Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
08-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN DE KUST

GASTRONOMIE IN MIDDELERKE

 

Jong talent ontpopt zich in

restaurant De Vlaschaard

 

Restaurant De Vlaschaard, het culinair paradijsje van Chef Stefaan Lauwereins en gastvrouw Tineke aan de Leopoldlaan 246 in Middelkerke, ziet met genoegen twee jonge talentrijke medewerkers zaal en keuken versterken, beide afgestudeerd aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksijde: zoon Kenzo Lauwereins en Axelle Vemandele uit Slijpe.

 

Ervaring en jong talent wil automatisch leiden naar hoger op. Een mix die restaurant De Vlaschaard binnen afzienbare tijd kan doen uitgroeien tot een absolute topper aan zee. In de zaal zien we sinds kort Kenzo Lauwereins met klasse en flair de gasten ontvangen en hen – ook al is hij pas 20 lentes jong – voorlichten omtrent de gepaste wijnen bij de succulente gerechten die de keuken weet te leveren. Kenzo is zonder meer een natuurtalent. Afgestudeerd in Koksijde liep hij onder andere stages in het 5-sterrenhotel & restaurant La Reserve Ramatuelle in het Franse Saint-Tropez en als sommelier in ’t Hof van Cleven in Kruishoutem. Evenwel voor Kenzo nog niet voldoende want vandaag loopt hij nog extra school in Ter Groene Poorte in Brugge waar hij zijn oog liet vallen op het diploma Butler & Events, kwestie van protocol en service optimaal in de vingers te krijgen. Tijdens het weekend staat hij als sommelier in het 3-sterrenrestaurant Hertog Jan – waar hij enorm veel opsteekt van wijnexpert Guido Francque – en geeft hij les Wereldwijn in Syntra West. “Het is mijn grote droom om met de opgedane kennis mijn passie, onthaal en wijn, optimaal uit te bouwen in het restaurant van mijn ouders en het huis tegelijk naar hoger niveau te brengen en wie weet met zicht op een Michelinster. De lat hoog leggen is een van onze prioriteiten. De klant optimaal verwennen is ons motto”, stelt Kenzo Lauwereins, een talent die kan uitgroeien tot een diamant in de zaal.

KEUKENPRINSES

Zorgt Kenzo voor een upgrade in de zaal dan ziet Chef Stefaan in de keuken de 20-jarige Axelle Vermandele (geboren uit een familie waar horeca het ordewoord is) dag na dag ontpoppen tot een Ladychef  die – nadat ze er eerder stage liep – sinds augustus in vast verband aan de stoof in De Vlaschaard kokkerelt. “Net als Kenzo een jong talent, maar dat zich liever ontplooit in de keuken dan in de zaal, en mijns inziens al flink voorligt op haar leeftijdsgenoten. Ze heeft heel wat in haar mars. Sprankelende ideeën, nieuwe technieken en een drang naar steeds beter is haar streefdoel”, aldus Stefaan Lauwereins.

TOEKOMST

Hoe dan ook, in restaurant De Vlaschaard waait een frisse vernieuwende wind, een absolute meerwaarde die het knappe pionierswerk van Chef Stefaan en gastvrouw Tineke de jongste tijd al flink wist op te trekken. En het jonge geweld is nauwelijks te stoppen: “Het is leuk werken bij een dynamisch duo als dit, ze geven ons de kans om ons verder te ontwikkelen. Het is een uitdaging voor ons om dit culinair adres via onthaal, nieuw interieur,  protocol en onder andere wijnkennis naar een hoger niveau te tillen. Samen kunnen we veel”, stellen Kenzo in smetteloos pak en Axelle, glunderend aan het fornuis.

Het is duidelijk, meer dan ooit weten Chef Stefaan, Gastvrouw Tineke en hun nieuwe ploeg u tot in de diepste vezels gastronomisch te verwennen. Vis is de grote troef, te proeven via een fraai Maandmenu en een succulent Gastronomisch Menu. Veel tafelplezier !

 

Restaurant De Vlaschaard

Leopoldlaan 246

8430 Middelkerke

vlaschaard@telenet.be

www.de-vlaschaard.be

Gesloten op maandag en dinsdag

059 30 18 37

 

(Georges Keters)

 

 







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs