizigers die wat tijd willen winnen, kunnen via ba.com online inchecken, een service waar reeds meer dan 25.000 klanten gebruik van maken. De website van BA is in 11 verschillende talen beschikbaar. Zomeraanbieding Brussel-London Heathrow, alle taksen inbegrepen: 145 euro. RVH.

    www.ba.com

    06-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etap luik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Etap Hotel Luik gerenoveerd

     

     

     

    Directeur Serge Rouelle van Etap Hotel Luik maakt bekend dat zijn zaak een grondige renovatie ondergaan heeft. Etap Hotel, bekend omwille van zijn kwalitatieve lowcosthotels, besteedde daarbij in Luik nog meer aandacht aan de sfeervolle, hedendaagse inrichting van de kamers en gemeenschappelijke ruimtes.

     

    Etap Hotel Luik ligt aan de rand van de stad en telt 62 kamers met airconditioning (waarvan 3 voor personen met beperkte mobiliteit), telkens voor één, twee of drie personen. Om te beantwoorden aan de uiteenlopende wensen van diverse klanten werden 24 kamers vervangen door tweepersoonskamers met één groot bed.

     

    Nu de kamers volledig heringericht zijn, zijn ze meer dan ooit geschikt voor een knus avondje cocoonen. Het ultrafunctionele kamerconcept verenigt een optimaal gebruik van plaats, comfort en design in een praktische en moderne leefruimte.

     

    Om reizigers volledig te laten ontspannen, heeft de hotelketen gekozen voor zachte en rustgevende kleuren en werd ook de verlichting onder handen genomen: verschillende ledlampen maken een waaier aan sferen mogelijk. Enkele andere opvallende verbeteringen zijn de vloerbekleding in parketstijl in de kamers en antisliplaag in de badkamer, een flatscreen-tv met multimedia-aansluiting, een thermisch deken en dekbed, een ruime douchecabine, afzonderlijk toilet, sfeervolle verlichting en een grote spiegel die ook als kapstok dienstdoet.

     

    De kamers van Etap Hotel Luik zijn echter niet alleen gericht op het comfort van de reiziger; dankzij enkele technische snufjes werd ook gedacht aan het vrijwaren van het milieu en de natuurlijke bronnen.

     

    Met 6 vestigingen in België – Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi , Raeren en Luik - biedt Etap Hotel dé budgetformule voor wie zijn zaken- of plezierreisje slim wil aanpakken. Etap Hotel is een budgetmerk van Accor, dat voornamelijk in Europa opereert. Het merk biedt de klanten het beste op het gebied van lowcosthotelsector, met slim ontworpen kamers voor één, twee of drie personen, hotels die 24 uur per dag toegankelijk zijn, en een ontbijtbuffet ‘à volonté’. De Etap Hotels bevinden zich vlak bij grote wegen en vliegvelden, en steeds vaker ook in steden. Ze bieden de klant waar voor zijn geld tegen sterk concurrerende prijzen. Etap Hotel hanteert een internationaal expansiebeleid en telt al 400 hotels in 10 Europese landen. RVH.

     

    Etap Hotel Luik - Rue de l’Arbre Courte Joie 380 - 4000 Luik

    Tel. +32 (0)4 247 03 13

     

     

    05-07-2010 om 11:18 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwen op Curacao
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    TROUWEN  OP  CURAÇAO

     

     

     

     

    Je gaat binnenkort trouwen en je zoekt een geschikte en originele locatie om dat te doen. Het Caribische eiland Curaçao is dé oplossing. Verrassend, dat wel, maar niet zo verwonderlijk, want Curaçao is een ideale bestemming voor een huwelijk en voor de huwelijksreis die erbij hoort. Curaçao garandeert je de ultieme weddingmoon en honeymoon ineen.

