![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|
|
![]() |
04-02-2018 | |
![]() |
|
Hotel PRINSENHOF in BRUGGE
Veelvuldig internationaal in de kijker
Het Brugse 4-sterrenhotel PRINSENHOF, hartje historische stad, werd ook in het voorbije jaar veelvuldig bedacht met niets dan lovende reviews. Het leverde het tophotel bij het wereld vermaarde TripAdvisor niet alleen niet alleen wereldwijde erkenning op, maar werd bekroond met de titels van zowel BESTE SERVICE in BELGIE als het MEEST ROMANTISCHE HOTEL in ons land. Meer nog, daarnaast kreeg het hotel een eervolle vermelding in diverse andere categorieën, met zilver in bij de BESTE KLEINE HOTELS in BELGIE, en een zevende plaats in de reeks MEEST ROMANTISCHE HOTELS in EUROPA. Voeg daarbij nog een verdienstelijke 20ste plaats op de lijst van de BESTE SERVICE in EUROPA en je weet meteen dat HOTEL PRINSENHOF tot de absolute top in ons land behoort.
Thierry & Katrien Lemahieu-Soenen, de eigenaars van het hotel, zijn uiteraard bijzonder blij met deze waardevolle erkenningen, een bevestiging van hun nooit afgeven en onverminderde inzet om het de klant zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ontvingen ze eerder ook de titel van Trivago best 4 Star Hotel terwijl ze in de categorie Luxury Small Hotel de World Luxury Hotel Award mochten ontvangen. TOPSERVICE- en KWALITEIT De eigenaars blijven dan ook nooit bij de pakken zitten: Het vergt veel inzet om elke dat de kwaliteit te leveren die onze gasten verdienen. Deze bekroningen zijn een mooie beloning voor al onze inspanningen. Ze geven ons de broodnodige motivatie om door te gaan na de tegenslagen die we in onze sector de jongste jaren te verwerken kregen. De awards bevestigen de service en de kwaliteit die we jaar na jaar nastreven. Geen van deze erkenningen was mogelijk zonder de voortdurende inzet en motivatie waarmee onze medewerkers en wijzelf elke dag aan de slag gaan, stelt het echtpaar Thierry Lemahieu en Katrien Soenen. TOPLUXE Het is duidelijk, ook al ben je slechts een dag, een weekend of zo maar even op toeristisch bezoek in Brugge, laat je dan tijdens je verblijf op en top verwennen. En waar kan dat beter daar waar de Graven van Vlaanderen, Maria van Bourgondië en onder andere Filips II ooit geschiedenis schreven: in Hotel PRINSENHOF. Elke kamer heeft zijn eigen identiteit. Opgetrokken in de traditionele stijl zorgen de kleurcombinaties van de stoffen voor een rustgevend gevoel. De kamer is voorzien van allerlei moderne snufjes, met alles er op en eraan. Het geheel van het hotel overspoelt je van meet af aan met rust. Tot straks in Brugge in Hotel Prinsenhof ?
