:wink:
Ons Sterrenkookboekxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In Vitayas nieuwe programma Ons Sterrenkookboek nemen Vlaamse topchefs elke week gerechten uit Ons Kookboek, onder handen. De chef trekt hiervoor samen met presentatrice An Jordens naar een Vlaamse hoeve waar hij met de vrouw of heer des huizes de gerechten van een extra touch of nieuwe insteek voorziet. De topchef bereidt recepten uit Ons kookboek en gebruikt hiervoor typische streek- en hoeveproducten. Terwijl hij een klassiek gerecht naar zijn hand zet, verkent An de boerderij en gaan we op ontdekkingstocht in de omgeving van de hoeve.
Ons Sterrenkookboek, loopt vanaf 23/12 elke zondag om 19u20 en is een productie van Sylvester Productions in opdracht van KVLV en Vitaya.
An Jordens was jarenlang een vertrouwd Ketnet-gezicht. Naast presenteren, leende ze haar stem ook aan tal van tekenfilms en programmas en bleef ze trouw aan haar eerste passie: het schrijven en spelen van theatervoorstellingen voor kinderen. Na zeven jaar wrappen op Ketnet, besloot An het over een andere boeg te gooien. De laatste jaren maakte ze deel uit van het creatieve team in een reclamebureau, organiseerde ze verschillende evenementen en was ze te zien in Emma. Speciaal voor Vitaya keert ze nu terug naar het scherm en trekt ze de boer op. Met de twinkel in de ogen en het hart op de tong presenteert ze nu Ons Sterrenkookboek.
Sinds het eerste exemplaar van Ons Kookboek in 1927 van de pers rolde, zijn er van de moeder der Vlaamse kookboeken al meer dan 2 500 000 exemplaren verkocht. Wat ooit begon als een schriftelijke begeleiding bij de cursussen Koken en voeding van de toenmalige Boerinnenbond om landelijke huisvrouwen lekker en gezonder te leren koken met producten die hun man teelde op het land, groeide uit tot een standaardwerk van 1000 paginas waarvan kwaliteit, eenvoud en volledigheid nog steeds de kernwoorden zijn. Beginneling, kookfanaat of doorgewinterde kok, iedereen vindt zijn gading in Ons Kookboek. Zelfs topchefs vallen wel eens terug op Ons Kookboek. In Ons Sterrenkookboek wagen enkele Vlaamse topchefs zich nu aan recepten van Ons Kookboek en gebruiken een basisrecept om een gerecht met een geheel eigen toets te bereiden.
De deelnemende koks zijn Geert Van der Bruggen (Restaurant De lijsterbes * ), Bert Meewis ( Restaurant Slagmolen * ), Robert Van Landeghem ( Restaurant Michel ), Johan Lismont (Restaurant Ambrozijn), Wouter Keersmaekers (Restaurant De Schone Van Boskoop *), Christian Denis (Restaurant Clos St. Denis **), Daniel Lassaut (Restaurant Lassaut) en Lieven Demeestere (Arenberg *) . RVH.
|