GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
20-02-2008
1ste Open Proeverij & GALA-AVONDxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vereniging Vlaamse Sommeliers
Zondag 18 november 2007 zal steevast in de geschiedenis van de Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) geboekstaafd blijven als een mijlpaal. Ontsproten uit een idee van voorzitter Guy Van Neste vulden de historische zalen van het indrukwekkende Brugse Belfort zich met de beste wijnen. Onder het motto VVS zet zijn beste glaasje voor gooide deze 1ste Open Wijnhappening hoge ogen. De aansluitende Gala-avond zette de kroon op het werk.
Voorzitter Guy Van Neste liep al lang rond met het idee om in eigen Brugge uit te pakken met een groots wijnfeest. Daar onze provincie niet direct over uitgestrekte wijngaarden beschikt haalde de VVS-voorzitter de wijnen dan maar naar Brugge. Mede de vlotte samenwerking en steun van Toerismeschepen Jean-Marie Bogaert, aansluitend logistieke steun van Werelderfgoedstad Brugge, de Cultuurdatabank, de Regulier Communicatie van Toerisme Brugge en de Vlaamse Regering slaagde Guy Van Neste er in om Brugge voor de eerste maal een geslaagde wijnbeurs voor te schotelen. De hallen van het Belfort werden dan ook gevuld met de beste wijnen, uit alle hoeken van de wereld. Ruim zestig wijnmakers zetten hun beste glaasjes op tafel. Het was dan ook aangenaam vertoeven aan de wijnstands van Delivino, Alhambra, Gusto World, Bacchus Knokke-Heist, Wine Select, Cooreman, Louis Brison, Sherry Online, Wijnen De Clerck en onder andere Wijnen Vanroose met het volledige gamma van Mas de Daumas Gassac.
GALA-AVOND
Het banket werd er eentje om duimen en vingers af te likken. Naar analogie van de wijnhappening zorgde meesterkok Frans Saint Germain van de gelijknamige Salons in Diksmuide voor een succulent tafelfeest. Oesters, Sint-Jacobsnootjes, fazant en kazen getekend Michel van Tricht werden rijkelijk overgoten met wijnen Cave Bohigas, Gusto World, Plaimont, Bleuzé Collection en de Italiaanse Manduria. Michel Vleugels zorgde voor de verfrissende Bru, huis Spadel. Illy zette de koffie.
ERELEDEN 2007
Voorzitter Guy Van Neste hield er aan om, net voor de aanvang van een succulent banket enkele prominente figuren uit de wijnwereld en aanverwanten figuurlijk in de bloemen te zetten voor hun onvoorwaardelijke medewerking en vertrouwen in de VVS en bedacht hen met de titel van erelid.
Gewapend met een sierlijke oorkonde trokken deze verdienstelijke personen terug naar de feesttafel:
Jean-Marie Bogaert (Toerismeschepen Toerisme Brugge), Frank Desmedt (Restaurant t Oud Konijntje Waregem), Johny Vesque (Cep dOr Luxemburg), Wilfried Schorpion (Schorpion België), Kris Couvent (Château Pabus Huis Vossen België), Michael Jüngling (Weingut Jüngling Duitsland), Christophe Heynen (Gusto World), Michel Vleugels (BRU), Alain Vercouter (Château de Jabastas & Bleuzé), Pedro Vasconcellos e Souza (Caso de Santar Dão Sul Portugal), Alberto Rodriguez Castillo (Grupo Hebe Spanje), Jozsef Horvath (Raspi Hongarije), George Tirgovisteanu (Cap Est Transylvania), Ludwig Cooreman (Château Bertrand Braneyre), Delphine Brulez (Champagne Louise Brison), Delphin Leuillet (Vinovalie), Roman Guilbert (Mas Daumas Gassac Frankrijk), Stefano Alessandri (Tenuta di Montecucco, Italië), Anno Ghione (Azienda Agricola Ghione, Italië), Brigitta Steininger (Weingut Steininger, Oostenrijk), Dean Mulligan (Saint Marys Wines, Australië), Jalal Nakad (Phenica Wines Libanon), Iciar Rivero Gay (Bodegas Tamaral, Spanje), Maria Jesus Esteban (Bodegas Cachazo, Spanje), Jose Carlos Paterno Dias (Gambozinos Portugal), Patricio Reich (Bodega Renaceer, Argentinië), Ralph Anselman (Weingut Gebrïder Anselmann, Duitsland), Sabrina Scali (Le Fonti a San Giorgio, Italië), Silvio Morando (Azienda Agricola Morando Silvio, Italië), Stefano Garofano (Azienda Masseria Monachi, Italië), Paolo Marolo (Distilleria Santa Teresa, Italië), Thomas Leithner (Weingut Tomas Leithner, Oostenrijk) en Jordi Casanovas (Can Macià, Spanje).
Het ligt in de bedoeling om dit grootse wijnfeest om de twee jaar op het getouw te zetten. De werkkracht van voorzitter Guy Van Neste en zijn onvermoeibare bestuursleden en ruime ploeg medewerkers laat er voor de toekomst geen twijfel over bestaan : deze wijnhappening wordt een topper in ons land met als thuisbasis Brugge, natuurlijk.
Alvast afspraak op de volgende editie op zaterdag 29 en zondag 30 november 2009.
Meer info : Vereniging Vlaamse Sommeliers, Pandreitje 6, 8000 Brugge, XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE />050 33 11 90.