HOTEL PRINSENHOF Ontvangersstraat 9 8000 BRUGGE 050 34 26 90
Georges Keters
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
31-01-2018 | |
![]() |
|
SINT VALENTIN IN NIEUWPOORT
Ristorante da CLAUDIO
MENU SAN VALENTINO
Te genieten van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 februari
Antipasto Amuse bouche
Carpaccio di pesce spada marinato agli agrumi Carpaccio van zwaardvis, citrusmarinade
Lasagna ai funghi di bosco e tartufo nero Lasagna bospaddenstoelen en zwarte truffel
Coda di rospo, crosta di noci e caffé, pure di bietola rossa Zeeduivel in notenkorst en koffie, puree van rode biet
Meringa al mascarpone e frutti rossi Meringue, mascarpone, coulis van rode vruchten
Menu: 70 euro (exclusief dranken)
Ristorante da Claudio Marktstraat 19 8620 Nieuwpoort 058 24 33 74
Georges Keters |
|
|
![]() |
![]() |
|
VOUVRAY WIJNEN VERWENNEN VALENTTIJN IN MIDDELKERKE
Bubbels met Valentijn Een romantische nacht op een waterbed, een nacht vol mysterie in een spookkasteel, een leuk dinner-dance etentje in een romantisch kelderrestaurant, een droomnacht met Champagne ontbijt of beleef je eerste huwelijksnacht opnieuw, dit keer in een duikboot. Men kan het zo gek niet bedenken of Valentijn legt zijn liefdesmantel over de tortelduifjes, over jong en minder jong. Overgoten met heerlijk parelende bubbels, zonder meer het einde. Woensdag 14 februari is het Feest van de Verliefden en wordt steeds ingevuld met aangename verrassingen, geurige bloemen, fijne geschenken en romantische etentjes. Het was ooit anders. We hebben die liefderijke feestdag te danken aan paus Gelasius I die in 496 de datum van 14 februari uitriep tot de Dag van de Sint Valentijn. De legende wil dat bisschop Valentijn een verzoek kreeg van een jong paar om te huwen. Probleem, de man was een heiden, de vrouw christen. Bisschop Valentijn stelde de liefde boven de wetten van Keizer Claudius, die zich hiermee beledigd voelde. Hij liet Valentijn arresteren, waarna hij gemarteld en tenslotte onthoofd werd. Dit gebeurde op 14 februari. CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER En ja, Valentijn dat is een dag vol parelende bubbels. Een van de toppers dit jaar is Champagne Prévoteau-Perrier, dat niet alleen de Prix dExcellence 2017 binnenhaalde, maar tegelijk de Rosé verkozen zag door de Hotelschool Ter Duinen Koksijde om hun 70ste verjaardag te vieren. Intussen liggen de oogsten van 2013 en 2014 nog in de kelder, maar mogen zeer binnenkort op de markt verwacht worden. We kijken er alvast reikhalzend naar uit. De glazen staan klaar. Meer info: www.champagneprevoteau-perrier.fr
VOUVRAY WIJNEN & LADYCHEFS
Nieuwe bondgenoten van Valentijn dit jaar zijn de Vouvray wijnen. Alain Bloeykens, s lands wijnkenner bij uitstek, verklaart: Niet schrikken als u bij de Valentijnsmenus in heel wat restaurants inzonder bij flink wat Lady Chefs verschillende Vouvray wijnen ziet opduiken, die het menu begeleiden. Hoe het komt? Vouvray, nabij Tours in het hartje van de Loirevallei, kan zowel geschonken worden als aperitief (mousserend), visbereidingen (droog wit), oosterse gerechten (halfdroog) en tal van desserten (zoet). In onze regio liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen in de restaurants La Tulipe in Middelkerke en Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle.
WIJN MET VIER GEZICHTEN Het hoeft geen betoog, Vouvray wordt wel een de wijn met vier verschillende gezichten genoemd. Weinig wijnen zijn zo verschillend als deze uit de regio Vouvray.
Alain Bloeykens, met de LadyChefs recent op stap in de Loire en samen te gast in de kelders van wijnproducent Vouvray vertelt: Vouvray staat voor 2.200 ha wijngaarden ten oosten van de stad Tours in de Loirevallei. De wijnen die er geproduceerd worden zijn alles wit, maar verwerkt in vier verschillende stijlen: Mousserend, Droog Wit, Halfdroog en Zoet Wit. Bovendien allemaal gemaakt van dezelfde Chenin Blanc druif. Dit gedijt perfect op de hellingen van de rivier. De ruim 160 producenten maken gemiddeld zon 14,7 miljoen flessen Vouvraywijn per jaar en hoeft het niet te verwonderen daarvan is ons land een der grootste afnemers. U stelt de vraag, één appellatie in vier verschillende gedaantes? Ideeal voor flink wat restaurants die jaar in het kader van hun VALENTIJNSMENU met VOUVRAY aan de slag gaan. Zaliger kan haast niet.
