Uw teint, een en al licht. U kent dat gevoel een stralende teint, een prachtig gezicht waar iedereen jaloers op is, maar toch ligt het niet aan een bijzonder bruine tint of een nieuwe makeup Gewoon frisse lucht, een moment van ontspanning en u heeft weer een prachtige teint en u ziet er gewoon weer stralend uit.
Het nieuwste product van de Extreme productlijn van Annayake, Sérum Eclat Extrême, heeft hetzelfde lichtgevende en verkwikkende vermogen op uw huid als enkele uren in de frisse buitenlucht. Het uit van oorsprong natuurlijke werkstoffen bestaande product maakt uw teint onmiddellijk licht en transparant en verkwikt de huid. Een stralende huid en een even stralend gezicht.
De gulle, fijne, frisse en superzachte geltextuur van het Sérum Eclat Extrême is even heerlijk als het vruchtvlees van een rijpe vrucht zoals mango, perzik of abrikoos. De geltextuur wordt onmiddellijk door de huid opgenomen en hult haar in een aura van licht. RVH.
Dit cosy hotel in Remich, maakt de band met België compleet, de familie Oswald zorgt hier immers sinds 25 jaar voor de exploitatie van dit rustig en gezellig hotel dat uitkijkt over de eindeloze wijngaarden van de decoratieve Moezelvallei.
Het hotel biedt bovendien talloze mogelijkheden van eindeloos dagdromen van wijnen en culinaire uitstappen, tot mogelijkheden om zowel de natuur te ontdekken langsheen de prachtige wandelingen als om aan gezonde ontspanning te doen.
Bovendien serveert de chef tal van regionale bereidingen die je zonder meer verwennen terwijl hij evenzeer een aanlokkelijk kreeftmenu, 68, in petto heeft. Het traditionele lunchmenu, voorgerecht-hoofdgerecht- koffie kost 16, maar er zijn eveneens menus van 39 en 44 beschikbaar. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
Een pak van Ozark Henry en een jurk van Evi Hanssen
JBC staat niet alleen voor betaalbare mode, maar ook voor creatieve mode. Achter het ruime aanbod in de talrijke winkels die deze Belgische keten telt, schuilt immers een groot creatief team, gaande van ex-studenten van de Antwerpse Modeacademie tot technisch geschoolde patroonmaaksters en textielspecialisten. Ze creëren samen kleren met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en creativiteit.
Om die creatieve meerwaarde naar het publiek toe te verduidelijken, lanceert JBC een grote communicatiecampagne onder de slogan Lets create together. Het samen creëren wordt ook letterlijk genomen bij JBC. Bij de start van de campagne brengt de keten een aantal minicollecties uit die in samenwerking met bekende Belgen zijn ontworpen. Voor Vlaanderen viel de keuze op Yasmine, Evi Hanssen, Koen de Bouw en Ozark Henry, voor Wallonië werkte JBC samen met diezelfde Ozark Henry, François Pirette en Sandrine Corman.
JBC is bewust op zoek gegaan naar bekende mensen met een sterke persoonlijkheid die allemaal op de een of andere manier met hun looks bezig zijn. Zo draagt Yasmine vaak kleren van Belgische ontwerpers, net als Ozark Henry, die ook van mooie maatpakken en design houdt. Evi Hanssen mixt graag vlotte casual kleren met vrouwelijke elementen en voor Koen De Bouw mag het comfy met een tikje country zijn. Sandrine Corman kiest voor vrouwelijke elegantie en François Pirette houdt het naast het podium doorgaans bij een sobere maar stijlvolle vrijetijdslook.
De minicollecties die JBC uitbrengt, zijn echt op het lijf van deze mensen geschreven. Je herkent er zo de persoon in. Elke collectie is uniek.
Niettegenstaande de stijlvolle look en de mooie materialen blijven de prijzen heel betaalbaar. Exclusiviteit kan ook democratisch zijn. RVH.
Op een boogscheut van het Institut Viti-Vinicole, ligt het wijnhuis Bastian, een moderne exploitatie die meer dan aandacht heeft voor biologische teelten. Het wijnhuis produceert zowel Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris als Riesling en is dagelijks te bezoeken.
