Luc Mignon van Le Saisonnier uit Opwijk maakt de lekkerste garnalenkroket. Dat besliste de vakjury tijdens het culinair salon Kokerello in Flanders Expo Gent. Het Nederlands Visbureau, dat de wedstrijd uitschreef, wil via dit initiatief de culinaire mogelijkheden van de Hollandse grijze garnaal in de kijker zetten. Maar ook het smakelijkst recept voor een traditionele, degelijke garnalenkroket belonen. De zilveren en bronzen medaille werden respectievelijk in de wacht gesleept door Charline Van Poucke van Sodexho in Brussel en Peter Asaert van De Waterhoeve in Merendree.
De wedstrijd lekkerste garnalenkroket die dit jaar voor de eerste keer werd uitgeschreven door het Nederlands Visbureau, was tweeledig. De vijf voor de finale geselecteerde chef-koks moesten zowel een traditionele als een creatieve garnalenkroket bereiden. En dat de Hollandse grijze garnalen zich tot heel wat verrassende kroketten lenen, mocht duidelijk blijken tijdens een spanende finale.
Chef-kok Luc Mignon van Le Saisonnier in Opwijk gaf de concurrentie het nakijken. De jury loofde zijn creativiteit en vakmanschap. Voorzitter Cees Machielsen (Klaas Puul): Zowel bij de traditionele als de creatieve garnalenkroket speelde Luc Mignon de volle smaak van de Noordzeegarnalen uit. We vinden bovendien zijn creatie van garnalen met Rodenbach niet alleen geslaagd traditioneel, maar ook erg verrassend en uiterst smaakvol. Zelf was de chef-kok ook blij verrast met zijn overwinning: Ik wilde niet te experimenteel uit de hoek komen en vooral de authenticiteit van de Noordzeegarnalen bewaren. Aan het beslag van een traditionele garnalenkroket moeten volgens mij geen overbodige ingrediënten worden toegevoegd. De vakjury beoordeelde de garnalenkroket naar smaak, vakmanschap, techniek en presentatie.
De Hollandse grijze garnaal wordt in ons land erg gesmaakt, want met een jaarlijkse afname van 4.5 miljoen kilo laten we bv. de Duitsers (2.3 miljoen kilo) en de Nederlanders ( 1.5 miljoen kilo) ver achter ons. De helft van de Belgische huishoudens koopt grijze garnalen, waarbij de meeste garnalen in Vlaanderen en de regio Brussel gegeten worden. Gemiddeld zet een Belg 4.4 keer per jaar grijze garnalen op het menu. In onze restaurants is de klassieke garnalenkroket dan weer een vaste waarde op de kaart.
Recept traditionele garnalenkroket: 8 stuks
Ingrediënten: 2 blaadjes gelatine, 60 g boter, 1 sjalotje gesnipperd, 75 g bloem en 30 g voor paneren, 4 dl visbouillon, zout, peper, 150 gekookte, gepelde Hollandse grijze garnalen, grof gehakt, 6 takjes peterselie waarvan 2 fijngehakt, 2 eieren, 50 g paneermeel, frituurolie, 1 citroen in partjes.
Voor 1.5l fond/bouillon: 1.5 l water, 1 kilo garnalenkoppen of visafval, 1 grof gesneden prei, 1 in stukken gesneden ui, 10 gekneusde peperkorrels, 1 grof gesneden stengel bleekselderij, 1 laurierblad en een takje tijm.
Bereiding fond/bouillon: voeg alle ingrediënten toe aan 1.5l water, laat de fond met het deksel op de pan heel zachtjes +/- 20 minuten koken. Schep met een schuimspaan het schuim van de fond. Schenk de fond door een zeef, leg een vochtige doek in de zeef en schenk de fond er door om de laatste restjes eruit te halen.
Garnalenkroketten: week de gelatine ca. 5 minuten in koud water. Smelt de boter in een sauspan en fruit de sjalot ca 1 minuut. Roer 75 g bloem erdoor en laat het mengsel zachtjes ca 1 minuut pruttelen. Voeg al roerende fond toe tot een dikke saus ontstaat. Laat de saus 2-3 minuten zachtjes koken, breng op smaak met zout en peper.
Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in de saus. Roer de garnalen en de fijngehakte peterselie erdoor. Spoel een diep bord af met koud water en doe het beslag erin. Dek af met plastic folie en laat de massa afkoelen en in de koelkast opstijven (minstens 2 à 3 uur).
Klop in een diep bord de eieren los met een eetlepel water. Zeef 30g bloem boven een ander bord en doe het paneermeel in een derde bord. Vorm van de ragout 8 kroketten en wentel ze door bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Zorg ervoor dat de kroketten goed gepaneerd zijn (ei-paneerlaagje eventueel herhalen). Laat de kroketten in de koelkast ca. 20 minuten drogen.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175° C. Bak de kroketten in porties in 3-4 minuten goudbruin. Laat ze keukenpapier uitlekken. Serveer met (gefrituurde) peterselie en plakjes citroen. Smakelijk.
