Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Center Parcs: electrocars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent neemt elektrocars Center Parcs in gebruik

     

     

    Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent heeft in Center Parcs De Vossemeren de elektrocars van het park officieel in gebruik genomen. Tijdens deze plechtigheid werden vanuit de elektrocars een 30-tal watervogels, waaronder ganzen, verschillende soorten eenden en zwanen, losgelaten. Deze watervogels zijn de eerste slachtoffers van het invallen van de vroege winter of komen uit opvanghuizen. De dieren worden door het park geadopteerd.

     

    Al sinds 40 jaar vervult Center Parcs een voortrekkersrol op het gebied van duurzaam ondernemen. Om invulling te geven aan deze permanente doelstelling investeert Center Parcs in meer dan 300 groene initiatieven. De vervanging van de huidige dienstwagens door niet vervuilende elektrocars in de parken is hier een voorbeeld van. In De Vossemeren gaan 14 elektrocars rijden. Dit geeft een vermindering van ruim 10.000 kilogram CO2 uitstoot per jaar. Voor een gelijkwaardige recuperatie zijn 500 bomen nodig. Binnenkort zijn alle 153 dienstwagens in alle parken vervangen, hetgeen een besparing oplevert van ruim 110.000 kilogram CO2. Voor deze recuperatie zouden er maar liefst zo'n 6000 bomen nodig zijn.    

     

    Fotobijschrift: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent geeft aan een koppel Krooneenden een nieuw thuis in de uitgestrekte meren van Center Parcs De Vossemeren.

     

    24-12-2008 om 08:37 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoetzuur duo

    Zoetzuur duo ontleed

     

     

     

    De citroen en ananas, zijn beide voorbeelden van perfecte integratie. Waar de zure citrusvrucht zijn oorsprong kent in het noorden van India, kwam de ananas met Columbus mee uit Zuid-Amerika. Inmiddels niet te missen in de fine fleur van de culinaire keuken, dit zoet en zure duo. Gepassioneerde koks gebruiken vers. Schillen, ringen snijden (ananas) of persen (citroen) doet een beetje kok het liefst met gespecialiseerd materiaal. Rösle liet er zijn licht op schijnen en komt met twee even perfectionistische, als gemakkelijk hanteerbare keukenhulpjes.

     

    Ruwe bolster, schubbig uiterlijk dat sinds de 18e eeuw in menig kunstwerk opduikt. De ananas is een begrip. Eenmaal door het harnas heen, komt de smakelijke verrassing. Sappig vruchtvlees dat menigeen laat watertanden. Meteen dient het volgende probleem zich aan. Hoe de ananas ontdoen van zijn huid en kern, maar toch die mooie ronde schijven  bekomen die iedereen kent van de ingeblikte variant? Bijna onmogelijk. Bijna, want de nieuwe ananassnijder van Rösle reduceert een hels karwei tot een nietszeggend klusje. Ananasschijven in een handomdraai. Simpelweg de top van de ananas afsnijden, zo’n 2 tot 3 cm onder de kroon. De handgreep van de snijder is ergonomisch gevormd voor de beste grip en garandeert een topresultaat met de minste inspanning. De snijder op de ananas plaatsen en met enkele simpele draaibewegingen wordt de ananas ontdaan van huid en kern. Trek de stang terug, ontkoppel het handvat en een perfect gesneden slinger glijdt van de snijder. Meteen klaar om op te eten of als decoratieve traktatie op te dienen.

     

    Ook de citroen krijgt de eer, die ze na eeuwen trouwe dienst verdient.  Met de citruspers van Rösle wordt ingespeeld op het conische uiterlijk van de zure vrucht. Waar de normale citruspersen vaak rekening houden met sinaasappels, is deze citruspers speciaal ontwikkeld voor de ‘gele bijtertjes’. Stoer chroom gecombineerd met lange drainagetunnels zorgt ervoor dat pitten en vruchtvlees worden gescheiden van het sap. De pers houdt tot een halve liter aan sap. Het persen zelf mag de naam niet meer dragen, want verloopt superlicht en makkelijk. RVH.

    www.cookand.eu.





    24-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freya Vynckier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Freija, held van het jaar!

     

     

     

     

    Freija Vynckier, 10 jaar, uit Lede (Denderleeuw) is verkozen tot de held van het jaar 2008 in het pretpark Walibi. Met meer dan 9.000 stemmen, won Freija deze wedstrijd met grote voorsprong. Ze krijgt nu haar eigen standbeeld in Walibi. Bovendien krijgt ze een seizoen pass 2009 waardoor ze kans krijgt haar standbeeld iedere week te komen bewonderen gedurende één jaar samen met 4 van haar vrienden.

