:roll::!:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Salon van het Culinaire Boek
Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek is een ontmoetingsplaats voor auteurs/ uitgevers en het grote publiek en de ideale plek kennis te maken met de binnen -en buitenlandse gastronomie via tal van activiteiten en talloze nieuwe culinaire werken.
Teneinde het salon nog gezelliger en vooral interaktief te maken, worden gedurende het salon diverse kooklessen aan het publiek voorgesteld. De chefs van Mmmmh, lAtelier des Chefs en Cooking-Time, creeren elk hun eigen universum op het salon en vomen dus een uitstekende inspiratiebron voor de menus en de geschenken van de komende eindejaarfeesten! Vanaf begin november is het volledige programma en de planning van de diverse kooklessen online te raadplegen op www.hetculinaireboek.be .
Tot de nieuwigheden van het salon behoort onder andere de komst van verschillende internationale grote chefs: Jean-François Piège, Didier Elena, Mauro Colagreco, Jean-Luc Rabanel, Eric Kayser, Jacques Thorel, Christophe Felder, ... maar ook de aanwezigheid van grote Belgische chefs: Pierre Wynants, Jean-Pierre Bruneau, Peter Goossens, Yves Mattagne, ...
Diverse prominenten uit het nationaal en internationaal culinair gebeuren tekenen eveneens present op dit salon.
De beloftevolle sector van kook- en gastronomische boeken heeft een stijging van 29% meegemaakt. Boeken van chef-koks maken weer hun opwachting, men verwacht dat in het najaar weer meer dan 500 nieuwe boeken wortel schieten en een plek vinden in de keukenafdeling of op het culinaire schap van de boekenwinkel .
Elke editie van het Brusselse Salon van het Culinaire Boek plaats een land of regio in de schijnwerpers. Gastronomie zet de poort open naar de wereld en producten en kookboeken uit de betreffende regio krijgen extra aandacht. Na Corsica en Nîmes fungeert nu Slovenië als gastland. Bezoekers gaan op reis en ontdekken nieuwe smaken en producten van deze mediterane regio. Slovenië bezit een bijzondere rijke culinaire traditie met wijnen, charcuterie, olijfoliën,
Maar de bezoekers kunnen ook kennismaken met het toerisme in Slovenië met o.a. een nieuwe rechtstreekse vlucht Brussel-Ljubljana (1u50) en het land wordt vanaf januari 2008, voor 6 maand, voorzitter van de EU.
Het Brusselse Salon van het Culinaire Boek is een unieke gelegenheid om de gastronomische sterren te ontmoeten in een luchtige en informele sfeer en waar ruimte is voor gesprekken en debatten. RVH.
Het salon loopt in het Dexia Art Center, Schildknaapstraat 50 te Brussel, vlakbij het Centraal station, op vrijdag 16 november: van 19 tot 22u30, zaterdag 17 en zondag 18 november telkens van 10 tot 18u.
Toegangsprijs 5
|