GASTRONOMIE IN MIDDELERKE
Jong talent ontpopt zich in
restaurant De Vlaschaard
Restaurant De Vlaschaard, het culinair paradijsje van
Chef Stefaan Lauwereins en gastvrouw Tineke aan de Leopoldlaan 246 in
Middelkerke, ziet met genoegen twee jonge talentrijke medewerkers zaal en
keuken versterken, beide afgestudeerd aan de gerenommeerde hotelschool Ter
Duinen in Koksijde: zoon Kenzo Lauwereins en Axelle Vemandele uit Slijpe.
Ervaring en jong talent wil automatisch leiden naar hoger
op. Een mix die restaurant De Vlaschaard binnen afzienbare tijd kan doen
uitgroeien tot een absolute topper aan zee. In de zaal zien we sinds kort Kenzo
Lauwereins met klasse en flair de gasten ontvangen en hen ook al is hij pas
20 lentes jong voorlichten omtrent de gepaste wijnen bij de succulente
gerechten die de keuken weet te leveren. Kenzo is zonder meer een natuurtalent.
Afgestudeerd in Koksijde liep hij onder andere stages in het 5-sterrenhotel
& restaurant La Reserve Ramatuelle in het Franse Saint-Tropez en als
sommelier in t Hof van Cleven in Kruishoutem. Evenwel voor Kenzo nog niet
voldoende want vandaag loopt hij nog extra school in Ter Groene Poorte in
Brugge waar hij zijn oog liet vallen op het diploma Butler & Events,
kwestie van protocol en service optimaal in de vingers te krijgen. Tijdens het
weekend staat hij als sommelier in het 3-sterrenrestaurant Hertog Jan waar
hij enorm veel opsteekt van wijnexpert Guido Francque en geeft hij les
Wereldwijn in Syntra West. Het is mijn grote droom om met de opgedane kennis
mijn passie, onthaal en wijn, optimaal uit te bouwen in het restaurant van mijn
ouders en het huis tegelijk naar hoger niveau te brengen en wie weet met zicht
op een Michelinster. De lat hoog leggen is een van onze prioriteiten. De klant
optimaal verwennen is ons motto, stelt Kenzo Lauwereins, een talent die kan
uitgroeien tot een diamant in de zaal.
KEUKENPRINSES
Zorgt Kenzo voor een upgrade in de zaal dan ziet Chef
Stefaan in de keuken de 20-jarige Axelle Vermandele (geboren uit een familie
waar horeca het ordewoord is) dag na dag ontpoppen tot een Ladychef die nadat ze er eerder stage liep sinds
augustus in vast verband aan de stoof in De Vlaschaard kokkerelt. Net als
Kenzo een jong talent, maar dat zich liever ontplooit in de keuken dan in de
zaal, en mijns inziens al flink voorligt op haar leeftijdsgenoten. Ze heeft
heel wat in haar mars. Sprankelende ideeën, nieuwe technieken en een drang naar
steeds beter is haar streefdoel, aldus Stefaan Lauwereins.
TOEKOMST
Hoe dan ook, in restaurant De Vlaschaard waait een frisse
vernieuwende wind, een absolute meerwaarde die het knappe pionierswerk van Chef
Stefaan en gastvrouw Tineke de jongste tijd al flink wist op te trekken. En het
jonge geweld is nauwelijks te stoppen: Het is leuk werken bij een dynamisch duo
als dit, ze geven ons de kans om ons verder te ontwikkelen. Het is een
uitdaging voor ons om dit culinair adres via onthaal, nieuw interieur, protocol en onder andere wijnkennis naar een
hoger niveau te tillen. Samen kunnen we veel, stellen Kenzo in smetteloos pak
en Axelle, glunderend aan het fornuis.
Het is duidelijk, meer dan ooit weten Chef Stefaan,
Gastvrouw Tineke en hun nieuwe ploeg u tot in de diepste vezels gastronomisch
te verwennen. Vis is de grote troef, te proeven via een fraai Maandmenu en een
succulent Gastronomisch Menu. Veel tafelplezier !
Restaurant De Vlaschaard
Leopoldlaan
246
8430
Middelkerke
vlaschaard@telenet.be
www.de-vlaschaard.be
Gesloten
op maandag en dinsdag
059
30 18 37
(Georges
Keters)

|