     

    Alles begon in april 2008. Iedere maand van het seizoen 2008 werd een held van de maand verkozen. Freija heeft deelgenomen in oktober. Ze werd gefotografeerd op de heldensokkel. Ze heeft daarna haar eigen heldenpagina gecreëerd op www.heldvanhetjaar.be. Ze is erin geslaagd de meeste stemmen te verzamelen in oktober. Dankzij deze titel van de maand van oktober heeft ze al de gelegenheid gekregen om een dag samen met 100 vrienden in Walibi door te brengen.

     

    Freija ontwaakte op 7 jarige leeftijd uit een coma van 6 maanden na een zwaar verkeersongeval. Dankzij de zorg en de steun van haar familie, kan Freija nu terug naar school waar ze in het vierde leerjaar zit. Ze heeft deze wedstrijd gewonnen dankzij de hulp van haar 4 broers en zussen.

     

    Het standbeeld van Freija zal een plaats krijgen in de buurt van dat van Casper, held van het jaar 2007, gelegen centraal in het park. Op zondag 5 april 2009, de eerste dag van het seizoen 2009 in Walibi, zal het standbeeld officieel onthuld worden. RVH.

    www.walibi.be

     

    23-12-2008 om 21:36 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika terminal

    Brussels Airlines neemt Afrika terminal zone in gebruik

     

     

     

     

    Brussels Airlines nam zopas op Brussels Airport een nieuwe Afrika terminal zone in gebruik. De vluchten naar het Afrikaanse kontinent vertrekken nu allemaal vanuit de (Schengen) terminal A. Dankzij de verhuis naar deze terminal genieten transferpassagiers veel meer comfort en kortere wandelafstanden. Vlakbij de boarding gates werd ook een nagelnieuwe “Sunrise Lounge” geopend waar zakenreizigers en frequent flyers in alle rust en comfort kunnen werken of wachten op het vertrek van hun Afrika vlucht.

     

    Sinds deze herfst vertrekken alle vluchten van Brussels Airlines naar Afrika vanuit de A terminal waar ook alle Schengen vluchten aankomen en vertrekken. Tijdens de ochtend wordt een zone van deze terminal, de zogenaamde T zone, met een tiental vertrekposities exclusief voorbehouden voor de Afrika vluchten. Dankzij deze nieuwe vertreklocatie kan het overstappen tussen Europese en Afrikaanse vluchten veel vlotter verlopen. De aankomende vliegtuigen uit bijvoorbeeld Parijs, Milaan, Berlijn of Barcelona parkeren immers aan dezelfde terminal gates.

     

    Met de inhuldiging van deze nieuwe, exclusieve 'Afrika Zone', profileert Brussels Airlines zich meer dan ooit als Afrika specialist. Op jaarbasis maken bijna 500.000 passagiers gebruik van de Brussels Airlines Afrika vluchten. Brussels Airlines werkt permanent verder aan de uitbreiding van haar vluchtaanbod naar het continent en biedt nu al 14 Afrikaanse bestemmingen aan.

     

    De nieuwe Afrika zone is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Brussels Airport en Brussels Airlines met als doelstelling om de luchthavenervaring voor de vluchten naar Afrika te verbeteren. Brussels Airlines heeft in de 'Afrika Zone T' ook een nagelnieuwe lounge in gebruik genomen die de naam Sunrise lounge kreeg. Business class reizigers en ferquent flyers kunnen er in alle comfort relaxen of werken tot wanneer ze aan boord stappen. RVH.

    www. brusselsairlines.com

    23-12-2008 om 21:35 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In steen gehouwen kwaliteit

    In steen gehouwen kwaliteit

     

     

     

    Een grijze muur van stenen van onregelmatige grootte steekt uit boven een wateroppervlak. Een verchroomde kraanuitloop in een originele vorm komt in beeld aan de rechterkant, duidelijk een natuurlijk element van deze onvergankelijke wereld. Water stroomt in een perfecte straal uit de uitloop en brengt het wateroppervlak in beroering. Een scène voor de eeuwigheid.

     

    De bewust heldere symbolen delen een duidelijke boodschap mee. De steen, modern en onvergankelijk tegelijkertijd, staat voor de lange levensduur van de producten, hun blijvende kwaliteit en tijdloos design. Dit wordt perfect aangevuld door het heldere, stromende water, waarvan de steen de natuurlijke omgeving vormt. De beelden tonen water in zijn volmaakte vorm, wat wordt gegarandeerd door de technologische geavanceerde GROHE-artikelen met een uniek design. Mensen met liefde en waardering voor water ontwierpen deze kranen, zodat gebruikers in een perfecte stijl water kunnen gebruiken en ervan kunnen genieten voor vele jaren. Deze sterke verantwoordelijkheidszin is in elk aspect van het design aanwezig. RVH.

    www.grohe.be

     

    23-12-2008 om 21:33 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Vlaanderen

    Toerisme Vlaanderen subsidieert 28 nieuwe toeristisch-recreatieve projecten

     

     

     

     

    Toerisme Vlaanderen investeert 4,8 miljoen euro in 28 toeristisch-recreatieve projecten verspreid over gans Vlaanderen. Dit bedrag brengt het totale subsidiepakket voor 2008 op 6,7 miljoen euro.

     

    Enkele opmerkelijke projecten zijn o.a. de publieksontsluiting van de Sint-Romboutstoren in Mechelen, de cultuur-toeristische ontsluiting van de Herkenrode Abdijsite in Limburg en de verdere ontwikkeling van de onthaalinfrastructuur van de Gentse Vismijn. In Vlaams-Brabant ontvangt het fietsnetwerk Groene Gordel (Brabantse Kouters) extra werkingsmiddelen en in Brugge zal het Museum of History verder worden ontwikkeld.

     

    Het spreekt voor zich dat alle projecten een bovenlokale uitstraling hebben, imagoversterkend werken en identiteitsbepalend zijn voor de stad of regio die ze vertegenwoordigen. Belangrijk om weten is ook dat ze een meerwaarde moeten betekenen ten opzichte van het bestaande toeristisch-recreatieve aanbod.

     

    Via deze subsidies versterkt Toerisme Vlaanderen de kwaliteit van het toeristische aanbod (bezoekerscentra, infokantoren en informatieborden). Bovendien bevordert het agentschap via deze betoelaging heel wat actieve recreatiemogelijkheden (fietsen, wandelen), de ontsluiting van erfgoed,...

    Bijzonder aandachtspunt is overigens dat alle projecten nauwgezet werden getoetst aan de verschillende criteria voor 'toegankelijkheid voor personen met een handicap' en 'duurzame ontwikkeling'. RVH.

     

    23-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ubar, verzonken stad

    De verzonken stad Ubar

     

     

     

    In 1990, is in het zuiden van Oman, in de provincie Dhofar, na 20 jaar intensief zoeken, de voormalige stad Ubar teruggevonden. Er kwamen ultramoderne satelliettechnologieën aan te pas om de stad te lokaliseren. Ubar was ooit een belangrijke handelspost voor de passerende wierookkaravanen die met wel 1.000 kamelen op weg waren via de zandduinen van de Empty Quarters naar India en China. De wierrook werd er omgeruild voor aardewerk, specerijen en textiel. De stad Ubar verdiende veel geld door tolheffing op het water dat de reizigers ter beschikking werd gesteld. Ontdekkingsreiziger Marco Polo bezocht Ubar en noemde de stad zelfs ‘het paradijs’.

     

    De locatie kan tegenwoordig met een gids worden bezocht. In de ruïnes van het eeuwenoude stadje werden ook overblijfselen uit de ijzertijd gevonden. Er is nog altijd veel water nabij Ubar en in de omgeving bevinden zich felgroene, vruchtbare akkers. Ook is er een klein museum, waar de resultaten van de opgravingen te zien zijn. De duinen buiten Ubar (tegenwoordig Sishur genoemd) zijn bekend om de vele geodes die er zich bevinden.

     

    Ubar is als dagexcursie te bezoeken vanuit Salalah. Een 4 wheel drive is noodzakelijk aangezien het merendeel van de weg erheen onverhard is. Ook hebben veel touroperators een bezoek aan Ubar op het reisprogramma staan.

    www.omantourism.gov.om

     

     





    22-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nadia Debreuil

     

    Nadia Debreuil benoemd tot Juridisch Directeur bij Accor Hospitality 

    Belux

     

     

     

    Nadia Debreuil studeerde af als licentiate in de handelswetenschappen 

    en behaalde nadien een master in handelsrecht en een diploma van 

    bedrijfsjurist. Dit jaar werkt ze zeventien jaar voor de Groep Accor.

