Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
15-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE IN MIDDELKERKE

Enige Michelin Bib Gourmand in Middelkerke

 

Hostellerie Renty

40 jaar klasse in het bord

 

 Hostellerie Renty aan de Louis Logierlaan viert dit jaar een dubbel feest: 20 jaar op huidig adres, aansluitend op een 20 jaar Littoral in Middelkerke, samen goed voor 40 jaar gastronomie binnen de familie Renty.

En er is nog meer te vieren. Hostellerie Renty zet ook dit jaar op zijn eentje culinair Middelkerke op de kaart van de Michelin Bib Gourmand 2013, de culinaire bijbel die alleen die restaurants selecteert die een klasrijk en lekker menu met drie gangen op tafel zet tegen de maximum prijs van 35 euro.

Hostellerie Renty, goed voor Norbert, Liesbeth en de zonen Maxim en Denis, zijn intussen al een vaste waarde zowel met het restaurant in de Bib Gourmand als met het hotel in de Michelin Gids. “We zijn dan ook bijzonder blij met deze erkenning. Het is steeds ons doel geweest om een prijs-kwaliteit bewuste kaart op te bouwen. Onze Bib Gourmand net als onze andere menu’s en à la carte zijn steeds seizoensgebonden, wat ons toelaat steeds met verse grondstoffen te werken. Het is het werk van ons allen”, zegt Liesbeth Renty al meer dan 40 jaar aan het fornuis, geflankeerd door zonen Maxim en Denis, met echtgenoot Norbert in de zaal als sommelier.

PRIJS-KWALITEIT

Al meer dan honderd jaar is de kracht en het succes van de Michelin Gids – tot nader order nog steeds de meeste correcte culinaire bijbel – gebaseerd op het selecteren van de beste adressen in elke prijs- en comfortklasse. Dit gebeurt volledig onpartijdig, door professionele en anonieme inspecteurs die de restaurants bezoeken en hun rekening betalen, zoals elke klant. Sinds de speciale editie van de Bib Gourmand is Hostellerie Renty steevast genoteerd. Het bewijst de voortdurende sterkte van het huis. “We mogen niet stilstaan. We streven constant naar beter en werken hiervoor enkel met marktverse producten van eigen bodem. Vis komt uit Nieuwpoort en vlees van een hormonenvrije boerderij. Kwaliteit wappert hoog in het vaandel. Gekoppeld aan een uitstekende prijsverhouding zorgt dit voor een aantrekkelijk menu. Ook dat is de heren van Michelin en de Bib Gourmand niet ontgaan. We blijven deze weg dan ook verder bewandelen”, stelt de familie Renty  gelauwerd bij diverse culinaire verenigingen.

CHAMPAGNE

Ook zoon Denis scoort hoog binnen het wereldje van de horeca en gastronomie. Zowat 15 jaar promoot hij – met de hulp van de Vlaming Michel Vanhoonacker, voorzitter Chambre of Commerce in Great-Britain) Belgische producten in Engeland, met speerpunten in Londen in Kent. Intussen heeft hij met “Romeo & Juliette” een eigen Champagne op de markt gebracht, bubbels die hij enkele jaren terug met succes presenteerde in het prestigieuze Hotel Maxim’s in Parijs, met de legendarische filmvedette Jean-Claude Braseur als peter.

                         

Het is duidelijk, Norbert, Maxim, Denis en Liesbeth Renty zijn vaste waarden bij de Michelin Bib Gourmand en vaandeldragers in culinair Middelkerke.


xxxx


Feestmenu 20 jaar aan de Watertoren

Chef Maxim pakt van vrijdag 12 juli tot en met zondag 18 augustus uit met een

VERJAARDAGMENU

1 glas Champagne per persoon aangeboden door het huis

Bord met hapjes

Halve kreeft Belle-Vue en twee sausjes

Sorbet van peer en Champagne Rosé

Filet van wilde tarbot, truffelpuree en garnaaltjes

Verse aardbeien en vanille

Prijs: 57 euro per persoon

Prijs met inbegrip van 2 glazen witte wijn: 70 euro

Het menu wordt geserveerd voor het ganse tafelgezelschap

Reservatie aanbevolen

 

Hostellerie Renty

Familie Renty

Louis Logierlaan 51 (Watertorren)

8430 Middelkerke

Tel.: 059 31 20 77

info@renty.be

www.renty.be

Sluitingsdag: zie www.renty.be

 

(Georges Keters)

 









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs