Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Cook 2014
    Thomas Cook 2014 Deze touroperator biedt voor de zomer 2014:2 nieuwe bestemmingen, uitbreiding van de capaciteit op regionale luchthavens, uitbreiding van de vloot en meer rechtstreekse vluchten. Bij de lancering van het zomeraanbod voor zomer 2013 beloofde Thomas Cook Airlines 5 belangrijke punten te realiseren. De luchtvaartmaatschappij hield woord, Thomas Cook Airlines werd in 2013 een volwaardige luchtvaartmaatschappij met lijnvluchten. De klant genoot daarbij van gekende en klokvaste vertrekuren. In 2014 gaat men verder op dit elan. Thomas Cook Airlines beloofde het aantal driehoeksvluchten drastisch te verminderen en hield woord, de klant genoot vorige zomer van 25% meer directe vluchten. Thomas Cook Airlines lanceerde in 2013 enkele nieuwe bestemmingen, zoals Reykjavik (KEF) en Bastia (BIA). De Belgische luchtvaartmaatschappij zal beide bestemmingen in 2014 opnieuw aanvliegen. Reykjavik: Thomas Cook Airlines drijft het totale aantal vluchten naar de IJslandse hoofdstad drastisch op. Terwijl het vorig jaar in juli en augustus 2x per week naar IJsland vloog, zal Thomas Cook Airlines haar vluchten naar Reykjavik al op 31 mei opstarten en tot eind augustus 2x per week (woensdag en zaterdag) richting het noorden trekken. Thomas Cook Airlines zal in zomer 2014 33% meer vluchten naar Reykjavik uitvoeren. Bastia: Bastia was in 2013 eveneens een succes. Thomas Cook herbevestigt haar enthousiaste planning van 2013 en zal van eind juni tot eind augustus 2x per week (woensdag en zaterdag) vluchten tussen Brussel en Bastia uitvoeren. Een focus op ticket only verkoop: naast z’n preferred partnership met de touroperators Thomas Cook, Neckermann en Pegase, schonk Thomas Cook Airlines heldere wijn: meer ticket only verkopen was een absolute doelstelling. Thomas Cook Airlines deed hiervoor het nodige en zag de verkoop van vluchten beloftevol stijgen. Thomas Cook Airlines ging hiervoor in zee met verschillende partners en reisagenten die duidelijk voor de gekende Thomas Cook Airlines service en aantrekkelijke prijzen kiezen. Ook de verkoop via haar eigen website www.ThomasCookAirlines.com, dat van zusterairline Condor en Global Distribution Systems (GDS) leverden een belangrijke bijdrage tot dit resultaat. Thomas Cook Airlines maakte eind 2012 bekend dat het een afzonderlijke afdeling, “Commercial Airline”, had gecreëerd dat zich zou concentreren op het netwerk van vluchten en bestemmingen, revenue management en de verkoop en marketing. In optimale samenwerking met de operationele poot van de airline is de Commercial Airline een feit. Aan het hoofd van de operationele zijde van Thomas Cook Airlines staat Jean-Christophe Degen; bij de Commercial Airline is dit Uwe Klenovsky.

    25-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiewoningen
    Wintersporttrends in vakantiewoningenland Wintersport Korkusvakantie in de lift Met de wintersportvakantie voor de deur noteert Belvilla diverse wintersporttrends. Zo zijn veel mensen in deze tijden op zoek naar een budgetvriendelijke manier om op wintersport te gaan, is de krokusvakantie dit jaar erg populair en blijft Oostenrijk de favoriete wintersportbestemming voor Belgen bij Belvilla. Daarnaast ziet de vakantiewoningenspecialist dat wintersporters graag in groep gaan skiën en dat ze comfort wensen, bijvoorbeeld met Wi-Fi, eigen bar en wellness. Ook ontdekken steeds meer wintersporters de short-ski, zoals een weekendje wintersport dichtbij huis. De Krokusvakantie valt dit jaar relatief laat, begin maart. Dat is gunstig is voor wintersportliefhebbers die goede sneeuw wensen in combinatie met wat langere dagen en meer zon. Belvilla noteert dan ook een stijging van +14% op de wintersportboekingen voor de komende Krokusvakantie in vergelijking met dezelfde vakantie in 2013. Ondanks de populariteit van de Krokusvakantie boeken de Belgen nog wel evenveel voor een wintersport met Pasen, een vakantie die in 2014 relatief laat valt. Overigens biedt Belvilla voor de mensen die laat in het seizoen willen skiën de mogelijkheid om hun wintersportwoning te selecteren op hoogte van het skigebied en daarmee grotere kans op sneeuwplezier. Ruim twee op de drie wintersportboekingen bij Belvilla gaat naar Oostenrijk. Oostenrijk heeft dan ook veel te bieden, zoals de Gemütlichkeit, de fantastische ski-carrousels en de authentieke wintersportcentra. Vooral Tirol is geliefd. Van de Belgische Oostenrijkgangers gaat 60% skiën in deze Alpenregio. Een vakantiewoning voor de wintersport is om meerdere redenen prijsgunstig. Voor een concurrerend bedrag ten opzichte van een hotel biedt een vakantiewoning veel meer ruimte en privacy. Bovendien kun je in je eigen keuken een maaltijd bereiden, waardoor je niet altijd van horecaprijzen afhankelijk bent. Vele vakantiegangers zien dit voordeel en hebben hun wintersportchalet al geboekt. Wie slechts even de tijd heeft voor een winterse break, kiest een dichtbije bestemming zonder veel reistijd. Short-ski is ook interessant voor mensen die willen proeven of de wintersport iets voor hen is, zoals jonge gezinnen. Populaire short-ski-bestemmingen zijn het Sauerland en de Vogezen waar Belvilla ook comfortabele en gezellige vakantiewoningen verhuurt voor korte verblijven. De hoeveelheid ruimte en het hoge privacyniveau van een vakantiewoning geven de mogelijkheid om tijdens de lange winteravonden te genieten bij het haardvuur of rustig kokkerellen. Kinderen voelen zich ongeremd in een vakantiewoning en iedereen apprecieert het comfort, bijvoorbeeld ook de internettoegang die reeds in 1500 wintersportwoningen aanwezig is. Er zijn ook veel woningen die beschikken over eigen wellnessfaciliteiten. Niets zo lekker als de warmte van een sauna of jacuzzi opzoeken na een dag in de kou. www.belvilla.be/wintersport

    24-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CartoWeb
    CartoWeb.be, schermvriendelijke weergave van Belgische kaarten CartoWeb.be is het nieuwe paradepaardje van het Nationaal Geografisch Instituut. Dankzij de digitale dragers kunnen we nu bijna altijd en overal communiceren. Hoog tijd dus voor een kaartweergave die aangepast is aan deze behoefte. Dankzij het NGI is het nu zover, gratis en zonder vervelende reclame! CartoWeb.be is een webservice die verschillende kaartweergaven aanbiedt. De belangrijkste kenmerken zijn: deze kaartweergaven zijn speciaal ontworpen om op een scherm bekeken te worden. Daartoe wordt een aangepaste symbolisatie gebruikt: minder contrasterende kleuren en dikkere lijnen. De nieuwe symbolisatie werd ontworpen voor alle schalen samen, zodat de gebruiker vlot kan schakelen tussen de verschillende zoomniveaus. CartoWeb.be bestrijkt 11 schaalniveaus (1:4 000 000, 1:2 000 000, 1:800 000, 1:500 000, 1:250 000, 1:100 000, 1:50 000, 1:25 000, 1:10 000, 1:5 000, 1:2 500). Daardoor kunnen verschillende types informatie weergegeven worden. De heel erg gegeneraliseerde kaarten op de kleinste schalen tonen thema’s zoals de administratieve eenheden of de belangrijkste netwerken, terwijl de middelgrote schalen de typische topografische kaarten van het Nationaal Geografisch Instituut tonen: voorstelling van het reliëf, beperkte generalisatie en symbolisatie van zo veel mogelijk objecten die de realiteit tonen (taluds, bomenrijen,...). Met deze kaarten kan de gebruiker dus het terrein interpreteren, bepalen waar hij is en zich oriënteren. De kaarten op de grootste schalen zijn zeer gedetailleerd en zijn bijna plannen. Ze hebben hun specifiek nut, maar bieden geen overzicht van het landschap. Ook de toponymie is zeer gedetailleerd. Frédérique Spitaels, projectleider: « Een pluridisciplinair team van geografen, ingenieurs en informatici heeft twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe tool. Onze gegevens zijn nu beschikbaar voor het grote publiek, maar ook voor Belgische en buitenlandse ontwikkelaars die ze in hun toepassingen willen integreren. De termijn voor het updaten van kaarten, die normaal verschillende jaren bedraagt, is nu aanzienlijk korter». CartoWeb.be biedt kaartweergaven die gebaseerd zijn op de meest recente vectorgegevens van het NGI. Het gaat daarbij vooral om de referentiedatabase op schaal 1:10 000 voor de grote schalen en de database op 1:250 000 voor de kleinste schalen. De automatische productie- en publicatieprocessen van CartoWeb.be maken het mogelijk om snel kaartweergaven te publiceren die gebaseerd zijn op de meest recente NGI-gegevens. Voor de grootste vier schalen (1:2 500, 1:5 000, 1:10 000, 1:25 000) werd een tweede type weergave ontworpen. Het gaat om een gedeeltelijk gekarteerde laag, die bestemd is om op een basislaag gelegd te worden. In het onderstaande voorbeeld wordt deze laag op ortholuchtfo’s in kleur gelegd. Cartoweb.be kan worden bekeken via een Web Map Tile Service (WMTS) of via onze eigen geografische browser "topomapviewer" die te vinden is op de website www.ngi.be. Ter gelegenheid van de publicatie van Cartoweb.be, werd de topomapviewer in een nieuw kleedje gestoken. Hij is nu nog gebruiksvriendelijker en maakt het mogelijk te zoeken via de plaatsnamen, straatnamen en toponiemen die het NGI verzameld heeft. Ook een plaatsbepaling via Lambert 2008-coördinaten is mogelijk. Philippe Busquin, Minister van Staat, gewezen Europees Commissaris en Voorzitter van het Comité van Beheer van het NGI: « Cartoweb.be is een technologisch pareltje en een echte revolutie voor het NGI. De geografische gegevens, die met veel geduld werden uitgewerkt in zaal, met zorg aangevuld op het terrein en gevalideerd via een aangepaste kwaliteitscontrole, zijn nu voor iedereen moeiteloos beschikbaar. Spitstechnologie en vakmanschap gaan hier hand in hand, en het resultaat is gewoonweg schitterend». www.ngi.be

