GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
07-03-2020
NORTH SEA CHEFS
Thierry
Cornelis
restaurant De
Kelle in Koksijde
nieuwe
North Sea Chef
KOKSIJDE
Thierry Cornelis, patroon aan het fornuis van restaurant De Kelle aan de
Zeelaan 265 is opgenomen als nieuwe North Sea Chef. Hij werd gekozen om
gedurende twee jaar deel uit te maken van een onderzoeksteam om de duurzaamheid
van de Noordzee te verdedigen.
Amper
een paar maand nadat Thierry Cornelis door de 33 Masterchefs Belgium werd
bekroond met de titel van Culinair Ambassadeur en recent diezelfde titel
toegekend kreeg van de de Koninklijke Orde van de Paardevissers Oostduinkerke,
mag Thierry zich nu ook North Sea Chef noemen. De gewezen leerkracht praktijk van
de Hotelschool Ter Duinen Koksijde is er blij mee: Filip Claeys, stichter van
de North Sea Chefs nodigde me recent uit met de vraag deel te nemen aan het
onderzoeksteam van de vereniging. Een vraag die we volmondig en met eer,
respect en waardering voor de vissers, hebben aanvaard. De Noordzee, biedt veel
meer dan de duurdere vissoorten. De North Sea Chefs willen dit nog meer
promoten. Het verhaal om met minder
bekende en toch smaakvolle vissen te werken, onderschrijf ik ten volle. Ook de
waarde van bijvangst valt niet te onderschatten en vraagt om een stuk opvoeding
en bewustzijn. Daaraan wil ik graag meewerken. Als ambassadeur is het onze taak
om de chefs, de hobby koks en vooral de consumenten aan te moedigen om mindere
bekende vis, gevangen door Belgische vissers te consumeren. We moeten leren
eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat wij willen eten en al de
rest weggooien.
NORTH SEA CHEFS
De
North Sea Chefs werd in maart 2013 boven de doopvont gehouden naar een idee van
Filip Claeys (2-sterrenchef De Jonkman, St-Kruis), Rudy Van Beylen (Hof ten
Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie) en
tekenden een charter. Hierbij beloven ze ook minder bekende vissoorten uit de
Noordzee te verwerken in hun creaties op het bord. Op die manier dragen de
chefs hun steentje bij teneinde de Vlaamse visserij duurzamer te maken. Het aantal
North Sea Chefs groeit elk kaar met het gekende resultaat, vandaag komt er meer
dan tong, tarbot, kabeljauw of onder ander rog aan bod en kiezen zij graag voor
minder bekende lekkernijen als hondshaai, tongschar, steenbolk, vlaswijting en
schelvis. Thierry Cornelis is duidelijk: Elke vis heeft zijn identiteit. De
North Sea Chefs hebben niet alleen oog voor de meest gegeerde vissoorten, maar
weten ook met de minder gekende lekkere schotels uit de oven te toeven. Kortom,
we eten alles wat er gevangen wordt.
KWART EEUW
DE KELLE
Intussen
maken de feestklokken zich op om straks op 1 april de viering van de 30ste
verjaardag van restaurant De Kelle dik in de kijker te stellen. Daarover
binnenkort alle info. De Chef en de charmante gastvrouw werken momenteel aan
een succulent Feestmenu, restaurant De Kelle, waardig. De lekkerbekken kunnen
nu al likkebaarden.
Het
is duidelijk, 2020 wordt een topjaar voor het echtpaar Thierry Cornelis en
Tjörven Ghysael.
Juist:
restaurant DE KELLE is een adres om steeds op zak te hebben, eens je op stap
bent in de Westhoek.