2 KOPPELS GRATIS AAN TAFEL MET VOUVRAY
Valentijn richt zijn pijlen dit jaar niet alleen op de verliefden, maar zet heel wat restaurants op het romantische spoor. Champagne is hier dan ook de grote winnaar. Enkele anderen trekken de kaart van de Vouvray wijnen, de grote sterkhouder van de Loire. Mits wat geluk, kunnen twee koppels straks gratis tafelen in een van deze restaurants. Wijnspecialist Alain Bloeykens, in de zomer onder ander organisator van Bubbels aan Zee op het Epernayplein, en Vouvray Wijnen schenken alvast twee maal twee Valentijnsmenus weg aan wie tegen
zaterdag 10 februari gewoon een mailtje stuurt naar: Alain.Bloeykens@vinopres.com met melding: Valentijn & Vouvray
Een onschuldige hand trekt twee winnaars, goed voor elk twee Valentijnsmenus te genieten in de deelnemende Middelkerkse restaurants La Tulipe, Leopoldlaan 81 of restaurant Kapelle, Diksmuidestraat 68 in het landelijke en pittoreske Sint-Pieters-Kappelle. Hier liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen. De winnaars worden persoonlijk via mail verwittigd door Alain Bloeykens. Even voorproeven ?
Valentijnsmenu Restaurant LA TULIPE
Hartlustige aperitiefhapjes Vouvray Méthode Traditionelle Extra Brut Alain Robert
Slaatje van lauw gerookte kwartel met hazelnootdressing Vouvray Demi-Sec Carpe Diem 2016 Alain Robert
Cappuccino van ossenstaart met kruidenflensje
Ragout van kreeft met gebakken griet filet in spekroom Clos de Lanterne Vouvray Sec 2015 Benoit Gautier
Het Sint-Valentijns nagerecht Clos de Nouys Vouvray Moelleux 2011 Pierre Chainer
Menu: 65 euro Menu all-in: 90 euro (aperitief, wijnen, water en koffie)
Reservatie aanbevolen: 059 30 53 40
Valentijnsmenu Restaurant KAPELLE
Te genieten van vrijdag 9 februari tot en met 8 maart 2018 Hapjes van de Chef
Scampi van het Huis Of Gebakken Sint-Jacobsvruchten, chorizo en parelcouscous Of Rundscarpaccio wit-blauw, parmezaan en sésame Of Gebakken eendenlever, appel en Luikse stroop °°°°°°°°° Knolseldervelouté, gerookte paling, broodcroutons en groene kruiden °°°°°°°°° Gegrilde filet mignon Limousin, seizoensslaatje Of Eendenborst, quinoa, gerookt spek en amandelen Of Gebakken slibtongen Meunière, seizoensslaatje Of Op vel gebakken kabeljauw, garnaalroom en fijne groentjes °°°°°°°° Nagerecht
WIJNEN Domaine Des Aubuisières Cuvée de Silex Vouvray Bernard Fouquet Chenin Blanc Loire Domaine Pré Baron Renaissance Touraine Rouge Pinot Noir Cabarnet Franc Malbec Loire Clos de Nouys Vouvray moelleux Pierre Chainer Chenin Blanc Loire
Het menu is voor het volledige gezelschap
Menu: 48 euro Menu all in : 70 euro (aperitief van het huis, wijnen, water en koffie) Reservatie aanbevolen: 059 27 84 34 en 0476 69 43 12
Hoe dan ook: wil je mee aan tafel, mail naar Alain.Bloeykens@vinopres.be
ALVAST HAPPY VALENTIJN !!!!!!!
Georges Keters
![]() ![]() |
|
|
![]() |
23-01-2018 | |
![]() |
|
Romantiek aan boord van Zeilschip MERCATOR
Wat is er romantischer dan met uw geliefde VALENTIJN te vieren op een zeilschip?