Uit het recente huwelijk van SN Brussels Airlines en Virgin Express is de nieuwe luchtvaartgeneratie Brussels Airlines geboren. De reisformules die Brussels Airlines lanceert beantwoorden aan wat de nieuwe generatie zakenreizigers en low cost zoekers vandaag willen: flexibiliteit, tijdswinst, service of de laagste prijsgarantie. De ticketverkoop is opgestart en de eerste vlucht van Brussels Airlines is voorzien op 25 maart 2007.
De nieuwe naam vat perfect samen wat Brussels Ailrines doet. De luchtvaartmaatschappij verbindt vanuit haar thuisbasis, Brussels Airport, de Europese hoofdstad Brussel met meer dan 50 Europese bestemmingen en verzorgt vanuit Brussel ook een intercontintaal vluchtaanbod.
Het logo, een eigentijdse letter b staat voor Brussel en België. De bollen verwijzen naar het uitgebreid netwerk en visualiseren de runway verlichting die je ziet bij het opstijgen en landen. De blauwe kleur herinnert aan de service van SN Brussels Airlines en het rode aan het rechttoe, rechtaan low cost imago van Virging Express. De blauwe kleur is een sterke betrouwbare luchtvaartkleur terwijl de rode kleur voor jong en dynamisch staat.
Brussels Airlines heeft bij de ontwikkeling van haar nieuwe product- en reisformules rekening gehouden met een gewijzigd reisgedrag van de klant. Daarom biedt de maatschappij haar klanten vanaf nu de keuze tussen twee eigentijdse economy reisformules en stapt af van de klassieke business/economy class benadering. CEO Philippe Vander Putten: we lanceren twee nieuwe reisformules: B.flex is ideaal voor de zakenreiziger die tijd wil winnen en van service houdt maar toch de reiskosten willen drukken. Met het b.light product garandeert Brussels Airlines zeer scherpe low cost tarieven. Virgin Express bood totnogtoe low cost tarieven aan naar een twintigtal Europese bestemmngen. Vanaf nu verzorgt Brussels Ailrines een low cost aanbod naar meer dan vijftig bestemmingen vanuit Brussels Airport. Op heel wat routes verlaagt dan ook de prijs.
b.flex: wijzigbare tickets, tijdswinst op de luchthaven, extra veel bagage en all-in service aan boord, tot vijftig procent goedkoper
b. light: verdrievoudiging van het low cost aanbod vanuit Brussles airport, vanaf 49 one way, alle taxen inbegrepen.
heerlijke kwaliteit, origineel concept en volledig naar wens van de schenker!
O'Cool heeft tal van artisanale artikelen in zijn assortiment, die ook uitstekend geschikt zijn om cadeau te geven. In de OCool corners vindt u inspiratie voor verrassende geschenken: een originele pasta, streekwijnen, een designfles bronwater, natuurlijke fruitwaters, enz.
Liefhebbers van de Zuid-Europese keuken onder uw vrienden? Stel zelf uw mediterrane cadeaupakket samen, met pasta's en culinaire specialiteiten uit de pastacorner. Of ontwerp een exotisch Oosters pakket met noedels, Oosterse sauzen, jasmijnrijst, enzovoort. Graag origineel en spicy? Laat vrienden en familie het verre zuiden proeven met tortilla's, taco's en andere specialiteiten. Voor elk smakenassortiment heeft O'Cool de bijpassende sausen.
Fijnproevers kunt u doen stralen met een gamma van verschillende, originele smaakmakers. U hebt keuze te over uit een rijk assortiment mosterdpotjes, kruidenmolentjes met variëteiten als vierseizoenenpeper, roze Himalayapeper, zeezout & zeewier, enzovoort.
Voor zoetekauwen maakt u een cadeaupakket met specialiteiten als kletskoppen, nougat, roomboterkoekjes, chocolade, en nog veel meer uit de snoepcorner. En liefhebbers van zout weet u te verrassen met een cadeaupakket vol aperitiefkoekjes, nootjes, zoute stengels, en misschien een lekkere fles wijn?
Hoe raak in mijn dik gezwollen kuiten of mollige armen, buitenmatige ronde heupen, kikker-of bierbuikje kwijt? Een noodkreet om hulp
Iedereen wil graag op bepaalde plaatsen van zijn lichaam ietwat vermageren, maar het merendeel van de vermageringskuren geven nagenoeg nooit het gewenste resultaat. Integendeel, men vermagert meestal net daar waar het niet hoeft. Het stopzetten van de kuur is dan ook een logische keuze. Helaas herwint met snel het verloren gewicht, maar net daar waar het niet hoeft
Dr. Raphael Blairvacq, voedingsdeskundige en gediplomeerd in therapeutische dieetleer, verzamelt in een recent verschenen praktische gids, tal nuttige tip en richtlijnen om het overgewicht succesvol te bestrijden.
Vanuit 8 basisprofielen ontdekt de lezer niet alleen de oorzaken van het ongewenst overgewicht maar evenzeer de middelen om deze oorzaken doeltreffend te bestrijden. Het boek is én leidraad én hulpmiddel om het lichaam opnieuw een normaal silhouet te bezorgen. Voorlopig enkel in het Frans te verkrijgen Maigrir selon votre silhouette Les secrets de la morphonutrition.
Bij vele renovatieprojecten staat een intensive douche-ervaring boven aan het verlanglijstje. Alles moet aanpasbaar zijn: wenst de lant een douchekop met zijsproeiers of een extra handdouche? Drie of zes zijsproeiers?
Om de installatie van dit soort douches gemakkelijker te maken heeft Hansgrohe de imodul® ontwikkeld. Dit is een volledig in de fabriek geassembleerde, inbouwmodule, die veel gemakkelijker kan worden geïnstalleerd. Bovendien is de installateur zeker dat het systeem volledig functioneel en degelijk afgedicht is.
een nieuw alibi om uitgebreid en comfortabel na te tafelen.
De Diners collectie voegt een nieuw en even onweerstaanbaar hoogtepunt toe aan haar aantrekkelijk menu. Uitgebreid (na)tafelen wordt nog interssanter met een nieuwe uitvoering van het Singolo ontwerp, de Singolo JR-85410. Singolo vervolledigt de Diners collectie.
Een gepast eetmeubel kiezen uit het Diners menu wordt dus nog aantrekkelijker. De Diners colletie is immers een hoogstaande sensatie voor de zintuigen.
Het best bezette hotel van Limburg (72% bezettingsgraad)
Résidence Stiemerheide is sedert korteen **** hotel. De recente investeringen, o.a. in een nieuw zwembad en terras, voor meer dan 1,5 miljoen, en de volledige vernieuwing van alle kamers spelen daar een belangrijke rol in.
Nieuw spiegelzwembad met sanarium, nieuw terras van 220 m² met uniek panorama over het golfterrein, nieuwe wintertuin met 25 zitplaatsen, vernieuwd restaurant met openhaard, vernieuwde feestzaal en een vernieuwd clubhuis voor de golfclub, volledige vernieuwing van alle kamers. De kamers hebben nu allemaal wifi toegang, een flatscreen TV, nieuwe vloer- en wandbekleding, volledig nieuw meubilair (kasten met verlichting, stoelen, bureau,...) en vernieuwde verlichting.Verder kregen alle kamers nieuw sanitair en een kluis op de kamer. De suites hebben nu een separate "douchekamer".Met nieuwe tapijt en wandbekleding werden ook de gangen van het hotel vernieuwd. Als onderdeel van La Butte aux Bois behoort Stiemerheide ook tot de grootste hotelgroep van Limburg.
De Knack Restaurantgids 2007 bedacht de Kristallijn met 2 kloppers en de culinaire criticus Pieter van Doverengaf het restaurant afgelopen jaar ook al een positieve evaluatie.
Belangrijk voor Stiemerheide is o.m. de samenwerking en de synergie met de golfclub Spiegelven, de samenwerking met KRC Genk, de huisvesting van buitenlandse voetbalclubs zoals Celta de Vigo en Willem II die voor hun zomer- en winterstages neerstrijken in Stiemerheide.
Stiemerheide wordt ook druk bezocht door het brede publiek. De populaire brunches op zondag zijn daar het levende bewijs van. Als instapplaats tot het Nationaal Park Hoge Kempen geeft Stiemerheide toegang tot het wandelgebied Kattevennen. De wandellus is goed voor iets meer dan 10 kilometer wandelplezier.
Sheraton Brussels Hotel verwent regelmatig zijn gasten met tal van nieuwigheden die perfect kaderen in de uiteenlopende verlangens die bij de organisatie van enquêtes worden geuit.
Meer dan eens is het hotel zelfs voorloper en initiatiefnemer bij high tech initiatieven maar de culinaire wensen worden evenlin over het hoofd gezien. De opening van een espressamente illy is trouwens de meest recente uitdaging.
Sheraton Hotels & Resorts, dat 400 hotels en vakantieverblijven omvat in meer dan 70 landen, is eigendom van Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. is één van de grootste hotel- en recreatiegroepen ter wereld met zowat 850 eigendommen in meer dan 95 landen en 145.000 werknemers.
Starwood® Hotels is een volledig geïntegreerde eigenaar, operator en franchisor van hotels en vakantieverblijven, met de volgende internationaal befaamde merken : St. Regis®, The Luxury Collection®, Sheraton®, Westin®, Four Points® by Sheraton, W®, Le Méridien® en het onlangs aangekondigde AloftSM.
Starwood Hotels is ook eigenaar van Starwood Vacation Ownership, Inc., één van de toonaangevende ontwikkelaars en beheerders van kwalitatief hoogstaande vakantieverblijven met intervaleigendom.