     

    In het huwelijksbootje stappen op Curaçao is niet eens zo moeilijk. Het kan in je eigen taal want er wordt op dit eiland ook Nederlands gesproken. Met een Belgische nationaliteit heb je geen speciale toelating nodig en op Curaçao kan je beroep doen op een professionele huwelijksplanner om alles vlot te laten verlopen. Er zijn ook reisorganisatoren in België die alles voor je kunnen regelen.

     

    Trouwen op Curaçao heeft als voordeel dat je er meteen één van de mooiste bestemmingen voor een huwelijksreis bovenop krijgt. Het kan ook een prijsgunstige reis worden want op Curaçao is er een zeer ruime keuze aan toeristische faciliteiten. Er zijn ook reisorganisatoren die huwelijksreizen aanbieden met kant en klare programma’s. Zo kan je bijvoorbeeld in een hotel aan het strand logeren waar alle trouwfaciliteiten aanwezig zijn en waar zelfs de meest romantische zielen worden verwend.

     

    Curaçao is een veilig eiland. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben van de orkanen die het Caribische gebied regelmatig teisteren, want het eiland ligt buiten de orkaanzone. Een huwelijksreis naar Curaçao verloopt zorgeloos, want je hoeft niet op comfort van thuis in te boeten.

     

     

    Wat mag je nog meer verwachten op Curaçao? Het ganse jaar een schitterend klimaat, fantastische stranden, een heerlijke Caribische Zee om te zwemmen en een eerste klasse hotelinfrastructuur. Er is veel meer want Curaçao zal je ook bekoren met zijn ritme, dans en kleur, zijn tropische nachten onder de sterrenhemel, zijn fantastische gastronomie en internationale keuken en niet te vergeten zijn culturele bezienswaardigheden. RVH.

    www.curacao.com

    www.curacao.com/nl/Vakantievoorbereiding/Trouwen-Een-Echte-Caribische-Bruiloft/

    02-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biarritz hors sentiers

    « Biarritz hors sentiers… »

    Combineer Gezonde Lucht en 4 sterren comfort 

     

     

     

     

    Het Radisson Blu Hotel Biarritz creëerde speciaal voor de natuurliefhebbers een formule om 100% van een verblijf aan de kust te genieten: het « Biarritz hors sentiers… » arrangement wordt aangeboden aan 124 € per persoon per nacht (op basis van een dubbele kamer).

     

    Baskenland ontdek je te voet

    Wandelen in het achterland, genieten van de gezonde lucht tijdens de wandelingen langs pittoreske dorpjes, langsheen de kleine paadjes, de wegen naar Compostella of langs de smokkelroute. Ontdek een authentiek landschap, gemerkt door geschiedenis en tradities. Genieten van de wijde panorama’s langs de kustpaadjes of de spectaculaire zichten in de Baskische bergen.

     

    Het Radisson Blu Hotel, kijkt uit op het strand van de Baskische kust en ligt in het hart van de stad op 2 passen van de markt en avondanimaties. Het hotel biedt 150 kamers in een hedendaags design. Men kan er ook terecht in twee restaurants en bars: het Onyx Restaurant, met zijn internationale keuken met Baskische toetsen en het Transat Café, een echt balkon op de oceaan met een grill kaart en heerlijke salades. Ontspannen kan in het verwarmd zwembad, de spa, het fitnesscentrum, de speelzaal met Wii console en de cinemazaal die open is tijdens de schoolvakanties.

     

    Het « Biarritz hors sentiers… » arrangement bevat : één nacht in een 2-persoonskamer met zicht op Biarritz, het Super ontbijtbuffet in het restaurant, een gids « Wandelingen en trektochten in het Baskenland » (in het Frans), eEen picknick rugzak voor 2 personen, met een uitgebreide maaltijd van de Chef, mogelijkheid tot late check-out om 18.00u – btw. RVH.

    Reservaties en beschikbaarheid:

    Tel : 05 59 01 13 13 ou reservations.biarritz@radissonblu.com

    www.radissonblu.fr/hotel-biarritz/offres-speciales/wildside-biqzh





    01-07-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs