Vanuit een jarenlange traditie slaan Carrefour en GB opnieuw de handen in elkaar om hun klanten de beste selectie grand crus en appellations aan te bieden, zodat elke wijnliefhebber z'n gading vindt. Zoals elk jaar stelt het Wijnfestival bij Carrefour en GB een zeer rijke selectie voor: wijnen, champagnes en schuimwijnen van uitstekende kwaliteit tegen een zeer interessante prijs. Een selectie die hoofdzakelijk bestaat uit wijnen van de jaren 2003, 2004, 2005 en 2006. De 'appellations' uit alle Franse wijnstreken (nog altijd goed voor 3/4 van de Belgische markt) zijn goed vertegenwoordigd, maar ook de andere wijnlanden worden in dit festival weergevonden. Het festival vertegenwoordigt 12% van het jaarlijkse zakencijfer in de afdeling Wijn bij Carrefour en 10% bij GB.
Om aan de vraag van elke klant te kunnen beantwoorden, hebben Carrefour en GB - die respectievelijk 300 en 200 wijnen aanbieden - een mooie selectie niet-Franse wijnen in petto, afkomstig uit verschillende Europese en niet-Europese landen. Iedereen kan heerlijke Duitse, Italiaanse, Spaanse en Portugese wijn ontdekken, naast de Zuid-Afrikaanse, Australische of Californische wijnsoorten. Ook Zuid-Amerikaanse wijn - de Argentijnse en Chileense op kop - verdient een plaats in dit rijke assortiment.
Het Wijnfestival bij Carrefour vindt plaats van 19 september t.e.m. 6 oktober 2007. Carrefour stelt een selectie van 300 wijnen, champagnes en schuimwijnen voor, tegen prijzen tussen 2,99 en 300 EUR. Het gaat om wijn uit het hoge gamma, speciaal geselecteerd op kwaliteit. Ookbij GB loopt het wijnfestival van 19 t.e.m. 30 september 2007. GB stelt een selectie van meer dan 200 wijnen voor, met wijnen specifiek geselecteerd voor het noorden en het zuiden van het land. Zo zal het aanbod witte wijn in het noorden groter zijn, terwijl in het zuiden rode wijn een grotere rol speelt. Prijzen variëren van 2,99 tot 40 EUR.
De rijkdom van dit Wijnfestival ligt enerzijds in de diversiteit van de voorgestelde wijnen en anderzijds in de kennis van de experts die ze selecteren: een selectie die hun beroep en passie alle eer aandoet. Want kwaliteit, dat is waar de selectie van het Wijnfestival voor staat: onze wijnexperts hebben duizenden flessen gedegusteerd om enkel de beste wijnen te kunnen aanbieden. Kortom, ze gingen niet over één nacht ijs, maar dat was ook nodig om tot dit kwalitatieve eindresultaat te komen.
Tussen de exclusieve aanbiedingen van Carrefour en GB vinden we andermaal de Ongelofelijke als 'pièce de résistance' van het Wijnfestival, een selectie van minder bekende wijnsoorten tegen een zeer interessante prijs. De "bekroonde" wijnen genieten van een bevoorrechte status. Het gaat om wijn die een gouden, zilveren of bronzen medaille behaalde op een van de grote concours in Frankrijk of andere Europese landen. De "aanbevolen" wijnen behaalden een onderscheiding of een aanbeveling in een van de prestigieuze, internationaal erkende publicaties, zoals Le Guide Hachette, La Revue du Vin de France en de Parker-gids. Tenslotte worden talrijke kwaliteitswijnen van het wijnjaar 2005, waarnaar de vraag zeer groot is, aangeboden.RVH.
De wijnoogst 2007 lijkt bijzonder beloftevol, alle supermarkten Match fungeren van 19 september tot 16 oktober als voorloper. Gedurende deze periode organiseert de supermarktketen een uitzonderlijke wijnbeurs met ruime selecties. Een wijnbeurs die trouwens de weerkaatsing is van de smaken en keuzes van de trouwe klanten die de consumptietendensen van heden weergeven. Deze barometer bevestigt de beroemde spreuk "in Vino Veritas" die Match zich eigen gemaakt heeft.
De Belg is een echte wijnkenner, hijis heel prijsbewust en maakt dan ook veel vergelijkingen, maar is te vinden voor nieuwe ontdekkingen, vooral om ze achteraf met naasten en vrienden te delen. Aan tafel toont hij interesse voor volkomen nieuwe smaken en aarzelt niet risico's te nemen. Uiteraard belet dit hem niet zijn voorkeuren te hebben, zoals de Bordeaux-wijnen. Hij staat ook open voor wijnen uit de Nieuwe Wereld, waarvan het marktaandeel blijft toenemen (+30% in vergelijking met 2006).
Deze onweerstaanbare invloed laat hem toe zijn blik te verruimen en zijn drang naar nieuwe ontdekkingen te bevredigen. We kunnen bijgevolg stellen dat van zodra zijn portefeuille gerust is gesteld, zijn smaakpapillen klaar zijn om zonder a-priori te proeven, ruiken en appreciëren.
Als antwoord op de wens naar betere kwaliteit, naar nieuwe ontdekkingen en meer originaliteit, maar met behoud van hetzelfde prijsniveau, is de herfstcollectie 2007 gebaseerd op: een ruimer assortiment, een aangepaste reactie op de nieuwe wensen van het kliënteel, onder meer door de tussenkomst van meer wijnen uit de « Nieuwe Wereld » met drempelprijzen voor een erkende kwaliteit.
Naast de benadrukking van de met een medaille bekroonde wijnen en de laureaten van de voornaamste gidsen; Hachette, Revue des vins de France, Parker dankzij een aangepaste signaletiek, is er eveneens een spectaculaire tariefstrategie met tal van voordeelcombinaties. Maar liefst 13 topwijnen fungeren als uitgesproken juweeltjes van de wijngids 2007 en verrassen ongetwijfeld menig wijnliefhebber. RVH.