VoIP, analoge telefonie, ADSL-modem en WLAN-router in één! FRITZ!Box Fon WLAN 7140
Wil je graag kunnen kiezen tussen een analoge lijn en VoIP voor een telefoongesprek? En gewoon de telefoontoestellen gebruiken die je al hebt? Wil je snel een beveiligd draadloos netwerk voor meerdere PCs en een gedeelde ADSL-verbinding? Wil je dat alle netwerkpcs dezelfde printer of harde schijf gebruiken?
Je kunt dit en nog veel meer doen met de nieuwe FRITZ!Box Fon WLAN 7140. De FRITZ!Box genereert superieure stemkwaliteit voor VoIP zonder je computer aan te sluiten. De geïntegreerde ADSL-modem van de FRITZ!Box is ook geschikt voor het supersnelle ADSL 2+, waardoor snelheden tot 16 Mbps mogelijk worden.De FRITZ!Box beschikt over een groot aantal aansluitingsmogelijkheden, waaronder vier LAN-poorten voor PCs of andere netwerktoestellen. Daarnaast kan je de USB-poort gebruiken om een printer of harde schijf over een netwerk te delen. De FRITZ!WLAN USB Stick is de ideale partner voor de FRITZ!Box Fon WLAN 7140 want het laat je een snelle en veilige WLAN-verbinding opstarten, zonder iets te configureren.
Douche choreografieën uit water, damp, licht en geur
Met de RainSky E presenteert Dornbracht zijn nieuwste product uit de serie van de Balance modules. RainSky E is een elektronisch gestuurde regenmodule, waarbij water, damp, licht en geur de choreografie completeert, waarbij de stemmingen van de natuur nagebootst worden.
Naast de drie voor ingestelde scenarios, die via een eigen bedieningspaneel kunnen worden opgeroepen, is het ook mogelijk, zich door de RainSky E individueel te laten verwennen: regengordijn, hoofd- en lichaamsdouche kunnen geheel naar wens samen of los van elkaar gescheiden gekozen worden. Wie zich alleen in een koele mist wil hullen, kiest de separate dampfunctie. De regenfunctie schakelt dan automatisch af. De besturing gaat via het elektronisch bedieningspaneel.
Robot-Coupe heeft zijn assortiment staafmixers van jaar tot jaar verder ontwikkeld en breidt dit thans uit met de Mini MP170 combi en de Mini MP220 combi, een staafmixer speciaal voor kleine bereidingen. MP170 en MP220 staan voor een respectievelijke staaflengte van 170 en 220mm. Beide modellen kunnen worden gebruikt met verschillende hulpstukken zoals een mes, emulgeerschijf en klopper.
Bij de vormgeving heeft Robot-Coupe er zorg voor gedragen een apparaat te maken dat geheel vervaardigd is van roestvrij staal en volledig demonteerbaar is, dit zowel voor het reinigingsgemak als voor een langere levensduur.
Door toevoeging van de hulpstukken kan ook in de huiskeuken van deze toestellen handig gebruik worden gemaakt. Zo is het mes ideaal voor het bereiden van gebonden soepen en sausen. De emulgeerschijf is bijzonder handig voor het opkloppen van koude of warme soepen waardoor deze een erg schuimige consistentie bekomen en men er tal van garnituren mee kan bereiden. De klopper, een nieuwigheid in het geheel, is ideaal voor het kloppen van eiwit, beslag voor gebak, schuimgebak en slagroom.
De nieuwe Masterchef is tot in de kleinste details typisch AGA en is geïnspireerd op het alom gekende design dat niet alleen kwaliteit uitstraalt maar zich ook aanpast aan elk keukeninterieur, van het meest klassieke tot het meest moderne. In dit esthetisch kenmerk schuilt al een eerste grote kwaliteit. Maar het Masterchef fornuis heeft nog heel wat andere troeven...
De Masterchef is een superkrachtig fornuis,uitgerust met de meest recente en de meest gedegen technologie op het vlak van fornuizen en ovens.
De Masterchef biedt 5 gasbranders, waarvan 1 met een langgerekte vorm voor langwerpige stoofpannen. Elke gasbrander is speciaal bestudeerd om altijd heel nauwkeurig de specifieke hoeveelheid warmte te genereren die vereist is voor het gebruikte type van pan, of met andere woorden voor het bereide gerecht.
De Masterchef biedt tal van combinatiemogelijkheden. Zo kan de kookplaat met multifunctionele gasbranders gecombineerd worden met twee elektrische ovens, een krachtige keramische grilloven en een elektrische sudderoven. Kortom, de Masterchef is geschikt voor elke culinaire bereiding, in de meest diverse kommen, braadpannen en kookpannen.
De Masterchef, het nieuwe kookfornuis van AGA, heeft een onberispelijke afwerking en is verkrijgbaar in vijf kleuren:crème, zwart, zilver, bordeauxrood en british racing green.
St Pancras International wordt nieuwe station van Eurostar in Londen
Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, kondigde zopas aan dat het over exact één jaar, op woensdag 14 november 2007, haar reizigersdiensten van en naar St Pancras International zal starten.
Eurostar bevestigde overigens dat de verhuis naar de nieuwe Londense terminal van de ene dag op de andere zal gebeuren en dat de dienstregeling tot op 13 november 2007 volledig normaal zal zijn. De bedoeling is om de hinder voor de reizigers tot een minimum te beperken.
De verhuis naar het nieuwe station in centraal Londen, dat bediend wordt door de eerste Britse hogesnelheidslijn, zal de reisduur tussen Brussel of Parijs en Londen met gemiddeld 23 à 25 minuten verkorten. De snelste reistijd tussen het centrum van Brussel en Londen zal dan slechts 1u 51 bedragen. Tussen Parijs en Londen wordt dit 2u 15 en tussen Rijsel en Londen 1u 20.
De eerste Britse hogesnelheidslijn, die loopt van de Kanaaltunnel tot in St Pancras International, is volledig voor Eurostar behouden en zorgt ervoor dat de diensten nog betrouwbaarder worden. Eurostar verwacht dan ook haar punctualiteit, die nu reeds meer dan 90% bedraagt, nog verder te kunnen verbeteren.
De Eurostarreizigers hebben toegang tot zes Londense metrolijnen en zeven treinoperatoren die St Pancras, King's Cross of het nabijgelegen Euston bedienen. Op die manier hebben de reizigers verbindingen met geheel Groot-Brittannië en wordt St Pancras International één van de grootste treinhubs in Europa.
KEF, producent van hoogwaardige luidsprekerinstallaties, geeft met de fivetwo reeks een nieuwe dimensie aan home cinema. Traditionele 5.1-systemen bestaan uit niet minder dan zes speakers en zorgen voor een wirwar van kabels. De fivetwo van KEF maakt nu hetzelfde resultaat mogelijk met slechts twee luidsprekers en een subwoofer, een unicum in de sector.
Het is een vreemde ervaring: surround sound, zonder omgeven te worden door klankkasten. De fivetwo reeks van KEF brengt het ultieme bioscoopgevoel in huis, maar rekent af met de nadelen daarvan. Geen kabels die dwars door de woonkamer lopen, geen complexe aansluitingen, geen moeilijke afregeling.
Luidsprekers uit de fivetwo reeks vallen vooral op door hun geluidsweergave, maar hoeven ook qua design niet onder te doen. Er zijn twee modellen verkrijgbaar. Model 7 met - zoals de naam suggereert - zeven speaker units, wordt op een statief geplaatst of aan de muur bevestigd. Model 11 staat op de vloer. Beide zijn verkrijgbaar in mat zilver of glanzend zwart. www.kef.com
Dit jaar baden de Galeria Inno winkels naar aanleiding van de feesten in het licht. Glitters, glinsteringen, lusters en pailletten zullen de etalages verlichten en het decor vormen van de verschillende verkooppunten. Zo wil Galeria Inno een magisch licht werpen op de talrijke acties en promoties in het kader van de kerstinkopen en deze periode van vreugde nog aangenamer maken met schitterende merken zonder evenwel de minderbedeelden te vergeten.
De eindejaarsfeesten zijn voor Galeria Inno traditiegetrouw een gelegenheid om de winkels feestelijk en weelderig in te richten, om zo de winterse sfeer in de steden gezelliger te maken. Dit jaar is geen uitzondering op deze regel, integendeel. Alles zal schitteren. Om te beginnen de met strass bezaaide lieve fee, het symbool van de campagne, die op elegante wijze de aandacht van de consument vestigt op alle aangename verrassingen die hem te wachten staan in de gezellige winkel.
De merken Flament, Screwpull, Jolipa en Sia, die normaal voorbehouden zijn voor de winkels in Brussel en Antwerpen, zijn nu ook verkrijgbaar in alle Galeria Inno winkels van het land.
Kerstmis is ook het moment om stil te staan bij het lot van de minderbedeelden. Dit jaar organiseert Galeria Inno een maatschappelijk project om hulp te bieden aan de minderbedeelde burgers. Van 13 tot 16 december kunnen de klanten in de nabijheid van de 9 deelnemende winkels, terecht bij een kledinginzamelpunt. In ruil voor de kleding die ze binnenbrengen, ontvangen ze aankoopcheques die geldig zijn van 26 tot 30 december. Deze actie die het publiek vast en zeker zal sensibiliseren - loopt in samenwerking met de organisaties Spullenhulp en Terre.
Terre steunt duurzame ontwikkelingsprojecten in het noorden en het zuiden van onze planeet, met één enkel doel: de mens zijn waardigheid teruggeven via werk, en zo zijn sociale en economische re-integratie bevorderen. Spullenhulp is een vereniging die gekend is voor haar strijd tegen uitsluiting en armoede. De doelstelling van de vereniging is louter sociaal. Concreet verleent Spullenhulp bijstand aan mensen in materiële en/of morele nood.
