Enige Michelin Bib Gourmand in Middelkerke
Hostellerie Renty
40 jaar klasse in het bord
Hostellerie
Renty aan de Louis Logierlaan viert dit jaar een dubbel feest: 20 jaar op
huidig adres, aansluitend op een 20 jaar Littoral in Middelkerke, samen goed voor
40 jaar gastronomie binnen de familie Renty.
En er is nog meer te vieren.
Hostellerie Renty zet ook dit jaar op zijn eentje culinair Middelkerke op de
kaart van de Michelin Bib Gourmand 2013, de culinaire bijbel die alleen die
restaurants selecteert die een klasrijk en lekker menu met drie gangen op tafel
zet tegen de maximum prijs van 35 euro.
Hostellerie Renty, goed voor
Norbert, Liesbeth en de zonen Maxim en Denis, zijn intussen al een vaste waarde
zowel met het restaurant in de Bib Gourmand als met het hotel in de Michelin
Gids. We zijn dan ook bijzonder blij met deze erkenning. Het is steeds ons
doel geweest om een prijs-kwaliteit bewuste kaart op te bouwen. Onze Bib
Gourmand net als onze andere menus en à la carte zijn steeds seizoensgebonden,
wat ons toelaat steeds met verse grondstoffen te werken. Het is het werk van
ons allen, zegt Liesbeth Renty al meer dan 40 jaar aan het fornuis,
geflankeerd door zonen Maxim en Denis, met echtgenoot Norbert in de zaal als
sommelier.
PRIJS-KWALITEIT
Al meer dan honderd jaar is
de kracht en het succes van de Michelin Gids tot nader order nog steeds de
meeste correcte culinaire bijbel gebaseerd op het selecteren van de beste
adressen in elke prijs- en comfortklasse. Dit gebeurt volledig onpartijdig,
door professionele en anonieme inspecteurs die de restaurants bezoeken en hun
rekening betalen, zoals elke klant. Sinds de speciale editie van de Bib
Gourmand is Hostellerie Renty steevast genoteerd. Het bewijst de voortdurende
sterkte van het huis. We mogen niet stilstaan. We streven constant naar beter
en werken hiervoor enkel met marktverse producten van eigen bodem. Vis komt uit
Nieuwpoort en vlees van een hormonenvrije boerderij. Kwaliteit wappert hoog in
het vaandel. Gekoppeld aan een uitstekende prijsverhouding zorgt dit voor een
aantrekkelijk menu. Ook dat is de heren van Michelin en de Bib Gourmand niet
ontgaan. We blijven deze weg dan ook verder bewandelen, stelt de familie Renty
gelauwerd bij diverse culinaire
verenigingen.
CHAMPAGNE
Ook zoon Denis scoort hoog
binnen het wereldje van de horeca en gastronomie. Zowat 15 jaar promoot hij
met de hulp van de Vlaming Michel Vanhoonacker, voorzitter Chambre of Commerce
in Great-Britain) Belgische producten in Engeland, met speerpunten in Londen in
Kent. Intussen heeft hij met Romeo & Juliette een eigen Champagne op de
markt gebracht, bubbels die hij enkele jaren terug met succes presenteerde in
het prestigieuze Hotel Maxims in Parijs, met de legendarische filmvedette
Jean-Claude Braseur als peter.
Het is duidelijk, Norbert,
Maxim, Denis en Liesbeth Renty zijn vaste waarden bij de Michelin Bib Gourmand
en vaandeldragers in culinair Middelkerke.
xxxx
Feestmenu 20 jaar aan de Watertoren
Chef
Maxim pakt van vrijdag 12 juli tot en met zondag 18 augustus uit met een
VERJAARDAGMENU
1
glas Champagne per persoon aangeboden door het huis
Bord
met hapjes
Halve
kreeft Belle-Vue en twee sausjes
Sorbet
van peer en Champagne Rosé
Filet
van wilde tarbot, truffelpuree en garnaaltjes
Verse
aardbeien en vanille
Prijs:
57 euro per persoon
Prijs
met inbegrip van 2 glazen witte wijn: 70 euro
Het
menu wordt geserveerd voor het ganse tafelgezelschap
Reservatie
aanbevolen
Hostellerie Renty
Familie
Renty
Louis
Logierlaan 51 (Watertorren)
8430
Middelkerke
Tel.:
059 31 20 77
info@renty.be
www.renty.be
Sluitingsdag:
zie www.renty.be
(Georges
Keters)


|