    24-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    23-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierland 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen IERLAND: NIEUW IN 2014 ! Dankzij het natuurschoon, de eeuwenoude tradities en de gastvrije bevolking is Ierland een vaste waarde van de toeristische bestemmingen. Ook in 2014 mag Ierland veel reizigers verwachten, zeker met de nieuwigheden die zich het komende jaar aandienen. Het toeristische jaar wordt ingezet met een fantastisch traditioneel evenement: Tradfest 2014, dat in Dublin plaatsvindt van 22 tot 26 januari. Duizenden muziekliefhebbers worden in de culturele wijk Temple Bar verwacht voor een reeks fantastische concerten. Het is een topaffiche met onder meer de iconen van de Ierse volksmuziek zoals The Dublin Legends, The Fury Brothers en The Dublin City Ramblers. De concerten vinden plaats in sfeervolle pubs, de St-Patrick’s Cathedral en het prachtige stadhuis. www.templebartrad.com Bekend om zijn rugby legendes en zijn passie voor sport wordt de stad Limerick in 2014 ook een vibrerend cultureel centrum. Dat komt door de benoeming van Ireland’s First City of Culture. Het loont de moeite om de culturele agenda van 2014 eens te bekijken. Het feest begint reeds op 16 januari wanneer de jubilerende Riverdance naar Limerick komt. Reis in 2014 naar Limerick, niet alleen omwille van de cultuur maar ook omdat de stad een goede uitvalsbasis is om de mooiste hoekjes van Ierland te ontdekken, onder meer de Shannon River www.limerickcityofculture.ie Ben je op zoek naar een kant-en-klaar reisprogramma waarbij je het allermooiste van Ierland ontdekt? Kies dan voor een vakantie langs de Wild Atlantic Way. Met zijn 2500 km is het de langste toeristische route van de wereld. Je maakt kennis met de ganse westkust, tussen Donegal in het noorden en Cork in het zuiden. Je doorkruist de mooiste natuurgebieden zoals Connemara, The Burren, Galway Bay en Kerry. http://www.ireland.com/nl-be/activiteiten-en-bezienswaardigheden/natuurwonderen Het is handig als je een stad kunt bezoeken langs een uitgetekende wandelroute. De Dub-line in de hoofdstad Dublin voert je langs de beste attracties van de stad. Start van de wandeling is College Green en de topbezienswaardigheden onderweg zijn Trinity College, Dublin Castle en Kilmaniham Gaol. www.visitdublin.com/dubline Wielerliefhebbers weten al langer dat de Ronde van Italië 2014 van start gaat in Ierland. Dat gebeurt in de maand mei met de eerste drie ritten. In het spoor van de ronderenners kunnen toeristen het wielertraject volgen, door Noord-Ierland, langs de Causeway Coastal Route, door het historische Armagh, door Dundalk en Drogheda naar Dublin. Dit is niet alleen een fantastisch wedstrijdparcours maar ook een aantrekkelijke reisroute. Tourism Ireland - Louizalaan 66 - 1050 Brussel T 02 275 01 71 e-mail : info.be@tourismireland.com Website: www.ireland.com, de officiële website van Tourism Ireland

    23-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelin België 100 jaar
    Michelin België bestaat 100 jaar Michelin België bestaat 100 jaar. De Société Anonyme Belge du Pneumatique Michelin (SBM) werd op 20 december 1913 opgericht in Brussel. De Belgische markt heeft vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Michelin. Maar eigenlijk is Michelin al veel langer dan een eeuw verbonden met België: in 1899 haalde de Belg Camille Jenatzy, als eerste coureur de legendarische snelheidsgrens van 100 km/uur met een elektrisch voertuig op Michelin banden: La Jamais Contente. En in 1904 kreeg België, als eerste land na Frankrijk, een eigen Michelin gids. Ook met andere uitgaven bleef België in de voorhoede. Zo werd het land begin jaren ’20 ingetekend op Michelin kaarten en verscheen in 1978 de eerste Groene Gids over het land België. Leider: Al voor de eerste wereldoorlog begaf Michelin zich buiten de grenzen van Frankrijk. In 1913 werd het verkoopkantoor in Brussel geopend. Van daaruit ontwikkelde Michelin zich tot leider op de Belgische markt, en die positie heeft het een eeuw later nog steeds. Tegenwoordig heet het bedrijf Michelin Belux in plaats van SBM. Naast het hoofdkantoor in Zellik, waar de commerciële en ondersteunende diensten zijn gevestigd, is er ook een logistiek centrum in Gosselies voor de distributie en montage van grondverzet- en landbouwbanden. Michelin’s permanente vertegenwoordiging bij de EU is nog altijd in Brussel gevestigd. In nauwe samenwerking met de collega’s in Frankrijk en Nederland, bedient Michelin Belux de bandenmarkt voor personenauto’s, bedrijfswagens, tweewielers, landbouwmachines en grondverzetmachines. Ook worden vanuit België de kaarten en gidsen van de gehele Benelux uitgegeven. “We kijken met nostalgie en trots terug op 100 jaar Michelin in België en hopen hier nog veel mooie resultaten te boeken”, aldus Paul Perriniaux, CEO Michelin Benelux. “Het is immers de bedoeling om ook de komende eeuw onze activiteiten in België voort te zetten.” Michelin, leider binnen de bandensector, ziet het als haar missie om op een duurzame manier bij te dragen aan de mobiliteit van personen en goederen. Daartoe produceert en verkoopt de Groep banden voor alle typen voertuigen: vliegtuigen, auto’s, tweewielers, grondverzetmachines, landbouwmachines en bedrijfswagens. Michelin biedt ook digitale diensten aan ter ondersteuning van de mobiliteit (ViaMichelin.com) en is uitgever van toeristische gidsen, hotel- en restaurantgidsen, wegenkaarten en atlassen. De Groep, waarvan het hoofdkantoor in Clermont-Ferrand (Frankrijk) staat, is aanwezig in meer dan 170 landen, biedt wereldwijd werk aan 113 400 mensen, en beschikt over 69 fabrieken in 18 verschillende landen. Verder heeft de Groep – verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië – een eigen Technologiecentrum voor R&D. (www.michelin.com)

    22-12-2013 om 13:24 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TravelBird
    TRAVELBIRD BREIDT UIT NAAR ZEVEN EUROPESE LANDEN Online reisaanbieder TravelBird zet stevig in op de groeistrategie en breidt uit met zeven nieuwe Europese landen in 2014. De internationale reisorganisatie lanceerde de afgelopen drie jaar al acht andere landen. In 2010 startte de onderneming met een reiswebsite in Nederland. Vanaf 2011 volgden België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Denemarken in sneltempo. Momenteel richt TravelBird zich op de realisatie van zeven nieuwe landen in 2014: Noorwegen, Zweden, Finland, Italië, Polen, Ierland en Engeland. Met volledig eigen investeringen is TravelBird in drie jaar tijd gegroeid naar 170 medewerkers met een jaaromzet van € 50 miljoen. Het bedrijf verwacht voor het komende jaar een nog hoger groeitempo. Oprichters en eigenaren Symen Jansma (40) en Dennis Klompalberts (34) streven de ambitie na om de grootste reisaanbieder van Europa te worden. TravelBird is in 2010 opgericht en één van de snelst groeiende vakantiewebsites van Europa. TravelBird is actief in 8 Europese landen en werkt uitsluitend samen met gerenommeerde partners. De online reisaanbieder voorkomt keuzestress door dagelijks een selectie van verrassende reizen te presenteren. TravelBird groeide in drie jaar tijd naar 170 medewerkers en is gevestigd in hartje Amsterdam.

