:wink:
De heilzame werking van mosterd xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De heilzame effecten van mosterd zijn reeds lange tijd gekend. In de Middeleeuwen, bij het uitbreken van de grote Gele Koortsepidemieën, werd mosterd aan eenzelfde prijs als goud verkocht omdat men dacht dat mosterd deze verschrikkelijke ziekte tegenging. Ook Hippocrates geloofde in de geneeskundige kracht van mosterd en tal van zijn antidota waren op basis van mosterd.
Vandaag de dag wordt mosterd nog steeds als een heilzaam product aanzien. Zo stimuleert het, mits men kleine hoeveelheden gebruikt, de spijsvertering door de uitscheiding van gal door de lever te bevorderen. Daarnaast is het een uitstekend hulpmiddel tegen keel- en tandpijn.
Mosterd kan eveneens gebruikt worden voor uitwendige zorgen (cataplasma) voor het behandelen van neuralgieën of reumatische pijnen. Mosterdzaadjes zijn ook een uitstekende bron van omega 3, calcium, ijzer en magnesium en dragen dus bij tot een evenwichtige voeding.
De recepten van de mosterd van Maille zijn nog steeds diegene die door Sieur Maille in een velijnschrift met watermerk van de koninklijk schild opgeschreven werden. In de loop der jaren veranderde echter de manier waarop we onze schotels kruiden. In het begin was mosterd enkel betaalbaar voor de elite, maar het veroverde beetje bij beetje een plaats op onze tafels om de smaak van onze culinaire creaties te versterken.
Om zijn vernieuwende geest verder te zetten, stelt Maille u voor te ontdekken hoe u Maille bij uw dagelijkse boterham kunt integreren. Voor elke boterham heeft Maille een mosterd! Het mosterdgamma van Maille in België bestaat uit 6 variëteiten, het merk is in talrijke landen wereldwijd vertegenwoordigd.
KLASSIEKE MOSTERD:
Fijne Dijonmosterd : Een mosterd met een sterke en geraffineerde smaak die bij al uw gerechten past om ze subtiel op smaak te brengen.
Fine Dijonmosterd in Whiskyglas: Een nieuwe geraffineerde en karaktervolle fijne mosterd in een speciaal Maille-glas.
SPECIALE MOSTERD
Mosterd Fins Gourmets : Mosterd met geraffineerde en subtiel gekruide smaak met een mengeling van specerijen (kurkuma, kaneel, gember) en witte wijn uit de Bourgogne.
Veloutée de Maille : Een zachte en smeuïge versie van deze mosterdspecialiteit!
Mosterd à lancienne : Een heel kenmerkende mosterd met knapperige mosterdzaadjes en een perfecte dosis azijn die deze mosterd een unieke smaak geeft.
Dragonmosterd : Matig pikante mosterd met verfijnde smaak van dragon. RVH.
www.maille.be

|