Het historisch zeilschip de MERCATOR is dan ook de ideale locatie om op vrijdag 9 februari om 19.30 u., zaterdag 10 februari om 19.30 uur en zondag 11 februari om 12.30 u. te genieten van een uitzonderlijk
VALENTIJNSMENU
Liefdevolle bubbels met trio van hapjes
Halve kreeft Belle Vue, cupidos slaatje
Kruidig soepje van butternut, pompoenpitten en lichte curry
Stoofpotje van everzwijn, knolgroente en kroktjes
Nagerecht Amour Vrai
Mokka met in huis gemaakte versnaperingen
Prijs: 69 euro per persooon inclusief wijnen en water
Reservatie: 0494 514 335 of mail: zeilschip.mercator@telenet.be
Tot
straks op de MERCATOR
![]() |
|
|
![]() |
02-01-2018 | |
![]() |
|
Lekkerbekken: noteer alvast de maand MAART 2018 in je culinaire agenda
HOPSCHEUTEN VOOR FIJNPROEVERS in POPERINGE
Lekkerbekken en fijnproevers weten het beslist al: de maand MAART is traditioneel DE lekkerste maand in POPERINGE en omgeving. Niet moeilijk als men weet dat deze hoofdstad van de HOP een maand lang de hopscheuten op tafel zet. De delicatesse is te genieten in de bijzonderste restaurants en eethuizen. Naast het savoureren van deze lekkernij zijn er ook nog CULINAIRE ATELIERS en de HOPPESCHEUTENHAPPENINGEN, met medewerking van de vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke, in zijn totaliteit ondersteund door TOERISME POPERINGE.
MAAND VAN DE HOPSCHEUTEN Poperinge is zonder meer de hoofdstad van de hop, dé specialiteit van de regio. De unieke smaken van de hop in de vele streekbieren en de diverse gerechten spreken voor zich. Laat je dus straks in maart tot in je diepste vezels verwennen met de hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant. Zorgvuldig met de hand geplukt wordt deze delicatesse kraakvers geleverd aan onderstaande restaurants. De respectievelijke Chefs zorgen voor succulente schotels.
MANOIR OGYGIA Romantische zielen weten dit unieke charmehotel te waarderen. Unieke kamers in een onvergelijkbaar geheel. Chef Kris en gastvrouw Carmen bezorgen u in het kasteelrestaurant een onvergetelijke avond. Charme troef. Veurnestraat 108 8970 Poperinge 057 33 88 38 Elke dag Avonddiner, uitgezonderd zondag. Kleine groepjes ook mogelijk op de middag.
HOTEL-RESTAURANT CALLECANES Chef Kurt en gastvrouw Nancy maken er eer erezaak van om in een ideale sfeer heerlijke streekspecialiteiten op tafel te zetten. Hedendaagse gastronomie in huiselijke sfeer. Callicannesweg 12 8978 Watou 057 38 88 08 info-reservatie@hotel-callecanes.be Open op maandag, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdag, zaterdagavond en zondag.
t HOMMELHOF Trefpunt voor de liefhebbers van onovertroffen bierkeuken. Hier zwaait Chef Stefaan al meer dan dertig jaar de scepter en laat je steevast genieten van niets dan lekkers. Topadres. Watouplein 17 8978 Watou 057 38 80 24 Open op maandagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag.
HOTEL-RESTAURANT AMFORA Familiehotel waar het team met Nancy, Dominique en Glenn in het met een nieuwe look voorziene restaurant het beste uit de streek op tafel zet. Probeer alvast de Amforaburger. Grote Markt 36 8970 Poperinge 057 33 94 05
Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
T BLAUWERSHUYS Sfeervol restaurant waar Dirk en Etchel je graag verwennen met gastronomische hoogstandjes, steeds ingevuld volgens de seizoenen. Diverse seizoenssuggesties. Hoge Noenweg 3 8970 Poperinge 057 36 46 11 Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdagavond en zondagmiddag.
FLOUS Trek in een culinaire familiefeestje, smullen met vrienden of een tête à tête, Chef Bart schuift u zonder meer kwaliteitsvolle schotels voor. Bruine kroeg en gezellig eetkaffee. Ieperstraat 169 8970 Poperinge 057 33 38 33 Open op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdagavond en zondag.
HOTEL-RESTAURANT DE LA PAIX Hartje Poperinge zorgen Koen en Linda hier graag voor streekgebonden topkwaliteit. Bij goed weer kan er ook buiten in de fraaie tuin getafeld worden. Grote Markt 20 8970 Poperinge 057 33 95 78 Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
PEGASUS Gastronomie op hoog niveau, daar staat Chef Bert elke dag voor. Een meester in bereidingen met hopscheuten. Gastvrouw Inge zorgt voor een vlekkeloze ontvangst. Pure culinaire verwenning is hier de grote troef. Guido Gezellestraat 7 8970 Poperinge 057 33 57 25 Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
PATERSTAFEL Lekker tafelen is hier steeds weer aan de orde. Frank en Danielle blijven bij de basis en doen u watertanden naar gerechtjes van vroeger. Mis het Hopscheutenmenu niet. Watouplein 14 8978 Watou 0498 59 84 85 Open op maandag, donderdagavond, vrijdag, zaterdag en zondag.
EEN HUIS TUSSEN DAG EN MORGEN Katelijne en Hans bouwden in een paar jaar tijd hun restaurant uit tot een topper, hartje Watou. Liefhebbers van plukverse schaal- en schelpdieren zijn hier aan het feest. Watouplein 15 8978 Watou 057 38 88 24 www.eenhuistussendagenmorgen.be Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
PASSAGE Seizoensgebonden gerechten, dagverse vis of stevige vleesschotels, opgediend in een in loungestijl uitgewerkt restaurant, dat is het knappe werk van gastvrouw Fabienne. Veurnestraat 11 8970 Poperinge 057 36 42 62 Open op vrijdag, zaterdag en zondag.
POP-UP DE ST-NICOLAS-KRING In het voormalig Gasthof De Kring pakt 2-sterrenchef Franky (St-Nicolas), geflankeerd door Sandra, Michael en Marieke, uit met streekgerechten, voornamelijk met hopscheuten. Burgemeester Bertenplein 7 8970 Poperinge 057 20 06 22 info@hostellerie-stnicolas.com Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9 februari en 31 maart 2018.
TERMINUS Restaurant dat dweept met verse streekproducten en geen aanslag op je beurs pleegt. Pieter is topsommelier en in de keuken tovert LadyChef Kathleen het beste uit de oven. Callincannesweg 16 8978 Watou 057 38 80 87 057 37 51 57 Elke dag open.
CULINAIRE ATELIERS Op 3, 10, 17 en 24 maart neemt gids Stefaan je mee doorheen de smaken van de Westhoek en trekt van de boerderij naar het restaurant met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren. Deelnemen kan tegen de prijs van 75 euro, inbegrepen bezoeken, menu, drank en gids. Vooraf inschrijven noodzakelijk: www.hopscheuten.be
HOPSCHEUTEN-HAPPENING Wil je weten hoe hopscheuten geteeld worden? Maak dan op 17, 18, 22 of 24 maart kennis met de Hopscheuten-Happening. De vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke nodigt je voor de 20ste keer uit voor een dagje uit bij de hopboer, op restaurant en in de brouwerij. Deelnemen kan mits vooraf in schrijven bij www.hopscheuten.be
Met de medewerking van TOERISME POPERINGE
Georges Keters
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
E-mail mij |
![]() |
![]() |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. |
![]() |
![]() |
Gastenboek |
![]() |
![]() |
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek |
![]() |
![]() |
Blog als favoriet ! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||
Mijn aanraders | ||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
![]() |