In 2007 maakte de Spirit zijn opwachting in het Webergamma: een kleine serie instapmodellen voor wie aan een toegankelijke prijs zijn eerste stappen in de gasbuitenkeuken wil zetten. Na twee jaar wordt het gamma lichtjes uitgebreid, én het krijgt een relooking de Spirit wordt helemaal in het zwart gezet. Zo krijgt hij het allure van een stijlvolle butler die discreet de gasten ontvangt in uw buitenkamer.
Uitbreiding komt er met de Spirit Classic E320Premium, het nieuwe topmodel in het Spiritgamma, met een ruim werkblad in inox en een zijbrander.
De One Touch Gold breidt uit!
Wie veel mensen wil ontvangen in zijn buitenkamer, zal in de nieuwste One Touch Gold een ideale partner vinden; het inox grillrooster van deze houtskoolbarbecue heeft een diameter van liefst 67 cm. De kleur intens zwart wordt ook gebruikt voor de uitneembare aluminium aspan, en geeft het geheel een gedistingeerde look.
De Q nu ook in twee kleurversies
Toen in 2004 de Q werd voorgesteld, deed het Design zijn intrede in barbecueland. De bolle, compacte vormgeving was geïnspireerd door trendy stadswagentjes. Ondanks de compacte vorm bood en biedt de Q een royaal braadoppervlak. Uniek aan de Q-serie is dat er drie soorten verwarming zijn: gas, elektriciteit of houtskool.
Naast de coole, bijna industriëel ogende titanium kleur is de Q-serie vanaf zomer 2009 ook in intens zwart verkrijgbaar. RVH.
Het historische savoir faire van een chocolatier die kiest voor de toekomst. Om zonder dralen te ontdekken...
Met zijn nieuwe "Discovery Collection" richt Neuhaus zich op de 21ste eeuw en creëert zeven nieuwe pralines met subtiele smaken en elegante, geraffineerde vormen. De pralines kregen stuk voor stuk een naam die eer bewijst aan mannen, vrouwen en plaatsen die een sleutelrol speelden in de geschiedenis van Neuhaus, en die de link leggen tussen de vakkennis van toen en de creativiteit van vandaag.
De "Discovery Collection" biedt echt chocoladeplezier met subtiele smaken, kleine pralines waardoor men meer dan eentje kan proeven. Ze zijn bovendien visueel aantrekkelijk en heerlijk romig in de mond... De selectie van de ingrediënten, hun kwaliteit en de afwerking van de pralines getuigen van de vakkennis van Neuhaus.
De pralines
*Jean: Jean Neuhaus Jr was de uitvinder van de praline in 1912. "Jean" bestaat uit ganache van intens pure chocolade uit Peru (64%).
* Grand Place: op een steenworp van de eerste Neuhauswinkel. De praline "Grand Place" bestaat uit een intens donkere ganache met een vleugje Nigella.
*Galerie: De allereerste Neuhauswinkel was gevestigd in de Koninginnegalerij en hier werden ook de praline en de ballotin uitgevonden. "Galerie" is een praline met een aroma van karamel die net is gemaakt op de oude wijze, in koperen ketels.
* Frédéric: Frédéric, zoon van de stichter, breidt het gamma van chocolade versnaperingen en snoepgoed gevoelig uit. "Frédéric" is een heerlijk romige ganache met vers gebrande hazelnootjes.
*Louise: echtgenote van Jean Neuhaus, ligt aan de basis van de uitvinding van de ballotin.Deze praline bestaat uit ganache van melkchocolade uit Java, met een heerlijk pure melksmaak.
* Suzanne: dochter van Louise en Jean Neuhaus Jr, en een bekende zangeres. Aan Suzanne danken we de Manon-pralines, omwille van het grote succes dat ze kende met de opvoeringen van de opera Manon Lescaut in de Munt. Deze combinatie van praliné en ganache met framboos staat garant voor een subtiele frisse toets.
* Adelson: Adelson De Gavre trouwde met Suzanne Neuhaus en creëerde het recept van de pralines Caprice en Tentation. "Adelson" is een praliné 'op oude wijze', een authentieke mix van hazelnootjes, amandelen en suiker.
De Discovery Collection krijgt binnenkort een waardige verpakking: een ultra-elegant en trendy doosje dat er een fantastisch cadeau van maakt. De pralines zijn beschikbaar vanaf half april in alle Neuhauswinkels. RVH.
De vernieuwde Stimorol, hippe verpakking en een lust voor de smaakpapillen!
Kauwgom kauwen is in! Wist je dat 70% van de actieve Belgische bevolking kauwgom kauwt? Thuis, op het werk, onderweg, voor de tv, voor een frisse adem of gewoon omdat het lekker is... En wie kent er niet Stimorol, de 'original'? Dit nummer 1 kauwgommerk in België brengt nu een vernieuwd product met een nog sterkere smaakervaring in een gloednieuwe, handige verpakking die de oude vervangt. Een lust voor het oog én voor de smaakpapillen: surprisingly original!
