:-8)
Zoetzuur duo ontleedxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De citroen en ananas, zijn beide voorbeelden van perfecte integratie. Waar de zure citrusvrucht zijn oorsprong kent in het noorden van India, kwam de ananas met Columbus mee uit Zuid-Amerika. Inmiddels niet te missen in de fine fleur van de culinaire keuken, dit zoet en zure duo. Gepassioneerde koks gebruiken vers. Schillen, ringen snijden (ananas) of persen (citroen) doet een beetje kok het liefst met gespecialiseerd materiaal. Rösle liet er zijn licht op schijnen en komt met twee even perfectionistische, als gemakkelijk hanteerbare keukenhulpjes.
Ruwe bolster, schubbig uiterlijk dat sinds de 18e eeuw in menig kunstwerk opduikt. De ananas is een begrip. Eenmaal door het harnas heen, komt de smakelijke verrassing. Sappig vruchtvlees dat menigeen laat watertanden. Meteen dient het volgende probleem zich aan. Hoe de ananas ontdoen van zijn huid en kern, maar toch die mooie ronde schijven bekomen die iedereen kent van de ingeblikte variant? Bijna onmogelijk. Bijna, want de nieuwe ananassnijder van Rösle reduceert een hels karwei tot een nietszeggend klusje. Ananasschijven in een handomdraai. Simpelweg de top van de ananas afsnijden, zon 2 tot 3 cm onder de kroon. De handgreep van de snijder is ergonomisch gevormd voor de beste grip en garandeert een topresultaat met de minste inspanning. De snijder op de ananas plaatsen en met enkele simpele draaibewegingen wordt de ananas ontdaan van huid en kern. Trek de stang terug, ontkoppel het handvat en een perfect gesneden slinger glijdt van de snijder. Meteen klaar om op te eten of als decoratieve traktatie op te dienen.
Ook de citroen krijgt de eer, die ze na eeuwen trouwe dienst verdient. Met de citruspers van Rösle wordt ingespeeld op het conische uiterlijk van de zure vrucht. Waar de normale citruspersen vaak rekening houden met sinaasappels, is deze citruspers speciaal ontwikkeld voor de gele bijtertjes. Stoer chroom gecombineerd met lange drainagetunnels zorgt ervoor dat pitten en vruchtvlees worden gescheiden van het sap. De pers houdt tot een halve liter aan sap. Het persen zelf mag de naam niet meer dragen, want verloopt superlicht en makkelijk. RVH.
www.cookand.eu.

|