     

    Nadia Debreuil kwam in 1991 bij Accor in dienst als juriste voor de 

    afdeling "Business & Leisure". Zij bekleedde verschillende functies 

    binnen de gecentraliseerde juridische directie. Dit ter ondersteuning 

    van de nationale operationele directies (in Afrika, Polen, Egypte, de 

    Oost-Europese landen ...) en van de transversale functionele directies 

    (verkoop, marketing, reservering). In haar vorige functie was ze 

    Juridisch Verantwoordelijke in Frankrijk. In die functie beheerde ze 

    de franchise voor alle merken van Accor in Frankrijk (600 hotels), 

    gaf ze ondersteuning aan de merken MERCURE en SOFITEL en begeleidde 

    ze de lancering van de merken PULLMAN en ALL SEASONS.

     

    Vandaag leidt Nadia Debreuil de juridische directie van de afdeling 

    hotellerie in België en Luxemburg. Haar voornaamste taak is de 

    algemene directie, functionele afdelingen en hotels te adviseren bij 

    alle juridische vragen op het vlak van ontwikkeling, verkoop, 

    marketing, aankoop, informatica, bouw en financiën. Verder leidt zij 

    het juridisch secretariaat, ziet zij erop toe dat de procedures van 

    Accor aan de wettelijke en nationale reglementeringen beantwoorden. 

    Zij is ook verantwoordelijk voor de coördinatie met de afdelingen van 

    de holding en zij beheert de geschillen. RVH.

    www.accor.com

     

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode wijnen

    Kerstavond of Nieuwjaarsdag,

    feest met wijnen uit de Graves! (4)

     

     

     

    Tot slot ook enkele suggesties met rode wijnen:

     

     

    Rode Graves – jonge

    Lamprei op Bordelese wijze, gebraden en met kastanjes gevuld gevogelte en vederwild.

    Soep van in wijn gekookte kersen met kaneel, moelleux of room van donkere chocolade

     

    Rode Graves – oude (minimum 7 tot 8 jaar oud)

    Een door uw slager mooi bewerkt stuk rundvlees of een hertengebraad geserveerd

    met een stoofpot van wilde paddestoelen, maar evenzeer Gevogelte met truffel

     

     Aperitief:

    Feestelijk: een droge witte Graves, fris en fruitig, of een jonge zoete Graves Supérieures, fris en vinnig.

    Plechtig: een oude zoete Graves Supérieures, gestructureerd en complex.

    Intelligent: een oude rode Graves die u en uw gasten even terugvoert in de tijd. RVH.

    www.vins-graves.com





    21-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graves en Nieuwjaar

    Kerstavond of Nieuwjaarsdag,

    feest met wijnen uit de Graves! (3)

     

     

     

     

     

    Door de wijnen uit de Graves te drinken aan tafel geven we onze gasten naast een culturele trip, ook een culinaire ontdekking, een feest dus dan hen gegarandeerd zal bijblijven!

     

    Enkele suggesties en voorproefjes voor een fantastische combinatie:

     

    Droge witte Graves – eenvoudig, fris en fruitig : oesters, zeevruchtenschotels, schaal- en schelpdieren

    Droge witte Graves – rijk, complex en jonger dan 3 jaar : Rockefeller-oesters, gegrilde of in court-bouillon gekookte krab of schaaldieren, gebakken jakobsschelpen met of zonder room

    Droge witte Graves – rijk, complex en ouder dan 3 jaar : Schotels met kazen met gekookt zuivel: Comté, oude Mimolette, Salers, Beaufort, Pyrénées, Appenzeller enzovoort. Kreeft Armoricaine

     

    Graves Supérieures – fris en vinnig :

    Terrine van foie gras: enkele mooie plakken bestrooid met fleur de sel en peper van de molen en geserveerd met gegrilde plakken peperkoek. Profiteer van de gelegenheid om zo verschillende soorten peper te proeven!

     

    Crumble van foie gras: gebakken foie gras bestrooid met een crumble van hazelnoten, pijnboompitten en gedroogde abrikozen

     

    Graves Supérieures – gestructureerd en complex

    Schotels met blauwschimmelkazen: Gorgonzola, Blue Stilton, Blue Shropshire, Roquefort enzovoort.

    Ofwel gevogelte en vederwild, bereid met zoete witte wijn, noten, gedroogd fruit en room. RVH.

    www.vins-graves.com







    20-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte Tatin

    Tarte tatin: Van mislukking tot puur genieten

     

     

     

     

    In tijden waarin stress, tijdsdruk en fastfood heel gewoon zijn, blijkt genieten een groot goed. Genieten van het leven en vooral ook van het bereiden en proeven van speciale gerechten. Koken is trendy en de recepten van weleer ‘hot’. Emile Henry helpt een handje en komt met een taartschaal voor het bereiden en presenteren van een heerlijke tarte tatin.