In een onderzoek bleek dat kauwgomgebruikers vooral veel belang hechten aan het gebruiksgemak van een verpakking zoals het openen ervan en het meenemen onderweg. De nieuwe verpakking vervangt de oude 'foil' verpakking, waar 12 stuks kauwgom op een rijtje verpakt waren. Losse kauwgom in de broekzak of de handtas waren daarbij vaak het gevolg. Daarom komt Stimorol nu met een superhandige nieuwe verpakking die makkelijk open en dicht gaat er ook nog eens 'cool' uitziet! De sterke verpakking zorgt bovendien voor extra bescherming en hygiëne.
Uit onderzoek blijkt dat de smaak de belangrijkste reden is dat mensen kauwgom kauwen. Ook de kauwgom zelf kreeg een 'make-over': ze zijn groter, zwaarder en hebben een aangenamere structuur. Samen zorgt dit voor een nieuwe en verbeterde kauwervaring en een perfecte smaak!Het nieuwe gamma, met de smaken Original, Strong Peppermint, Fresh Eucalyptus, Chlorophylle en Wild Cherry is volledig suikervrij.
Stimorol bestaat al meer dan een halve eeuw en werd aanvankelijk in Denemarken verkocht als een keeltabletje. De vernieuwde Stimorol wordt op de Belgische markt gebracht en is nog nergens anders verkrijgbaar. RVH.
De tourbillon, één van de specialiteiten van Franck Muller, is een complicatie die hoog staat aangeschreven bij de liefhebbers van luxehorloges.
Dit jaar presenteert de horlogemaker uit Geneve de collectie Tourbillon Grande Date, met naast de tourbillon ook volgende functies: uren en minuten in het midden, datumvenstertje onder de 12, dagweergave in een ronde teller op 8u30 en aanduiding van een tweede tijdzone middels een GMT-wijzer op 3u30.
Het handig opwindbare uurwerk is ontworpen door de beste meester-horlogemakers en bevestigt de voorliefde van het Zwitserse merk voor verfijnde complicaties.
De wijzerplaat in klassieke tinten met zonmotief en doorzichtige lak laat de in verschillende varianten leverbare onderdelen bijzonder fraai uitkomen. De verzamelaar heeft de keuze uit diverse uitvoeringen. Prijzen 127.800 tot 145.550. RVH.
Brussels Airlines introduceert nieuwe b.business reisklasse
Vanaf 28 maart, de start van het zomerseizoen in de luchtvaart, hebben de Brussels Airlines passagiers die gebruik maken van het Europese vluchtaanbod de keuze uit drie reisformules. Naast de bestaande succesvolle economy formules b.flex economy + en b.light economy die onverminderd aangeboden worden, kunnen passagiers voortaan ook in een nieuwe b.business business klasse vliegen. Met deze nieuwe, derde reisklasse, wil Brussels Airlines nog beter de verschillende doelgroepen aanspreken.
b.business is een echte, volwaardige business reisklasse (C Class) voor het topsegment passagiers dat extra comfort en een premium service wil tijdens de vluchten binnen Europa.
Passagiers die voor b.business kiezen genieten zowel op de luchthaven als aan boord van de Brussels Airlines vluchten van talrijke servicevoordelen. De b.business passagier geniet op Brussels Airport van een gratis upgrade naar de VIP parking.
B.business passagiers krijgen bijvoorbeeld altijd gratis toegang tot lounges met gratis
drankjes en snacks. Tickets zijn altijd wijzigbaar en er mag maar liefst 16 kilogramhandbagage mee aan boord worden genomen en 30 kilogram ruimbagage. De middelzetel wordt altijd vrijgehouden voor extra privacy en comfort en er wordt aan boord een premium maaltijd inclusief champagne en Belgische pralines geserveerd. Wie vaak b.business reist krijgt extra vliegmijlen en kan zo sneller sparen voor gratis vluchten.
In economy class blijven passagiers, net zoals vandaag, de keuze hebben uit b.flex economy + en b.light economy.
b.flex economy + is dé Europese reisformule voor zakenklanten die geen business class willen of mogen reizen maar toch ticketflexibiliteit en service (snelle check-in, gratis maaltijd en drankjes, bagage ) willen.
Met de b.light economy formule richt Brussels Airlines zich dan weer naar de prijszoekers die voor vliegreizen binnen Europa vooral op zoek zijn naar goedkope tickets en die tevreden zijn met een beperkte bagagetoelating en een betalende service aan boord. b.light economy spreekt vooral toeristen aan die geen ticketflexibiliteit wensen en een vliegtuigvakantie willen reserveren.
« Met b.business introduceren we nu een topproduct dat zich richt tot de zeer veeleisende passagier die een topservice van internationaal niveau wenst, zegt Brussels Airlines Managing Director Bernard Gustin. Nu we binnenkort toetreden tot de Star Alliance en zo een wereldwijd vluchtaanbod kunnen voorstellen is b.business een meerwaarde voor zakenreizigers. De volgende maanden plannen we voor deze doelgroep nog talrijke andere voordelen en nieuwigheden met o.m. een uitbreiding van ons frequent flyer programma.
De introductie van b.business betekent evenwel niet dat Brussels Airlines de andere reisformules afbouwt. Managing Director Bernard Gustin: « Ruim dertig procent van onze passagiers kiest vandaag voor de b.flex economy + reisformule en is zeer tevreden met de talrijke voordelen van dit aanbod en uiteraard met de b.flex economy + prijzen. We blijven dan ook onverminderd b.flex economy + uitbreiden en promoten als een uitstekende economy reisformule. b.flex economy + is de aangewezen reisoplossing voor wie niet in business class mag reizen. Onze b.light economy formule heeft zich dan weer bewezen als een perfect prijs/kwaliteit alternatief voor het aanbod van de lowcost maatschappijen en is een uitstekend product voor wie naar vakantiebestemmingen wil vliegen zoals Malaga, Faro, Sevilla, Firenze, Catania, Krakow, Palma, Barcelona, Athene, Catania, Palermo, Napels, Marseille of Nice. Als je analyseert hoeveel b.light economy zetels Brussels Airlines op jaarbasis aanbiedt dan zijn we met deze formule met voorsprong de grootste lowfare aanbieder voor alle vliegreizen van en naar Brussel. RVH.
De tijd dat barbecuen slechts stond voor één kooktechniek is al lang voorbij. Weber biedt tal van verschillende kooktechnieken, die van het buiten koken (en buiten eten) een zeer gevarieerde belevenis maken.
Allereerst is er de directe braadmethode, en dat is ook de meest klassieke: het product wordt op de grill gelegd en zo gegaard. Geschikt voor producten met een maximale gaartijd van 25 minuten. Uiteraard met gesloten deksel.
Dan is er de indirecte braadmethode. Deze methode is aangewezen voor producten met een gaartijd van meer dan 25 minuten: een gebraad, een hele kip, maar ook vis, cake of brood. De hitte komt van de zijkant (bij houtskoolbarbecues worden de gloeiende briketten naar de zijkant geschoven met een druipbak in het midden, bij gasbarbecues worden enkel de buitenste branders aangestoken) en onder het gesloten deksel circuleert de hete lucht, zoals bij een convectieoven.
Of leg eens een plancha op de barbecue: een bakplaat uit geëmailleerd gietijzer, met een getande en een gladde zijde. Deze kooktechniek komt uit de Spaanse keuken, en heeft bij ons al vele harten veroverd. Het is een zeer gezonde en smakelijke manier van koken, omdat er geen enkele bijkomende vetstof nodig is. En voor wie al van s ochtends vroeg wil barbecuen: op de gladde zijde kan je ook pannenkoeken, spek en eieren bereiden. Barbecue-breakfast!
We blijven in het zonnige zuiden met de pizzasteen waarmee de barbecue-creativiteit in alle richtingen tegelijk kan vertrekken: bak hierop je eigen pizza del chef (met enkel de ingrediënten die je het liefste lust) of een heerlijke taart, een brood of muffins.
De wok kooktechniek komt uit het Verre Oosten: Chinese soldaten bereidden hun maaltijd in de wok op een heel klein vuurtje, zodat vlammen en rook hun aanwezigheid niet zouden verraden. De roestvrijstalen wok van Weber past precies in de kuip van een One Touch 57 cm en zo kan je ook deze kooktechniek in de buitenkeuken gebruiken. RVH.
Aqualibi heeft 30% meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar ontvangen tijdens de carnaval periode. De stijging van het aantal bezoekers van Aqualibi over de laatste drie jaar bevestigt zich. Families die op bezoek komen tijdens deze winterperiode zijn op zoek naar een leuke ontspanning in de constante tropische hitte van 29°C. Een daguitstap in Aqualibi beschouwen zij als het ideale alternatief op een gemiste skivakantie of tropische reis.
Het park Walibi bereidt zich ondertussen vol overtuiging voor op het nieuwe seizoen. Het park ontvangt de nieuwe bezoekers vanaf zondag 5 april. Er is nu al een stijging in groepsreserveringen (scholen, bedrijven, ) merkbaar ten opzichte van 2008. RVH.
POINT-VIRGULE ® LANCEERT NIEUWE GENERATIE BAKVORMEN IN
SAMENWERKING MET KOOKEILAND EN PIET HUYSENTRUYT ®!