De Carrefour-groep lanceert in Europa het prêt-à-portermerk Tex by Max Azria dat tot stand kwam via een samenwerkingsovereenkomst met de ontwerper Max Azria. Carrefour bevestigt daarmee dat de groep een nieuwe weg inslaat wat het textielaanbod betreft. Het eerste seizoen van het gamma Tex bij Max Azria ligt in de rekken van alle hypermarkten, ruim 600, in Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland en België.
Sinds 2006 ondergaat het non-foodaanbod een grondige evolutie. De bedoeling is om beter te kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van de klant en de verkoop te dynamiseren. Het gaat om een programma op lange termijn, waar dit eerste seizoen van de collectie Tex by Max Azria deel van uitmaakt.
Max Azria, de beroemde ontwerper uit Hollywood die o.a. de garderobe van de sterren uit Desperate Housewives en Sex in the city uit zn mouw schudde, mag nu de eerste prêt-à-porterdamescollectie op zijn naam schrijven. Moderne en comfortabele snitten, soepele, vloeiende en zachte stoffen in dégradé of ton-sur-ton vormen een collectie die voor alle vrouwen toegankelijk is. Kortom, fashion voor haar ten voete uit. RVH.
HÜLSTA HOMEOFFICE BIEDT ONEINDIG VEEL COMBINATIEMOGELIJKHEDEN
In meubelland klinkt de naam hülsta als een klok. Talloze generaties zijn opgegroeid met de uiterst veelzijdige generatie modulaire woon- en slaapkamersystemen van deze gerenommeerde Duitse fabrikant. Hülsta blijft zichzelf continu vernieuwen en pakt nu uit met een uiterst compleet HOMEOFFICE programma dat overal in de woning tot zijn recht komt.
Spil van HOMEOFFICE by hülsta is een spitsvondig schrijftafelconcept dat met een klein aantal basiselementen een oneindig aantal combinatiemogelijkheden biedt.Met behulp van twee vormvrije tafels in een rechter- en een linkeruitvoering en met rechthoekige werkbladen van diverse afmetingen kunnen diverse samenstellingen gecreëerd worden. Of het nu gaat om een individuele werkplek voor zowel zittende als staande activiteiten naast team- of groepsopstellingen; hülsta HOMEOFFICE biedt het gedroomde alternatief!
Al die jaren is de hülsta-basisfilosofie ongewijzigd gebleven: meubels moeten functioneel zijn, plezier geven en ruimte voor individuele creativiteit laten. De kwaliteit moet onder alle omstandigheden aan de hoogste eisen voldoen. Dat verklaart waarom het hülsta HOMEOFFICE - programma een aantal speciaal bestudeerde functionele meubelen omvat, zoals rolcontainers, wagens voor de PC-toren en eendressoir voor office-apparaten. Voeg daarbij de ergonomische bureaudraaistoelen en uw ideale thuiswerkplek is compleet. RVH.
Met meer dan honderd rechtstreekse bestemmingen en in totaal zowat 250.000m² aan logistieke gebouwen, is Brucargo vandaag de zesde grootste vrachtluchthaven van Europa. Brucargo is goed voor zowat 7000 luchthavenjobs. Om te beantwoorden aan de noden van de logistieke sector voorziet Brussels Airport nu een belangrijke uitbreiding van Brucargo.
Het project Brucargo West voorziet in een uitbreiding van de vrachtzone met diverse gespecialiseerde gebouwen voor een totale bebouwde oppervlakte van 120.000m². De infrastructuurwerken voor nutsvoorzieningen zijn begonnen en in het najaar start de bouw van een eerste gebouw van 30.000m², dat opgeleverd wordt in de zomer van 2008. Het gebouw voorziet opslagcapaciteit die voldoet aan alle moderne noden voor opslag en logistieke activiteit, alsook de bijhorende kantooroppervlakte. Zelfs voor logistieke doeleinden is dit een gigantisch bouwproject. Het totale project voorziet drie grote logistieke opslagplaatsen die zich zullen bevinden op de grens met het luchthaventerrein en die zich specifiek richten op afhandelingactiviteiten.
Waar de luchthaven vroeger terreinen in concessie gaf aan gebruikers die er zelf een gebouw op neerzetten, treedt Brussels Airport voor deze nieuwe projecten zelf op als bouwheer. De gebouwen van Brucargo West blijven eigendom van Brussels Airport en worden vervolgens verhuurd. Het eerste gebouw biedt moderne opslagruimte aan één of meerdere gebruikers, in modules van 50.000m².
Naast gebouwen werkt Brussels Airport ook aan beveiligingsmaatregelen en aan een verbeterde mobiliteit, zowel voor goederen als voor personen. In de toekomst wordt een uitbreiding voorzien van het klaverblad voor de aansluiting op de E19 en een brug over de Haachtsesteenweg, zodat het vrachtverkeer van en naar Brucargo rechtstreeks aansluiting vindt op de snelweg, zonder verkeerslichten. Met een permanente shuttledienst naar de luchthaven is de zone ook met het openbaar vervoer vlot bereikbaar. Brucargo voorziet ook tal van andere diensten, zoals restaurants, een postkantoor en een uitzendkantoor.
Afwerking van de volledige Brucargo West zone wordt voorzien tegen eind 2011. Tegen die tijd zal de totale bebouwde ruimte van Brucargo uitgebreid zijn van 250.000 tot 370.000 vierkante meter. RVH.
Jef de Galas, alias Jef Stoemp, die in Brussel o.m. t Kelderke, La Roue dOr en Le Cerfoprichtte, heeft zijn actieradius naar Knokke verlegd. Het pand op het Oosthoekplein, waar tot voor kort restaurant The Griffins een onderkomen vond, heeft hij tot de Bistro de la Mer getransformeerd. Het Oosthoekplein heeft zijn gezellige drukte van weleer behouden, mede onder impuls van moeder Siska die hier een wafelimperium uitbouwde en ooit de bekendste en beste Brusselse wafels bakte. De link tussen de Brusselse wafels en Brusselaar Jef de Galas is wellicht de beste reden waarom deze vreemde eend zich hier perfect thuisvoelt.
