:wink:
Zeeuws -Vlaamse topchefs koken voor Japanse weeskinderenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het recent door de Junior Kamer Zeeuwsch Vlaanderen georganiseerde culinair charitatief diner Campai for Sendai in restaurant Onder de Linden in Zuiddorpe bracht 61.600 op.
Vier Zeeuws - Vlaamse topkoks, Sergio Herman (Oud Sluis), Edwin Vinke (De Kromme Watergang), Sjef de Cock (Onder de Linden) en Serge van der Heyden (Roes), ondersteund door het personeel van Lekker La Vie en De Jonkvrouw, schotelden 145 gasten een vier sterren diner voor, waarin ingrediënten uit de Japanse keuken een belangrijke rol speelden.
Tussen door verzorgde de Japanse top violist Noé Inui een aangrijpend optreden. Hij komt zelf uit de door de tsunami getroffen gebied en heeft er nog veel familie wonen. De opbrengst gaat naar een project voor weeskinderen in het door de tsunami getroffen stad Sendai in het noorden van Japan. RVH.
|