     

    Waar de tarte tatin nu voor lekker genieten staat is ze eigenlijk stiekem geboren vanuit tijdsgebrek. In het Franse Lamotte Buevron tegen het einde van de 19e eeuw beheerden de zusters Tatin een idyllisch hotelletje van waaruit zij ook taarten verkochten. Snel maakten ze faam in heel de regio. Op een dag dat het gehele restaurant vol zat en iedereen op een van de beroemde taartjes zat te wachten, bleken de voorraden niet aangevuld.

     

    In blinde paniek gooide een van de zusjes Tatin appels, boter en suiker in een taartvorm en gooide de oven dicht. Te laat bemerkte ze haar fout; geen taart zonder bodem. Het deeg rolde ze daarom maar uit over het vruchtenmengsel. En de omgekeerde taart was geboren. De tarte tatin verwierf faam door zijn heerlijke deegbodem en zachte gekarameliseerde appels. Toen bekende Parijse restaurants als Maxim de taart begonnen te produceren was een fenomeen geboren.

     

    Met Emile Henry’s Tarte Tatin set wordt niet enkel het recept verworven, maar ook een uitgekiende set om het beroemde taartje te bereiden. Een bakplaat annex pan die zo van het vuur (voor het karameliseren van de suiker) naar de oven gedirigeerd kan worden. Het speciale taartbordje zorgt ervoor dat het ook aan de presentatie niet ontbreekt. De taart werd lang geleden uitgevonden, maar kan nu eindelijk perfect thuis worden gemaakt. RVH.

    www.cookand.org.







    20-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Daugay

    Château Daugay: verjonging

     

     

     

     

    Het beheer van de wijngaarden van Château Daugay, een der grote namen van de Saint-Emilion Grand Cru, werd recentlijk door Christian de Boüard de Laforest, overgedragen aan Hélène en Jean-Bernard Grenié, dochter en schoonzoon.

    De oorsprong van deze wijngaarden gaat terug naar de 18de eeuw en ze vormden in een recent verleden een onafscheidelijk duo met de wijnen van de Château Angelus tot in 1984. De familie de Laforest is trouwens nog steeds mede-eigenaar van het wijngoed van Château Angelus. Hoe dan ook, beide wijngaarden bieden exclusieve kwaliteitswijnen mede dankzij de eigen vinificatiemethodes.

     

    Tesamen wensen Hélène en Jean-Bernard een aantal nieuwe impulsen te geven aan dit uitzonderlijk Grand Cru-wijngoed van zowat 5.5 ha, dat van een uitzonderlijke ligging op de zuidkant van de Saint-Emilion geniet. De eerste resultaten van deze vernieuwing geven alvast uitzicht op een uitzonderlijke millésime Château Daugay 2008. RVH.

    www.chateau-daugay.com

     

     



    20-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Upignac

    Upignac Elsene

    UPIGNAC – FAUCHON – VALRHONA – DANDOY – URBANI

     

     

     

     

     

    Kleine geschiedenis van een groot enseigne…

    Alles begint met een fantastische ligging, vlak bij de prachtige omgeving van de vijvers van Elsene… Twee jaar geleden wordt hier een winkel geopend die volledig gewijd is aan producten van het bekende enseigne Upignac, de onbetwistbare specialist in Belgische foie gras sinds 1984. Onder het enseigne Upignac Elsene groeit de mooi gelegen en druk bezochte winkel al snel uit tot het paradepaardje van het netwerk.

    Naast het indrukwekkende assortiment foie gras van gans en eend biedt het bekende merk ook fijne kruidenierswaren van superieure kwaliteit aan.  In de winkel van Elsene kan je niet alleen eend in alle denkbare gastronomische vormen krijgen, maar vind je ook een uitgebreide afdeling met wijn, champagne, speciale olijfolie en azijn, een breed assortiment thee en zeldzame specerijen, koffertjes met 100% ambachtelijk bereide chocolaatjes en de traditionele koekjes van Dandoy.

     

    De oprichters worden verleid door een nieuw avontuur in de horecawereld en besluiten hun juweeltje over te laten aan Nathalie Stoop. Deze vertegenwoordigster van een familie die gespecialiseerd is in fijne kruidenierswaren en vestigingen heeft in Antwerpen en Luik, besluit het bevoorrechte partnership met Upignac te behouden en breidt haar aanbod uit met producten van het beroemde huis Fauchon in Parijs.

     

    Nathalie Stoop is zich bewust van de liefde van haar stadsgenoten voor chocolade en besluit ook aan hen een andere volmaakte standaard qua verfijnde smaak aan te bieden met de voortreffelijke producten van het huis Valrhona.