De inrichting van de Bistro de la Mer is betoverend. Een paar kleine ingrepen van binnenhuisarchitecte Dominique Koch creëren een verrukkelijke poëtische bloemendecoratie en prachtig interieur dat samen met de heerlijke combinaties voor fijngevoeligheid en tact zorgt.Een zwarte buiskachel, typische tegels, oude lampen, hengels en visnetten hebben allemaal hun plaatsje gekregen, terwijl de wanden en het plafond precies de kastanje- en chocoladebruine tinten vertonen die je vroeger in de cafés aan de zee placht te zien. Op geruite tafelkleedjes is met wit bistroservies gedekt en de gestreepte bekleding van de stelen draagt bij aan de onvervalst antieke stijl. Met haar aandacht voor zelfs de kleinste details, heeft Dominique Koch ook de veranda aan de voorkant gewijzigd door het een dak met oude pannen te geven. Heel apart is ook een 19e eeuws schilderij dat het gastronomisch genot toont uit de tijd toen er nog niet van diëten gesproken werd.
In de keuken van Bistro de la Mer doet Jef een beroep op Annie Plumat die de laatste jaren, na diverse ervaringen o.m. in het Casino van Knokke, in The Griffins aan de zijde stond van meesterkok Pierre Fonteyne, chef die haar enkel culinaire geheimpjes toevertrouwde. Deze magistrale bereidingen brengt ze thans met tal van andere gerechten die de uitgebreide kaart sieren, tot volledige culinaire ontplooiing.
De pittige roodharige Annie Plumat geboren in de buurt van Bergen, ging eerst naar school in Hornu. Op 14-jarige leeftijd was ze reeds in de horeca actief, gevolggevend aan een onweerstaanbare roeping. Acht jaar vestigt ze zich in Knokke waar ze trouwt met de chef-kok van het Casino, Freddy Varilone. In de volgende jaren perfectioneert ze zich in de bediening alvorens haar manin de keuken bij te staan, nadien verzeilt ze in The Griffins.
Op het menu een uitgebreid assortiment vis- en vleesgerechten, zowel bij de voorgerechten als de hoofdschotels. Kiezen wordt echt moeilijk, was het een voorgevoel of gewoon toeval, maar de gemarineerde tonijn met kruiden, op een bedje van sla en zoetzure vinaigrette, stijl Sashimi, was gewoonweg verrukkelijk en bood ruimschoots de kans tot heerlijk degusteren boordevol smaak en aroma. Als hoofdgerecht kozen wevoor een gebakken roggevleugel met kappertjes, peterselie en citroen. Opnieuw een pleiade van smaakcombinaties en aromas alhoewel de eigenheid van de rog toch behouden bleef.
Andere merkwaardige voorgerechten zijn o.m. fijn gesneden rauwe zalm met kruiden op een bedje van griesmeel en krab; een coppa van Parma, notensla, tomatenbeignets, pecorino en truffelvinaigrette of gebakken reuzengarnalen met basilicum, gekonftijte tomaten en pesto op een gemengde sla.
Bij de hoofdgerechten vinden we o.m. filet van zeebaars, gegrild à la plancha op een bedje van venkel en tomaten met Oscarlino olie en grenaille aardappeltjes; een gecarameliseerd varkenshammetje met salade van witloof en een lamskroon met tijm, fijne boontjes en aardappelgratin dauphinois.
Jef vormt samen met zijn partner Chris, een beroemd koppel binnen de Belgische gastronomie. Samen bouwden ze o.m. La Roue dOr, en t Kelderke uit, naast tal van andere etablissementen. Nu bestaat hun rijk uit Le Cerf in Brussel en Bistro de la Mer in Knokke. Chris heeft een aangeboren gevoel voor goed ontvangen, je mag het zelfs een kunst noemen zoals ze tact, fijngevoeligheid en discretie weet te combineren met een praktische aanpak. Deze facetten vallen bij het veeleisend cliënteel van Knokke bijzonder in de smaak.RVH.
Le Bistro de la Mer Oosthoekplein 2 8300 KnokkeHeist tel 050/62 86 98
Dit slaapkamerprogramma van Hülsta is uitgevoerd in witte laqué in combinatie met notenhout fineer. Het bed rust op verchroomde pootjes en is verkrijgbaar met een hoofdeinde in leder of fraai gevormd notenhout. De bijzetmeubelen, met vakvormige uitsparingen in de fronten, kunnen geraffineerd van binnenuit worden verlicht. De bijpassende, modulaire garderobekasten hebben deurgrepen in een opvallende hout-metaalmix. Met de pure en eenvoudige vormgeving van ELUMO kunnen zowel puristische als uitbundige interieurs gecreëerd worden. RVH.
Vier Accor-hotels in Brussel verbinden hun naam aan de tentoonstelling
Leonardo da Vinci, The European Genius
Het Ibis Brussels Centre Sainte-Catherine en Ibis Brussels Centre Gare du Midi, Novotel Brussels Centre Tour Noire en het SofitelBrussels Toison DOr knopen een partnership aan met detentoonstelling "Leonardo da Vinci, The European Genius die van 18augustus 2007 tot 15 maart 2008 plaatsvindt in de Basiliek van Koekelberg.
De betrokkenheid van de Accor-hotels in het Belgisch economische en culturele leven is al meer dan 30 jaar dagelijkse realiteit. Partner worden van deze grootschalige tentoonstelling wasvoor Accor daarom een schitterende gelegenheid om dat engagementnogmaals te bevestigen.
De vier deelnemende Accor-hotels in Brussel stellen specifieke verblijfsformules voor 2 personen voor: één of twee overnachtingenin een dubbele kamer, ontbijt en tickets voor de tentoonstelling"Leonardo da Vinci".
Hulde brengen aan het 50-jarig bestaan van Europa met een dynamisch en bruisend imago, dat is het doel van deze unieke tentoonstelling. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de vzwCollections & Patrimoines en toont alle facetten van dezebuitengewone persoonlijkheid. Ze is opgebouwd rond vier grote themas: de man, de kunstenaar, de ingenieur en dehumanist. RVH.