Galeria Inno wil echt dat de duizenden fonkelingen in haar winkels op deze manier tijdens de kerstperiode ook voor een beetje warmte en licht kunnen zorgen voor de minderbedeelden.
Douche choreografieën uit water, damp, licht en geur
Met de RainSky E presenteert Dornbracht zijn nieuwste product uit de serie van de Balance modules. RainSky E is een elektronisch gestuurde regenmodule, waarbij water, damp, licht en geur de choreografie completeert, waarbij de stemmingen van de natuur nagebootst worden.
Naast de drie voor ingestelde scenarios, die via een eigen bedieningspaneel kunnen worden opgeroepen, is het ook mogelijk, zich door de RainSky E individueel te laten verwennen: regengordijn, hoofd- en lichaamsdouche kunnen geheel naar wens samen of los van elkaar gescheiden gekozen worden. Wie zich alleen in een koele mist wil hullen, kiest de separate dampfunctie. De regenfunctie schakelt dan automatisch af. De besturing gaat via het elektronisch bedieningspaneel.
Laury Zioui is ongetwijfeld een van de meest originele chefs van zijn generatie en verrast vriend en vijand met een sensuele en hybried getinte keuken. Het fijn gerenoveerd pand met typische booglijsten in de gelagzaal zorgt voor een intieme sfeer. De muren in pasteltinten getuigen met bijpassende overgordijnen en roomkleurige tafelkleden van overweldigende aromas.
Laury Zioui van Marokkaanse origine, kwam naar België op zijn zestiende. Na een korte tussenstop in Straatsburg, gaat de student bij zijn Belgische oom aan de slag in een Marokkaans restaurant. Al gauw verdient hij zijn sporen in Charloroi bij Patrick Poisman, La Mirabelle, waarna hij zijn vorming voortzet in Saint Germain des Prés op de Boulevard Tirou.
Als chef-kok van Piersoulx in Gosselies, trekt hij resoluut de aandacht als jongste chef van Wallonië met een Michelinster. In Villa Romaine, in Montigny-Saint-Christophe, weet hij zijn ster maar liefst vier jaar lang te bevestigen, waarna hij overstapt naar de keuken van Clos du Marmiton in Couillet. De droom op zijn eigen eethuis te beginnen, wordt eindelijk realiteit in Montigny-le-Tilleul, waar hij samen met zijn echtgenote opnieuw een ster in de wacht weet te slepen.
De bereidingen met accenten van koriander en Taggiasca-olijven alsmede authentieke toppers uit de Japanse keuken zorgen voor een unieke cultuur- en smaakvermenging waarbij Laury steeds de heilige regels van de Franse haute cuisine respecteert. Tajines en regionale producten, samengesmolten tot frivole heerlijkheden, leverden een Michelinster op en verwennen je smaakpalet.
Maandelijks worden drie menus naar voor geschoven: het menu Eveil du Goût is een aaneenschakeling van frivole heerlijkheden in vijf gangen, het ontdekkingsmenu is een harmonisch festijn van nieuwe creaties in 3 gangen, met hoofdschotel, kaas en nagerecht, of in 6 gangen met een witte en rode wijn en ten slotte is er de business lunch voor wie niet al te veel tijd heeft: een driegangenlunch. Als liefdevolle vader die dol is op kinderen, voorziet Laury Zioui ook speciaal voor de jongeren een kindermenu.
Bovendien is Laury Zioui een groot aanhanger van labelproducten: zijn truffels tuber melanosporum komen uit Carpentras, zijn jonge koningsduifjes van Anjou uit Racan, zijn St Jakobsvruchten uit Dieppe, zijn gevogelte uit Bresse, zijn kalfsvlees uit Corrèze en zijn kreeft uit Bretagne, net als de wilde zeebaars en de meeste andere vis. Deze uiterst strenge selectie vormt het uitgangspunt voor een gemengde keuken met enkele Marrokaans-Spaanse accenten. De chef heeft duidelijk een voorkeur voor veloutés, emulsies en specerijen zoals de ras el hanout, die hij regelrecht uit Marrakech invoert.
De wijnrubriek vertrouwt de chef toe aan zijn echtgenote. Sinds Clos du Marmiton heeft Nadia zich vol overgave verdiept in dit onderwerp. Ze staat daarbij open voor nieuwigheden maar blijft verknocht aan de grote namen. Haar kennis en instinctief talent worden steeds verder verrijkt door talrijke huisdegustaties, want de reputatie van de zaak zorgt ervoor dat heel wat grote namen uit de Franse, Spaanse en Portugese wijnbouw maar al te graag hun producten komen voorstellen.
Aanvankelijk waren de Rhône en de Roussillon lange tijd haar favorieten, maar Nadia heeft intussen ook een grote waardering opgebracht voor de Bourgognewijnen, en ook wijnen uit Spanje of Griekenland deden hun intrede op de kaart. Neem nu bv de Foloï Rhoiditis die ze serveert bij een velouté van kievitsbonen en truffel, een gegrilde eendenleverpastei of de Terras Gauda Rias Bauxas 2005 voor de Sint-Jakobsnoten uit Dieppe, Chinese kool en Lyonese worst met pistache, truffel en een emulsie van krab.
