NIEUWE BIB GOURMAND MICHELIN IN DE PANNE
Claude Brassart
Bib Gourmand met Au Filet de Sole
De gastronomische gids
Michelin bijt met zijn Bib Gourmand de spits af in de reeks culinaire
bekroningen die de volgende dagen op ons afkomen. Feest alvast in restaurant Au
Filet de Sole in De Panne waar Claude Brassart en eega Sylvie Pinchon tussen de
44 nieuwelingen anno 2018 prijken.
Amper drie jaar nadat het
echtpaar zijn intrek nam in de Walckierstraat 8 als buur van sterrestaurant Le Fox zijn
Sylvie (afkomstig uit Picardië) en Claude (Hotelschool Doornik) bijzonder blij
met de erkenning. Een Bib Gourmand staat voor een menu met eerlijke
prijs-kwaliteit voor een maximum bedrag van 37 euro, exclusief drank. We
beschouwen deze toekenning als erkenning voor ons noeste werk. Elke maand
veranderen we de kaart met extra aandacht voor vis, al staat een stukje vlees
evenzo hoog aangeschreven. Mijn topschotel? Zeg maar de gerechten met de
Sint-Jacbosmossel, rechtstreeks uit de haven van Dieppe. We werken uitsluitend
met dagverse producten met aandacht voor de regio, stelt chef Claude Brassart
(51), intussen al druk in de weer om de zopas aangevoerde vangverse
Sint-Jacobsmossels klaar te stomen voor alweer een leuk bord.
A LA CARTE
De kaart van Chef Claude
Brassart krijgt om de maand een nieuw kleedje. Het is alvast bijvoorbeeld
genieten van de Tartaar van Zwaardvis, Kleine Lotte in waterzooi van jonge
groentjes, Varken Pluma Breton en de onnavolgbare Kreeft of paëllawijze met
gesmoord spek en schelpjes en een brede waaier van Sint-Jacobsmossel. Boven
alles is het tegelijk genieten van de Sole Meunière met friet. Liever een mals
stukje rundsvlees? Geen nood, de Chef schuift u een ruim 250 g heerlijke steak
naar voor, met saus naar keuze.
EINDEJAAR 2017-2018
Om het succesjaar van Au
Filet de Sole af te ronden pakken Sylvie en Claude uit met een uitgelezen
Oudejaarsmenu:
Aperitief
Crément dAlsace met diverse amuses
Maki
van Kwartel, vijgen gevuld met fois gras en gereduceerde saus
Langoestines,
pijpajuin, gember en koriander, met citroengras geparfumeerde bouillon van
scharen
Konijn
en tomatentatin & bospaddenstoelen
Licht
gelakte varkenscarré met citrusvruchten en zoethout en groentepasta
Goede
kazen Prettige reizen
Baba
Burger, vanille & limoen
Prijs:
140 euro gepaste wijnen inbegrepen
Restaurant Au Filet de Sole
Chef
Claude Brassart & Sylvie Pinchon
Walckierstraat
8
8660
De Panne
058
41 16 80
restoaufiletdesole@gmail.com
Georges
Keters


|