     

    Vanaf januari zal het ook mogelijk zijn om, los van de handelsactiviteit, in de Upignac-winkel van Elsene, die uitgerust is met een mooie professionele keuken, kookles te volgen. Deze lessen zijn gewijd aan de uitstekende producten die aangeboden worden door het huis. Door de samenwerking met Upignac en het grote merk Le Creuset, dat zopas zijn assortiment keukengerei uitgebreid heeft met een “foie gras”-reeks, kunnen de liefhebbers hier alle geheimen van de bereiding van dit mooie product ontdekken. Naast de meer algemene cursussen kunnen de echte zoetekauwen zich inwijden in de mysteries van banketgebak en Valrhona-chocolade dankzij de medewerking van de befaamde banketbakker Fabrice Collignon. RVH.

    UPIGNAC ELSENE - Antoine Labarrestraat 47 – 1050 Elsene

    Tel. : 02/647 76 47, info@upignacixelles.be                   







    19-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flavour shaker

    Flavour Shaker

     

     

     

     

    Jamie Oliver is een fenomeen. Zijn gerechten hebben een revolutie op gang gebracht. Geen gedoe met onvindbare ingrediënten maar eerlijke en heerlijke recepten die iedereen kan maken. Zijn enthousiasme en bevlogenheid stralen ook af op Jamie’s Signature Range, het gamma keukenartikelen dat zijn naam draagt. Professioneel gemaakt, een plezier om mee te werken en ideaal als cadeau. Zijn Flavour Shaker veroverde een plaatsje in ontelbare keukens, koken met Jamie is koken met passie.

     

    Met de feestperiode voor de deur is de Flavour Shaker de perfecte cadeautip. Aan het gamma werden 2 nieuwe Limited Editions toegevoegd. Deze luxueuze versies in rood en goud zullen beide een plaatsje verwerven in vele keukens. De Flavour Shaker is een uitvinding die plet, maalt, mixt, mengt en alle smaken laat vrijkomen.

    Ook voor desserts is dit een ideale bondgenoot. De veelzijdige Flavour Shaker werkt makkelijk, netjes en snel. Door zijn gesloten constructie blijft de keuken proper en de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. RVH.

    www.point-virgule.com





    19-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sodexo

    Sodexo versterkt zijn positie op de markt van drankautomaten

     

     

     

    Sodexo, specialist in Catering en Facilities Management, en Douwe Egberts hebben een akkoord bereikt over de overname van de ‘full operating’ automatenservice van DEOS, een filiaal van Douwe Egberts, door Sodexo. De integratie van deze automaten-activiteit bij Sodexo zal toelaten om het voortbestaan van de activiteiten van DEOS -Douwe Egberts Operating Services -te verzekeren op de Belgische en de Luxemburgse markt.

     

    Sodexo biedt naast de gekende catering en FM-diensten, ook automaten-oplossingen op maat aan. Door de overname wordt het huidige automatenpark uitgebreid tot ruim 6000 automaten voor warme dranken, koude dranken en snacks. Het zakencijfer voor de afdeling bedraagt na de overname ruim 18 miljoen €.

     

    De Sodexo automatenservice beschikt reeds over de nodige kennis en knowhow om de continuïteit van de full operating activiteiten van DEOS te verzekeren, evenals een perfecte service te garanderen. Douwe Egberts en Sodexo werken al vele jaren samen voor hun automatendienstverlening, en Sodexo maakt in haar park ook gebruik van Douwe Egberts automaten en producten. Dit blijft in de toekomst onveranderd. Sodexo heeft een akkoord voor duurzaam partnership met Douwe Egberts en blijft Douwe Egberts producten gebruiken voor de automaten. RVH.

    www.sodexo.com

     

    19-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem stralende huid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Extreem Stralende Huid

     

    Uw teint, een en al licht. U kent dat gevoel… een stralende teint, een prachtig gezicht waar iedereen jaloers op is, maar toch ligt het niet aan een bijzondere bruine tint of een nieuwe Make-Up… gewoon frisse lucht, een moment van ontspannIng en U heeft weer een prachtige teint en u ziet er gewoon weer stralend uit.

     

    Het nieuwste product van de Extrême productlIjn van Annayake, Sérum  Éclat Extrême heeft hetzelfde lichtgevende en verkwikkende vermogen op uw huid als enkele uren in de frisse buitenlucht. Het van oorsprong uit natuurlijke werkstoffen bestaande product, maakt uw teint onmiddellijk licht en transparant en verkwikt de huid. Een stralende huid en een even stralend gezicht.