Wijnbouwer Bastian heeft zijn exploitatie uitgebouwd rondom een absoluut respect voor de natuur maar behoudt voldoende passie en ervaring om tot schitterende resultaten te komen. De manuele pluk zorgt anderzijds voor een feilloze maturisatie terwijl anderzijds oude regionale tradities bij de vinificaties worden nageleefd.
Mathis Bastian is eveneens stichtend lid van Domaine & Tradition een vereniging die zowel de kwaliteit als het imago van de Luxemburgse wijnen wil promoten en ondersteunen. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
Het Institut Viti-Vinicole in Remich is het kloppende hart van de Luxemburgse wijnbouw. Hier wordt niet alleen controle en nazicht van de productie verricht, maar ook de naleving van de productievoorschriften en de kwaliteitscontroles worden hier verricht.
Opgesplitst in diverse afdelingen, worden hier alle wijnen getest vooraleer ze het noodzakelijke Luxemburgse label meekrijgen.
Reeds van aan de voet van het centrum strekken zich de talloze wijngaarden van de Moezel uit, die net als de wijnkelders, zonder uitzondering, een lange schakel vormen en moeiteloos hun deuren openen om de bezoekers de kans te geven de wijnen te degusteren en vanzelfsprekend ook aan te kopen.
Meer dan ooit getuigen de Luxemburgse wijnen van hun passie en herkomst, de betiteling Moselle luxembourgeoise appellation controlée is voor de consument meteen een onbetwistbaar kwaliteitslabel. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
De zomercollectie Miss Sixty die in New York werd voorgesteld, creëert een nieuw type van aantrekkelijke creaties die niet alleen charme en schoonheid uitstralen, maar ook het glamoureuze vrouwelijke karakter van deze modelijn accentueren.
Soms biedt de collectie zelfs een vleugje ironie, maar vooral blijft ze erg tijdsgebonden met een aantal onverwachte elementen en contrasterende volumes waarbij een luxueuze zijde wordt gecombineerd met zachte donzige jersey. De collectie is zonder meer een hommage aan de passionele vrouw, boordevol zelfvertrouwen. RVH.
Het Franse Bonduelle versterkt zich in zijn twee traditionele activiteiten.
De Franse groep Bonduelle kondigt aan dat het zich weldra zal versterken in zijn twee traditionele activiteiten: diepgevroren groenten en groenten in blik en glas. Enerzijds neemt Bonduelle de Belgische producent van groenten- en fruitconserven La Corbeille over. Anderzijds komt er een alliantie met Gelagri, een dochteronderneming van de Franse coöperatieve Coopagri, voor de ontwikkeling van de activiteit diepvriesgroenten onder de distributiemerken in de Europese Unie.
De Groep Bonduelle kondigt de overname voor 100% aan van La Corbeille, een onafhankelijke Belgische producent, gespecialiseerd in groenten- en fruitconserven. La Corbeille, in 1899 opgericht, heeft zijn hoofdzetel in Westmeerbeek nabij Antwerpen. Het realiseert een omzet van 67 miljoen euro en heeft 272 medewerkers in dienst in 3 productievestigingen (Westmeerbeek, Rijkevorsel en Stabroek) waar 100.000 ton conserven worden geproduceerd.
De geografische ligging van La Corbeille, de belangrijke omzet met name op de Duitse markt, de sterke aanwezigheid op de markt van glasverpakking en appelmoes, evenals rijst en soep, zijn uitermate complementair met de activiteiten van de Groep Bonduelle.RVH.
Arganolie, een heus elixer van onze voorouders, wordt al eeuwenlang door Berbervrouwen gebruikt omwille van zijn uitzonderlijke cosmetische eigenschappen. Een schoonheidsgeheim dat van oudsher wordt doorgegeven van moeder op dochter vanuit Marokko, het land waaraan deze wonderolie zijn unieke heilzame werking ontleent.
Dankzij zijn zeer rijke en complexe samenstelling heeft hij een ongelofelijke anti-aging kracht die de veroudering van de huid vertraagt. Deze kostbare oosterse nectar regenereert de opperhuid door ze bij te staan in haar strijd tegen uitdroging, voor een immer soepele en stralende huid.
De nieuwe set is helemaal gewijd aan het gelaat en werd door La Sultane de Saba ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke Arganolie. Hij bestaat uit een reinigingsmelk, een masker, een dagcrème en een arganolie voor een volledige verzorging aan huis. Een echte cocktail van vitaliteit die de teint doet oplichten en het gelaat doet stralen. RVH.
Betaalbaar groen wonen binnen de stadsrand. Noem het gerust een primeur: vier architecten die tijdelijk samenwerken onder leiding van een stedenbouwkundig architectenbureau. De bedoeling? Het uitwerken van een nieuw woonconcept, een initiatief van de stad Hasselt en Extensa. De naam? CederPark. Doel van het project is de herontwikkeling van de Hasseltse stationsbuurt. Een braakliggend terrein van 70.000 m2 wordt daartoe omgebouwd tot een kwalitatief hoogstaande woonzone met rijhuizen, hoekpanden en appartementen. De aanleg van wegenis en infrastructuur en de realisatie van een eerste fase van 70 wooneenheden, starten dit najaar.
Met het CederPark kiest Hasselt voor een nieuw soort urbanisatie: wonen nabij het centrum. Maar dan wel in een verkeersluwe zone met veel aandacht voor groen en natuur. Het park is publiek toegankelijk en bestaat uit een groot grasveld, beplant met coniferen en doorkruist met wandelpaden.
Heel opvallend bij het CederPark is de sterke verticaliteit: slanke gebouwen met platte daken en hoge ramen. Ideaal voor een sterk ruimtelijk gevoel en om extra veel licht door te laten. Ook leuk is dat bij de woningen aan de parkzijde het gelijkvloers hoger ligt dan het straatniveau. Kwestie van een mooi zicht op het groen te creëren.Pittig detail: in tegenstelling tot andere grote projecten, heeft elke woning haar eigen identiteit, ver weg van de klassieke massaproducten.
Het CederPark richt zich tot een breed publiek: jong en oud, happy singles en grote gezinnen. Vandaar ook het gevarieerde aanbod: kleinschalige appartementsbouw, met grote en kleine wooneenheden; rijwoningen met tuin en terras en twee of drie bouwlagen; hoekpanden met een ruime patio, hof of dakterras; ondergrondse of inpandige parkings en carports; riante leefruimtes met veel licht en verschillende gevelbreedtes. RVH.
Geox viert Kerst dit jaar met een accessoire dat symbool staat voor luxe, verleiding en vrouwelijkheid: een modieuze schoen die de wensen van elke vrouw vervult.
Een geraffineerde pump, een ideaal geschenk voor een geliefde of jezelf, om de feestelijke outfits van de feestdagen te vervolmaken. Op de diepe uitsnijding van de décolleté, in soepele zwart kalfsleer, pronkt een elegante zwarte strik, versierd met gemetalliseerde pareltjes: een edel voorwerp, met een uitdrukkelijke chique toets om te schitteren in de magische nachten van de kerstfeesten. De zool is gemaakt uit licht, waterdicht en ademend rubber. RVH.
Op 31 oktober is het Halloween en dat wordt in veel landen gevierd. Maar voor het meest authentieke feest reist u naar Ierland omdat het de bakermat is van Halloween en deel uitmaakt van de Ierse cultuur en de Ierse tradities.
Daarenboven is Ierland met zijn mythes, legendes, kasteelruïnes, mysterieuze kerkhoven en zijn adembenemend landschap de perfecte omgeving voor Halloween. Een reis naar Ierland is een kennismaking met de rijke folklore, de mythologie en de verhalen die via dit feest tot leven komen. Het najaar is een uitgelezen periode om Ierland te bezoeken. Het landschap kleedt zich dan met de mooiste herfstkleuren en door mistige nevels dwalen de Keltische geesten. Halloween op zijn best!
Halloween is een ideaal moment om de Bram Stoker Dracula Experience in Dublin te bezoeken. Het is een adembenemende, interactieve reis door het Dracula-kasteel met zijn folterkamers, spinnenwebben en angstaanjagende decors en waar u alles leert over het leven van de Ierse schrijver en letterkundige Bram Stoker (www.thebramstokerdraculaexperience.com).
Nog in Dublin rijdt u met de Tour-Ghost Bus, een prachtig theater op wielen, door de mysterieuze buurten en maakt u kennis met de meest beroemde spoken en geesten van de hoofdstad (www.dublinsightseeing.ie). RVH.
Het Ilot Sacré van Luxemburgstad herbergt meerdere indrukwekkende culinaire halteplaatsen, terwijl men even verderop, vanop de prachtige promenade, de abdij van Neumunster in het vizier krijgt.
Net voor de afdaling naar de abdij, is er in hartje Luxemburgstad, een merkwaardige wijngaard die de bezoekers laat kennismaken met alle druivensoorten die in het Groot Hertogdom worden weergevonden. Enerzijds een hint om ook de wijnregio of de Moezelstreek te bezoeken en anderzijds een weerspiegeling van de enorme rijkdom die het land te bieden heeft.
De abdij is een merkwaardig gebouw, nadat ze door de monniken werd verlaten, werd ze tot kazerne omgebouwd en huisden hier o.m. Vaubans troepen. Nog later gedegradeerd tot gevangenis, is ze momenteel een schitterend cultureel centrum. De abdij is dan ook in onze moderne tijden een trefpunt van uiteenlopende culturele en kunstzinnige binnen- en buitenlandse manifestaties. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
NEUHAUS LANCEERT VERFIJNDE PRALINES MET DE SMAAK VAN 5 BEKENDE DESSERTS
Neuhaus biedt vanaf half september 5 seizoenspralines met de smaak van 5 bekende desserts aan. Alle grote klassiekers werden verenigd: Tiramisu, Crème brûlée, Sabayon, Moelleux au chocolat en Tarte Tatin. De chocolatier creëerde een verrassende combinatie van klassieke desserts met verfijnde chocolade. Voor deze nieuwe, trendy creatie bedacht hij een speciale vorm die toelaat om met verschillende texturen en smaken te spelen. Deze nieuwe collectie is perfect in harmonie met de gezellige sfeer tijdens de komende herfstmaanden. Zalig genieten...
De Sabayon praline, een delicatesse voor levensgenieters is geïnspireerd op de beroemde sabayon: zoete witte wijn, eieren en suiker worden langdurig opgeklopt om een verfijnd dessert te bekomen.
De Tiramisu praline is een heerlijk romige praline met de smaak van tiramisu en Amaretto is versierd met krokante stukjes koekjes. Het schelpje van melkchocolade is gevuld met een ganache op basis van melkchocolade en Amaretto-extract. Een fijn dekseltje van pure chocolade, bestrooid met Amaretti-koekjes sluit het geheel verfijnd af. Een dessert dat la dolce Italia in zich draagt
De moelleux au chocolat praline is een karakteristieke praline met een krokant schelpje en een vloeibare kern. De typische chocoladesmaak van een moelleux werd verwerkt in een dessertpraline van krokante fondantchocolade met een karaktervol en vloeibaar hart. De perfecte lekkernij voor liefhebbers van fondantchocolade.
De crème brûlée praline met volle en romige textuur, biedt de intense smaak van vanille en zachte melkchocolade. De Tarte Tatin praline tenslotte combineert de smaak van het klassieke dessert van gekarameliseerde appeltjes met de intense smaak van chocolade in een elegant, chocolade schelpje. Binnenin ontdekken we een overheerlijke ganache van appel en kaneel, bedekt met een laagje melkchocolade en tenslotte bestrooid met krokante stukje gepofte rijst. RVH.
Van 17 tot 20 oktober e.k. vindt de 10e editie van het wijnsalon Megavino plaats in Brussels Expo. Een feesteditie die zeker niet onopgemerkt zal voorbijgaan want Spanje wordt het grootste gastland ooit in de geschiedenis van Megavino. Het startschot van de editie 2008 werd zopas gegeven met het online gaan van een gloednieuwe website: www.megavino.be
Wat eind de jaren 90 begon als een uit de hand gelopen hobby de organisatie van een wijnsalon op de Heizel voor het grote publiek dat eerder op een minivino leek met amper een 30-tal standjes en nog geen 1.000m2 tentoonstellingsruimte is vandaag uitgegroeid tot hét grootste wijnevent van de Benelux.