Nortek, de befaamde Italiaanse ontwerper en fabrikant van computeraccessoires en consumentenelektronicaproducten, introduceert de draadloze Bi-On muis die is bedoeld om te voorzien in de behoeften van gebruikers, zowel thuis als op het werk.
De muis is uitgerust met 3 programmeerbare knoppen, twee standaard knoppen en een scrollwiel. Een optische LEDsensor met een resolutie van 800 DPI zorgt voor een nauwkeurige cursorcontrole. Wanneer de muis even niet in gebruik is en de kleine draadloze USB-ontvanger in een speciale sleuf aan de onderzijde van de muis wordt geplaatst, schakelt de muis zich automatisch uit. Op die manier worden de batterijen gespaard. Deze draadloze muizen werken met twee meegeleverde, oplaadbare AAA-batterijen. De batterijen kunnen door middel van de meegeleverde kabel via de USB-poort van de pc of de notebook worden opgeladen.
De draadloze Bi-On muis van Nortek is vanaf heden beschikbaar, adviesprijs 34,95
cotes du roussillon & cotes du roussillon villages
30 jaar Côtes du Roussillon en Côtes du Roussillon Villages !
Op 29 maart 1977 zagen de twee zusterappellaties Côtes du Roussillon en Côtes du Roussillon Villages, het levenslicht. Appellaties die voorvloeiden uit drie AOVDQS (Haut Roussillon, Corbières du Roussillon, Corbières Supérieurs du Roussillon). Het was meteen dé herkenning van tientallen jaren kwalitatief werk, waarbij voor de toetreding tot de AOC de productie behoorlijk moest teruggeschroefd worden (van 800.000 naar 250.000 hl). Een kwalitatief werk dat nog steeds aan de gang is. Dit omdat de AOC, hoogste kwaliteitsbepaling binnen het classificatiesysteem van Franse wijn, niet moet gezien worden als een bevestiging, maar als een aanzet om verder op zoek te gaan naar authenticiteit, persoonlijkheid en identiteit.
De AOC Côtes du Roussillon is goed voor ongeveer 5.700 ha, verdeeld over 118 gemeentes met een wijnproductie van rond de 230.000 hl. Over het algemeen gaat het over rode wijn (53%), op de hielen gezeten door rosé (44%) en een beetje wit (3%). Er zijn in totaal 13 druivensoorten toegelaten: grenache noir en grenache blanc, carignan, lladoner pelut, cinsault, macabeu, malvoisie du roussillon, syrah, mourvèdre, roussanne, marsanne en vermentino.
In 2004, werd de AOC Côtes du Roussillon Les Aspres geboren. Deze maakt deel uit van de Côtes du Roussillon rouge, afkomstig van geselecteerde percelen in de 37 gemeentes van Aspres, hellingen met een ondergrond van klei en grote keien, klei en kiezels, gelegen aan de voet van het Massif du Canigou.
De AOC Côtes du Roussillon Villages groepeert 32 gemeentes, alle gelegen in het noorden van het departement Pyrénées Orientales en omvat zon 2.200 ha. Deze zone bevat zowel hellingen met een ondergrond van leisteen, kalk als graniet en zijn gesitueerd op de zuidelijke heuvelrug van de Corbières en langsheen de oevers van de Agly, Verdouble en Maury.
De gemiddelde productie ligt rond 84.000 hectoliter. De appellatie is enkel voor rode wijn, afkomstig van de druivensoorten carignan, grenache noir, lladoner pelut, syrah en mourvèdre.
Vier dorpen mogen hun naam op het etiket van een Côtes du Roussillon Villages toevoegen: Caramany, Latour de France, Lesquerde en Tautavel. Stuk voor stuk hebben ze een ander geurprofiel, gelinkt aan hun specifiek terroir : bruine leisteen voor Latour de France, gneis voor Caramany, granietachtig zand voor Lesquerde, klei-kalkachtig voor Tautavel.
Het wijnrendement bedraagt vandaag in de Côtes du Roussillon niet meer dan 38 hl per hectare bedraagt, 12 hl minder dan toegelaten. Hetzelfde geldt voor de Côtes du Roussillon Villages die onder de lat van 30 hl zit, of 15 hl minder dan toegestaan. Door deze evolutie is een wijnbouwer in de Roussillon geen « wijnproducent » meer, maar draagt hij zorg voor een perfecte wijnkwaliteit, iets waarvan de Saint Bacchus elk jaar opnieuw een schitterend voorbeeld is.
Om deze verjaardag op een gepaste manier te vieren hebben de Confréries du Languedoc Roussillon samen met de Maîtres Tasteurs du Roussillon een hele reeks Côtes du Roussillon et Côtes du Roussillon Villages blind geproefd. Maar liefst 20 « lievelingswijnen » werden er voor deze gelegenheid geselecteerd.
Meer dan ooit groeien de wijnen van de Roussillon, waardoor de Côtes du Roussillon ons wellicht nog menigmaal zullen verrassen! RVH.
Met de realisatie van het Progress Boutique Hotel, verruimt de Belgische hotelfamilie Grunwald, op treffende wijze haar visieop de hedendaagse hotellerie.
Na het Chatelainhotel, 5-sterren luxe, is dit nieuwe project een naadloos samenvloeien van gastvrijheid, gepersonaliseerde service en alle hedendaagse technische uitrusting. Dit 4-sterrenhotel in hartje Brussel, biedt de vakantiereiziger, maar vooral de zakenlui alle nodige faciliteiten en dit in een complete rust. In totaliteit worden in het Progress Boutique hotel, 57 kamers en suites aangeboden, die net als de publieke hotelruimten, uitgerust zijn met airco en een state-of-the-art infrastructuur. Het is een eigentijds hotel met tal van open ruimtes waardoor én de toegankelijkheid én het comfort een unicum vormen in de Brusselse hotelwereld.
