:roll:
Durobor en de expo van de superlatieven /1xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Sjanghai 2010 of de wereldrecordbrekende wereldtentoonstelling: van 1 mei tot 31 oktober worden zon 80 miljoen bezoekers verwacht aan beide oevers van de Huanpu-rivier, op een oppervlakte van 5,28 km, op de standen van niet minder dan 192 staten en 50 internationale organisaties.
Met het thema Better City, Better Life heeft de Wereldtentoonstelling van Sjanghai 2010 de ambitie het grootste venster ooit op de wereld te vormen sinds het 150-jarige bestaan van de wereldtentoonstelling. Met zijn 20 miljoen inwoners, dat is twee keer zoveel als België, is de stad Sjanghai de grootste stad van de Volksrepubliek China, maar die met de meeste contrasten, waar op elke hoek van de straat de meest bescheiden traditie grenst aan het meest flamboyante modernisme, waar de oude koloniale gebouwen geflankeerd worden door de meest onvoorstelbare wolkenkrabbers en waar de hogesnelheidstreinen de fietsen achter zich laten, die evenzeer onderdeel van het landschap zijn, net als de grootste successen van de Chinese economie.
Doorheen een reeks prestigieuze manifestaties, een ongelofelijke Parade des coutumes, boeiende spektakels met de krijgskunsten van Wudang of Shaolin, maar ook via een prachtig City Square Art Festival, die de rijke traditie binden aan de doeltreffendheid van hedendaagse technologieën, wil de Volksrepubliek China dat deze Wereldtentoonstelling Sjanghai 2010 een echte schakel wordt voor de andere deelnemende landen.
Inderdaad, nooit eerder waren er zoveel landen op een Wereldtentoonstelling aanwezig, met hun officiële vertegenwoordiging en hun nationale paviljoenen welteverstaan, maar ook via de ongelofelijke verscheidenheid wat de afkomst van individuele bezoekers betreft die, voor privé - of professionele doeleinden de verplaatsing naar de buitengewone Chinese metropool zullen maken. Binnen dit opmerkelijke concert van naties moet België niet onderdoen. Ons land bevestigt haar aanwezigheid op de internationale scène met een enorm paviljoen van zowat 5000 m². Met deze verbazende constructie kan de bezoeker doorheen de kolossale glazen oppervlakte een gigantisch neuron ontdekken dat symbool staat voor de knowhow en technologische capaciteiten van ons land.
Niet alleen hoogstaande kookkunst en de productie van voedingsmiddelen zijn troeven die bijdragen tot de Belgische charme. Binnen het Belgische paviljoen wordt ook bijzondere aandacht geschonken aan de voorstelling van alles wat van ons land een authentieke bodem van lekkernijen maakt ten opzichte van de andere landen.
Er is vooreerst de heuse Chocolate corner, het resultaat van een samenwerking van verschillende grote namen in de Belgische chocoladewereld, zoals Callebaut, Godiva, Neuhaus en Guylian. Het plezier van het tafelen op zijn Belgisch wordt in de kijker geplaatst met een dubbel lekker concept dat verfijnd werd door chef Benoit Gersdorff met de LEssentiel Group. RVH.
www.durobor.com

|