:wink:
Flame serveert appels uit de ovenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Flameserie omvat behalve de Tajine in twee maten en de fondueset ook een ovalen en ronde cocotte. De Flame-serie van Emile Henry is geschikt voor alle vuren (behalve inductie), microgolf en houtvuur.
In een maatschappij waar de lat steeds hoger komt te liggen en stress om elk hoekje loert, bestaat meer dan ooit de behoefte om te ontsnappen aan de dagelijkse ratrace. Als we onze Bourgondische naam alle eer willen aandoen, ontspannen we het liefst met een hapje en een drankje. Bij de ratrace horen geen ingewikkelde gerechten waarbij de gastvrouw/-heer urenlang in de keuken staat terwijl de gasten zich vermaken. De gastvrouw/-man eist zijn plaats op aan tafel, samen met de vrienden, zodat de avond in een ontspannen, gezellige sfeer kan verder kabbelen.
Het nieuwste recept van Emile Henry en Flame zijn gewoonweg lekkere appels uit de oven met karamel. RVH.
Gebruik de ovale 4,7L Flame stoofpot
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
6 Golden Delicious appels, 200 g bruine suiker, 50 g boter en 5 cl (2el) melk
Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd ze daarna in plakken. Zet de plakken weer op elkaar zodat de appels heel blijven.
Doe de bruine suiker in de stoofpot, verhit deze en laat het smelten (geen water toevoegen) tot het karamel wordt. Neem de stoofpot dan van de hittebron en voeg boter en melk toe. Roer voorzichtig om een smeuïge, dikke karamel te krijgen.
Doe de appels in de stoofpot bij de karamel. Plaats het deksel erop en zet dit 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C. Direct opdienen.
Serveersuggestie: decoreer met muntblaadjes en rode bessen.
|