Na de opening van het Chatelainhotel in 1999 bleek vrij snel aldus eigenaar Josef Grunwald, dat de groep naast dit luxueus 5-sterrenhotel, nood had aan een 3 en 4-sterrenhotel. Ook in deze sterrenkwalificatie moet de klant kunnen genieten van een maximale dienstverlening en optimaal comfort. Een nicheprobleem waaraan Josef Grunwald tegemoet wou komen. Met de aankoop van het hotel des Kolonies in 2000 werd een eerste stap gezet. Dit 3-sterren complex werd grondig gerenoveerd waarbij vooral én de lobby én de kamers aan de moderne noden werden aangepast. Vlakbij het Rogierplein, tegenover de Dexiatoren, kon het 4-sterren Progress Boutique hotel worden opgetrokken dat een perfecte aanvulling vormt op het Chatelainhotel en het Kolonieshotel en het nicheprobleem deels oplost.
Het Progress Boutique hotel krijgt aldus Steve Grunwald, Directeur van de hotelgroep, geen grote lichtreclames of spots om publiek te trekken, maar profileert zich net door zijn eenvoud tot een volwaardig, sfeervol boetiek hotel.
De Olijventuin, ondergebracht in een prettige veranda die tegelijkertijd als wintertuin fungeert, is o.m. gedecoreerd met olijfbomen van meer dan 100 jaar oud. De natuurlijke lichtinval in dit uniek atrium geeft de lobby een heerlijk relaxerend accent. Bovendien fungeert de Olijventuin als bindmiddel tussen de verschillende meetingrooms die het natuurlijk licht vanzelfsprekend als rustbrengende factor aanvaarden. De massagezetels in deze wintertuin, zijn een onvolprezen voltreffer en nu reeds denkt men eraan om hun aantal te verdubbelen.
De bijzonder ruime kamers beschikken onder meer over modem- en pc-aansluiting, internet, interactieve satelliettelevisie, airco, minibar en kluis. Bovendien is een zeer grote werkruimte voor zakenlui voorzien die tevens kunnen genieten van een volwaardige bureelstoel. In de badkamers vinden we hoog kwalitatieve verzorgingsproducten en kamerjassen terug. Het feilloos gebruik van hout en natuursteen verhogen zo mogelijk nog de sfeer en het comfort, kortom rustbrengende elementen die enige Toscaanse invloed onthullen.
Anderzijds biedt het hotel naast een fitnessruimte, ook vier vergaderzalen die in hun totaliteit plaats bieden aan ruim 200 personen. De zalen kunnen zowel apart als samen worden benut, waarbij tevens voor de nodige breaks en bijhorende cateringomkadering wordt gezorgd. Het ontbijtbuffet wordt in het hotel aangemaakt, maar het Progresshotel beschikt niet over een eigen restaurant alhoewel een ingerichte keuken werd uitgebouwd. Bij meetings worden de maaltijden klaargemaakt in het Chatelainhotel, terwijl de afwerking in deze keuken wordt verzorgd. Maaltijden van derden betrekken betekent aldus Josef Grunwald dat men geen controle heeft over kwaliteit en herkomst van de producten. Deze bestendige zorg voor optimaal comfort geldt ook op dit domein en door de maaltijden uit eigen beheer te betrekken kan het Progress Boutique hotel ook op dit vlak aan alle eisen en verwachtingen voldoen.
Een tweetal projecten zijn in volle ontwikkeling. Enerzijds wil men jonge kunstenaars een helpende hand reiken door de organisatie van diverse tentoonstellingen. Dit kan zowel in de publieke ruimten maar tevens in de kamers. De vernissages zullen aldus Josef Grunwald met diverse randactiviteiten worden omkaderd.
Anderzijds krijgt het hotel een permanente jazzclub waar zowel eigen gasten als klanten van andere hotels, maar ook het ruime publiek terechtkan. Jazz- en muziekliefhebbers stijl Broadway, kunnen hier via een aparte ingang terecht zonder de hotelgasten te hinderen. Ook hier worden na de opening die in de late herfst is voorzien, diverse activiteiten gepland.
Met de opening van het Progress Boutique hotel werd het nicheprobleem binnen de groep grotendeels opgelost, toch blijft het uitkijken naar nieuwe concepten en realisaties. Enkele ideeën liggen momenteel aldus Josef Grunwald in de rijpingskamer, maar details over deze projecten wil hij vooralsnog niet kwijt. RVH.
InterContinental Hotelgroup heeft John Merkin aangesteld als nieuwe Senior Vice-President voor de Holiday Inn-brand in de Verenigde Staten. John Merkin is meer dan 20 jaar actief in deze hotelgroep en speelde o.m. een hoofdrol bij de integratie van de Candlewood Suites in IHG.
Tijdens het eerste semester 2007, heeft IHG, in de USA, maar liefst 29.000 kamers aan zijn globale portfolio toegevoegd, waardoor momenteel ruim 120.000 kamers kunnen worden aangeboden. Een opmerkelijk resultaat aldus Kirk Kinsell, CDO, of een groeipercentage van 13%. Deze positieve trend is trouwens ook naar de overzeese regios overgewaaid. In Europa, Afrika en het Midden Oosten worden momenteel dagelijks minimaal twee nieuwe exploitatiecontracten ondertekend. RVH.
Demeyere introduceert wereldwijd eerste roestvrijstalen grillpan voor inductie
Met het einde van de zomer komt ook het einde van het barbecueseizoen in zicht. Of toch het barbecuen in openlucht. Want met de gloednieuwe roestvrijstalen grillpan van Demeyere grill je nu binnenshuis gewoon verder. En dit op alle vuren, zelfs inductie, wat wereldwijd een primeur is.
Er was al langer vraag naar, maar eindelijk is hij er: een roestvrijstalen grillpan zonder antikleeflaag die gebruikt kan worden op alle types fornuizen, ook inductie. Demeyere schrijft deze culinaire primeur graag op zijn naam. Vanaf september is de nieuwe grillpan beschikbaar.