Point-Virgule® zorgt met deze collectie voor een volledige ommezwaai in de bakwereld. Naast de traditionele bakvormen in metaal en silicone, lanceert Point-Virgule® met Point-Virgule Baking® immers een volledige collectie bakvormen vervaardigd uit een hoogtechnologische kunststof: polymeer.
Dit materiaal dat werd ontworpen in samenwerking met de NASA biedt oneindig veel voordelen. De nieuwe bakvormen zijn niet alleen 3x lichter dan de metalen bakvormen, bovendien roesten ze niet en zijn ze daardoor ook veel hygiënischer. Daarnaast bezit polymeer uitstekende antikleefeigenschappen waardoor weinig of geen gebruik van vetstof vereist is.
Deze bakvormen kunnen zowel in de diepvries (erg handig om op voorhand het deeg reeds in de vormen te bewaren en later af te bakken), in de koelkast, in de oven en in de microgolfoven! De bakvormen zijn vaatwasbestendig en daarenboven onbreekbaar en onvervormbaar. Ze worden gekenmerkt door een hoge krasbestendigheid en een zeer lange levensduur.
Deze eco bakvormen zijn niet alleen recycleerbaar, ze bevatten bovendien 0% PTFE en 0% PFOA. Bij oververhitting komen geen toxische dampen vrij en ook de productie is milieuvriendelijk. Daarnaast wordt met deze bakvormen ook het energieverbruik opmerkelijk beperkt! RVH.
Pimp my barbecue accessoires voor optimaal barbecuen
Of het nu om een binnen- of een buitenkeuken gaat, elke kok heeft zo zijn eigen gewoontes, en dus heeft ook elke kok specifieke verlangens wat zijn materiaal betreft. Weber biedt een zeer ruime keuze aan accessoires om aan al deze wensen tegemoet te komen. Zo is de zijtafel voor de One Touch houtskoolbarbecues een groot succes: één kant wordt vastgeklikt aan de barbecue, de andere zijde rust op twee poten. Zo heeft de kok in één klap een handig werkblad ter beschikking. Het lijstje accessoires is bijna eindeloos: de starterschouw, de digitale thermometer, een stomer voor kip, een gebraadrek, maar ook onderhoudsproducten en beschermende schorten en handschoenen.
Neusje van de zalm is de serie Weber Style, die in het oog springt door de vormgeving. Perfect uitgebalanceerde lichtgewicht messen, inox keukengerei, peper- en zoutmolens, een sauspan met bijpassende inox kwast, Weber ontwikkelde een tijd geleden ook dubbele spiesen om satés op te maken; het voordeel hiervan is dat de satés makkelijk om te draaien zijn met een traditionele spies is er altijd dat éne stukje dat niet mee wil draaien. Nieuw bij Weber Style is nu een drager voor die dubbele spiesen. Dankzij die drager liggen de satés een beetje boven het rooster, zodat ze er ook niet kunnen aankleven. RVH.
Het is zover. De traditionele kerst- en nieuwjaarsdecoraties hebben plaats gemaakt voor het feest van Valentijn. Vrijgezel, verliefd, verloofd, getrouwd of gescheiden, de talloze hartjes die het straatbeeld passioneel rood kleuren laten niemand ongemoeid.
Ook uw favoriete chocolatier doet enthousiast mee. Neuhaus lanceert speciaal voor 14 februari een reeks hartvormige pralines, ideaal als origineel en tegelijk overheerlijk geschenk. Hét sterproduct van deze collectie is de Mini Ballotin You & Me, een tweedelig liefdesdoosje dat de liefde symboliseert tussen 2 personen die samen 1 groot hart vormen. Binnenin overheerlijke, hartvormige pralines : een hart voor u en een voor uw geliefde. Een kleine attentie met een subtiele, symbolische toets die het hart van uw uitverkorene zal doen smelten.
Het pronkstuk van de Valentijn collectie: de Mini Ballotin You & Me. Deze ballotin stelt twee onafscheidelijke helften voor: JIJ & IK, een hart voor je geliefde en een voor jezelf. Een sober, tweedelig liefdesdoosje, want liefde hoeft ten slotte niet altijd ingewikkeld te zijn. Een niet te missen cadeau voor wie verzot is op subtiele zinspelingen.
Bij mekaar gehouden door een speciaal lint vormen deze 2 onafscheidelijke liefdesdoosjes, You & Me, het symbool van deze Valentijn collectie. Het lint, dat de twee onweerstaanbare harten verbindt, zorgt voor een romantische toets. Maak ze met een eenvoudig gebaar los, beleef de heerlijke smaak van de pralines en samen met de chocolade zal ook je hart en dat van je geliefde smelten.
En Neuhaus heeft nog meer in petto. Wat dacht u van een Ballotin, gevuld met 500 g pralines in hun authentieke verpakking, maar met een speciale valentijnsleutelhanger erbovenop. Een verleidelijk geheel dat niet alleen uw smaakpapillen maar ook uw hart zal weten te betoveren ... RVH.