    22-12-2013 om 13:20 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aegean
    Aegean keert terug naar Hamburg. Na tien jaar afwezigheid verbindt Aegean opnieuw Hamburg met Athene en dit met ingang van 27 mei 2014. Tussen beide steden komt er vanaf deze datum een rechtstreekse vlucht van circa 3 uur en dit driemaal in de week op dinsdag, donderdag en zaterdag. De vluchten die in 2004 werden geschrapt, worden nu uitgevoerd met een Airbus 320. De herneming van de vluchten komen er enerzijds op basis van een groeiende vraag van Noordduitse vakantiegangers en zakenlui maar anderzijds om ook de vele Grieken die in deze Duitse regio wonen, een makkelijker contact met het thuisland te bieden. In 2012 noteerden men aldus Michael Eggenschwiller, CEO van Hamburg airport, meer dan 40.000 passagiers die vanuit Hamburg met een connectievlucht Athene als eindbestemming kozen. Bovendien verzorgt Aegean lid van Star Alliance vanaf 29 mei 2014 rechtstreekse vluchten tussen Hamburg en Heraklion, hoofdplaats van het eiland Kreta en dit op dinsdag en donderdag. Ook deze vlucht biedt extra kansen voor de ontwikkeling van zowel de toeristische als de zakenvluchten. Vanaf nu kunnen vluchten worden geboekt op de website van Aegean: www.aegeanair.com.

    21-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De niet-skipass van Pierre & Vacances
    De bergen zonder langs hun flanken te glijden? Bij Pierre & Vacances is er voor ieder wat wils. De “Niet-skipass” is beschikbaar in 15 residenties van Pierre & Vacances en werd ontwikkeld in samenwerking met 4 skistations. De pass vormt een eenvoudig alternatief voor vakantiegangers die volop van de bergen willen genieten zonder de latten aan te binden. De “Niet-skipass” - Avoriaz - €75 per persoon: 6 dagen toegang tot Aquariaz, het tropische waterparadijs midden in de bergen. Toegankelijk tot 16u. 6 dagen toegang tot het wellnesscentrum Altiform: fitness, sauna, hamam, jacuzzi, lichttherapie (sessie van 1uur, reserveren is nodig). Open vanaf 14u. 6 dagen toegang tot de schaatsbaan van het station. Open vanaf 14u. Avoriaz 7 residenties. De “Niet-skipass” - Alpe d’Huez- €70 per persoon: 7dagen toegang tot het openlucht -én binnenzwembad van het station. Een relaxerende massage van 15minuten. 7 dagen toegang tot de schaatspiste en een waaier van 26 activiteiten naar keuze (tennis, bodybuilding, stretching …). Toegang tot het 'Musée d'Huez et de l'Oisans'. Alpe d’Huez -3 residenties. De “Niet-skipass” - Val d’Isère - €75 per persoon. Toegang tot het binnenzwembad en de wellnessruimtes van het station: sauna, hammam, balneo.. Een ontspannende massage van 30min of een initiatie rijden op ijs. Een cursus fitness of een toegangsticket voor de sportzaal. Val d’Isère - 3 residenties. De “Niet-skipass” - Les Ménuires -€75 per persoon. 6 dagen toegang tot het binnenzwembad van het station. 6 dagen toegang tot de wellnessruimtes: sauna, hammam, jacuzzi, zwembad, solarium. 6 dagen toegang tot lessen aquagym en Sneeuwschoenwandelingen. Les Ménuires – 2 residenties. www.pierreetvacances.be

    17-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwarmte in Gambia
    GENIETEN VAN WINTERWARMTE EN FANAL PARADES IN GAMBIA Tijdens de komende wintermaanden kunnen we alleen maar dromen van zomerse warmte. Gambia, het mooiste kleine land van Afrika, is een ideale plek om die droom te realiseren. Met eindejaar krijg je zelfs nog een toemaatje want dan trekken de feestelijke Fanal Parades door de straten, een onvergetelijk evenement! The Gambia, zo heet het land officieel, ligt aan de westkust van Afrika, op beide oevers van de Gambia rivier en helemaal omringd door buurland Senegal. Gambia is klein maar biedt een staalkaart van het mooiste natuurschoon en de culturele diversiteit die je op het Afrikaanse continent kunt ontdekken. Aan de palmenstranden van de Atlantische Oceaan geniet je putje winter van dagtemperaturen van dertig à vijfendertig graden en ’s nachts koelt het heerlijk af naar twintig graden. Er is ook weinig kans dat je ook maar één spatje regen ziet. Kortom, in een comfortabel hotel geniet je van een fantastische tropische winterzonvakantie. In Gambia wordt het natuurschoon gekoesterd. De overheid heeft grote gebieden tot nationaal park verklaard. Voor de toeristen zijn ze een lust voor het oog, vooral de indrukwekkende fauna en flora in de tropische wouden en de mangrovebossen langs de Gambia rivier. Culturele evenementen, ook tijdens de Kerstperiode! In Gambia wonen tientallen etnische groepen met eigen gewoonten en tradities. Dat maakt het land zo interessant want overal kun je die eigenheden ervaren, tijdens traditionele feesten en op levendige markten. De evenementenkalender van Gambia staat eivol. Heel typisch zijn de Fanal Parades, vooral in de hoofdstad Banjul en in Serrekunda. Fanals zijn modelboten die op schaal worden gemaakt, soms tot drie meter lang, constructies van bamboe, overtrokken met wit papier en binnenin versierd met kaarsen of kleine lichtjes. Deze boten worden door de Fanal-verenigingen op wielen geplaatst en tijdens een feestelijke optocht, onder begeleiding van muziek en dans, door de straten getrokken. Kortom, het winters verblijf in Gambia is niet alleen heerlijk zomers warm maar wordt ook nog gekleurd met een vibrerende Fanal eindejaarsfeer. www.visitthegambia.gm

    16-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantische zonvakantie op Curacao
    Er zijn veel aanleidingen voor een romantische vakantie, Valentijn, een honey/weddingmoon of gewoon omdat je er eens lekker op uit wilt met zijn tweetjes. Caribisch Curaçao is een bestemming die alles in huis heeft om je vakantie te kunnen kleuren met tal van romantische tinten. Bij een romantische vakantie hoort in de eerste plaats een romantisch verblijf. Op Curaçao logeer je sowieso in een romantische setting, in een tropisch resort, een hotel of appartement met uitzicht op een schitterende baai met palmenstranden. Curaçao heeft een enorme verscheidenheid aan accommodaties. Het Avila Hotel, aan het strand, op 5 minuutjes van het centrum van Willemstad heeft een tijdloze elegantie en is al meermaals bezocht door de Nederlandse Koninklijke familie. Het jazzrestaurant aan het einde van de eigen pier zorgt voor dat extra beetje sfeer. Het Papagayo Beach Resort is een paradijs voor romantici waar je kunt wegdromen in een hangmat van je eigen villa of aan het trendy Jan Thiel-strand. Nog meer romantiek aan of dichtbij het strand vind je in het meest exclusieve villa resort van Curaçao Baoase, of bij het Santa Barbara Beach Resort, met eigen 18-holes, gelegen aan het Spaanse water en met een groot privé-strand. Er komen regelmatig nieuwe logies bij, zoals The Beach House nabij het strand van het Sea Aquarium, met een hedendaags strak design en een groot terras met zicht op strand en zee. Het tevens nieuwe en innovatieve luxe resort Acoya biedt romantische verblijven in haar hotel en appartementen en dat in een natuurlijke en duurzame setting. Je hoeft helemaal niet vindingrijk te zijn om je reisprogramma te vullen met super leuke en romantische activiteiten. Op Curaçao liggen ze als voor het grijpen zoals zwemmen met dolfijnen bij de Dolphin Academy in het Sea Aquarium Park of sunset cruisen bij ondergaande zon op het Spaanse water. De avondzon zet alles in fantastische kleuren zoals de ‘Tafelberg’ van Curaçao en de imponerende Handelskade met gekleurde panden van Willemstad. Curaçao is een smeltkroes van culturen en dat merkt de vakantieganger in het lekkers dat wordt voorgeschoteld. Er is een breed aanbod van wat je als huisgerechten kunt omschrijven tot top klasse gastronomie die alleen voor top chefs is weggelegd. Dat gaat van de lokale Creoolse keuken met heerlijke stoofpotjes of gebakken banaan tot fine dining in restaurants met internationale keuken. Een honeymoon naar Curaçao is al genieten, maar waarom er niet direct trouwen? Twee vliegen in één klap! Het kan, trouwen op Curaçao en de Belgen moeten er zelfs geen toestemming voor vragen bij hun gemeente. Ook de infrastructuur is aanwezig zoals trouwkapelletjes op het strand bij de hotels en weddingplanners die ervoor zorgen dat alles geregeld wordt, zelfs een trouwfeest op het tropische strand. www.bezoekcuracao.nl