     

    De onderzoekers van de laboratoria van Annayke hebben altijd gewerkt volgens de regels van de traditionele Japanse schoonheidsverzorgingsleer, die de natuurlijke cycli van de huid respecteert. Deze natuurlijke benadering respecteert de schoonheid van de huid, deze benadering laat geen enkele agressiviteit toe, noch in de gekozen ingrediënten, noch in de aanbevolen behandelingstechnieken. Zachtheid staat voorop. Om die reden produceren de laboratoria van Annayake formules die daadwerkelijk innoverend en anders zijn en de mechanismen van de natuur ten volle respecteren. RVH.

    www.annayake.com

     

    18-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vino

    EEN BLOEM DOET HET STEEDS

     

     

    Fleurop-Interflora lanceert onder de naam ‘Vino’ een assortiment dat bloemboeketten met kwaliteitswijn combineert. Deze combinatie levert een mix van bloemenweelde en uitmuntende wijn op, die afkomstig is van het gerenommeerde wijnhuis Magnus uit Deurne. Keuze is er uit meer dan twintig bloemstukken waarbij telkens een gepaste wijn wordt gepresenteerd.

     

    De boeketten uit dit nieuwe assortiment zijn pareltjes die worden samengesteld uit (exotische) bloemen, sierlijke bladeren, decoratieve wijnkratjes en –dozen, met passende rode/witte wijn uit Zuid-Afrika en Frankrijk of champagne.

    Bij ‘Bubbles’ hoort vanzelfsprekend een fles champagne, versierd met rozen en twijgjes in een mandje afgewerkt met exotische bladeren. Naast de weelderige boeketten en bloemstukken zijn ook subtielere combinaties in het assortiment terug te vinden. ‘Witte corsage’ bijvoorbeeld is een samenspel van een karaktervolle Chablis ‘Les Hauts de Milly’ die op zeer decoratieve wijze verbonden wordt met een bloeiende witte roos. Het aanbod is in werkelijkheid niet echt beperkt daar men diverse flessen kan combineren met andere corsages, boeketten en bloemstukken.

     

    Dit nieuwe aanbod is een vernieuwing van het eerder Fleurop-Interflora gelanceerde  champagnebloemstuk, het Celebrations®-boeket en het boeket met het hangertje van Crystallized™. Dat die themaboeketten bij de consument aanslaan, blijkt niet alleen uit het verkoopssucces maar ook uit de enquête die Fleurop-Interflora recent uitvoerde. Deze enquête bevestigt de vermoedens dat de consument die bloemen schenkt er graag nog iets extra bij krijgt. Het geschenk bij uitstek in België is een combinatie van bloemen voor de vrouw en wijn voor de man.

     

    Het nieuwe assortiment wordt niet alleen aangeboden aan de ruim vierhonderd bloemisten die aangesloten zijn bij Fleurop-Interflora, het wordt ook opgenomen op de website www.fleurope.be. Mocht bij een bestelling, een wijn niet beschikbaar zijn, dan wordt deze door een evenwaardige wijn vervangen. Deze flexibiliteit bewijst ten overvloede dat elk Fleurop-Interflora product op het laatste moment ter plaatse en individueel wordt gerealiseerd door hooggekwalificeerde floristen die er alles aan doen om kleur en vorm van de geïllustreerde waar te behouden.

     

    Het ‘Vino’-assortiment sluit trouwens het eeuwfeest van Fleurop-Interflora af. Deze onderneming is de belangrijkste en meest gekende service die wereldwijd bloemen levert. In 1908 richtte Max Hubner in Duitsland de “Blumenspende Vermittlung” op,  de voorloper van het huidige Fleurop-Interflora. Wereldwijd is de vereniging thans vertegenwoordigd in 155 landen met 55.000 bloemenzaken. De Belgische afdeling zag in 1928 het levenslicht. In ons land zijn de merken Fleurop en Interflora, samen met het “Mercurius” logo, dus reeds 80 jaar befaamd is voor de uitstekende kwaliteit van bloemen en planten. Assortiment dat thans met heerlijke wijnen en champagne wordt uitgebreid. RVH.

     





    18-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesten met Graveswijnen

    Kerstavond of Nieuwjaarsdag,

    feest met wijnen uit de Graves! (2)

     

     

    De Graves, aan de wieg van de wijngaarden van Bordeaux, is de enige wijnregio rond Bordeaux waar men alle grote specialiteiten van het gebied vindt: droge witte, rode en zoete witte wijnen.

