Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
16-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE - THERMAE PALACE HOTEL

 

 

 

 

Chef in de kijker

 

 

Vincent Florizoone

(Thermae Palace Oostende)

 

Met een knipoog naar Auguste Escoffier

 

 

Het prestigieuze viersterrenhotel Thermae Palace Hotel in Oostende ondergaat momenteel – mede door de constante investeringen en verbeteringen – een in jaren niet geziene vooruitgang inzake operationele cijfers. Getekend Mark Vanmoerkere. Om de zaak nog aantrekkelijker te maken haalde hij Vincent Florizoone, wellicht de meest flamboyante chef in de regio, als nieuwe chef naar Brasserie Albert. De positieve resultaten lieten niet op zich wachten.

 

 

De schilderachtige chef, met de looks van de Spaanse excentrieke kunstenaar Salvador Dali, is niet alleen een getalenteerde kok, maar wist zichzelf – met dank aan zijn eigen uitgetekende kook- en levensstijl – op te werken tot een meester aan het fornuis die zijn gelijke niet kent. Hij stond ondermeer mee aan de stoof met de sterrenchefs uit Ristorante Don Alfonso 1890 in het Italiaanse Sant’Agata en restaurant Jean-Pierre Bruneau in Koekelberg, waarna hij in Veurne bistrot Petit Cabaret uit de grond stampte. De culinaire avonturier haalde alle ogen op zich met zijn vernieuwende en verrassende keuken. Petit Cabaret werd te klein en Vincent trok naar Nieuwpoort en opende er Grand Cabaret, een nostalgisch gastronomisch restaurant, waar zijn eigenzinnige en soms gewaagde keuken hem op de topkaarten zette. Meer nog, hij nam het voortouw en toverde fascinerende biergerechten uit zijn mouw. “Beer-paring” werd zijn merk. Vincent Florizoone is formeel: “We zijn het bierland bij uitstek, maar er wordt te weinig gebruik van gemaakt. Een gerecht met het juiste bier zorgt voor onvoorstelbare smaakvolle schotels. Bovendien is bier lichter verteerbaar dan wijn en nog gezond ook.”

 

SOLE OSTENDAISE

De veelzijdige chef koos daarna richting brasserie Edison in Koksijde en pakte uit met klassieke gerechten uit grootmoeders keuken, gekoppeld aan artisanale biertjes. Enkele maanden geleden kwam Vincent Florizoone in contact met de uitbaters van het Thermae Palace Hotel en na wat gesprekken vielen beide partijen in mekaars armen. “Oostende heeft veel troeven en de grootste daarvan is de zee. Onuitputtelijk zijn de mogelijkheden die we hiermee hebben. Voeg daarbij onberispelijk vlees en groenten uit de polders , aanvullend wat exquise producten en men kan eenvoud koppelen aan kwaliteit”, stelt de flamboyante chef.  Meer nog, hij richt graag zijn aandacht naar het onmiskenbare talent van de grote Auguste Escoffier, de chef van de koningen en de koning van de chefs, de grondlegger van de hedendaagse topgastronomie, wiens boek, Le Guide Culinaire uit 1902, nog steeds bij alle chefs binnen handbereik ligt. “Vandaar mijn aandacht voor een specifieke Oostendse schotel, de Sole Ostendaise, een 120 jaar oud recept van grootmeester Escoffier die dit eigenste gerecht in 1897 bereide in het toenmalig Royal Palace Hotel, hier in Oostende.”

 

BETAALBARE TOPKWALITEIT

Het is duidelijk, de lekkerbekken hebben intussen de weg naar de keuken van Brasserie Albert in het Thermae Palace Hotel terug gevonden. “Er zijn geen menu’s, we concentreren ons op wat de klant wil, van aperitiefhapjes al over een reeks voorgerechten tot keus binnen vis- of vleesgerechten, allen met een knipoog naar klassiekers. Men stelt zijn menu zelf samen. Bij elk gerecht stellen we vrijblijvend een bepaald biertje voor. Simpel toch?”, besluit Vincent Florizoone.

 

 

Georges Keters

Foto: Nick Decombel









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs