Topgastronomie in Aywaille
70 Jaar culinair genot in Villa des Roses
Doorgewinterde gastronomen en levensgenieters kennen het adres al lang. Gelegen op de flanken van het parcours van de onovertroffen Waalse topklassieker Luik-Bastenaken-Luik is Villa des Roses in het Ardeense dorp Aywaille een baken van rust, warmte en gezelligheid. Al drie generaties lang, goed voor 70 jaar culinair genot.
Dat allemaal is het resultaat van zeven maal tien jaar hard werken door de familie Hausman. In 1936 verbouwde Irma Hausman de in 1895 gebouwde Villa des Roses om tot een hotel-café-restaurant, zaak die onmiddellijk een begrip werd in de regio. In 1950 laat Irma de zaak over aan zoon Edgard die met klasse Villa des Roses verder uitbouwt. Letterlijk dan, want in 1953 en 1960 zorgen uitbreidingswerken ervoor dat het huis niet alleen een grotere restaurantzaal krijgt, maar tegelijk er nog eens vier kamers bij krijgt. Edgard Hausman wordt naderhand in 1966 omwille zijn culinaire vakbekwaamheid opgenomen in de Orde der 33 Meesterkoks van België. En bekroning voor zijn onverdroten inzet.
Nauwelijks drie jaar later bleek het huis opnieuw te klein en werd een tweede verdieping uitgewerkt. Intussen volgde zoon Jean-Louis de stappen van vader Edgard en stak na een ommetje bij de beste Franse chefs een handje toe in de keuken van Villa des Roses, klassenhuis die hij na zijn huwelijk met Lucia Mare in 1980 overnam van zijn ouders. Het talent van Jean-Louis ging ook de raad van beheer van de Orde der 33 Meesterkoks van België niet ongemerkt voorbij en ook hij werd opgenomen als Meesterkok. Jean-Louis is intussen uitgegroeid tot een fervent aanhanger van streekgerechten, overgoten met een eigen toets, zonder daarbij de traditionele waarden te vergeten. Een keuken om U tegen te zeggen. En betaalbaar.
ONTSPANNING
Naast de culinaire geneugten is Villa des Roses intussen uitgegroeid tot een tempel waar rust en gezelligheid de grote troeven zijn. De acht comfortabele kamers vullen al uw wensen in. De ruime tuin uiteraard vol rozen en dito terras zorgt voor extra rust, terwijl tafelen in open lucht een extra troef is en de culinaire waarden van het huis in de kijker stelt, steeds met het accent op de seizoensgebonden producten en streekgerechten.
Wie voor wat extra beweging kiest zit evenzo goed in Villa des Roses. Op wandelafstand bevindt zich een omnisporthal met zwembad terwijl uitstapjes naar de groeven van Quarreux, de waterval van Coo en de grotten van Remouchamps evenzo binnen handbereik liggen.
ARRANGEMENTEN
Hotel-restaurant Villa des Roses pakt het ganse jaar uit met speciale arrangementen. De kamerprijzen zijn bijzonder gunstig en kost 40 euro per persoon in dubbelkamer, ontbijt inbegrepen. Voor half pension betaalt men 70 euro. Uitgelezen is het pakket Promotie Mid-week met half pension aan de prijs van 120 euro per persoon, verblijvend van woensdagavond tot vrijdagmorgen, twee overnachtingen met ontbijt.
Het Gastronomisch Weekend (van zaterdagavond tot zondagmiddag) kost 130 euro per persoon, inbegrepen een overnachting met ontbijt, gastronomisch menu op zaterdagavond en menu Tradition et Terroir op zondagmiddag.
Een uitgebreid Gastronomisch Weekend (van vrijdagavond tot zondagmorgen) kost 165 euro per persoon, goed voor twee overnachtingen met ontbijt, menu Tradition et Terroir op vrijdagavond en een gastronomisch menu op zaterdagavond.
Menu 70 Jaar
Smulpapen zullen het geweten hebben. Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Villa des Roses pakt meesterkok Jean-Louis Hausman uit met een uitgelezen viergangen menu, aansluitend gepaste wijnen, waters, koffie en zoetigheden waarbij gastvrouw Lucia met klasse en discretie de gerechten voorschotelt: 55 euro, alles inbegrepen. Een absolute aanrader. Het Menu 70 Jaar verandert om de maand.
Hotel-restaurant Villa des Roses is makkelijk te bereiken via de snelweg Autoroute des Ardennes E25, afrit 46 richting Aywaille. U vindt Villa des Roses net voorbij de brug over de Amblève, aan uw rechterzijde. Afstand vanuit de Westhoek: 284 km, vanuit Oostende 243 km en vanuit Brussel 123 km.
Het hotel is het ganse jaar open, het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag.
Hotel-restaurant Villa des Roses is lid van Logis de Belgique met drie schouwtjes.
Hotel-Restaurant
VILLA DES ROSES
Avenue de la Libération 4
4920 Aywaille
Tel.: 04-384 42 36
Fax: 04-384 74 40
info@lavilladesroses.be
www.lavilladesroses.be
Georges Keters
|