ADVITO PUBLICEERT INDUSTRY FORECAST 2009 VOOR ZAKENREIZEN
De toegenomen onzekerheid en prijsverschillen pleiten voor een nog grotere omzichtigheid bij het opmaken van reisbudgetten en het uitbesteden van programmaonderdelen.
De netto vliegtarieven zullen gemiddeld 6 tot 8 procent stijgen ten opzichte van 2008 en diverse toeslagen zullen de totale kostprijs van vliegreizen nog hoger doen oplopen. De verslappende vraag op de hotelmarkt zal de onderhandelingspositie van de kopers geleidelijk aan versterken, zo blijkt uit de zopas gepubliceerde Industry Forecast 2009 van Advito, de onafhankelijke consultingafdeling van BCD Travel.
Mary Ellen George, directeur van Advito, merkt op: "We zijn ons bewust van de onzekere macroeconomische toestand, maar we publiceren de Industry Forecast om de reismanagers een richtsnoer te geven bij het plannen en het onderhandelen in een volatiele omgeving. De aanhoudende vertraging van de wereldwijde groei, de hoge olieprijzen en diverse andere factoren zetten een domper op het vertrouwen van de marktspelers. In dit klimaat hebben de ondernemingen meer oog voor de werkelijke waarde van reismanagers en -aankopers bij het beheersen van de uitgaven." RVH.
De volledige Advito 2009 Industry Forecast is beschikbaar op www.advito.com (tabblad Resource Center, onder White Papers).
De « Silken Photoplate Award » is een fotowedstrijd, georganiseerd door het hotel Silken Berlaymont Brussels, waaraan Europese beroepsfotografen of amateur fotografen kunnen deelnemen.
Vandaag heeft het hotel opnieuw zijn doel bereikt, het samenbrengen van creatieve werken van meer dan 90 Europese fotografen afkomstig uit België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, UK, Oostenrijk, Finland, Italie, Spanje, Lithouwen,
Een professionele jury, samengesteld uit fotografen, journalisten en onafhankelijke experts uit de wereld van de fotografie en horeca, heeft het werk van Reinhilde TERRYN bekroont met de Silken Photoplate Award 2009. De jury heeft voor het werk van Reinhilde TERRYN gekozen omwille van haar deskundige fotografische kijk die een frisse inbreng geeft aan een traditioneel stilleven. Licht, focus en combinatie van kleuren worden hier vertaald naar een delicaat kunstwerk.
Naast een geldprijs zal Reinhilde TERRYN haar fotoserie geprint zien op de bekende Photoplates. Deze presentatieborden worden in beperkte oplage geproduceerd en zullen gedurende het komende jaar 2009 de tafels van LObjectif decoreren, het klasserestaurant van het hotel. De productie van deze 6 borden in 45 reeksen wordt toevertrouwd aan een ronkende naam in de wereld van het porcelein.
Als winnaar van de « Silken Photoplate Award » krijgt Reinhilde TERRYN ook de kans om als eerste het nieuwe jaar van exposities in te zetten die in de « Zoom Gallery » van het hotel zullen plaatsvinden. RVH.
Het rustige Mondorf-les-Bains herbergt niet alleen een imposant casino, maar staat tevens bekend als kuuroord. Het Mondorf Parc Hotel biedt een uiteenlopend aanbod aan mogelijkheden en kuren, maar vergeet evenmin de innerlijke mens.
De actieradius van het hotel kan aldus Mevr Marie Ann Francois worden opgesplitst in vijf verschillende blokken, nl wellness, gezondheid, thermale activiteiten, feesten en seminaries, en tenslotte de gastronomische activiteiten.