Vraag vrijblijvend voedingsadvies aan een diëtist in je buurt
Iedereen is zich bewust van het belang van gezonde voeding en van beweging.
Maar wat dit nu precies inhoudt, is voor velen minder duidelijk. Toch doet men niet zo snel een beroep op deskundig advies. De Week van de Diëtist is dé ideale gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met de werkwijze van de professionele voedingsdeskundige.
Van 16 tot 21 maart 2009 kan je terecht bij een diëtist in je buurt voor vakkundig advies. Hij of zij legt je tijdens een kennismakingsgesprek uit wat gezonde voeding precies inhoudt. Daarnaast wordt ook besproken hoe belangrijk lichaamsbeweging is, en hoeveel je moet bewegen om de energie die je via je voeding inneemt ook weer te verbruiken. Want ja, de inmiddels vijfde editie van de Week van de Diëtist heeft als thema Actief naar een gezond leven! Een thema dat overigens perfect aansluit bij het Actieplan Voeding en Beweging 2008 2015 van de Vlaamse Regering. Minister Heeren zal op 16 maart 2009 dan ook zelf het goede voorbeeld geven en als allereerste op consult gaan bij een van de deelnemende diëtisten. Ook zij weet maar al te goed dat een evenwichtige voeding en beweging de basis vormen voor een lang en gezond leven.
Op vlak van gezonde voeding hebben we al heel wat vorderingen gemaakt, maar de Belg mag best nog een tandje bijsteken. Een recente studie toonde aan dat er nog steeds heel wat misvattingen bestaan over voeding. Zo gelooft vandaag nog altijd 1 op 5 Belgen dat je vermagert wanneer je het ontbijt overslaat. Diëtisten krijgen vaak mensen over de vloer die denken dat ze zoveel fruit mogen eten als ze willen zonder ooit bij te komen, dat ze van bananen eten dik worden of nog dat ananas en pompelmoes vetten verbranden Fout dus!
Wil je graag weten of je nu al dan niet gezond eet en voldoende beweegt? Of wil je je gewoonten aanpassen? Vraag dan raad aan een diëtist in jouw buurt! Niet iedereen mag zich zomaar diëtist(e) noemen. Diëtisten hebben een gespecialiseerde opleiding genoten van 3 jaar (bachelor in de voedings- en dieetkunde). Ze zijn de deskundigen bij uitstek op het gebied van voeding. Ze zijn speciaal opgeleid om voedings- en dieetconsultaties op een professionele wijze uit te voeren. Voor meer informatie over de werkwijze en aanpak van een diëtist(e) en de diëtistenopleiding kan u terecht op www.dietistenvereniging.be.
Van 16 tot en met 21 maart zetten maar liefst 200 deelnemende diëtisten hun deuren open voor alle geïnteresseerden. De Week van de Diëtist is de ideale gelegenheid om gratis kennis te maken met de manier van werken van de diëtist(e).
De lijst van de deelnemende diëtisten/ voedingsdeskundigen vind je weldra terug op de website www.dietistenvereniging.be. Neem contact op met een diëtist uit jouw buurt en maak een afspraak tijdens de week van 16 tot en met 21 maart 2009. RVH.
Het romantische thema in de lentecollectie 2009 van Hunkemoller komt ook terug in de lichte pastelkleuren en de pastel bloemenprints van de lingerie die allemaal van satijn en kant zijn uitgevoerd. Er zijn satijnen plooien, geïnpireerd door de kroonbladen van bloemen,op de behas aangebracht om prachtige, modieuze onderkleding te verkrijgen.
Er zijn ook pastelkleuren toegepast in de loungewear en nachtkleding van de nieuwe collectie. Zacht Modal materiaal zorgt voor een uitermate comfortabel gevoel als u in een lelieachtige of pastelbruine pyjama, nachtjapon of kimono lekker thuis wilt relaxen. Voor een extra touch zijn alle artikelen afgemaakt met satijnen lintjes en strikjes.
Bloemrijk
Elke vrouw die haar lingeriegarderobe deze lente met levendige kleuren wil opfleuren, zal aangenaam verrast zijn door de grote bloemen en boeketten.Geborduurde klaprozen op rode lingerie en kanten bandjes met ruches zorgen voor een gepassioneerd en speels karakter. De gebroken witte satijnen lingerie Paloma met kleurrijke bloemenprints en kanten ruches, benadrukt ieders vrolijke kant.
Tropisch
Degene die ook graag op vakantie wil genieten van het bloementhema, heeft keuze genoeg met de fantastische nieuwe badcollectie, o.m. de Bohemian Flower collectie, vol bloemenprints en felle kleuren zoals blauw en roze, met prachtige gestoffeerde ringen, voor en achter, als extra accent. RVH.