Grillen is een snelle en caloriearme methode die niet alleen gebruikt kan worden voor vlees, maar ook voor gevogelte, vis en groenten. Het gegrilde voedsel krijgt een heel eigen smaak en aroma en de mooie grillrandjes zorgen voor een extra smakelijk bord.
De grillpan van Demeyere is vervaardigd van 7 lagenmateriaal (7-PlyMaterial®) tot aan de rand van 3 mm dikte voor ideale warmtegeleiding en optimale antikleefeigenschappen. Bovendien blijft de pan dankzij de unieke Silvinox®-oppervlaktebehandeling zilverwit, zelfs na jaren gebruik in de vaatwasser. Verder is deze grillpan geschikt voor gebruik in de oven en op alle fornuizen, inclusief inductie. Vaatwasserbestendig en geleverd met 30 jaar garantie (10 jaar voor professioneel gebruik). RVH.
Afmetingen: 28 x 28 cm - Adviesverkoopprijs: 149 euro
Voorafbetaalde iTunes kaarten beschikbaar aan kassa's Carrefour, GB en Express
Consumenten kunnen voortaan aan de kassa's van de ruim 570 winkelpunten van Carrefour, GB en Express voorafbetaalde iTunes kaarten van 15, 25 of 50 euro kopen. Bij aankoop van een voorafbetaalde kaart wordt er, net als bij de herlaadkaarten voor GSM's, een activeringscode afgeprint op het kassaticket. Met deze code kan de gebruiker op een veilige, gebruiksvriendelijke en legale manier zijn/haar favoriete muziek downloaden (www.itunes.com/be). Het gaat hier om een primeur voor het Europese vasteland en om een exclusief aanbod dat Carrefour, GB en Express hun klanten doen.
De voorafbetaalde iTunes kaarten zijn o.m. erg interessant voor jongeren en voor klanten die niet over een kredietkaart beschikken en die toch graag muziek willen downloaden in de iTunes Store. Tot vandaag hadden muziekliefhebbers daarvoor een kredietkaart nodig, wat de drempel tot gebruik gevoelig verhoogde.
De samenwerking tussen iTunes enerzijds en Carrefour, GB en Express anderzijds maakt het voor consumenten nog makkelijker en aantrekkelijker om legaal en online muziek aan te kopen. Bovendien zijn de prepaid iTunes kaarten een ideaal geschenk voor verjaardagen en allerlei andere gelegenheden. Zo ben je zeker dat je de gelukkige exact die muziek schenkt die hij/zij het liefste heeft. Dit initiatief kadert dan ook perfect in het voornemen van Carrefour, GB en Express om oplossingen te ontwikkelen die het leven van hun klanten eenvoudiger maken. RVH.
Treinreizen is terug van weggeweest. De laatste jaren neemt het aantal treinreizigers fors toe. Treinbiljetten kan je kopen aan het stationsloket of online bestellen, maar van 4 tot en met 15 september kan je er ook voor terecht bij Kruidvat. Gedurende deze periode bieden alle Belgische Kruidvat-winkels extra goedkope treinbiljetten die geldig zijn op een weekenddag van 8 september tot en met 11 november 2007. Voor maar 8.99 euro reis het hiermee heen en terug tussen twee Belgische stations naar keuze.
Deze originele verjaardagsactie, de eerste Kruidvat-winkel op Belgische bodem opende in 1992 in Sint-Niklaas, staat symbool voor de diversiteit van het productassortiment bij Kruidvat. Na 15 jaar, is Kruidvat met 166 filialen, opvallend aanwezig in het Belgische straatbeeld. Als grootste health & beauty retailer stelt Kruidvat ruim 1250 werknemers te werk. RVH.
Tafelen in Vlaanderen promoot 'Vlaanderen Lekker Land'
Voor binnen en buitenlandse toeristen in Vlaanderen breken, aan het einde van het zomerseizoen, meteen nieuwe en vooral ook smakelijke tijden aan. Op initiatief van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois zet de vzw Tafelen in Vlaanderen voortaan onze gezellige tafeltraditie extra in de kijker. Regiopromotie wordt gekoppeld aan het gastheerschap en het prachtige aanbod aan streekgerechten en regionale producten. 'Vlaanderen Lekker Land' wordt de leidraad van een strategische totaalaanpak en dekt voortaan een brede lading smakelijke initiatieven in heel Vlaanderen. Zo komt er - onder de noemer 'Vlaanderen Trakteert' - de komende weken in elke Vlaamse provincie een groots Tafelen-evenement.
Onder de merknaam 'Vlaanderen Lekker Land' bundelen alle partners de krachten om de Vlaamse tafelcultuur en het lekkere eten en drinken te promoten in binnen- en buitenland. Daarbij wordt duidelijk gekozen voor een werking in de breedte. Van het gastronomisch tafelen in een sterrenrestaurant, over een lekkere hap in een bistro tot het genieten van een pittig streekbiertje in een babbel- of knabbelkroeg. Met een specifieke en meer regionale focus, zet 'Lekkers van de streek" de rijkdom aan streekproducten, streekeigen gerechten en ambachtelijke tradities in de schijnwerper.
Vlaanderen Trakteert
De komende weken trakteert de horeca van elke Vlaamse provincie, op een eigen originele manier, in het kader van Tafelen in Vlaanderen. Wat geeft immers meer blijk van gastheerschap dan mensen uit te nodigen om samen te genieten van wat de regio te bieden heeft?
Oost-Vlaanderen nodigt op zaterdag 8 september, maar liefst 3.000 mensen van sociale verenigingen uit in Flanders Expo om te komen genieten van Oost-Vlaamse streekproducten. In Limburg, zaterdag 15 september, brengt een speciale fietsroute de fietstoeristen van horecazaak naar horecazaak, waar ze genieten van een gratis frisse pint en speciale streekhapjes. Op zaterdag 22 september wordt in Antwerpen het anker gelost van een 'culinaire' boot, de Verdi, waar de genodigden al varend kunnen proeven van allerhande Antwerpse streekproducten. West-Vlaanderen laat op zondag 30 september proeven van de West-Vlaamse bieren. Vlaams-Brabant, tot slot, trakteert op zaterdag 6 oktober, citytrippers en herfstshoppers op het Ladeuzeplein in Leuven. In combinatie met een verfrissing en een hartelijk Vlaams-Brabants hapje kunnen bezoekers genieten van muzikale animatie, deelnemen aan huifkartochten met Brabantse trekpaarden en toeristische bierwandelingen met gids.
Tafelen in Vlaanderen vzw is een samenwerkingsverband tussen Federatie HoReCa Vlaanderen en vijf provinciale organisaties (Toerisme Limburg, Toerisme Vlaams-Brabant, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen en Westtoer). De vereniging wil de toeristische markt verbreden en het toeristisch seizoen verlengen. Toeristen krijgen meer te proeven van Vlaanderen en de ondernemers in de horeca kunnen een beter rendement realiseren. RVH.
In een maatschappij waar de lat steeds hoger komt te liggen en stress om elk hoekje loert, bestaat meer dan ooit de behoefte om te ontsnappen aan de dagelijkse ratrace. Onthaasten, heet dat in een duur woord. Een lekker glaasje wijn, voeten op de bank, lachen en ontspannen met wat goede vrienden . meer moet dat niet zijn. Of toch. Als we onze Bourgondische naam alle eer willen aandoen, ontspannen we het liefst met een hapje en een drankje.
Daarbij horen geen ingewikkelde gerechten waarbij de gastvrouw/-heer urenlang in de keuken staat terwijl de gasten zich vermaken op het terras. Nee, de gastvrouw/-man eist zijn plaats op: niet in de keuken, maar aan tafel, samen met de vrienden. Zodat ook voor hen de avond in een ontspannen, gezellige sfeer kan verder kabbelen.
De Flame-serie van Emile Henry biedt een reeks aardewerken potten, tajines en caquelons die inspelen op deze trend. In de tajine-schotel, bijvoorbeeld, pruttelen de heerlijkste stoofgerechten heerlijk gaar, nog voor de eerste gast aan tafel schuift. Terwijl het eten warm in de oven of op het vuur staat, heeft de gastvrouw/-heer nog ruim de tijd om mee te aperitieven. Bij de kaasfondue steken de gasten zelf met plezier een tandje bij. Gezellig samen rond de pot, een zacht muziekje op de achtergrond en het vlammetje van de brander en een paar kaarsjes als sfeerlichtje aan tafel. Wat kan het leven simpel zijn
De Flameserie omvat behalve de Tajine in twee maten en de fondueset ook een ovalen en ronde cocotte. De Flame-serie van Emile Henry is geschikt voor alle vuren (behalve inductie), microgolf en houtvuur. Het aardewerk van Emile Henry is door zijn bijzondere grondstoffen en een geheim vervaardigingsprocédé sterker dan keramiek en zéér licht in gewicht en uitermate geschikt voor het lang warm houden van gerechten. Snijden in de schalen en potten mag en geeft geen krassen. Het materiaal is bestand tegen temperatuurschommelingen van -20 tot +250 graden. In alle omstandigheden kan dit bijzondere aardewerk letterlijk tegen een stootje. Het is dus makkelijk te reinigen en het mag zelfs in de vaatwasmachine. RVH.
Philips werd beloond voor zijn innovaties op het stuk van technologie en design in home entertainment, met prestigieuze onderscheidingen voor twee van zijn producten, toegekend door de European Imaging & Sound Association (EISA).
De Philips 47PFL9732D Cineos FlatTV met Perfect Pixel HD Engine en Ambilight Surround werd uitgeroepen tot European Full-HD LCD TV, 2007-2008, het Philips HTS8100 SoundBar dvd-thuisbioscoopsysteem met Ambisound technologie sleepte de titel van European Home Theater Compact System 2007-2008 in de wacht.
De EISA Award die Philips heeft ontvangen voor zijn Full HD 1080p FlatTV van 47 inch (119 cm), ontwikkeld in Brugge en sterproduct van Philips voor 2007, bevestigt de reputatie die Philips met de jaren heeft verworven voor zijn inspanningen om de televisie uit te rusten met een uitstekende beeldkwaliteit. Het segment van de 47 inch televisieschermen is heel snel aan het uitgroeien tot een van de belangrijkste van de markt van de vlakke televisies, vooral met de toename van de HD-content. De EISA Award mag dan ook gerust beschouwd worden als een heuse prestatie, waarvan de eer het innovatiecentrum in Brugge toekomt.
Philips wordt al lang beschouwd als een vernieuwer in audio en video en de EISA Award voor het HTS8100 dvd-thuisbioscoopsysteem onderstreept het engagement van Philips om de sector van hethome entertainment verder te blijven vernieuwen.
Ter vervanging van de klassieke thuisbioscoopsystemen met afzonderlijke surround sound luidsprekers, past de HTS8100 de Philips Ambisound technologie toe om een reële 5.1-kanaalsaudio te bieden vanaf een ééndelig systeem.
De EISA jury liet zich vooral lovend uit over het design van het systeem: Als bij wonder zitten de luidsprekers, de versterker en de dvd-/cd-speler allen samen in een box van slechts 13 cm dik. Dit designconcept, de sound bar, past perfect bij televisies met een vlak scherm. De jury onderstreepte ook dat het systeem in staat was om uitzonderlijk goed te presteren als thuisbioscoopsysteem. RVH.
Toen Matteo Decillis 30 jaar terug een Italiaans restaurant opende in de vergane glorie van het Hotel la Tourelle, fronste menig Kortenbergenaar de wenkbrauwen.
De voormalige ridderlijke glorie langsheen de grote steenweg voldeed niet meer aan de verwachtingen, terwijl anderzijds een Italiaans restaurant op onbegrip stuitte. De kwalitatieve voeding die Matteo vanaf het eerste ogenblik aanbood, samen met de lokroep van een destijds onbekende gastronomie, heeft de sceptici evenwel in het ongelijk gesteld.