LEveil des Sens rue de la Station 105 6110 Montigny-le-Tilleul tel 071-71 96 92
Toch waren we bij de degustatie niet echt enthousiast, een aantal tekortkomingen werpen enige schaduw op de sterrenschittering die door Michelin nochtans voor 2007 werd bevestigd.
VLM Airlines en London City Airport vieren vier miljoen passagiers
VLM Airlines bereikte op 5 december een belangrijke mijlpaal in haar geschiedenis met het vervoeren van de vier miljoenste passagier vanuit London City Airport, ofwel de thuishaven van de luchtvaartmaatschappij.VLM Airlines is de eerste maatschappij die de kaap van vier miljoen passagiers bereikt in de Londense luchthaven. Daarmee onderstreept VLM Airlines haar leiderspositie op London City Airport en de groeiende populariteit van korte afstandsvluchten bij zakenreizigers.
De vier miljoenste passagier was Dhr. Marc Boelens van KBC die voor zaken op weg was naar Antwerpen. Dhr. Boelens werd als trouwe klant van VLM Airlines verwelkomd door Carol Baker, Regional Manager VLM Airlines in het Verenigd Koninkrijk, en door Bernard Lavelle, Deputy Director Business Development van London City Airport. De gelukkige kreeg een fles champagne overhandigd en een groot aantal punten voor VLM Encore, het getrouwheidsprogramma van de luchtvaartmaatschappij.
VLM Airlines, die zijn activiteiten in 1993 begon met twee vluchten tussen hartje Londen en Antwerpen, biedt momenteel meer vluchten dan eender welke andere maatschappij aan vanuit London City Airport met dagelijks een keuze uit meer dan 100 vluchten.
VLM Airlines biedt vluchten aan naar 10 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux vanuit London City Airport. Dit gaat gepaard met een indrukwekkende punctualiteit, een hoge frequentie en lichte maaltijden en dranken die gratis op alle vluchten worden aangeboden. Daardoor is deze luchtvaartmaatschappij een heel populaire keuze geworden bij zakenreizigers die van en naar het centrum van Londen vliegen.
Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines zegt: We zijn verheugd als eerste maatschappij deze historische mijlpaal te bereiken in London City Airport. Sinds we in 1993 startten, hebben we een strategie gevolgd waarbij kwaliteit en tijdsbesparende oplossingen hoog in het vaandel worden gedragen, wat door zakenreizigers ten zeerste wordt gewaardeerd. De opening vorig jaar van de DLR verbinding met London City Airport heeft bijgedragen tot een gemakkelijker gebruik van onze diensten waardoor onze passagiers zonder moeite kunnen reizen tussen de Londense zakenwijken en deze ideaal gelegen luchthaven.
Bernard Lavelle, Deputy Director Business Development van London City Airport voegt eraan toe: Dit is een belangrijke stap in de bestaansgeschiedenis van VLM Airlines en van London City Airport en ze onderstreept tevens de stijgende populariteit voor beide bedrijven bij mensen die met het vliegtuig van en naar Londen reizen. We kijken ernaar uit de volgende vier miljoen passagiers te mogen verwelkomen en getuige te zijn van de groei van VLM Airlines. London City Airport zelf wordt op zijn beurt verder ontwikkeld tot de makkelijkste verbinding tussen Europa en de Londense zakenwijken.
Vier Kerstmis in Ierland en ontdek er tal van leuke tradities!
'Nollaig Shona Duit', ofwel 'Prettig Kerstfeest' in het Iers
Kerstmis in Ierland... elk jaar opnieuw een unieke gebeurtenis die traditie hoog in het vaandel draagt. Behalve de kalkoen die wordt klaargemaakt, de kerstboom die wordt versierd en de typische geschenkjes die worden uitgedeeld, kennen de Ieren nog tal van andere leuke tradities. Een aanrader voor een laatste citytrip dit jaar!
Enkele 'places to be' in Dublin
Traditionele kerstmarkten alom, zo ook de '12 days of Christmas' in 'Dublin's Docklands' waar tal van kerststalletjes zorgen voor een nostalgische kerstsfeer met prachtig gedecoreerde stands, lekkere specialiteiten en originele geschenkideetjes. Het 'Christmas Festival' neemt de bezoekers mee naar een magisch winterwonderland van lichtjes, muziek, degustaties, attracties en kerstversiering. Dit festival gaat door van 12 december tot 23 december in Georges Dock in het IFSC (Docklands). www.visitdublin.com
Speciaal voor families met kinderen is er 'Christmas on Ice'. Een dagje uit naar 'Santa's Polar Palace' voor een kennismaking met de magische wereld van de kerstman. Behalve het poppenspel en de schaatsbaan, biedt 'Santa's Polar Palace' ook een interactief programma voor de kids die hiermee samen met de kerstman alle voorbereidingen voor Kerst kunnen treffen. www.7upchristmasonice.ie
Voor de cultuurliefhebbers is er de originele combinatie van een uurtje schaatsen met nadien een optreden van de beste stand-up comedians die Ierland te bieden heeft. De komische optredens van Joe Rooney, van Father Ted en Ian Coppinger, die afgewisseld worden in het RDS Theater, beloven een voltreffer te worden.
Daarnaast kan je op 12 december naar het 'Malahide Castle' van Dublin voor het 'Concert for Christmas Carols'. De gasten worden om 19.30u ontvangen in de 'Great Hall' met glühwein en gebak en krijgen nadien een rondleiding in het kasteel. 'The Dublin Airport Singers' staan in voor de muzikale afsluiter van de avond en brengen een concert van kerstliederen.
'Otherworld's Circus' is een spannend en vooral origineel circusoptreden dat gecombineerd wordt met de muziek van 2 klassieke muzikanten. Een spektakel waar de hele familie zal van genieten en een must voor de liefhebbers van live muziek en theater, acrobatie, kostuums en maskers. Naast deze festiviteiten, kunnen jong en oud ook naar 'Christmas Shows' van onder andere Pinocchio, Aladdin, Peter Pan en Christmas Panto.
Zowel Dublin als Belfast, maar daarnaast ook steden zoals Cork, Galway en Limerick zijn de perfecte bestemming om kerstinkopen te doen. Ontsnappen aan alle drukte om te flaneren langs de winkels, kan er perfect in alle rust.
Vele huizen zetten een brandende kaars voor het raam, een traditie met een katholieke connotatie die symbool staat voor gastvrijheid. Deze Ierse gewoonte keert terug naar de tijd waar gastvrijheid nog nauw werd nageleefd en betekende dat de bewoners van het huis alle onverwachte bezoekers, ook Maria en Josef, welkom heetten op kerstavond. In diezelfde katholieke sfeer - in volle verwachting van het kindje Jezus - houdt Ierland ook elk jaar rond Kerst een grote schoonmaak. Het hele huis wordt dan geschrobd en gereinigd.
Het Ierse kerstmenu
Het kerstmenu bestaat uit standaard ingrediënten zoals gevulde kalkoen en ham met veenbessensaus, maar schotelt ook wat meer typisch Ierse gerechten voor, zoals gekruid en gekookt ingeblikt rundvlees dat zowel warm als koud wordt opgediend bij de hoofdmaaltijd en het traditionele dessert dat vooral bestaat uit pasteitjes en kerstpudding met rum of brandewijn.
Professionele prestaties in de keuken van de particulier, dat is in een notendop wat de Falcon Deluxe CT te bieden heeft.Dit is werkelijk het neusje van de zalm. Wie een Deluxe CT koopt, zal veel kookplezier beleven met een buitengewoon betrouwbaar en krachtig fornuis.Om overtuigd te zijn van de kwaliteitsvolle en robuuste fabricage, volstaat het bijvoorbeeld om de opberglade te openen die trouwens heel praktisch is.
De Deluxe CT is uitgerust met 5 gasbranders, 2 afzonderlijke ovens en een afzonderlijke grillzone.Onder het verwijderbaar Cook Top schuilt een centrale brander van 4 kW. Dat de Deluxe CT bestemd is voor koks die professionele eisen stellen, wordt nog eens bevestigd door de ultrapraktische kookplaat waarop meerdere sausen tegelijkertijd kunnen worden bereid.
De Classic Deluxe is de luxeversie van de bekende Falcon Classic, waarvan het design en alle basiskenmerken overgenomen werden.De Classic Deluxe combineert het gebruik van gas en elektriciteit en is tegelijkertijd klassiek en luxueus. Het bijzondere aan dit fornuis is dat het uitgerust is met een grilloven met dubbel circuit die heel gemakkelijk toegankelijk is, dankzij de geïntegreerde kogellagers waardoor de grilloven als het ware uit de oven kan worden « verwijderd ».Bovendien is het fornuis uitgerust met een multifunctionele oven met 8 programmas, waaronder het bekende Rapid Response-systeem, waardoor de oven in een recordtijd op de vereiste temperatuur wordt gebracht.En om het geheel te vervolledigen beschikt de Classic Deluxe ook over een heteluchtoven.De Classic Deluxe, een vaste waarde in de eersterangs keuken, is ook uitgerust met het Handyrack.
De Excel is een van de geavanceerde modellen die bewijzen dat Falcon een koploper is op het vlak van de vervaardiging van kookfornuizen.De Excel combineert technologie met functionaliteit en design en biedt de kok meer bepaald 2 grote programmeerbare ovens aan:een multifunctionele oven met 8 programmas en een heteluchtoven.De Slow Cook sudderoven biedt de mogelijkheid om de smaak van vleesgerechten optimaal tot zijn recht te laten komen.