Nieuw hotel biedt complete luxe voor zakenreizigers en toeristen in Johannesburg
Het Radisson Blu Hotel Sandton in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg vierde zijn officiële opening. Het hotel, een mijlpaal in het recent ontwikkelde Sandton Isle biedt een echte vijfsterren ervaring in het hart van Sandton. We zijn trots de deuren te mogen openen voor onze gasten die de Europese hedendaagse stijl van de kamers en publieke ruimtes zullen weten appreciëren zegt Maarten van den Nieuwenhuijsen, District Directeur Zuid-Afrika en Algemeen Directeur van het hotel.
Alle 290 gastenkamers hebben een individuele airconditioning, flat screen LCD televisie, badkamer met bad en douche, comfortabele werktafels en gratis hoge snelheids internettoegang. De design reflecteert de mooie, coole, hedendaagse stijl van Radisson en straalt tegelijkertijd het unieke Zuid-Afrikaanse gevoel van de medewerkers en hun Yes I Can filosofie uit. Het gaat er vooral over om onze gasten een ervaring te bieden waarbij alles mogelijk is, zegt van den Nieuwenhuijsen.
Het hotel is uitstekend gelegen in het exclusieve Sandton Isle, Rivonia Road, binnen wandelafstand van de Johannesburg Stock Exchange en de belangrijkste bankinstellingen. Het Radisson Blu Sandton heeft voor altijd de horizon van Sandton veranderd en we wilden een cultuur die de sleutelpositie van het hotel in de stad reflecteert, zegt van den Nieuwenhuijsen. Radisson Blu wil vooral het comfort van zijn gasten garanderen en tegemoet komen aan hun noden het Sandton hotel wil hierin uitblinken, zowel qua inrichting als in houding en cultuur van de medewerkers.
Het eerste klasse Italiaanse Vivace restaurant zal het beste worden in de stad, zegt van den Nieuwenhuijsen. Executive chef Paul Gindra maakt deel uit van het meervoudig goudwinnende Zuid-Afrikaanse team op de Culinary Olympics, dat eerder dit jaar plaats vond in Duitsland.
Op de negende verdieping bevindt zich het openlucht zwembad met zonnedek, de ideale plaats om te genieten van de Afrikaanse zon. Het moderne wellness centrum met meer dan 5.000m² fitnessruimte wordt geleid door ONEwellness Spa en Platinum Planet Fitness Gym. Gasten die liever buiten sporten kunnen gebruik maken van het uitgebreide binnen/buiten jogging circuit in en rond het hotel.
De Rezidor Hotel Group beheert nog een Radisson Hotel in Kaapstad en voorziet de opening van nog meer Radisson Hotels in Port Elizabeth (2009), Blauwberg (2010) en nog één in Sandton: het nieuwe Radisson Blu Hotel Sandton Central (200 kamers) zal zijn nieuwe gasten verwelkomen begin 2010. rvh.
Een quasi ongerept verleden herleeft in het historische stadscentrum, getooid met mooie bouwwerken van zowel publieke als private origine. De stad biedt evenzeer een collectie technische musea, uniek in Europa.
De gids Petit Futé Mulhouse heeft tevens oogvoor het boeiende culturele leven, de vele uitrustingen op sportief vlaken de erg aantrekkelijke, natuurlijke omgeving.
Het Middeleeuws centrum, bij herhaling het Franse Manchester van de 19de eeuw genoemd, verwent wandelaars, levensgenieters kortom iedereen die oog en oor heeft voor de vele levensverhalen en anekdotes die de historische stenen kwijt willen, vindt in Mulhouse een of ander aantrekkingspunt.
Het is hartje winter maar de dagen worden al langer en binnenkort voelen we de eerste lentekriebels. De tijd dat we opnieuw deuren en ramen opengooien, dat we er weer op uittrekken is niet meer veraf. Binnenkort dient zich trouwens meer dan één gelegenheid aan om dat te doen: communie- en lentefeesten, familiefeesten, uitstappen met vrienden of met meerdere gezinnen.
En dus gaat iedereen nu reeds op zoek naar een huis op de buiten, aan zee, in de bergen waar voldoende ruimte is om de feestvierders, de grote of kleine families, de vriendenverenigingen en alle anderen die er om eender welke reden samen op uittrekken te herbergen.
Drie generaties, meerdere gezinnen, feest of zomaar
Zo kom je beslist bij Euro Relais terecht dat het groepshuis of vakantiehuis waar jij naartoe op zoek bent beslist in zijn aanbod heeft. Ga je een weekend weg, ergens dichtbij met grootouders, kinderen en kleinkinderen of wil je tegelijk met bevriende families vakantie nemen dan biedt Euro Relais een reeks charmante groepshuizen, ondermeer in België, Nederland en Noord-Frankrijk. Wordt het een heuse familiereünie, bijvoorbeeld naar aanleiding van een 25-jarig huwelijk of een 60ste verjaardag, dan biedt Euro Relais eveneens oplossingen, zelfs voor grote groepen, tot wel 118 personen. Het decor is dan een groot kasteel, een luxe landhuis of een rustig gelegen boerderij op de buiten.
Euro Relais heeft in 17 Europese landen maar liefst 5.000 vakantiewoningen voor zes personen of meer, ideaal voor een weekend of midweek dichtbij huis, een zomervakantie in het zuiden van Europa of een weekje skiën.
Bij familie- en andere feesten hoort altijd eten en drinken. Wil je jezelf de moeite besparen van het zoeken naar catering, naar lekkere dingen dan kan je beroep doen op de suggesties van Euro Relais. Op de website vind je die informatie per huis bij de regio-informatie onder het kopje Restaurants.
Enkele Suggesties
Château du Risdoux ligt in Champagne-Ardennes, op de oever van de Maas, 15km van de Belgische grens en biedt ruimte voor 18 personen. Het kasteel dateert uit de 17de eeuw, is volledig gerenoveerd en elke ruimte heeft zijn eigen boeiend verhaal. Het privé-landgoed bestaat uit 6 ha vallei en 200 ha bossen.
Landgoed de Gun ligt in Nederlands Limburg en biedt plaats aan 16 gasten. Het is een kasteelboerderij waarvan de sporen teruggaan tot 1321. RVH.
Kruidvat stunt alweer en ditmaal door de verkoop van supervoordelige treinkaartjes. In samenwerking met de NMBS kunt u van 10 tot 22 maart goedkope treintickets krijgen in uw Kruidvatwinkel.
Een dagje heen en terug met de trein voor slechts 8,99 euro!
De biljetten zijn te koop van 10 tot en met 22 maart. Ze zijn dagelijks te gebruiken tot en met 30 juni. Het treinbiljet geeft recht op een heen-en terugreis in tweede klasse op dezelfde dag voor 1 reiziger. U reist van maandag tot en met vrijdag vanaf 9 uur s ochtends. In het weekend is er zelfs helemaal geen tijdsbeperking! Ideaal dus om een dagje te gaan shoppen!
U kunt maximaal vier biljetten per persoon kopen en op=op.
Zoals steeds maakt Kruidvat haar motto: Steeds verrassend, altijd voordelig meer dan waar. Bij Kruidvat betaalt u slechts 8.99 euro terwijl u in de stations de volle prijs van maximum 38,80 euro betaalt. Voor een weekendbiljet betaalt u bij de NMBS maximum 20,20 euro.
Kids for free!
En de kleintjes kunnen ook mee. Maximum vier kinderen onder de 12 jaar reizen gratis vergezeld van een betalende reiziger ouder dan 12 jaar. Zo wordt een daguitstapje naar de zoo bijvoorbeeld extra voordelig! RVH.
Nog meer Europese bestemmingen met Azamara Cruises in 2010
Azamara Cruises heeft zopas de reservaties opengesteld voor de trans-Atlantische en Europese cruises in 2010. Met haar vaarschema voor volgend jaar geeft Azamara Cruises de gasten de kans om nog meer en langer van de aanleghavens te genieten. Zo zullen Azamara Journey en Azamara Quest in 13 verschillende havens overnachten. Nieuw zijn Bordeaux, Berlijn (Warnemünde), Athene (Piraeus) en Monte Carlo. Op nog eens 21 andere bestemmingen blijven de schepen tot na 22 uur aan de kade liggen.
De rederij brengt in 2010 ook meer cruises van 10 en 12 nachten naar het Heilig Land, de oostelijke Middellandse Zee, de Zwarte Zee, de Griekse Eilanden en Turkije. Tevens plant Azamara Cruises in het voor- en najaar een reeks bijkomende 7-nachtencruises. Deze afvaarten kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot cruises van 14, 21 of 28 dagen.
Azamara Journey en Azamara Quest zullen tijdens hun Europees seizoen 86 havens bezoeken. De schepen meren daarbij voor het eerst af in Korcula (Kroatië), Bastia (Corsica), Chania, Katakolon, Skiathos en Zakynthos (Griekenland), Trieste (Italië), Gijon (Spanje) en Liverpool (Groot-Brittannië). De cruises zullen in 2010 vertrekken in Kopenhagen, Athene, Rome, Venetië, Barcelona en voor het eerst ook vanuit Istanbul. RVH.
Willem van der Zee benoemd tot District Directeur Rezidor Benelux
Willem van der Zee werd gepromoveerd tot District Directeur voor alle Rezidor hotels in de Benelux. Hij blijft gebaseerd in het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel waar hij de leiding behoudt.
