:wink:
Da Vincenzoxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Maria Fanara en Vito Ingraffia werkten een tijdlang samen in het restaurant Ciccio Bello in Watermaal-Bosvoorde. Toch was het Marias droom om op een dag het voormalige restaurant van haar vader Vincenzo, die in 1984 overleed, te kunnen overnemen.
Ondertussen is ze in dit opzet geslaagd en ontfermt zich nu samen met Vito over het restaurant in de Vredestraat in Elsene, vlakbij het Sint Bonifaasplein. De inrichting onderging een totale metamorfose. De nieuwe bazen beperkten zich niet tot een nieuw laagje verf, maar bezorgden het interieur een toch wel spectaculaire verandering. Het werd uiteindelijk een puike combinatie van uiteenlopende elementen die toch voor een prettige cohesie en de nodige Italiaanse warmte zorgen. Van de tegels in de tint gebrande siena tot de oude balken aan het plafond, alles werd met de nodige zorg uitgekiend zodat het oog overal op iets moois rust. Zo brengen o.m. de gekleurde vazen in divere nissen een aangenaam rustpunt. Naast de vrij omvangrijke zaalruimte vinden we een groot, behaaglijk terras waar tijdens zomerse dagen ongetwijfeld heel wat gasten soelaas zullen vinden.
Vicenzo Fanara richtte het restaurant A Zia Teresa in de Vredestraat op in 1968. Vrij snel groeide het uit tot een van de betere Italiaanse adressen in Brussel waar de traditionele Italiaanse keuken absoluut hoogtij vierde. Maria was eveneens door de keukenmicrobe gebeten en ging na haar studies, haar kennis vervolmaken in de Pasta Commedia op het St Jobsplein in Ukkel en nadien bii Ciccio Bello.
Vito Ingraffia is van Siciliaanse afkomst en gefascineert door de vindingrijkheid van de Italiaanse keuken. Hij werkte van jongsaf in divere restaurants in Italië. In België ging hij gedurende zes jaar aan de slag in Ciccio bello.
Voor de bereiding van de gerechten doen ze eveneens een beroep op Manuel Ramos Rodriguez die in 1981 in Sao Paio de Oleiros in het noorden van Portugal werd geboren. Manuel komt op vrij jonge leeftijd naar België en verzeilt op zijn vijftiende in de koksopleiding van het Infobo. Na de algemene basiskennis doet hij ervaring op in de restaurants Saint-Pierre en Leonardo Da Vinci, beide in Ukkel. De fijnere bereiding en kleine keukengeheimen leert hij in twee klasserestaurants La Vierge Noire en Le Toucan, om nu als chef-kok de keuken van Da Vincenzo onder zijn hoede te nemen.
De kaart van Da Vincenzo puilt uit van Italiaanse specialiteiten. Bij hun bereiding zijn twee elementen van belang, vooreerst wordt er uitsluitend gewerkt met verse producten om smaak en aromas optimaal te verzorgen. Anderzijds gebeuren alle bereidingen ter plaatse waardoor het echte traditionele Italiaanse smaakpalet volledig tot zijn recht komt. RVH.
Da Vincenzo Vredestraat 13 1050 Brussel tel 02-502 16 90
|