:wink:
Koolzaadolie van Alvenat voortaan verkrijgbaar in bioversie !xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Alvenat werd opgericht door Emmanuel en Anne Lange, een dynamisch landbouwerskoppel uit de streek van Ciney. Samen met Dominique Minguet, chef-kok bij Accor, zijn zij erin geslaagd om de dieeteigenschappen van koolzaadolie te verzoenen met de geneugten van de gastronomie.
Even ter herinnering : koolzaadolie heeft een ongelooflijk hoog gehalte aan omega 3 en 6 in de perfecte verhouding van 2 tot 1. De koolzaadolie van Alvenat is volledig natuurlijk, wordt geproduceerd in België met een minimale impact op het milieu en is gewoonweg heerlijk. Er ontbrak echter nog één doorslaggevend element om het concept nog beter tegemoet te laten komen aan de doelstellingen van zijn scheppers: gecertificeerde biologische olie ! En ook deze troef heeft Alvenat nu in handen.
Alvenat beschikt immers over koolzaadolie verkregen bij de eerste koude persing met het biocertificaat van Certisys. Deze olie, van nature rijk aan omega 3 en vitamine E, kan worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen en om te koken (de temperatuur mag niet hoger zijn dan 160°C
). De koolzaadolie heeft een uitzonderlijke en subtiele finale van hazelnoten in de mond die elke proever verleidt. De olie past uitstekend bij koude of warme groenten, maar ook bij gegrilde vlees- of visgerechten en is ideaal om pasta op smaak te brengen.
Bovendien, en dit is een echte wereldpremière, biedt Alvenat nu ook infusies aan in het assortiment biologische koolzaadolie ...
La Persillade (knoflook, peterselie, uien en sel de Camargue): een frisse combinatie die gegrild lamsvlees, gebakken croutons, omelet, olijven, slaatjes en, waarom niet, pasta heerlijk op smaak brengt
Bouquet du maquis (tijm, basilicum, knoflook, sel de Camargue): alle geuren van de garrigues zitten in deze mengeling die een fantastische smaak geeft aan wit vlees, zoetwatervis, pasta, rijst, koude vis en zelfs Indische ovengerechten.
Thym du berger (uien, tijm, paprika, zout van Guérande, peper): deze smaakrijke combinatie onderstreept graag de fijne smaak van tuinbonen, sperziebonen of linzen, maar past ook uitstekend bij ovengroenten zoals gevulde courgettes of aubergines. Vormt bovendien een prachtige combinatie met gegrilde vis- en gevogeltegerechten.
Tot slot, een heel mooie vinaigrette op basis van biologische koolzaadolie verkregen bij de eerste koude persing :
La saladière (azijn, mosterd, Provençaalse kruiden, peper, zout) : ideaal op rauwkost en, afhankelijk van het seizoen, een echt vuurwerk van smaken bij asperges of artisjokken.
Het assortiment biologische olie van Alvenat is verkrijgbaar in flessen van 0,25 L en wordt verkocht in delicatessenwinkels en biowinkels. RVH.
www.alvenatproduction.com


|