Megavino 2008 bestrijkt ondertussen meer dan 10.000m2 tentoonstellingsruimte, plaats biedend aan 270 exposanten en 23 vertegenwoordigende wijnlanden. Een nieuw record! Naast Spanje wordt de editie 2008 vooral gekleurd door grootschalige landenpaviljoenen van Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Chili, Griekenland, Californië, Australië, Oostenrijk tot zelfs Georgië. Vooral de Fransen lijken (eindelijk!) hun weg naar Megavino gevonden te hebben want ze verdriedubbelen dit jaar hun oppervlakte! Ook nieuwe landen tekenen op deze 10e editie voor het eerst present. Dat zijn o.m. Algerije, Mexico, Canada en zelfs Brazilië.
Dat Megavino zo sterk gegroeid is dankt het vooral aan zijn concept dat zoveel meer is dan louter maar een verkoopsalon. Op tientallen plaatsen op de beurs kan de bezoeker gratis deelnemen aan workshops, becommentarieerde proeverijen, themadegustaties of eenvoudige uiteenzettingen over hoe een wijn te leren proeven.
Maandag 20 oktober richt zich hoofdzakelijk tot de professional die kan deelnemen aan tientallen masterclasses en topproeverijen.
Nieuw en absolute blikvanger wordt de organisatie van een speciaal event jongeren en wijn op vrijdagavond 17 oktober. Meer dan duizend jongeren zullen in een speciale loungezaal kunnen kennismaken met hippe en trendy wijnen, speciale verpakkingen en etiketten, wijnen met minder alcohol en calorieën, én op een verantwoorde wijze leren omgaan met alcohol en wijnproeven. Een speciaal aangepaste verlichting en een dj gespecialiseerd in loungemuziek maken van het geheel een tot op heden nooit vertoond event in ons land. Net nú jongeren en alcohol zo gevoelig ligt, wil Megavino aantonen dat wijn bij jongeren leeft en dat een verantwoord wijnverbruik bijdraagt tot de algemene ontwikkeling van jongeren. RVH.
Het historisch hartje van Luxemburg wordt door een aantal renovaties en nieuwe bouwprojecten grondig overhoop gehaald. Zo moeten vlakbij het Centraal Station van Luxemburg, enkele gebouwen plaatsruimen voor nieuwe kantoorcomplexen
Gelukkig blijven diverse historische waardevolle monumenten overeind. Naast de kathedraal, oorspronkelijk een Jezuïetenklooster dat uitgroeide tot het symbool van de Luxemburgse vrijheid, behoudt ook het Koninklijk Paleis met diverse stijlvolle vleugels, zijn origine.
Anderzijds vinden we op diverse locaties in de hoofdstad sporen terug van oude vestigingen, imposante bruggen, getuigenissen van Vaubans doortochten en intieme steegjes, die in hun totaliteit zorgen voor een bijzonder aangename sfeer. Een stad waar men kan genieten en shoppen, maar evenzeer musea kan bezoeken. Een ander niet te verwaarlozen aspect is het feit dat Luxemburg zonder meer het culinaire en gastronomische in de kijker stelt, met de eigen wijnen van de Moezel als zeer belangrijke partner. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
David François, barman van het Sofitel Brussels Le Louise, is de winnaar van de jaarlijkse wedstrijd golden shaker, dankzij zijn cocktail « Mandarico » .
De winnende cocktail Mandarico bestaat uit 3cl Mandarine Napoléon, 2 clPastis Bardouin, 8 cl Cranberry Caraïbos, 2cl Sirop Spéculos Monin, ½ groene citroen en enkele blaadjes Koriander. Een Pitaya kumquat ananas geeft extra decoratie en kleur.