Matteo afkomstig uit de zuid-Italiaanse provincie Puglia, gaf zijn restaurant evenwel de naam Firenze mee, verwijzend naar de rijke culturele geschiedenis van deze Noord-Italiaanse stad. Het was zijn bedoeling om Vlaams Brabant in de ban te brengen van de rijkdommen en smaakvariaties van de Italiaanse pastas en pizzas, maar bovendien wou hij ook enkele typisch Italiaanse gerechten aanbieden. Anderzijds zag Matteo geen heil in ellenlange menus, maar opteerde voor een zeer ruime dubbelkaart met zowel pizza en pastabereidingen als volwaardige gerechten. Een formule die zonder meer aansloeg, voor Matteo meteen de kans om enkele Vlaams regionale specialiteiten enige Italiaanse allures mee te geven. Typerend was bv. tijdens het jachtseizoen, de fazant op Brabantse wijze Matteo bracht niet alleen hulde aan het Brabants witloof, maar de fazant kreeg een pittig, Italiaans roomsausje mee. Een combinatie die ervoor zorgde dat het wildseizoen à litalienne, een ongeëvenaarde voltreffer werd.
Toen de zonen Leo en Sergio in 1992 de exploitatie van restaurant Firenze overnamen, stonden ze voor een erg zware taak. Scholing en opleiding genoten ze in eigen huis, ervaring is immers de beste leerschool. Leo vertelt hieromtrent anekdotisch, kinderen lopen geen school in Italië, maar krijgen van huisuit een natuurlijke bagage, een soort feeling mee. Feit is inderdaad dat Sergio, de chef-kok van restaurant Firenze niet pronktmet diplomas van beroemde hotelscholen, maar wel prat gaat op een natuurlijke fijngevoeligheid wat hem in staat stelt om schitterende gerechten, boordevol smaakaromas aan te bieden. Leos zaalervaring stamt evenzeer uit eigen bronnen, maar toch zorgt hij nog steeds voor een frisse kwinkslag gespijsd met zuidelijk humorisme, combinaties die talloze bezoekers overtuigen. Ook Marijke, Leos echtgenote,deeltin het enthousiasme en staat model voor de Italiaanse gastvrijheid.
Tradities zijn heilig in Italië, Matteos ideeëngoed wordt nog steeds gerespecteerd en de kaart van Firenze biedt nog steeds geen menusuggesties aan. Toch staat ze bol van toppers met bij de voorgerechten een uitmuntende zalm- of rundscarpaccio al zijn ook de Mozzarella al Forno en de Mozzarella caprese ( schijfjes tomaat, olijfolie,mozarella en basilicum) niet te versmaden. In het seizoen zorgen dagverse oesters natuur telkens opnieuw voor een uniek genot. Bij de hoofdgerechten wordt de keuze nog moeilijker, liefhebbers van vis kunnen o.m. genieten van een heerlijke tongfilet Capricciosa (tomatensaus, vongole en champignons) maar ook kreeft en gegrilde Gamberonis gaan vlot over de toonbank.
Vleesbereidingen staan in de Italiaanse keuken hoog aangeschreven. Een Ossobuco Milanese tekent vanzelfsprekend present; maar ook de escalope Contadia en Piccata behoren tot de klassiekers. De saltimbocca (kalfslapje, kaas, parmaham, tomaten en witte wijn) vormt samen met de Châteaubriand Firenze de absolute topper. Bij de botermalse Châteaubriand, 2 personen, krijgen de gasten naar keuze, drie heerlijke sausjes aangeboden. Wapenfeiten die talloze gastronomen bekoren en een fijn culinair gevoel bezorgen. Desserts? Even verpozen volstaat om ook van deze huisgemaakte delicatessen te genieten.
Dat de wijnkaart met slechts een 100-tal referenties vooral Italiaanse streekwijnen promoot verbaast niemand. De Vino Nobile de Monte Pulciano en de Brunello di Montalcino zijn zeer waardevolle dieprode wijnen met bijzondere aromas maar vooral zeer betaalbare prijzen. Voor de absolute Toscaanse topper, een Poggio al Vento (Brunello de Montalcino Riserva 95) wordt voor de gastronoom, zelfs de symbolische grens van 100 Euro niet overschreden.
Dertig jaar Firenze is voor de Decillis brothers een mijlpaal al blijven ze bloednuchter. Geen uitbundig feestmenu, maar permanente kwaliteit van verse producten, gecombineerd met een vriendelijke service en degustatieve hoogtepunten. De klassiekers blijven de kaart sieren al verzekert Leo dat de regelmatig wisselende suggesties o.m. bij de wild- en schaaldiersuggesties vanaf oktober extra feestelijke culinaire tintjes meekrijgen. Begin 2008, eisen de asperges alle aandacht op en kunnen ook zij van het feestgedruis genieten. De ganse feestperiode zal het Kortenbergs witloof zorgen voor een gastronomische verrijking van de kaart.
Restaurant Firenze geeft alle fijnproevers ruimschoots de kans om van de rijkdommen van een moderne, maar bijzonder smaakvolle en aromarijke Italiaanse keuken te genieten. Dit kan zowel in het smaakvol ingerichte restaurants als op het volledig vernieuwde en verwarmde terras, dat een prachtig zicht biedt op een zeer ruime tuin. RVH.
Restaurant Firenze Leuvensesteenweg 150 3070 Kortenberg tel 02-759 65 86
Slapen in hoogglans zwart, parelwit of in een gedurfde contrasterende combinatie: METIS plus biedt het allemaal. Het ontleent zijn neo-Barokke charme aan de combinatie van verchroomde en glazen elementen en hoogglanspanelen. De fronten van de kledingkasten worden opgebouwd met een hoogst individuele combinatie van hoogglans en glazen panelen die aan de achterzijde wit of zwart zijn gelakt, maar ook spiegels behoren tot de mogelijkheden. De fraai gebogen grepen en - optionele - verchroomde voeten geven de METIS plus-slaapkamer een karakteristieke, eigentijdse uitstraling. RVH.