Vrijdag 13 tot en met zondag 15 november
19de Champagneweekend
CASINO MIDDELKERKE
Champagne en Middelkerke,
moeilijk te scheiden
Voor
de 19de keer opent toeristisch Middelkerke het winterseizoen met
niets dan Champagne. De kurken vliegen vanaf vrijdag 13 november om 20 uur
volop in het rond. Het geknal eindigt op zondagavond 15 november na een
bruisende sfeernamiddag om 20 uur. Bubbels en gezelligheid zijn de twee trefwoorden
die in het casino straks aan de orde zijn. Het resultaat van meer dan veertig jaar
jumelage met Epernay, de bakermat van de Champagne.
Elf ambachtelijke
champagnebouwers uit Epernay en omgeving stellen in het Casino hun beste
flessen voor. In de horeca zetten de chefs drie dagen lang uitgelezen menus op
tafel. Het Champagneweekend is het resultaat van een vlotte samenwerking tussen
de Handelaarsbond, de Horeca en het
Jumelagecomité van Middelkerke en Epernay, onder supervisie van Michel
Landuyt, schepen voor Toerisme & Evenementen en Carine De Jonghe,
voorzitter Directiecomité vzw Toerisme Middelkerke geruggensteund door
burgemeester Janna Rommel-Opstaele. De Champagnehuizen
brengen hun beste flessen mee en die kunnen geproefd worden in de
Champagnebeurs: Champagne Prévoteau-Perrier, Michel Genet, Marcel Vautrain,
Paul Clouet, Bonnaire, Bourdaire-Gallois, Moussy Père et Fils, Bernard
Hennequin, Henri Mandois, Robert Allait en Dhondt-Grellet. Bezoekers van de
beurs kopen hun eigen champagneglas aan 5 euro. Zonder glas kan er immers niet
gedegusteerd worden.
CHAMPAGNE OP
TAFEL
In dertien restaurants
zetten de chefs een Champagnemenu op tafel, een uitgelezen menu met Champagne
in het glas, te genieten van 60 tot en met 90 euro. Een afzonderlijke brochure,
gratis te bekomen bij de dienst voor Toerisme, laat nu alvast genieten van de
menus in deze restaurants: Casino Il Circo, Ramblas, Marquize, Tempête, Eat
& Sea, Columbus, Kapelle, Kristoffel, Lanteirne, Honfleur, Chaplin, La
Tulipe en Villa Marie-Jopseph.
PROGRAMMA
Het driedaagse
Champagnefeest start op vrijdagavond 13 november om 19.30 uur met om 20 uur de
officiële opening, gevolgd door de inhuldiging van de Ridder in de Orde van de
Champagne, titel sinds enkele jaren toegekend aan iemand die zich inzet voor
Middelkerke op het gebied van toerisme en gastronomie. Een special guest zet de
Baccarazaal vanaf 21 uur op stelten terwijl dj Tim de avond mag rondmaken tot 1
uur. Zondag 14 november verzorgt Jo Lemaire het aperitiefconcert om 11.30 u. en
pakt Ignace Baert om 14 uur uit met pianocovers. Om 21 uur mag dj Paige de
Champagneparty op gang trekken. Het aperitiefconcert op zondag 15 november
start om 11.30 uur met Patrick Riguelle en Jan Hautekiet. Het Champagneweekend
wordt afgerond met bruisende sfeernamiddag die loopt van 14 tot 20 uur, waarna
afspraak tot op de jubileumeditie 20 Jaar Champagneweekend 2016.
CHAMPAGNE
PREVOTEAU-PERRIER
U las het eerder al in deze
krant, het Fonds van de Burgemeester pakt elk jaar ook uit met een speciale
fles met exclusief etiket en dito capsule en dit tegen een democratische prijs.
Het Fonds koos dit jaar voor een van de pioniers, intussen een meer dan
gevestigde waarde. Champagne
Prévoteau-Perrier was er 19 jaar geleden ook al bij en weet zich elk jaar
schitterend te ontplooien op het Champagneweekend.
Gesticht in 1946 door het
echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe
Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit
jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen.
Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met daarbij onder andere Hostellerie
Renty aan de Louis Logierlaan in de schaduw van de watertoren, maar ook bij de
particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht
dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers
is hier dan ook niet vreemd aan. Een invoerder
in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor
zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete
tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze
klanten zijn intussen vrienden geworden, vertelt Delphine Prévoteau, met ons
op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks
goed voor zowat 200.000 flessen. (Meer info: www.champagne-prevoteau-perrier.fr)
19de
Champagneweekend: meer info www.toerismemiddelkerke.be en toerisme@middelkerke.be
Georges
Keters


|