Logeren en tafelen in provincie Luik
Hotel-Restaurant Verviers spant kroon
De provincie Luik telt
tientallen leuke hotels en knusse eethuizen. We kozen voor u de Crowne Plaza
Liège in het hartje Luik en hotel-restaurant Verviers in Verviers om te
verpozen en gingen tafelen in enkele bijzondere locaties.
Precies op de Mont Saint-Martin weet Crowne Plaza Liège
meteen je hart te winnen. De lounge straalt rust en stilte uit, centrum Vurige
Stede. Het hotelcomplex is het enige vijf sterrenhotel in de regio en telt 125
bijzonder elegante op en top uitgeruste kamers van hoge kwaliteit met daarbij
zes Junior Suites en negen Suites. Het hotel bevat verder met Osmose een Spa en
Fitness om u tegen te zeggen. Zwembad,sauna, bubbelbad, jacuzzi en een
uitgebreide relax ruimte laat u wegdromen en laat u volledig tot rust komen. Deze
luxe wordt verder doorgetrokken naar het gastronomisch restaurant Le Sélys,
goed voor vijftig zitjes en waar het aperitief in het salon Lovinfosse dubbel
zo goed smaakt. Wie kiest voor de regionale keuken vindt ruim zijn gading in Ô
Cocotte, een brasserie met terras dat toelaat te genieten van
streekgastronomie. Elk eetfestijn kan naderhand afgerond worden in La Cave, de
bar uitgebouwd in een voormalige wapenzaal. Meer info: www.crowneplazaliege.be
HOTEL VERVIERS
Aan de rand van de Hoge Venen en aan de voet van de
Ardennen ligt het 4-sterrenhotel & restaurant Verviers, telg van de fraaie Van
Der Valk keten. Met directe toegang tot de A27 en E42 en op een boogscheut van
hartje Verviers is het hotel uitstekend gelegen voor zowel families,
zakenbijeenkomsten, seminaries, feesten of zo maar genieten van de vele
geneugte van het toffe hotel.
Hotel-restaurant Verviers is uitgebouwd in een voormalig
douane depot en het station Verviers-West. Meer nog, de volledige
infrastructuur is uitgerust met een geothermisch systeem dat het hotel voorziet
van warm water. Het hotel beschikt over negentig kamers met daarbij negen
presidentiële suites met jacuzzi en zevenruime suites met bubbelbad. Alle
kamers zijn eigentijds ingericht met werken van jonge kunstenaars.
Op het vlak van de gastronomie zit men uitstekend in
Hotel Verviers. Sr Sales Manager Michel Pauquet vertelt: Een van onze toppers
is het driegangenmenu dat om de drie weken verandert. Alle eerste zondagen van
de maand en feestdagen pakken we uit met een brunch die loopt van 11.30 tot
15.30 uur, buffet rijkelijk voorzien van koude en warme schotels. Meer nog, ons
terras is zuiden gericht zodat we geregeld buiten kunnen tafelen en genieten
van onze internationaal getint kaart. We staan uiteraard ook open voor business
lunchen of een snelle hap in onze brasserie. En ja, voor de sportievelingen
wacht een verwarmd buitenzwembad, in het seizoen geopend van 8 tot 22 u.
Meer info: Hotel-Restaurant Verviers, rue de la Station 4
in 4800 Verviers, tel. 087 30 56 56, www.hotelverviers.be
TAFELEN IN LABO 4
Wie gek is van mystiek, chemie en labos krijgt in
restaurant LABO 4 aan de Quai Edouard
van Beneden 22 in Luik, de gelegenheid om tussen de bunsenbranders, pincetten,
spatels, reageerbuizen, klemmen en testtubes te genieten van een op lage
temperatuur gebakken moot zalm, een brochette met scampi of een
garnaalkroket
gekopieerd naar de James uit Oostende. Liever iets Italiaans? De Canneloni oui ou non of de Vitello tonnato wacht op u. Kortom: in
LABO 4 is er voor elk wat wils met veel aandacht voor extra gerijpt rundvlees.
En dat alles aan betaalbare prijzen. Eigenaar Gerard Miller, Chef Julien
Petitjean en F&B manager Jenny Cepeda staan klaar om u in een uitzonderlijk
kader te verwelkomen. Meer info: www.lelabo4.be
SAINT-GREGORY
Of het nu een brasserie is of eerder een café met een
kleine menukaart, het maakt niet uit, Saint-Grégory levert in het historische
centrum van Luik de beste bouletten, titel die ze in 2014 van de Confrérie de
Gay Boulet in ontvangst mochten nemen. Michel en Jean-Michel Denée zijn dan ook
niet weinig fier dat de Boulet de Cristal
in al haar glorie de lekkerbekken verwelkomt. Een absolute aanrader. Meer info:
Saint-Grégory, 112 en Féronstrée, 4000 Luik en jeanmicheldenee@skynet.be
Georges
Keters



|