Culinair vergast chef François Bernard zijn invités en de fijnproevers met diverse menus met als hoofdvogel het gastronomisch menu. Ook de hotelgasten die diverse kuren volgen worden niet aan hun lot overgelaten, zij kunnen o.m kiezen uit een menu met laag caloriegehalte, terwijl er eveneens dagelijks een ander dieetmenu voorhanden is. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
In tijden waarin mensen zich steeds bewuster worden van de waarde van gezonde voeding wordt het bereiden ervan ook steeds belangrijker. De hapklare microgolfmaaltijden zijn weer passé, er worden opnieuw gehele restaurantwaardige maaltijden thuis op tafel getoverd. Een beetje hulp in de keuken is gewenst en dus komt Rösle met een handig viertal professionele keukenhulpen.
Tomaat, kiwi of andere lastpakken met harde schil zijn in een mum van tijd van hun jasje ontdaan met de Tomaten/Kiwi Schiller. Een tweezijdig mes, schuin in de schiller gevat,blijkt het geheim. Zelfs geschikt om paprikas te schillen. Groenten, kaas en aardappelen raspen of schaven? Rösles groentenschaaf ligt stevig op elke schaal. Maar kan ook op eigen antislippoten staan. Het mes is verstelbaar waardoor zowel dik als dun kan worden geschaafd. Alle Rösle raspen en schaven zijn vervaardigd uit speciaal scherpblijvend staal. Nieuw is deslede, uit speciale kunststof vervaardigd. Simpelweg op de schaaf of rasp te klikken en met de te schaven groente of kaas heen en weer schuiven. Zo blijven vingers heel en wordt het te schaven product tot het maximale opgebruikt.
Eieren die na het snijden half uit elkaar vallen zijn verleden tijd met de Rösle Eiersnijder. Vervaardigd uit hoogwaardig kunststof en chroom is deze snijder een lust voor het oog, maar ook ergonomisch van topklasse en een koude schotel is zo gemaakt.
De echte Bourgondiër weet het al; gevogelte is als de taart, de kers en het feest bij elkaar. Wat te denken van een lekkere eend of kalkoen? De Wildschaar snijdt door huid, vlees en beenderen heen als ware het boter. Nog nooit was gevogelte aansnijden gemakkelijker. RVH.
Met de nieuwe Pro friteuse kunt u echte zelfgebakken frieten maken, heerlijk krokant en smakelijk Dit toestel biedt een onverwachte terugkeer naar uw kindertijd voor een gezellige familiemaaltijd zoals vroeger. Een festijn waarbij men volop het hart kan ophalen.
De fijnmazige frituurmand is uitgerust met een isolerende inklapbare handgreep, terwijl de koudezone de vermenging voorkomt van de smaken met als resultaat een gezonder frituren en waarbij ook de olie langer goed blijft. Geheeldemonteerbaar kunnen alle elementen in de vaatwasmachine. Het panoramisch kijkglas biedt de mogelijkheid om toezicht te houden op het bakken zonder de deksel te openen. RVH.
Complete renovatie voor het Radisson SAS Hotel Hamburg
Nieuwe eigenaar investeert 45 miljoen EUR
Het Radisson SAS Hotel in Hamburg ondergaat grondige renovatiewerken: tussen oktober 2008 en augustus 2009 zullen zowel de buitengevel als het interieur van het bekende gebouw aan het Dammtor station volledig vernieuwd worden in een elegant en modern design. Azure Property Ltd., de nieuwe eigenaar investeert 45 miljoen EUR om een nieuwe glans te geven aan het grootste gebouw van deze Hanzestad.
Het hotel zal slechts gesloten zijn tussen begin januari en eind maart 2009 alle diensten zullen doorgaan zonder overlast voor de gasten. In april 2009 zal een eerste deel van het hotel terug opengaan. De grote heropening van het volledig vernieuwde hotel is voorzien voor augustus 2009.
Het 120-meter lange gebouw met directe toegang tot het congrescentrum van Hamburg dateert van 1973 en was lange tijd bekend onder de naam "Plaza Hotel" in november 1994 heropende het als Radisson SAS eerste hotel in Duitsland. Zijn unieke gevel met drie torens van verschillende hoogte stijgt als een mijlpaal uit boven het stadslandschap. De gevel zal volledig bekleed worden met 12.000 licht gekleurde granieten platen en kleurloze vensters die een heldere en frisse look aan het gebouw geven.