    15-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieere & Vacances in Andorra
    Pierre & Vacances voegt een nieuwe bestemming aan haar catalogus toe. Op 20 december 2013 zal residentie El Tarter de deuren openen in Andorra. Op 17 km van Andorra la Vella, de hoofdstad van de dwergstaat Andorra, staat de nieuwste residentie van Pierre & Vacances. Deze residentie ligt op wandelafstand van de kabelbaan naar “Grandvalira”, het grootste skidomein van de Pyreneeën, met 190 km skipistes die u tot een hoogte van bijna 2.500 meter brengen. Pierre & Vacances El Tarter beschikt over 50 ruime en geklimatiseerde appartementen: van 2 kamer-appartementen voor 2 personen tot 4 kamers voor 8 personen. De meeste appartementen hebben ook een balkon. De keuken is volledig ingericht (vaatwasser, microgolf oven, vitro-ceramische kookplaten,…) en het interieur heeft een moderne uitstraling. De appartementen werden ontworpen om zowel families als een groep vrienden op een comfortabele manier te ontvangen met hoteldiensten zoals een baby-kit, WIFI, voorkeursligging,… “Grandvalira” is de ideale bestemming voor hen die van de bergen houden, zowel in de winter als in de zomer. In de winter komen alle liefhebbers van wintersporten aan hun trekken: lange afdalingen van grote hoogte, goede sneeuw en een adembenemend landschap langs meren en gletsjers, zoals het ijzige landschap van Unesco Werelderfgoed Madriu-Claror-Perafitavallei. Het domein biedt 118 pistes voor alle niveaus met ruime freestyle zones en verschillende skischolen. In de zomer vormt deze unieke omgeving het perfecte decor voor tal van openluchtactiviteiten: kanoën, mountainbike, climbing, paardrijden, walking,… In het dorpje Caldea, op 15 km van de residentie El Tarter, vinden vakantiegangers ook een waterpark en een fitness. Tarieven (vanaf) € 90 per nacht voor een appartement 2 kamers/4 personen, € 120 per nacht voor een appartement 3 kamers/6 personen en € 150 per nacht voor een appartement 4 kamers/8 personen. www.pierreetvacances.be

    14-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse romantiek in Zuid Tirol
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wellness -één met de natuur. Herbronnen, ontspannen en genieten in Zuid-Tirol De winter is hét uitgelezen seizoen om de sombere dagen wat kleur te geven, het aantal uren zontekort te recuperen en naar de betere kuuroorden te trekken. Wie zijn verlanglijstje aan het opstellen is, kan hier maar beter Zuid-Tirol aan toevoegen. De regio is niet enkel een paradijs voorwintersporters en liefhebbers van het betere gastronomische werk maar ook op het vlak van wellness staat Zuid-Tirol met stip boven aan de ranking. De Dolomieten zijn immers al eeuwenlang het schouwtoneel voor welzijnsrituelen: denk maar aan de legendarische thermen van Merano of de typische natuurlijke schoonheidsproducten en – behandelingen op basis van lokale producten zoals dennenolie van de Sarner bergden. Het wellness–aanbod van Zuid-Tirol is zo uitgebreid als het berglandschap zelf en maakt zijn gasten zowaar één met de natuur. Mens sana in corpore sano. Nieuw in de thermen van Merano: Finse buitensauna en dampbad ‘Trauttmansdorff’. Deze thermen zijn geen onbekende voor levensgenieters. Het kuuroord verwierf absolute wereldfaam toen destijds niemand minder dan Sissi er regelmatig enkele weken verbleef. In 2005 heropenden de thermen van Merano in het hart van de stad. In deze architecturale parel, van de hand van de befaamde architect Matteo Thun, staat een enorme glaspartij centraal die ervoor zorgt dat badgasten ten volle kunnen genieten van het prachtige berglandschap. Rijke materialen zoals graniet dragen bij tot een luxueus en behaaglijk gevoel. Het ontspanningsparadijs telt maar liefst 25 baden, 8 sauna’s en Turkse stoombaden en biedt wellnessbehandelingen op basis van melk, hooi, appelen, wijn, dennenolie en weidebloemen. Met zijn 85 m² oppervlakte kunnen gasten ongestoord genieten van een verkwikkend saunabezoek met licht -en kleurtherapie. Architecturaal past de vernieuwde saunavolledig binnen het strakke kader dat Matteo Thun eerder schiep voor de thermen. Het nieuwe dampbad, genoemd naar de nabijgelegen gelijknamige Trauttmansdorff-tuinen, werkt enerzijds met een mediterrane mengeling van rustgevende kruiden zoals melisse, rozemarijn en lavendel en anderzijds met een Alpijnse samenstelling op basis van bloemen en planten uit de Dolomieten. Alle kruiden worden overigens ecologisch geteeld in de tuinen van Trauttmansdorff, die eerder dit jaar nog werden uitgeroepen tot ‘Internationale Tuin van het Jaar’. De heilzame kracht van de Sarner bergden. De natuur van Zuid-Tirol heeft veel te bieden. Dat blijkt ook uit het ruime assortiment van pure verzorgingsproducten uit de Dolomieten. De Sarentino Vallei is de bakermat van de specifieke Sarner bergden. De olie van deze naaldboom stond bij de Kelten al bekend om zijn verzorgende, helende en zuiverende werkingen wordt tegenwoordig nog steeds op een traditionele manier gewonnen. De familie Eschgfeller ontfermt zich al meer dan 40 jaar over het typische distilleerproces op basis van waterdamp. In haar Alpijns Wellnesscentrum in Sarentino laat ze gasten kennismaken met dit ‘wondermiddel van de natuur’. Bezoekers kunnen er uitgebreid genieten van massages, pakkingen en wisselbaden met dennenolie; en zelfs een Sarntaler bergdennenbad met warme dennentwijgjes behoort tot de mogelijkheden. Hotel Bad Schörgau in Val Sarentino is eveneens gefascineerd door de Sarner bergden. Dit uit zich enerzijds in een uitgebreid wellness-aanbod op basis van de alom geprezen dennenolie. Gasten kunnen zich er bijvoorbeeld laten verwennen met een uitgebreide diepreinigende gelaatsverzorging(peeling, massage en masker). Anderzijds durft Hotel Bad Schörgau ook in de keuken met de Sarner bergden te experimenteren. In het hotel-restaurant Alpes staat Egon Heiss achter het fornuis–een van de laatste nieuwe aanwinsten in de Michelingids 2013. Deze jonge topchef verwerkt op aanvraag al het goede van de Sarner bergden in zijn gerechten. Een totaalpakket om van te smullen. Wie zich eerder interesseert in het traditionele distilleerproces van de Sarner bergden kan terecht bij de dennenoliestokerij Bergilain Val Pusteria. Van mei tot oktober volgen bezoekers er gratis een rondleidingdoor de stokerij en de kruidentuin om van dichtbij te ontdekken hoe de etherische oliën ende andere kruidenproducten tot stand komen. Bovendien is het mogelijk om de producten ter plaatste aan te kopen of via de webwinkel van Bergila. .

    13-12-2013 om 08:43 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hull UK city of culture
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hull, de Noord-Engelse havenstad waar P&O Ferries dagelijks op vaart zowel vanuit Zeebrugge als Rotterdam, werd recentelijk uitgeroepen tot UK City of Culture 2017. Hull, of voluit Kingston-upon-Hull, haalde het in de eindronde van Leicester, Dundee en Swansea Bay. De huidige UK City of Culture is het Noord-Ierse Derry. Hull ziet in deze prestigieuze bekroning alvast een beloning voor de zware inspanningen die de laatste jaren geleverd werden. Het impact van UK City of Culture zal zeker niet tot het louter culturele aspect beperkt worden, maar in ieder geval het sociaal leven ten goede komen, het toerisme en de media aantrekken en bijna zeker leiden tot een economische boost. Voor een concrete programmatie in het feestjaar is het uiteraard nog wat vroeg, maar er wordt gemikt op zo’n 1500 evenementen gedurende het jaar U hoeft echter zo lang niet te wachten om een bezoek aan Hull te brengen. P&O Ferries onderhoudt, sinds meer dan 40 jaar, een dagelijkse nachtelijke overtocht vanuit zowel Zeebrugge als Rotterdam naar Hull met vier Cruiseferry’s. Vertrek ’s avonds met aankomst de volgende morgen. P&O Ferries organiseert 3-daagse minicruises die bestaan uit 2 nachten aan boord van de Cruiseferry en 1 volle dag bezoek aan Hull vanaf 80 € per persoon. (inclusief bustransfer naar het centrum van Hull). In Hull is shoppen het hele jaar door een belevenis. Als ‘places to be’ van het winkelen gelden, benevens de echte speciaalzaken en de vele specifieke snuisterijwinkeltjes, de shoppingcentra St. Stephens en Princess Quay. De verscheidenheid van de pubs is een onmiskenbare andere attractie, net als de variatie in de musea, die bijna allemaal in het Museum Quarter geconcentreerd zijn. Ze zijn gratis toegankelijk. De uitzondering op de regel is The Deep, maar deze fantastische en spectaculaire ontdekking van het leven onder het zeeoppervlak is dan ook wereldklasse. In het begin van 2014 pakt The Deep alvast uit met een gloednieuwe afdeling die zal bevolkt zijn door pinguïns. Info: www.POferries.be, 070/70 77 71 en uiteraard ook bij de reisbureaus.

    13-12-2013 om 08:40 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Cook strijkt neer in de Jura
    Touroperator Thomas Cook voegt de Franse Jura aan zijn aanbod toe. Het is de eerste touroperator die de groene long van Frankrijk in haar aanbod opneemt en mikt hiermee op koppels die op zoek zijn naar de ongerepte natuur, een rijke cultuur en wat avontuur. Hoewel Frankrijk de meest gegeerde vakantiebestemming is onder de Belgen, blijft de Jura een onontdekte streek. Toch is het volgens de kenners één van de mooiste streken die het land te bieden heeft. Wie van natuur, cultuur en avontuur kan genieten, zal door de Jura worden verleid. Gesitueerd in het Noordoosten van Frankrijk, langs de Zwitserse grens, bestaat de Franche-Comté uit 4 departementen: de Doubs, de Jura, de Haute Saône en le Territoire de Belfort, die Thomas Cook voortaan allemaal aanbiedt. Drie goede redenen om aan de Jura te denken: het cultureel erfgoed: de Jura biedt heel wat moois aan op het vlak van cultureel patrimonium. Niet minder dan 3 sites zijn UNESCO Werelderfgoed: Besançon en de citadel van Vauban, la Saline Royale d'Arc et Senans, van de visionaire architect Claude Nicolas Ledoux, en de ondergrondse tunnels van Salins-les-Bains. Maar ook de kapel van Ronchamp, een gedurfde constructie van de architect Le Corbusier en de leeuw van het belfort van de beeldhouwer Bartholdi. Thomas Cook raadt toeristen ook aan om 45km om te rijden en het dorpje Lods te bezoeken. Het gekend staat als het mooiste dorpje van Frankrijk. Als 2de reden is er de gastronomie: wie aan de Jura en de Franche-Comté denkt, voelt snel het water in de mond lopen. In de Jura geniet u van heerlijke kazen, waarvan de Comté de meest gekende is, worst van Morteau en de typische Vin Jaune uit de streek, zonder absint te vergeten. Tenslotte vervult ook de natuur een belangrijke rol. Met 2 bergmassieven, de Vogezen en de Jura, vele meren, een rijke geologie, flora en fauna is de Jura onmiskenbaar een gegeerde bestemming onder de wandelaars en zij die van extreme sporten houden. In de Thomas Cook Frankrijk (Autovakanties) brochure stelt Thomas Cook vanaf maart 2014, twee accommodaties voor: het charmant kasteelhotel Castel Damandre*** en het moderne Domaine du Val de Sorne*** dat in een prachtige groene (golf)omgeving is gesitueerd. Thomas Cook biedt verder in de Jura ook kampeervakanties aan, op het Domaine de Chalain. www.thomascook.be

    12-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wellness Zuid Tirol
    Wellness -één met de natuur. Herbronnen, ontspannen en genieten in Zuid-Tirol De winter is hét uitgelezen seizoen om de sombere dagen wat kleur te geven, het aantal uren zontekort te recuperen en naar de betere kuuroorden te trekken. Wie zijn verlanglijstje aan het opstellen is, kan hier maar beter Zuid-Tirol aan toevoegen. De regio is niet enkel een paradijs voorwintersporters en liefhebbers van het betere gastronomische werk maar ook op het vlak van wellness staat Zuid-Tirol met stip boven aan de ranking. De Dolomieten zijn immers al eeuwenlang het schouwtoneel voor welzijnsrituelen: denk maar aan de legendarische thermen van Merano of de typische natuurlijke schoonheidsproducten en – behandelingen op basis van lokale producten zoals dennenolie van de Sarner bergden. Het wellness–aanbod van Zuid-Tirol is zo uitgebreid als het berglandschap zelf en maakt zijn gasten zowaar één met de natuur. Mens sana in corpore sano. Nieuw in de thermen van Merano: Finse buitensauna en dampbad ‘Trauttmansdorff’. Deze thermen zijn geen onbekende voor levensgenieters. Het kuuroord verwierf absolute wereldfaam toen destijds niemand minder dan Sissi er regelmatig enkele weken verbleef. In 2005 heropenden de thermen van Merano in het hart van de stad. In deze architecturale parel, van de hand van de befaamde architect Matteo Thun, staat een enorme glaspartij centraal die ervoor zorgt dat badgasten ten volle kunnen genieten van het prachtige berglandschap. Rijke materialen zoals graniet dragen bij tot een luxueus en behaaglijk gevoel. Het ontspanningsparadijs telt maar liefst 25 baden, 8 sauna’s en Turkse stoombaden en biedt wellnessbehandelingen op basis van melk, hooi, appelen, wijn, dennenolie en weidebloemen. Met zijn 85 m² oppervlakte kunnen gasten ongestoord genieten van een verkwikkend saunabezoek met licht -en kleurtherapie. Architecturaal past de vernieuwde saunavolledig binnen het strakke kader dat Matteo Thun eerder schiep voor de thermen. Het nieuwe dampbad, genoemd naar de nabijgelegen gelijknamige Trauttmansdorff-tuinen, werkt enerzijds met een mediterrane mengeling van rustgevende kruiden zoals melisse, rozemarijn en lavendel en anderzijds met een Alpijnse samenstelling op basis van bloemen en planten uit de Dolomieten. Alle kruiden worden overigens ecologisch geteeld in de tuinen van Trauttmansdorff, die eerder dit jaar nog werden uitgeroepen tot ‘Internationale Tuin van het Jaar’. De heilzame kracht van de Sarner bergden. De natuur van Zuid-Tirol heeft veel te bieden. Dat blijkt ook uit het ruime assortiment van pure verzorgingsproducten uit de Dolomieten. De Sarentino Vallei is de bakermat van de specifieke Sarner bergden. De olie van deze naaldboom stond bij de Kelten al bekend om zijn verzorgende, helende en zuiverende werkingen wordt tegenwoordig nog steeds op een traditionele manier gewonnen. De familie Eschgfeller ontfermt zich al meer dan 40 jaar over het typische distilleerproces op basis van waterdamp. In haar Alpijns Wellnesscentrum in Sarentino laat ze gasten kennismaken met dit ‘wondermiddel van de natuur’. Bezoekers kunnen er uitgebreid genieten van massages, pakkingen en wisselbaden met dennenolie; en zelfs een Sarntaler bergdennenbad met warme dennentwijgjes behoort tot de mogelijkheden. Hotel Bad Schörgau in Val Sarentino is eveneens gefascineerd door de Sarner bergden. Dit uit zich enerzijds in een uitgebreid wellness-aanbod op basis van de alom geprezen dennenolie. Gasten kunnen zich er bijvoorbeeld laten verwennen met een uitgebreide diepreinigende gelaatsverzorging(peeling, massage en masker). Anderzijds durft Hotel Bad Schörgau ook in de keuken met de Sarner bergden te experimenteren. In het hotel-restaurant Alpes staat Egon Heiss achter het fornuis–een van de laatste nieuwe aanwinsten in de Michelingids 2013. Deze jonge topchef verwerkt op aanvraag al het goede van de Sarner bergden in zijn gerechten. Een totaalpakket om van te smullen. Wie zich eerder interesseert in het traditionele distilleerproces van de Sarner bergden kan terecht bij de dennenoliestokerij Bergilain Val Pusteria. Van mei tot oktober volgen bezoekers er gratis een rondleidingdoor de stokerij en de kruidentuin om van dichtbij te ontdekken hoe de etherische oliën ende andere kruidenproducten tot stand komen. Bovendien is het mogelijk om de producten ter plaatste aan te kopen of via de webwinkel van Bergila. .



    10-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    04-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comte over the world
    Klik op de afbeelding om de link te volgen COMTÉ OVER THE WORLD, of de ontdekking van terroirs… Wanneer over “terroirs” gesproken wordt, dan denkt men meteen aan wijn. Het is immers gebruikelijk om ze aan elkaar te koppelen. Voor kaas is deze link echter minder vanzelfsprekend… en toch zal Comté tonen dat het kan. Het woordenboek omschrijft terroir als een bodem die in termen van de productie of landbouw beschouwd wordt als vruchtbaar; de bodem is echter maar een van de factoren van het terroir. De bodem, het klimaat, de specifieke wijngaard, … zijn allen factoren die bijdragen aan het karakter van de wijn die er geproduceerd wordt. Terroir zou bijgevolg enkel bestaan voor wijnteelt. Dat is echter buiten de studies gerekend die Comté reeds 20 jaar uitvoert. De studie van de natuur, toevertrouwd aan het pedologie laboratorium van professor Bruckert, van de faculteit wetenschappen uit Besançon, was het onderwerp van Jean-Claude Monnet’s thesis in 1996. Deze studie beantwoordde een eenvoudige vraag. Comté, uitgestrekt over een zone die praktisch alle plateaus van het Juragebergte omvat, is een product waarvan de kenmerken getuigen van een groot smakenpalet. Is deze variabiliteit te wijten aan seizoensgebonden wijzigingen in de voeding van de Montbéliard-koeien (afwisseling gras-hooi), of eerder aan stabiele componenten van de natuurlijke omgeving. Een wetenschappelijke studie laat niets aan het toeval over… Een bodemkartering werd gerealiseerd voor 20 melkgebieden. Deze bracht een statistische vergelijking tot stand, waar verschillende ‘bodemgebieden’ uit konden worden opgemaakt. Met andere woorden een duidelijk verband tussen bodem en leven. Een sensorische analyse van 106 kazen afkomstig uit deze 20 melkgebieden bracht de Crus van Comté aan het licht. Deze stemmen voor meer dan 80% overeen met de verschillende bodemgebieden, die consistent zijn met de term terroir. De concrete ruimte, tastbaar en cartografisch, de natuur, uitgedrukt door de bodem en vegetatie, geven aan de melk en vervolgens aan de kaas een unieke smaak. De verschillen in smaak komen overeen met de verschillen in bodem en flora. Comté wordt echter niet enkel bepaald door het terroir. De mens speelt uiteraard ook zijn rol, gaande van het beheer van de graslanden en de kudde, de rijping van de kazen, tot de uiteindelijke fabricage. De AOP kaas Comté was dus steeds vooruitstrevend en heeft sinds de jaren 1990 aanzet gegeven voor sensorische analyses van zijn kazen. Deze hebben geleid tot het sensorisch profiel van Comté en uiteindelijk ook het Comté aroma wiel. Van de Atlantische Oceaan tot de antipodes, van Kaap de Goede Hoop tot Tierra del Fuego… De nieuwsgierige Comté houdt ervan om een willekeurige wijngaard ter wereld binnen te stappen en een aantal wijnen te testen en te combineren. Iedere terroir is immers anders. In het Juragebergte of elders, iedere bodem getuigt van het werk dat erop geleverd werd. En dat proef je. 5 verschillende Comté kazen, 5 verschillende continenten. Soms kan een vreemde origine grappig klinken… Stel maar eens voor om een Afrikaanse Chardonnay of een Australische Riesling te ontkurken… Er zal zeker een lach weerklinken. Comté entertaint graag en wekt dus met veel plezier een stiekeme glimlach op door heerlijke en onverwachte smaakcombinaties. Zuid-Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Europa… De jongsten en de Rieslings : Evillers Comté en Hochheimer Herrnberg 2012. Langzaam worden de wijn en kaas wat tammer. Ze zijn even oud en timide. Ze willen elkaar ontdekken zonder aan te dringen. Haar jurk glijdt af, haar geur van violet en bergamot betoveren de kaas. Hij wil haar zijn sprankeling geven, maar kiest uiteindelijk voor de kastanje. Comté de Belleherbe en Riesling Polish Hill 2010 : Polish Hill wordt altijd aanbeden door zijn lichte toetsen koolwaterstof. Dit is het geval in het land der kangoeroes, maar ook aan de andere kant van de wereld: Europa. Toch moet hij moeite doen om de Belleherbe te versieren. Amerika en de senioren Comté de Labergement-Sainte-Marie en Legado 2011 Limary Valley . Het is een bijzondere situatie. Iedere partner is op zoek naar iets nieuws. De een is op zoek naar iets zoets, de ander naar hartigheid. En wie dacht dat een sensuele wijn uit Chilli ooit samen zou komen met een kaas afkomstig uit het met bos bezaaid Jura gebergte? Toch is de ontmoeting van deze twee onbekenden geen verrassing. La Grande Combe des Bois Comté en Wild Boy 2011 Santa Barbara County horen samen, ze hebben elkaar nog maar net ontmoet, maar toch lijkt het alsof ze elkaar altijd al gekend hebben. Ze delen elkaars passie voor mineralen, bloemen, warmte en fruit. Ze horen samen… de wijn van de warme oceaan en de kaas van de besneeuwde bergtoppen. Entremont van de Kaap : Comté Vieille Réserve en Wild Yeast 2011 Springfield Estate Dit koppel is als een hoorn des overvloeds van vruchten en bloemen. Neem ze in de mond en u zult omver geblazen worden door de veelheid aan smaken, die bovendien blijven komen bij elke hap en slok. Ze zijn als een oud koppel met elkaar vervlochten geraakt; de kruiden met het fruit, de mineralen met de room, de bloemen met de exotische parfums. Soms haalt de ene de bovenhand, soms de andere. Net als in een echte relatie. Het zijn twee delen van een uitstekend geheel. Een geheel dat ons bovendien verwent door zijn oneindige combinatiemogelijkheden.   Internationale vertegenwoordigers Voor Europa is er een Duitse Riesling, de Hochheimer Herrnberg 2012 Rheingau van Weingut Künstler. Hij komt van een kleigrond aan de oevers van de Main, een zijrivier van de Rijn. Het is een lichtgroene wijn, met gele reflecties, die violet, citroen gelei, witte peper en bergamot ademt. In de mond is hij helder en evenwichtig dankzij de romige toetsen. Zijn intense frisheid, versterkt door een lichte sprankeling, brengt aroma’s met zich mee die de papillen doen tintelen en doen denken aan rabarber marmelade, kruisbes en citrus vlees. Een geheel aan mineralen zorgt tenslotte voor de structuur van deze rijzige wijn. www.weingut-kuenstler.de Uit een van de uiteinden van de wereld komt de Riesling Polish Hill 2010 Clare Valley van Grosset die Australië representeert. Jodium mineralen en petroleumgeur zorgen voor het verrassende parfum van deze wit groene wijn. Deze unieke geur wordt gecomplementeerd door witte roos en mandarijnenschil. De smaakpapillen worden aangewakkerd door een fruitige toets van appel, lychee en witte perzik die tegelijkertijd het petroleum accent afzwakken en vervangen door een nieuw aroma. Ook de kruiden en de kristallen voetafdruk komen hierdoor meer naar de voorgrond. De wijnstokken van deze Aussie groeien in een ondiepe grond van lei bedekt met mergel. www.grosset.com.au Een eerste Amerikaanse delegaat is de Legado 2011 De Martino Reserva, die het zuiden representeert. Dit is een Chileense Chardonnay uit de Limary Vally. Op 20 km van de Stille Oceaan kijken de Chardonnays uit op het water. Deze worden dagelijks verfrist door de nevel van de Humbolt stroom en geïnspireerd door de alluviale bodem die bestaat uit puin van kalksteen. Deze lichtgele wijn ruikt naar citroen, ananas en groene thee. Deze geuren worden afgewisseld door de delicate aroma’s van appel en peer, versterkt door een tikje komijn. In de mond ontwikkelt de frisheid van deze wijn zich ten volle en ontstaan onverwacht fruitige en kruidige sensaties. www.demartino.cl Het noorden en Californië gaan ten strijde met de Wild Boy Chardonnay 2011 Santa Barbara County door Jim Clendenen Au Bon Climat. De wijnstokken groeien in kleine grachten en klei, maar onderschat ze niet. Het is licht gouden wijn die de geur van marshmallows oproept; marshmallows met de geur van violet en citroen. Eens u hem in de mond neemt komt het mineraal van de wijn naar boven. Het is een hartige smaak, met een bijna korrelig reliëf. Ook aroma’s van witte vijg, citroen, kruisbes en Granny Smith appels komen naar boven. Achter dit alles leeft een schijn van zoetheid. En dat voelt u. www.aubonclimat.com Tenslotte is er Afrika, met de Chardonnay Sud’Af Wild Yeast 2011 Springfield Estate. Een rotsachtige bodem bestaande uit kalkstenen keien levert deze verfijnde wijn op. Het is een licht groengele wijn bestaande uit een weelderig boeket exotisch fruit: mango, passievrucht en kiwi. Neem hierbij de anijsgeur in achting en u zult niet verbaasd zijn door zijn unieke geur. Eens in de mond vervoert deze wijn je verder op een spannende tocht van kruidige en fruitige smaken. www.springfi eldestate.com DE COMTÉ KAZEN Evillers Comté, december 2012, Drugeon vallei in Droubs. Terroir : Val d’Usiers in het noordwesten van de Drugeon vallei, overwegend diepe bodems uit het bovenste gedeelte van het Jura. Op deze grond zijn twee valleien gescheiden door de Mont d’Uzier. Deze winter Comté, met tinten van lichte ivoor en maansteen, ademt het zure karakter van karnemelk en citroensnoepjes. U zou bijna kunnen denken dat het een jonge kaas is. Zijn korst, die bestaat uit fijne korrels, heeft een elastische textuur die net als een veer terug springt nadat u erop drukt. Eens u de kaas gesmaakt heeft valt alle twijfel over de ouderdom van deze kaas weg. Het is een oude kaas: de warme melk met vanille accenten, kastanje room met pepermunt, de Italiaanse meringue bestrooid met nootmuskaat zijn de getuigen hiervan. Zijn frisheid van geest blijft echter immer intens. Belleherbe Comté, november 2012, Doubs. Terroir : het plateau van Belleherbe met zeer ondiepe bodems uit het bovenste gedeelde van het Jura. Deze bodem is versnipperd door vele bossen. Deze licht ivoren kaas werd geboren op de drempel van de winter, het moment waarop planten hun mineralen onthullen. Zijn geur doet denken aan aangeslagen vuursteen in een lapidair decor van gedroogde bloemen en rogge takjes. Hij heeft een elastische textuur, dat niet vreemd is aan zijn natuurlijke aard. Neem hem in de mond en het verhaal gaat verder. Denk: verse boter, komijn, natuurlijke kruiden. Het einde van het verhaal? Een heerlijk stukje roggebrood en picknickmand. Labergement-Sainte-Marie Comté, mei 2012, Doubs vallei : Terroir: Val de Mouthe in de vallei van Doubs op de rechteroever van het Malbuisson meer, overwegend ondiepe grond. Deze bodem bestaat uit verschillende valleien die gescheiden worden door bossen. Hij heeft een mooie ivoren kleur en gladde textuur die getuigen van zijn lange rijping. Zijn geur doet denken aan selder, gedroogde champignons, jodium en dennennaalden. Hij smaakt naar voluptueuze volle room met peper en komijn. Een tweede degustatie brengt de subtiele smaak van het bouillonblokje dat in de gekookte melk opgelost werd aan het licht. Dit alles smaakt naar een andere tijd, wanneer gestookt werd met hooi, wanneer zandkoekjes met cacao het hoogste goed waren. En dàt is wat er in uw mond achterblijft. Grand Combe des Bois Comté, mei 2012, Haut-Doubs: Terroir: het Haut-Doubs plateau, aan het oosten begrensd door Zwitserland en aan het westen door de Desoubre, overwegend ondiepe grond van het bovenste gedeelte van het Jura. Het is een strogele, door geconcentreerde tyrosine gespikkelde kaas. Hierdoor lijkt hij ouder dan hij is. Hij is echter zeer pittig en komt bovendien mineraalachtig aan in de neus. Hierdoor daagt hij de smaak van sommigen uit, maar stelt ze gerust door zijn elegantie en verfijning eenmaal de kaas geproefd wordt. Deze kaas proeven is als een heuse tocht doorheen een diversiteit aan smaakimpressies. Eerst mengt het fruit zich: gedroogde abrikoos, mango, citroen gelei,… Daarna proeft u amandel, hazelnoot en geroosterde pinda’s. En tenslotte de kruiden en gekonfijte peer, die zorgen voor een zoete indruk. Vieille Réserve Comté van de fruitière de Vevy, juni 2012, Jura : Terroir: Het plateau van Crançot in het middelste gedeelte van het departement Jura. Deze Comté is strogeel en romig. Eens ruiken en u herkent meteen de royale geuren van geroosterde amandelen, pinda en hazelnoot. Daarna de geur van warme melk op smaak gebracht met nootmuskaat en peper, gedroogde morieljes en kreupelhout. De smaak volgt hetzelfde pad; een snuifje zout stimuleert de gegrilde aroma’s, warme kastanje en een curry flan. De mineralen zorgen tenslotte voor de structuur en versheid. De jongsten en de Rieslings Evillers Comté en Hochheimer Herrnberg 2012 Langzaam worden de wijn en kaas wat tammer. Ze zijn even oud en timide. Ze willen elkaar ontdekken zonder aan te dringen. Haar jurk glijdt af, haar geur van violet en bergamot betoveren de kaas. Hij wil haar zijn sprankeling geven, maar kiest uiteindelijk voor de kastanje. Gelukkig ook maar, want zij houdt van mannen met wat meer rijpheid. Wat heeft haar uiteindelijk echt overtuigd? De meringues, die hem zo eigen zijn. Zij doen hem écht ouder lijken in de ogen van de Duitse. En zo is er een bitterzoete band geboren. Comté de Belleherbe en Riesling Polish Hill 2010 Polish Hill wordt altijd aanbeden door zijn lichte toetsen koolwaterstof. Dit is het geval in het land der kangoeroes, maar ook aan de andere kant van de wereld: Europa. Toch moet hij moeite doen om de Belleherbe te versieren. Daarom pakt hij uit met zoute opaal en exotische vruchten. Het is een simpel spel van versieren en versierd worden. Ooit zal hij haar krijgen, de schone Franse van de groene hoogvlaktes… Amerika en de senioren Comté de Labergement-Sainte-Marie en Legado 2011 Limary Valley Het is een bijzondere situatie. Iedere partner is op zoek naar iets nieuws. De een is op zoek naar iets zoets, de ander naar hartigheid. En wie dacht dat een sensuele wijn uit Chilli ooit samen zou komen met een kaas afkomstig uit het met bos bezaaid Jura gebergte? Toch is de ontmoeting van deze twee onbekenden geen verrassing. Hij zocht een zoete metgezel en vond deze in de temperamentvolle Legado die doet wegdromen over gekonfijte engelwortel en chocolade. Zij zocht iets nieuws en vond een Comté met een artisjokkenhart, die houdt van pinda’s en geroosterde amandelen. Nu is het aan hen om samen te smelten en nieuwe ervaringen op te doen. la Grande Combe des Bois Comté en Wild Boy 2011 Santa Barbara County Ze horen samen. Ze hebben elkaar nog maar net ontmoet, maar toch lijkt het alsof ze elkaar altijd al gekend hebben. Ze delen elkaars passie voor mineralen, bloemen, warmte en fruit. Ze horen samen… de wijn van de warme oceaan en de kaas van de besneeuwde bergtoppen. Entremont van de Kaap Comté Vieille Réserve en Wild Yeast 2011 Springfield Estate Dit koppel is als een hoorn des overvloeds van vruchten en bloemen. Neem ze in de mond en u zult omver geblazen worden door de veelheid aan smaken, die bovendien blijven komen bij elke hap en slok. Ze zijn als een oud koppel met elkaar vervlochten geraakt; de kruiden met het fruit, de mineralen met de room, de bloemen met de exotische parfums. Soms haalt de ene de bovenhand, soms de andere. Net als in een echte relatie. Het zijn twee delen van een uitstekend geheel. Een geheel dat ons bovendien verwent door zijn oneindige combinatiemogelijkheden.