Willem van der Zee (°1967, Nederland) heeft een solide achtergrond in het hotelwezen. In 1991 startte hij als Restaurant Manager in het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel. Na verscheidene operationele posities in Europa, kwam hij in 1998 terug naar het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel. In 2000 werd hij benoemd tot Algemeen Directeur van het Radisson SAS Balmoral Hotel in Spa. En 2 jaar later werd hij met de opening van het Radisson SAS Palace Hotel als City General Manager verantwoordelijk voor beide Radisson SAS Hotels in Spa. Eind 2006 kwam hij terug naar zijn oude thuishaven aan de Wolvengracht in Brussel als Algemeen Directeur van het Radisson SAS Royal Hotel.
Vanaf 26 februari 2009 zal hij, als District Directeur Rezidor Benelux, de bijkomende verantwoordelijkheid hebben over de 9 Radisson SAS hotels en de 2 Park Inn hotels in België en Nederland. Hij volgt Han Oldenburger op die Regionaal Directeur Ierland geworden is.
Willem van der Zee: « Deze nieuwe positie is een echte uitdaging voor mij in deze constant evoluerende Rezidor Groep en gezien de huidige economische omstandigheden. Ik ben er echter van overtuigd samen met het hele team te kunnen slagen. » RVH.
Extra afvaart Celebrity Equinox naar Noorse fjorden
De bouw van Celebrity Equinox schiet zo goed op, dat Celebrity Cruises een bijkomende afvaart met het tweede schip van de Solstice-klasse kan aankondigen. Voor haar officiële maiden voyage tussen Southampton en Rome zal het zusterschip van Celebrity Solstice op 31 juli 2009 vanuit Southampton al een weekcruise naar de Noorse fjorden aanbieden.
Op deze cruise van 8 nachten bezoekt Celebrity Equinox Stavanger, Flam, Geiranger en Oslo in Noorwegen. Op 8 augustus vangt Celebrity Equinox in Southampton vervolgens haar inhuldigingscruise van 10 nachten aan. Deze reis brengt het schip via Le Havre, Cherbourg, Vigo, Lissabon, Gibraltar, Cartagena en Barcelona naar de Italiaanse hoofdstad. Vanuit Rome (Civitavecchia) verzorgt Celebrity Equinox tot begin november cruises van 13 en 14 nachten. Op deze Antieke Wereldrijken-cruises ontdekken de passagiers Griekenland, Turkije, Egypte en Israël.
Klanten die de Best of Europe-inhuldigingscruise hebben geboekt, kunnen deze combineren met de fjorden-cruise tot een spectaculaire reis van 18 nachten aan boord van Celebrity Cruises nieuwste vlaggenschip. Gasten die deze gelegenheid te baat nemen, ontvangen bovendien een boordkrediet van 200 USD per kajuit of 300 USD per suite. RVH.
Lufthansa Italia huldigde vandaag eerste rechtstreekse vlucht BrusselMilaan in.
De eerste rechtstreekse vlucht tussen Brussel en Milaan, uitgevoerd door Lufthansa Italia, werd gelanceerd met een officiële plechtigheid waarop het lint werd doorgeknipt in de aanwezigheid van lokale autoriteiten en een schare eregasten. Lufthansa Italia biedt vanaf nu dagelijkse rechtstreekse vluchten aan die Brussel verbinden met de Noord-Italiaanse businesshoofdstad. Op die manier krijgen de passagiers meer flexibiliteit in het kiezen van hun reisschema.
LH1810 arriveert op Brussels National Airport om 10.20 uur en vertrekt als
LH1811 om 11.00 uur. De tijdtabellen voor de dienstregeling Brussel-Milaan werden zodanig uitgewerkt dat de passagiers het maximum kunnen halen uit het verblijf op hun bestemming.
We zijn trots dat we deze eerste Lufthansa Italia-vlucht kunnen verwelkomen op Brussels National Airport. Het feit dat we één van de acht Lufthansa Italia bestemmingen zijn, toont het belang van Brussel aan binnen de businessstrategie van Lufthansa. Vanaf vandaag zullen we onze aanwezigheid in België nog versterken en zullen we 21 wekelijkse vluchten uitvoeren met de gebruikelijke hoge normen qua dienstverlening en producten, verklaarde Claus Becker, Lufthansa General Manager Passenger Sales Frankrijk en Benelux.
De start van Lufthansa Italia was bijzonder succesvol; de eerste twee routes naar Parijs en Barcelona werden al opgestart in februari. Met Lufthansa Italia onderstreept de maatschappij haar uitmuntende positie als toonaangevende internationale vervoersmaatschappij in België en de hele Europese regio. We zijn heel blij dat ons nieuwe aanbod goed werd onthaald door onze klanten; dit wordt onderstreept door de positieve boekingsprognoses voor alle trajecten van Lufthansa Italia, voegde Claus Becker eraan toe. RVH.
Tickets voor dit traject zijn verkrijgbaar vanaf 99 euro op www.lufthansa.com , alsook in elk reisagentschap.