Binnenin zullen alle 556 kamers en suites hertekend worden door de Zweedse designer Christian Lundwall. De restaurants zullen in een chique hedendaags kleedje gestoken worden. Het bekende Trader Vics & Mai Tai Bar restaurant met zijn exotische Polynesische keuken zal blijven. Er komt een nieuw Filini restaurant met een minimalistische moderne sfeer met heldere kleuren, donker hout en warm licht. De keuken zal klassieke mediterraanse gerechten serveren. Het bestaande Vierländer Stuben restaurant zal omgevormd worden tot een evenementenruimte en Top of Town, de hoogste bar in Hamburg zal heropenen als adembenemende evenementen locatie met panoramisch zicht over de stad.
Het Radisson SAS Hotel Hamburg behoort tot de meest populaire meetinghotels van de stad. Na de renovatie zullen zakenklanten de mogelijkheid hebben om, naast de traditionele vergaderzalen, ook boardrooms met speciaal en exclusief meubilair en toebehoren te huren. Alle residentiële gasten en deelnemers van vergaderingen zullen, zoals trouwens in alle Radisson SAS hotels, kunnen gebruik maken van de state-of-the-art technologie met o.a. gratis draadloos internet.
Tenslotte wordt ook ontspanning en recuperatie niet vergeten in het Radisson SAS Hotel in Hamburg. Voortaan zal de tweede verdieping plaats bieden aan een sfeervolle spa en wellness ruimte, met stoombad en cabines voor cosmetische behandelingen en massage. RVH.
Peterman lanceert Intense Chocolate en Strawberry
Deze herfst verovert Peterman de rekken met een vernieuwde dynamische lijn creamjenevers die de consument verwennen met hun zijdezachte smaak en trendy aanblik. Innovatieve nieuwkomers in deze creamlijn zijn de Intense Chocolate en de Strawberry.
Chocolade en aardbeien zijn beide lekkere paradepaardjes van België en mogen daarom niet ontbreken aan het gamma van The Premium Belgian Spirit. Peterman speelt bovendien in op de populariteit van beide smaken en brengt deze herfst daarom de Intense Chocolate en de Strawberry op de markt. De eerste onderscheidt zich door haar intense fondantsmaak met een bittere chocoladetoets in de nasmaak. De tweede smaakt naar verse, sappige en zoete aardbeien.
Na de Vruchtenjenevers worden nu ook de Creamjenevers ontdaan van hun traditionele jeneververpakking. De ondertussen gekende slanke fles wordt nu ook de nieuwe fles voor de Creams. Gecombineerd met een opvallende hedendaagse sleeve, brengen de flessen u in een luxueuze en feestelijke sfeer. De vernieuwde verpakkingen benadrukken de romige, unieke en zachte smaak van de Creamjenevers. De Cream-lijn bevat naast Intense Chocolate en Strawberry ook Vanilla en Mokka, twee klassieke bekenden in een nieuwe verpakking.
De veranderingen van de Creams kaderen enerzijds in het vernieuwde imago van Peterman en passen anderzijds bij de toenemende voorkeur voor creamlikeuren bij de consument. Peterman bekleedt vandaag de eerste plaats in de verkoop van jenevers in België. Met Peterman biedt nv Bruggeman de retail en de horeca een ijzersterk jenevermerk en een voortrekker op de groeimarkt van jenevers. De troef van Peterman is de sterke innovatiedrang die resulteert in een op-en-top eigentijds gamma. Het fundament onder dit innovatieve en buitengewoon dynamische jenevermerk is een onwrikbaar respect voor kwaliteit.
Met deze vernieuwde lijn creamjenevers speelt Peterman perfect in op de verwachtingen van de creamlovers. RVH.
Uw teint, een en al licht. U kent dat gevoel een stralende teint, een prachtig gezicht waar iedereen jaloers op is, maar toch ligt het niet aan een bijzonder bruine tint of een nieuwe makeup Gewoon frisse lucht, een moment van ontspanning en u heeft weer een prachtige teint en u ziet er gewoon weer stralend uit.
Het nieuwste product van de Extreme productlijn van Annayake, Sérum Eclat Extrême, heeft hetzelfde lichtgevende en verkwikkende vermogen op uw huid als enkele uren in de frisse buitenlucht. Het uit van oorsprong natuurlijke werkstoffen bestaande product maakt uw teint onmiddellijk licht en transparant en verkwikt de huid. Een stralende huid en een even stralend gezicht.
De gulle, fijne, frisse en superzachte geltextuur van het Sérum Eclat Extrême is even heerlijk als het vruchtvlees van een rijpe vrucht zoals mango, perzik of abrikoos. De geltextuur wordt onmiddellijk door de huid opgenomen en hult haar in een aura van licht. RVH.
Dit cosy hotel in Remich, maakt de band met België compleet, de familie Oswald zorgt hier immers sinds 25 jaar voor de exploitatie van dit rustig en gezellig hotel dat uitkijkt over de eindeloze wijngaarden van de decoratieve Moezelvallei.
Het hotel biedt bovendien talloze mogelijkheden van eindeloos dagdromen van wijnen en culinaire uitstappen, tot mogelijkheden om zowel de natuur te ontdekken langsheen de prachtige wandelingen als om aan gezonde ontspanning te doen.
Bovendien serveert de chef tal van regionale bereidingen die je zonder meer verwennen terwijl hij evenzeer een aanlokkelijk kreeftmenu, 68, in petto heeft. Het traditionele lunchmenu, voorgerecht-hoofdgerecht- koffie kost 16, maar er zijn eveneens menus van 39 en 44 beschikbaar. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
Een pak van Ozark Henry en een jurk van Evi Hanssen
JBC staat niet alleen voor betaalbare mode, maar ook voor creatieve mode. Achter het ruime aanbod in de talrijke winkels die deze Belgische keten telt, schuilt immers een groot creatief team, gaande van ex-studenten van de Antwerpse Modeacademie tot technisch geschoolde patroonmaaksters en textielspecialisten. Ze creëren samen kleren met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en creativiteit.
Om die creatieve meerwaarde naar het publiek toe te verduidelijken, lanceert JBC een grote communicatiecampagne onder de slogan Lets create together. Het samen creëren wordt ook letterlijk genomen bij JBC. Bij de start van de campagne brengt de keten een aantal minicollecties uit die in samenwerking met bekende Belgen zijn ontworpen. Voor Vlaanderen viel de keuze op Yasmine, Evi Hanssen, Koen de Bouw en Ozark Henry, voor Wallonië werkte JBC samen met diezelfde Ozark Henry, François Pirette en Sandrine Corman.
JBC is bewust op zoek gegaan naar bekende mensen met een sterke persoonlijkheid die allemaal op de een of andere manier met hun looks bezig zijn. Zo draagt Yasmine vaak kleren van Belgische ontwerpers, net als Ozark Henry, die ook van mooie maatpakken en design houdt. Evi Hanssen mixt graag vlotte casual kleren met vrouwelijke elementen en voor Koen De Bouw mag het comfy met een tikje country zijn. Sandrine Corman kiest voor vrouwelijke elegantie en François Pirette houdt het naast het podium doorgaans bij een sobere maar stijlvolle vrijetijdslook.
De minicollecties die JBC uitbrengt, zijn echt op het lijf van deze mensen geschreven. Je herkent er zo de persoon in. Elke collectie is uniek.
Niettegenstaande de stijlvolle look en de mooie materialen blijven de prijzen heel betaalbaar. Exclusiviteit kan ook democratisch zijn. RVH.
Op een boogscheut van het Institut Viti-Vinicole, ligt het wijnhuis Bastian, een moderne exploitatie die meer dan aandacht heeft voor biologische teelten. Het wijnhuis produceert zowel Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris als Riesling en is dagelijks te bezoeken.
Wijnbouwer Bastian heeft zijn exploitatie uitgebouwd rondom een absoluut respect voor de natuur maar behoudt voldoende passie en ervaring om tot schitterende resultaten te komen. De manuele pluk zorgt anderzijds voor een feilloze maturisatie terwijl anderzijds oude regionale tradities bij de vinificaties worden nageleefd.
Mathis Bastian is eveneens stichtend lid van Domaine & Tradition een vereniging die zowel de kwaliteit als het imago van de Luxemburgse wijnen wil promoten en ondersteunen. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
Het Institut Viti-Vinicole in Remich is het kloppende hart van de Luxemburgse wijnbouw. Hier wordt niet alleen controle en nazicht van de productie verricht, maar ook de naleving van de productievoorschriften en de kwaliteitscontroles worden hier verricht.
Opgesplitst in diverse afdelingen, worden hier alle wijnen getest vooraleer ze het noodzakelijke Luxemburgse label meekrijgen.
Reeds van aan de voet van het centrum strekken zich de talloze wijngaarden van de Moezel uit, die net als de wijnkelders, zonder uitzondering, een lange schakel vormen en moeiteloos hun deuren openen om de bezoekers de kans te geven de wijnen te degusteren en vanzelfsprekend ook aan te kopen.
Meer dan ooit getuigen de Luxemburgse wijnen van hun passie en herkomst, de betiteling Moselle luxembourgeoise appellation controlée is voor de consument meteen een onbetwistbaar kwaliteitslabel. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
De zomercollectie Miss Sixty die in New York werd voorgesteld, creëert een nieuw type van aantrekkelijke creaties die niet alleen charme en schoonheid uitstralen, maar ook het glamoureuze vrouwelijke karakter van deze modelijn accentueren.
Soms biedt de collectie zelfs een vleugje ironie, maar vooral blijft ze erg tijdsgebonden met een aantal onverwachte elementen en contrasterende volumes waarbij een luxueuze zijde wordt gecombineerd met zachte donzige jersey. De collectie is zonder meer een hommage aan de passionele vrouw, boordevol zelfvertrouwen. RVH.
Het Franse Bonduelle versterkt zich in zijn twee traditionele activiteiten.
De Franse groep Bonduelle kondigt aan dat het zich weldra zal versterken in zijn twee traditionele activiteiten: diepgevroren groenten en groenten in blik en glas. Enerzijds neemt Bonduelle de Belgische producent van groenten- en fruitconserven La Corbeille over. Anderzijds komt er een alliantie met Gelagri, een dochteronderneming van de Franse coöperatieve Coopagri, voor de ontwikkeling van de activiteit diepvriesgroenten onder de distributiemerken in de Europese Unie.
De Groep Bonduelle kondigt de overname voor 100% aan van La Corbeille, een onafhankelijke Belgische producent, gespecialiseerd in groenten- en fruitconserven. La Corbeille, in 1899 opgericht, heeft zijn hoofdzetel in Westmeerbeek nabij Antwerpen. Het realiseert een omzet van 67 miljoen euro en heeft 272 medewerkers in dienst in 3 productievestigingen (Westmeerbeek, Rijkevorsel en Stabroek) waar 100.000 ton conserven worden geproduceerd.
De geografische ligging van La Corbeille, de belangrijke omzet met name op de Duitse markt, de sterke aanwezigheid op de markt van glasverpakking en appelmoes, evenals rijst en soep, zijn uitermate complementair met de activiteiten van de Groep Bonduelle.RVH.
Arganolie, een heus elixer van onze voorouders, wordt al eeuwenlang door Berbervrouwen gebruikt omwille van zijn uitzonderlijke cosmetische eigenschappen. Een schoonheidsgeheim dat van oudsher wordt doorgegeven van moeder op dochter vanuit Marokko, het land waaraan deze wonderolie zijn unieke heilzame werking ontleent.
Dankzij zijn zeer rijke en complexe samenstelling heeft hij een ongelofelijke anti-aging kracht die de veroudering van de huid vertraagt. Deze kostbare oosterse nectar regenereert de opperhuid door ze bij te staan in haar strijd tegen uitdroging, voor een immer soepele en stralende huid.
De nieuwe set is helemaal gewijd aan het gelaat en werd door La Sultane de Saba ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke Arganolie. Hij bestaat uit een reinigingsmelk, een masker, een dagcrème en een arganolie voor een volledige verzorging aan huis. Een echte cocktail van vitaliteit die de teint doet oplichten en het gelaat doet stralen. RVH.
Betaalbaar groen wonen binnen de stadsrand. Noem het gerust een primeur: vier architecten die tijdelijk samenwerken onder leiding van een stedenbouwkundig architectenbureau. De bedoeling? Het uitwerken van een nieuw woonconcept, een initiatief van de stad Hasselt en Extensa. De naam? CederPark. Doel van het project is de herontwikkeling van de Hasseltse stationsbuurt. Een braakliggend terrein van 70.000 m2 wordt daartoe omgebouwd tot een kwalitatief hoogstaande woonzone met rijhuizen, hoekpanden en appartementen. De aanleg van wegenis en infrastructuur en de realisatie van een eerste fase van 70 wooneenheden, starten dit najaar.
Met het CederPark kiest Hasselt voor een nieuw soort urbanisatie: wonen nabij het centrum. Maar dan wel in een verkeersluwe zone met veel aandacht voor groen en natuur. Het park is publiek toegankelijk en bestaat uit een groot grasveld, beplant met coniferen en doorkruist met wandelpaden.
Heel opvallend bij het CederPark is de sterke verticaliteit: slanke gebouwen met platte daken en hoge ramen. Ideaal voor een sterk ruimtelijk gevoel en om extra veel licht door te laten. Ook leuk is dat bij de woningen aan de parkzijde het gelijkvloers hoger ligt dan het straatniveau. Kwestie van een mooi zicht op het groen te creëren.Pittig detail: in tegenstelling tot andere grote projecten, heeft elke woning haar eigen identiteit, ver weg van de klassieke massaproducten.
Het CederPark richt zich tot een breed publiek: jong en oud, happy singles en grote gezinnen. Vandaar ook het gevarieerde aanbod: kleinschalige appartementsbouw, met grote en kleine wooneenheden; rijwoningen met tuin en terras en twee of drie bouwlagen; hoekpanden met een ruime patio, hof of dakterras; ondergrondse of inpandige parkings en carports; riante leefruimtes met veel licht en verschillende gevelbreedtes. RVH.
Geox viert Kerst dit jaar met een accessoire dat symbool staat voor luxe, verleiding en vrouwelijkheid: een modieuze schoen die de wensen van elke vrouw vervult.
Een geraffineerde pump, een ideaal geschenk voor een geliefde of jezelf, om de feestelijke outfits van de feestdagen te vervolmaken. Op de diepe uitsnijding van de décolleté, in soepele zwart kalfsleer, pronkt een elegante zwarte strik, versierd met gemetalliseerde pareltjes: een edel voorwerp, met een uitdrukkelijke chique toets om te schitteren in de magische nachten van de kerstfeesten. De zool is gemaakt uit licht, waterdicht en ademend rubber. RVH.
Op 31 oktober is het Halloween en dat wordt in veel landen gevierd. Maar voor het meest authentieke feest reist u naar Ierland omdat het de bakermat is van Halloween en deel uitmaakt van de Ierse cultuur en de Ierse tradities.
Daarenboven is Ierland met zijn mythes, legendes, kasteelruïnes, mysterieuze kerkhoven en zijn adembenemend landschap de perfecte omgeving voor Halloween. Een reis naar Ierland is een kennismaking met de rijke folklore, de mythologie en de verhalen die via dit feest tot leven komen. Het najaar is een uitgelezen periode om Ierland te bezoeken. Het landschap kleedt zich dan met de mooiste herfstkleuren en door mistige nevels dwalen de Keltische geesten. Halloween op zijn best!
Halloween is een ideaal moment om de Bram Stoker Dracula Experience in Dublin te bezoeken. Het is een adembenemende, interactieve reis door het Dracula-kasteel met zijn folterkamers, spinnenwebben en angstaanjagende decors en waar u alles leert over het leven van de Ierse schrijver en letterkundige Bram Stoker (www.thebramstokerdraculaexperience.com).
Nog in Dublin rijdt u met de Tour-Ghost Bus, een prachtig theater op wielen, door de mysterieuze buurten en maakt u kennis met de meest beroemde spoken en geesten van de hoofdstad (www.dublinsightseeing.ie). RVH.
Het Ilot Sacré van Luxemburgstad herbergt meerdere indrukwekkende culinaire halteplaatsen, terwijl men even verderop, vanop de prachtige promenade, de abdij van Neumunster in het vizier krijgt.
Net voor de afdaling naar de abdij, is er in hartje Luxemburgstad, een merkwaardige wijngaard die de bezoekers laat kennismaken met alle druivensoorten die in het Groot Hertogdom worden weergevonden. Enerzijds een hint om ook de wijnregio of de Moezelstreek te bezoeken en anderzijds een weerspiegeling van de enorme rijkdom die het land te bieden heeft.
De abdij is een merkwaardig gebouw, nadat ze door de monniken werd verlaten, werd ze tot kazerne omgebouwd en huisden hier o.m. Vaubans troepen. Nog later gedegradeerd tot gevangenis, is ze momenteel een schitterend cultureel centrum. De abdij is dan ook in onze moderne tijden een trefpunt van uiteenlopende culturele en kunstzinnige binnen- en buitenlandse manifestaties. RVH.
Toeristische dienst van het Groot Hertogdom Luxemburg
NEUHAUS LANCEERT VERFIJNDE PRALINES MET DE SMAAK VAN 5 BEKENDE DESSERTS
Neuhaus biedt vanaf half september 5 seizoenspralines met de smaak van 5 bekende desserts aan. Alle grote klassiekers werden verenigd: Tiramisu, Crème brûlée, Sabayon, Moelleux au chocolat en Tarte Tatin. De chocolatier creëerde een verrassende combinatie van klassieke desserts met verfijnde chocolade. Voor deze nieuwe, trendy creatie bedacht hij een speciale vorm die toelaat om met verschillende texturen en smaken te spelen. Deze nieuwe collectie is perfect in harmonie met de gezellige sfeer tijdens de komende herfstmaanden. Zalig genieten...
De Sabayon praline, een delicatesse voor levensgenieters is geïnspireerd op de beroemde sabayon: zoete witte wijn, eieren en suiker worden langdurig opgeklopt om een verfijnd dessert te bekomen.
De Tiramisu praline is een heerlijk romige praline met de smaak van tiramisu en Amaretto is versierd met krokante stukjes koekjes. Het schelpje van melkchocolade is gevuld met een ganache op basis van melkchocolade en Amaretto-extract. Een fijn dekseltje van pure chocolade, bestrooid met Amaretti-koekjes sluit het geheel verfijnd af. Een dessert dat la dolce Italia in zich draagt
De moelleux au chocolat praline is een karakteristieke praline met een krokant schelpje en een vloeibare kern. De typische chocoladesmaak van een moelleux werd verwerkt in een dessertpraline van krokante fondantchocolade met een karaktervol en vloeibaar hart. De perfecte lekkernij voor liefhebbers van fondantchocolade.
De crème brûlée praline met volle en romige textuur, biedt de intense smaak van vanille en zachte melkchocolade. De Tarte Tatin praline tenslotte combineert de smaak van het klassieke dessert van gekarameliseerde appeltjes met de intense smaak van chocolade in een elegant, chocolade schelpje. Binnenin ontdekken we een overheerlijke ganache van appel en kaneel, bedekt met een laagje melkchocolade en tenslotte bestrooid met krokante stukje gepofte rijst. RVH.