:-8)
Lode de Roover: 1ste kok van Belgiëxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De wedstrijd Prosper Montagné en de toekenning van de titel 1ste kok van België vormt jaarlijks de bekroning van jong culinair talent. Deze wedstrijd werd in 1952 in het leven geroepen ter nagedachtenis van Prosper Montagné, een jonge Franse chef, die in het begin van de XXste eeuw een aantal vaste regels voor de bereiding van diverse recepten vastlegde.
De Belgische club Prosper Montagné staat olv. Manu Desutter die samen met zijn team permanent op zoek gaat naar jong talent dat kwalitatieve producten combineert met een savoir-faire en dus ook zijn gasten volop verwent.
De wedstrijd bestaat uit twee delen, enerzijds het bereiden van een onuitgegeven recept, ditmaal op basis van de colvert eend, en anderzijds het aanwenden van de juiste technieken in de bereiding. Na afloop van de degustatieve proef, beraden de degustatiejury, dit jaar olv. Michel Foret, gouverneur van de provincie Luik, en de technische jury olv. Paul Puissant, zich gezamenlijk.
Na een spannende wedstrijd werd Lode de Roover, restaurant Eyckerhof in Bornem, tot laureaat uitgeroepen. De 2de plaats ging naar Christophe Nachtergaele gastronomie aan huis uit Landegem, terwijl Jean Philippe Watteyne, restaurant Cook in Bergen, de derde plaats behaalde.
De parallelle wedstrijd beste sommelier, werd gewonnen door Pieter Verheyde, Hof van Cleve uit Kruishoutem. RVH.

|