De creatie van nieuwe cocktails is nauw verbonden met de smaakevoluties en de trendy uitdrukkingen die in gans het culinaire gebeuren worden weergevonden. De 41ste uitgave van deze wedstrijd kreeg bovendien een extra moeilijkheidsgraad aangezien kruiden en aromatische planten de ondertoon van de wedstrijd vormden.
De tweede plaats werd veroverd door Michel Van Hecke van het Hilton Brussels met de creatie Don t say my name, terwijl Elodie Neveu van de Belga Queen de derde plaats in de wacht sleepte met haar creatie Divine Idille . David François verdedigt eveneens de Belgische kleuren tijdens de internationale wedstrijd in Puerto Rico die de beste wereldcocktail 2009 zal aanwijzen. RVH.
SkyEurope Airlines biedt twee nieuwe producten aan, Flexi-fare en SkySaver, die speciaal gericht zijn op kleine en middelgrote ondernemingen en zelfstandigen die vaak reizen. SkySaver is een nieuw getrouwheidsprogramma waarmee gemakkelijk tot 20% kan bespaard worden en met Flexi-fare kan men reservaties ongelimiteerd gratis wijzigen, in bepaalde omstandigheden zelfs wanneer men een vlucht gemist heeft!
Dankzij Flexi-fare kunnen zakenreizigers en andere klanten gemakkelijk hun vluchtreservatie of hun naam in het reservatiedossier wijzigen. De naam van de passagier kan tot twee uur voor het vertrek nog gewijzigd worden en de vluchturen kunnen tot 24 uur na het vertrek van de geplande vlucht nog gewijzigd worden! De gewenste wijzigingen moeten voor het vertrek van de vlucht via www.skyeurope.com worden ingevoerd, terwijl de wijzigingen na het vertrek van de vlucht enkel via SkyEuropes call center kunnen worden doorgegeven.
SkySaver SkyEuropes nieuwe bonusprogramma, is de ideale oplossing voor zowel gewone reizigers als zakenreizigers. Het is gebaseerd op het pre-paid principe. Klanten kunnen tickets aan sterk verlaagde prijzen aankopen en krijgen bonussen bovenop. Daarnaast krijgen ze ook kortingen op de transactievergoedingen. SkySaver bestaat in drie versies: SkyBasic, SkyMedium en SkyPremium.
De onmiddellijke bonus bedraagt 10 tot 20%, afhankelijk van het aangekochte reistegoed, en zonder kredietkaart- en transactievergoedingen te hoeven betalen. Wie bij het SkySaver-bonusprogramma wil aansluiten, mailt een registratieverzoek naar salessupport@skyeurope.com
Naast deze nieuwe bedrijfsvriendelijke producten, stak SkyEurope zijn website recent in een nieuw kleedje en werd de reservatiemodule nog gebruiksvriendelijker. Men kan nu via de website in een paar eenvoudige stappen zowel een vlucht boeken als een hotelkamer reserveren. RVH.
De Tea Time van 1 kg is een monument in het assortimentenaanbod van Delacre. Binnenkort bevat hij, naast klassiekers als Marquisettes, Cigarettes Russes en Biarritz enkele nieuwe koekjes. De verpakking heeft een aantrekkelijke facelift ondergaan, net als in het gehele assortimentengamma van Delacre. Ook onze royals en hun gasten krijgen de kans mee te proeven van de nieuwe creaties, want Delacre is hofleverancier.
Nieuwe koekjes creëren die naast 50 jaar oude iconen terechtkomen vraagt het savoir-faire van Delacre. Coeur Blanc is een zandkoekje met cacao in een jasje van witte chocolade. Diamantine heeft een karamellaagje met kokosschilfers. Het laagje wordt met een speciaal caramelisatieproces op het koekje aangebracht, een unicum trouwens voor de koekjesindustrie. De Pain dAmande heeft een lichte vulling met amandel, terwijl de Metropolitan een krokant koekje is met zwarte chocolade. Deze nieuwkomers brengen het aantal variëteiten op zestien. Als van oudsher gebruikt Delacre voor zijn recepten uitsluitend Belgische chocolade met 100% cacaoboter. De nieuwe assortimententrommels en verpakkingen zijn beschikbaar vanaf oktober 2008. RVH.
Lufthansa en Brussels Airlines : goede toekomst perspectieven voor Brussels Airlines en Brussels Airport
Het samengaan van Lufthansa en Brussels Airlines wordt positief onthaald door Brussels Airport.De aanhechting van de Belgische luchtvaartmaatschappij bij deze solide Europese luchtvaartgroep biedt een gezond toekomstperspectief voor de toekomst van Brussel Airlines, onze home carrier en de belangrijkste gebruiker van onze luchthaven, stelt Wilfried Van Assche, CEO van Brussels Airport. Het succes van een luchthaven gaat hand in hand met dat van haar belangrijkste gebruikers/luchtvaartmaatschappijen. Lufthansa behoort tot de absolute wereldtop en is bovendien een Europese maatschappij die grondig vertrouwd is met de complexe eigenheden van onze specifieke luchtvaartmarkt.
Brussels Airport juicht toe dat Brussels Airlines zal blijven bestaan als een aparte entiteit. Brussels Airlines is onlosmakelijk verbonden aan Brussel, de hoofdstad van Europa en dus aan Brussels Airport.
Brussels Airport heeft vele troeven om een belangrijke hub te worden voor de Lufthansa groep in de toekomst. Zo is Brussels Airport nu reeds een belangrijke Europese poort (gateway) naar midden-Afrika en investeert Brussels Airport momenteel in het verbeteren van de faciliteiten voor de Afrika passagiers.
Ook de toetreding van Brussels Airlines tot de Star Alliance wordt positief onthaald bij Brussels Airport. Tot op heden stond Brussels Airport niet echt op de kaart van de grote wereldwijde allianties. Dat zal nu veranderen. Star Alliance is veruit de belangrijkste wereldwijde alliantie met grote lange afstand spelers zoals United, US Airways, Singapore Airlines, Thai Airways, ANA en anderen. Sommigen hiervan vliegen reeds op Brussels Airport, anderen niet. Dit biedt perspectieven voor Brussels Airport en haar passagiers in de toekomst zegt Van Assche. RVH.
Italië, Frankrijk en Zwitserland bepalen het internationale karakter van Valle dAosta. Deze autonome regio ligt aan de voet van de indrukwekkende 4000 meter hoge toppen van de Alpen. Valle dAosta is door die ligging tussen hoge bergen een imponerende skiarena. Kilometerslange pistes voeren de skiërs van hoog in de Alpen, van bij de Franse en Zwitserse grens, tot in het dal van Aosta. Daar wacht de vakantieganger nog wat extra: culturele bezienswaardigheden, gezelligheid in authentieke dorpen en een verrassende en rijke gastronomie.
In Valle dAosta liggen de verschillende skigebieden niet ver van mekaar en zelfs vanuit de stad Aosta zijn de skipistes snel te bereiken. Met de regionale skipas (SISKI), geldig in alle stations vanaf minimum drie dagen, kun je elke dag een ander skigebied verkennen. Dat kan dus ook vanuit een vaste verblijfplaats via een van de 28 ski stations in het dal of in de stad, waar je na de skipret tevens de cultuur en de rijke tradities van de regio zal ontdekken.
De skigebieden van Valle dAosta zijn gezinsvriendelijk. Er zijn veel mogelijkheden voor wie het rustig aan wil doen, er zijn skicentra waar zowel de gevorderden als de beginners en de kinderen die voor het eerst op de latten staan aan hun trekken komen. In elk skidorp zijn er sleepliften voor de kleinsten en kan men sleden of sneeuwfietsen huren. Ook de skischolen plannen activiteiten voor de kinderen terwijl de ouders intussen de zwarte of rode pistes proberen.
De komende winter in Valle dAosta heeft heel wat in petto. Als het ware verdoken tussen de hoogste toppen van de Alpen heeft deze regio een bijzondere troef: de perfecte combinatie van natuurschoon en culturele rijkdom waar de skiër en niet alleen de skiër zijn hartje kan ophalen. Valle dAosta is daarenboven makkelijk bereikbaar en is verrassend minder ver dan heel wat andere skibestemmingen in de Alpenlanden. RVH.