    04-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rhone vallei, 2013 is gewoonweg een goed wijnjaar
    De weersomstandigheden bleken in 2013 een ongewenste kwelduivel in talloze wijnregio’s. De wijngaarden in de Rhônevallei genoten traditioneel van een behoorlijk droog winderig klimaat, elementen die ertoe bijdroegen om de wijngaarden in goede gezondheid te houden. Mede door de grillen van het weer kwam de oogst nagenoeg drie weken later dan gewoonlijk op gang en werd meer dan eens met de normale normen van de 70-er jaren vergeleken. De latere rijping en oogst hadden echter het voordeel dat de druiven een mooie maturiteit bereikten. Het suikergehalte en aciditeit zorgden voor een mooie maceratie die vooral in de rode wijn een leuke phenologische rijpheid aantoont. De eerste testen van de witte en roséwijnen wijzen op krachtige wijnen, met volle fruitige toetsen en aangenaam smaakpalet. De eerste cuves mondden uit in een mooie fruitig evenwicht en leuke aroma’s. Michel Chapantier, vice president Inter-Rhône vindt het jammer dat de globale opbrengst beneden het normale peil bleef. Net als Philippe Pellaton, president van het algemeen syndicaat van Côtes du Rhône is hij van mening dat de rode wijnen, net als deze van 2011 en 2012, een mooie kwaliteit zullen aanvoeren om andermaal een zorgeloos wijnjaar te bereiken. De beloftevolle kwalitatieve vooruitzichten zorgen ervoor dat de wijnen uit de Rhônevallei, ondanks alle blijkbaar voorbarige zorgen in een gewoon goed wijnjaar zullen resulteren.



    03-12-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen boeken online

    53% VLAMINGEN BOEKT VAKANTIE ONLINE, Boeken via tablet en smartphone nog niet ingeburgerd

     

    Vlamingen boeken massaal online. Dat blijkt uit het nieuwe TrendBirds-rapport van online reisaanbieder TravelBird. Hierbij ondervroeg de reisorganisatie 650 van haar Vlaamse klanten naar hun boekingsgedrag en reisvoorkeuren. Prijs en aanbod zijn de belangrijkste argumenten om online te boeken. Wie online een vakantie boekt is vooral op zoek naar natuur, een actieve of luxueuze vakantie. Verder blijkt dat maar liefst 7 op de 10 Vlamingen gemiddeld tussen de 2 en 5 keer per jaar op reis gaan. 84% wenst voor een weekendje weg echter niet meer dan 500 km af te leggen. Het gebruik van tablets en smartphones om een vakantie te boeken blijft vooralsnog een marginaal gegeven: 70% heeft nog nooit mobiel geboekt.

    De online reismarkt zit in de lift, net zoals de e-commercemarkt in het algemeen. Zo berekende Comeos, die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt, dat het afgelopen jaar maar liefst 75% van de Belgische internetgebruikers online kocht. Een derde hiervan waren reisproducten (vluchten, hotels, pakketreizen,…). Een trend die nu bevestigd wordt door een onderzoek dat TravelBird liet uitvoeren bij 650 van haar Vlaamse klanten. Zo beweert maar liefst 1 op 3 al zijn reisproducten online te kopen. Terwijl nog eens 23% zegt meer dan de helft van zijn reizen online te boeken. Amper 9% heeft nog nooit online een reis geboekt. Dit staat in schril contrast met het gebruik van tablets en smartphones voor het boeken van reisproducten: 70% boekte nog nooit via deze weg ten opzichte van 13% die vaak tot regelmatig deze kanalen gebruikt om te boeken.

    Prijs en aanbod even belangrijk. Over de reden waarom mensen liever online boeken is al veel gezegd en geschreven, maar ook het onderzoek van TravelBird bevestigt dat prijs wel degelijk een belangrijke trigger is: 36% boekt omwille van de prijs. Even belangrijk dan de prijs blijkt ook de omschrijving van het aanbod te zijn (37%). Ook aantrekkelijke foto’s (13%) kunnen een belangrijk instrument zijn om mensen online te laten boeken. Dat mensen echter niet over één nacht ijs gaan blijkt uit het feit dat 44% aangeeft om vaak tot altijd online reisdeals te vergelijken.

    “Deze gegevens bevestigen wat wij allang aanvoelen”, zegt Erik Kuijpers, Country Manager België bij TravelBird. “Mensen willen geïnspireerd worden en zijn anderzijds op zoek naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Ons aanbod is perfect afgestemd op deze twee facetten. Tussen al onze deals vind je altijd wel iets wat je aanspreekt en als dan ook nog eens blijkt dat men dit bij ons kan kopen aan de best mogelijke prijs, dan is een boeking nooit veraf.”

    Natuur en actief ontspannen staan centraal

    Mensen die een shortbreak boeken (een weekendje of midweek) zijn in eerste instantie op zoek naar een groene omgeving (22%). Dit vaak in combinatie met buitenactiviteiten (wandelen, fietsen, paardrijden,…) (16%). Daarnaast stellen mensen ook culturele activiteiten (15%) en de nodige luxe (12%) en romantiek (14%) op prijs. Kindvriendelijkheid blijkt helemaal geen argument te zijn: amper 5% vindt dit een belangrijke voorwaarde voor een shortbreak, en ook een bruisend nachtleven (2%) is van geen enkel belang.

    Meerdere reizen per jaar…..en liefst niet te ver. De Vlaming gaat graag op reis. De overgrote meerderheid (69%) houdt het op een gemiddelde van 2 tot 5 reizen per jaar. 1 op 10 gaat zelfs tussen de 5 en 10 keer op reis per jaar, zakelijke reizen niet inbegrepen. Maar die reizen hoeven niet noodzakelijk lang te duren. Een shortbreak van een paar dagen volstaat vaak al voor de gemiddelde Vlaming. Zo boekt 63% jaarlijks 2 tot 5 keer een shortbreak. 22% houdt het bij maar één shortbreak per jaar. Wie met de wagen reist legt dan ook niet graag grote afstanden af. 84% vindt 500 km echt wel het maximum om met de wagen af te leggen. Voor 1 op 4 hiervan (21%) is zelfs 200 km het absolute maximum.

    Dat mensen vaker op reis gaan en hun reizen ook steeds meer online boeken hoeft niet te verbazen, als je ziet hoeveel nieuwsbrieven mensen wekelijks in hun mailbox ontvangen. Dat aantal schommelt in de meeste gevallen tussen 1 en 10 nieuwsbrieven per week (64%). Een groot aantal hiervan hebben betrekking op reizen: 66% van de ondervraagden is geabonneerd op gemiddeld 2 tot 5 reisnieuwsbrieven.

    Het TrendBirds-onderzoek van TravelBird is een halfjaarlijks onderzoek dat de reisorganisatie uitvoert onder haar klanten. “Met dit onderzoek willen we de vinger aan de pols houden van wat er leeft bij de consument. Merken we dat de reisvoorkeuren veranderen, dan zullen we ons aanbod hierop afstemmen. Zo garanderen we steeds een aanbod op maat van onze doelgroep. Net zoals ook veiligheid bij ons een speerpunt is. Zo behaalden we onlangs het BeCommerce-label, nadat we eerder ook al het Safeshops-label binnenrijfden. Hiermee zijn we zowat de meest gecertificeerde online reisaanbieder in België. Een titel die we met fierheid dragen”, besluit Erik Kuijpers.

    27-11-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    26-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelsafari in Zuid Afrika

    OP VOGELSAFARI IN ZUID-AFRIKA MET LIVE TO TRAVEL

    AFRIKA-SPECIALIST BIEDT ALS EERSTE UNIEKE BIRDWATCHING-TOURS AAN

     

    Wie safari zegt, denkt meteen aan weidse savannes met kuddes olifanten of giraffen of een plas waar nijlpaarden en krokodillen de strijd aangaan met antilopes en leeuwen. Maar de Afrikaanse dierenwereld heeft nog zoveel meer te bieden. Zo biedt nichetouroperator Live To Travel, gespecialiseerd in reizen naar het Afrikaanse continent, voortaan ook twee vogelsafari’s aan in Zuid-Afrika. Je leert er de wonderbaarlijke fauna en flora van Zuid-Afrika op een unieke manier ontdekken. Een zuidelijke tour brengt je ondermeer naar de Kaapse Vlakte en het Kaapse Schiereiland om vervolgens via de Paarl berg naar Kaap de Goede Hoop en het West Coast Nationaal Park terug te eindigen in Kaapstad. De noordelijke tour vertrekt in Johannesburg en gaat langs de Blyde River Canyon naar het Kruger Nationaal Park. Onderweg geniet je van de prachtige Zuid-Afrikaanse natuur en ontdek je zeldzame vogelsoorten zoals de Kaapse gier, de Taita-valk en Watertrapper. De birdwatching tours zijn selfdrives en kunnen geboekt worden bij de betere reisagent en online via www.livetotravel.eu vanaf 575 euro per persoon.

    Dat Zuid-Afrika een land is van een ongekende schoonheid is al genoegzaam bekend. Net zoals de meeste Afrikaanse landen is Zuid-Afrika de natuurlijke habitat van heel wat wilde diersoorten. Zo kan je in het Kruger Nationaal Park de Big Five – oftewel ‘die groot vyf’ – in al haar glorie bewonderen. Maar wat heel wat dierenliefhebbers vergeten is de enorme vogelrijkdom van Zuid-Afrika. Met name in het noorden, tussen Johannesburg en Kruger NP, en het zuiden in de omgeving van Kaapstad vind je tal van vogelsoorten terug die je nergens anders ter wereld kan bewonderen. Sommige ervan zijn met uitsterven bedreigd, zoals de Zwarte Kiekendief.

    “Met onze nieuw ontwikkelde vogelsafari’s willen we mensen Zuid-Afrika op een originele manier laten ontdekken”, zegt Bruno De Lathauwer, Managing Director van Live To Travel. “Je hoeft geen ornitoloog te zijn om te kunnen genieten van deze bijzondere safari. Want je passeert sowieso een aantal van de mooiste natuurgebieden en nationale parken van Zuid-Afrika. Al wie houdt van fauna en flora komt aan zijn trekken. Je kan de vogelsafari ook combineren met een strandvakantie of een verlengd verblijf in Kaapstad en Johannesburg. Voor ieder wat wils dus.”

    Beide vogelsafari’s zijn selfdrives, inclusief huurwagen, overnachtingen en maaltijden. Bij aankomst word je ontvangen door een lokale Live To Travel vertegenwoordiger. Deze biedt jou bovendien 24u/dag telefonische bijstand gedurende jouw reis. Vluchten, excursies en inkomgelden, alsook brandstofkosten voor de wagen zijn niet inbegrepen. De prijs voor een 8-daagse vogelsafari bedraagt 575 euro per persoon. Boeken kan via het vertrouwde reiskantoor of online via www.livetotravel.eu.

    26-11-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Cook meest innovatieve touroperator

    Thomas Cook uitgeroepen tot meest innovatieve touroperator van België

     

    Touroperator Thomas Cook haalde tijdens de uitreiking van de 16de editie van de Travel Awards maar liefst 5 Travel Awards binnen, waaronder die van meest innovatieve touroperator, en dit voor de 2de maal op een rij.

    In aanwezigheid van de crème de la crème van de reissector won Thomas Cook in de Antwerpse Hilton maar liefst 5 Travel Awards, een initiatief van vakblad Travel Magazine. Naast de prijs voor meest innovatieve touroperator van het jaar, werd Thomas Cook ook op het podium geroepen als beste touroperator voor auto- en skivakanties. Verder werd reisagente Nilufer Altikat van Thomas Cook Travel Shop Brouckère in Brussel uitgeroepen tot beste Franstalige reisagente en haalde Thomas Cook Cruises, net op zijn 5de verjaardag, de Travel Excellence Award voor Cruising Excellence.

    Thomas Cook bevestigt hiermee dat het een innovatie en vertrouwde touroperator is voor heel wat Belgen die de persoonlijke aanpak van Thomas Cook weten te appreciëren. Thomas Cook maakte er de afgelopen jaren sterk werk van om via diversificatie voor elke potentiële klant een individueel antwoord op zijn reisbehoefte te hebben. Zo lanceerde het recent nog de SunConnect hotels die zich richten op families die ook op vakantie digitaal actief willen zijn.

    26-11-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs