:-8):!:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
REDHEART DE KRACHT OM EEN LEVEN TE REDDEN - 2
Het project van meesterkok Hans-Jürgen Porteman functioneert op basis van een tweedelige structuur. Via een correcte en vooral intense campagne poogt hij vooreerst een demystificatie van de AED op gang te brengen en tegelijkertijd te zorgen voor een vulgarisatie van het doeltreffend gebruik van een AED. Een belangeloze privé-onderneming concentreert zich op de onderscheiden doelgroepen.
Op medisch vlak is er de medewerking van een team van experts in de betrokken disciplines onder auspiciën van de Belgische Cardiologische Liga en niet in het minst, deze van de wereldvermaarde Prof. Dr. Pedro Brugada.
Hans sneeuwbal veranderde ondertussen in een onstuitbare lawine waarbij vele belangstellenden opdagen. In gans het verhaal blijkt België, in tegenstelling tot de buurlanden, over een uitmuntende gezondheidszorg te beschikken die vooral op de nazorg is afgestemd. Preventief hinken we echter eindeloos achterop.
In Nederland kreeg de bekende hotelgroep Vander Valk reeds in 2000 een award voor de aanwezigheid van AEDs in zijn hotels. In Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en andere landen zijn AEDs aanwezig in scholen, hotels, restaurants, op sportvelden eva. locaties.
In een fase behoren de horeca, senioren, rust- en bejaardenhuizen, toeristische diensten, beroepsonderwijs, transport en sport algemeen tot de doelgroepen van REDHEART. Deze doelgroepen worden vanaf begin 2008, volgens een stappenplan benadert waarbij de eenvoudige en automatische werking van een AED wordt toegelicht.
Voor de lancering van deze actie, zorgde meesterkok Hans Jurgen Porteman tevens voor een speciaal gezondheidsmenu. Als voorgerecht was er een heilbotfilet met broodkruim overbakken en basilicumpesto. Het hoofdgerecht werd een hertenkalf Balsamico met een waaier van wildgarnituren, met een trio van vruchtensorbets met frambozencoulis als dessert. Een koffie Brésor met gezonde zoeternijen rondde het geheel af. Dit gezondheidsmenu is voor Hans geen eenmalige bedoening, maar vanaf Nieuwjaar breidt hij zijn traditionele kaart met een gezondheidsmenu uit. Dit menu, zal net als andere suggesties trouwens regelmatig variëren en rekening houden met dagverse seizoenproducten waarbij, net als voor de andere suggesties enkel en alleen kwalitatieve producten in aanmerking worden genomen. De idee om een gezondheidsmenu te lanceren kreeg algemene goedkeuring en inzonderheid deze van de h. Robert Van Duuren, voorzitter van de Meesterkoks van België.
Dit project is een belangeloos privé-initiatief en verwacht steun en navolging uit alle mogelijke hoeken. De kracht om een leven te redden moet iedereen aanspreken. RVH.
|