     

    De Merlot geeft hier ronde wijnen, breed en soepel, met verschillende aroma’s van fruit en andere rijke, diepe toetsen. Oudere wijnen hebben dankzij deze druivensoort een uitgesproken toets van menthol.

    De Cabernets, vooral dan de Cabernet Sauvignon, geven geconcentreerde wijnen met veel structuur, rechtlijnig en soms monolithisch en met veel intense aroma’s van rood en zwart fruit. Deze druivensoorten geven de wijn een groot bewaarpotentieel. Naast een bleekgele kleur met groene tinten geeft de Sauvignon Blanc aan de witte wijnen een bijzondere frisheid en een aromatische rijkdom.

     

    De Sémillon geeft body, structuur, bewaarpotentieel en een goudgele kleur. Soms zit er ook Muscadelle in de blend van de witte wijnen. Die zorgt dan voor een aromatische kruidigheid.

     

    Het zijn dus niet alleen de verschillende en veelzijdige terroirs van de Graves die het hem doen, maar ook de verschillende combinaties van druivensoorten in de wijnen en niet in het minst de knowhow van 300 wijnbouwers die de essentie van hun wijngaard met hart en ziel verwoorden in hun wijn. Dat allemaal op 3.600 hectaren, waarvan tweederde zijn aangeplant met rode druivensoorten en eenderde met witte.

     

    Van ‘zacht en fris’ tot ‘rijk en complex’, rode wijnen, droge witte, zoete witte… Wijnen uit de Graves zijn zo rijk in hun verscheidenheid dat ze passen bij een zeer uiteenlopend assortiment van gerechten.

     

    En wat meer is, door deze wijnen te drinken aan tafel hebben we niet alleen de wijnbouwers zelf aan de feestdis, we geven onze gasten ook een culturele trip, iets wat hen zal bijblijven! RVH.

    www.vins-graves.com





    18-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Copa Jerez
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Limburgs restaurant wint Copa Jerez

     

     

     

    Bart en Maike Van Hove van restaurant Prèt à Goûter in Bolderberg-Zolder hebben in Gent de Belgische finale van de Copa Jerez gewonnen. Broer en zus Van Hove hebben zich hiermee geplaatst voor de finale in het voorjaar 2009 in het Spaanse Jerez de la Frontera, samen met de kandidaten uit Australië, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Spanje, de Verenigde Staten en Nederland. Zij gingen in de finale sterrenrestaurants Aneth uit Brugge en Lemonnier uit Lavaux-Saint-Anne voor. 

     

    In de finale in Jerez de la Frontera zullen ze hun gerecht met de bijpassende sherrywijnen moeten bereiden voor een internationale jury die is samengesteld uit de beste koks en sommeliers ter wereld: Ferran Adrià (El Bulli), Heston Blumenthal (The Fat Duck) , Juan Mari Arzak (Arzak), Masters of Wine Dough Frost (VS) en Makoto Abe (Japan ) en anderen.

     

    De Copa Jerez is een wedstrijd waarbij drie gerechten bereid en geserveerd dienen te worden in begeleiding van juist gekozen sherrywijnen. De punten worden gegeven op het gerecht, maar vooral op de harmonie tussen het gerecht en de voorgestelde sherrywijn en de argumentatie van de sommelier om juist die wijn te kiezen.

     

    De jury was samengesteld uit Baudoin Havaux (vertegenwoordiger van Fedejerez in België), José Fernandez (Spaanse Ambassade), Stéphane Pierre ( Voorzitter Euro-Toques België) , Meesterkok Pierre Fontaine, Henri Wynants (hoofdredacteur Cook Magazine) , en William Wouters ( Belgische Sommeliersvereniging).  RVH.

    www.cookmagazine.be  - foto Jan Bellen

    18-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château La Cornue

    Château La Cornue Black Crystal speelt met exclusieve details.

     

     

     

    Een wereldpremière voor België: La Cornue pakt uit met zijn nieuwe fornuis Black Crystal 1200. Dit enfant terrible van de Château 120-serie is een echt buitenbeentje dat alle troeven van de reeks in zich verenigt, maar zich tegelijkertijd onderscheidt met speciale kenmerken. Zo is dit uitzonderlijk fornuis volledig opgebouwd uit onderdelen vervaardigd in roestvrij zwart staal en voorzien van een vaatdoekhouder in een roodlederen hoes.

     

    De technische vernieuwing en het design van de gebruikte materialen, maken dit fornuis uitermate verfijnd en verleidelijk. De kooktafel kan naar wens nog vervolledigd worden met branders in massief messing, een teppan-yaki plaat of inductieplaten. RVH.

    www.lacornue.com

     

     

     









    18-12-2008 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs