Topgastronomie met The Flemish Primitives
Topchefs en sterren kijken in het Oostendse Kursaal
Gastronomen weten het al een tijdje en hebben de data
zondag 13 maart en maandag 14 maart met rood aangestipt in hun culinaire
agenda. Twee dagen lang zijn The Flemish Primitives immers te gast in het
Oostende Kursaal. Twee dagen vol culinair plezier, te bewonderen via een
waslijst topchefs aangevoerd door s werelds nummer één René Redzepi uit
restaurant Noma in Kopenhagen.
The Flemish Primitives zijn aan hun derde editie toe. De
jongste twee jaar vond dit culinaire hoogstaand evenement plaats in Brugge,
maar is nu te bewonderen in het Oostendse Kursaal. Net zoals de gelijkwaardige
evenementen in het Baskische San Sebastion en het Franse Deauville ligt ook
Oostende aan de zee en heeft dus extra aantrekkingskracht. Het worden op zondag
13 en maandag 14 maart twee drukke dagen. Het puikje van s werelds beste koks
zal er haar talent via demonstraties laten bewonderen. Daarbij is het uiteraard
uitkijken naar René Redzepi uit het Deense Noma, uitgeroepen tot de beste kok
van de wereld, Hoston Blumenthal van The Fat Duck in Londen, Michel Bras uit
Frankrijk, Jonnie Boer en Seregio Herman uit Nederland en een waslijst van
Belgische toppers als Gert De Mangeleer, Kristof Coppens, Kobe Desramault,
Filip Claeys,; Wouter Van der Vieren en onder andere onze chocolatier nummer
één Dominique Persoone uit Brugge.
Meer info en inschrijving tot het volgen van de sessies: www.theflemishprimitives.com
(Georges Keters)

|