:wink::-8)
Chocopolis: chocoladestadxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Chocopolis ligt op de Grasmarkt 110, op de benedenverdieping van Carrefour de lEurope hotel. Dit is simpelweg de grootste chocoladewinkel in Brussel. Op enkele stappen van de Grote Markt, in het kloppende hart van de stad, vinden de chocoladeliefhebbers hier hun walhalla. Dit paradijs biedt hoogwaardige chocolade, een uitgebreide keuze, talloze assortimenten en gevarieerde, aanlokkelijke presentaties.
Moeilijk om bij Chocopolis niet meteen door de knieën te gaan bij het aanschouwen van de prettige sfeer en de uitgestrektheid van het aanbod. Tussen de geselecteerde merken zijn Côte dOr, Galler en Guylian ongetwijfeld de bekendste merken, maar ook de meer ambachtelijke creaties zoals de Italiaanse Caffarel uitvinder van Gianduja -, de Franse chocolatier Valrhona en Devina, een ambachtelijk bedrijf uit Duffel, uitgekozen omwille van zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zijn aanwezig.
Omdat Chocopolis zijn veeleisend cliënteel van fijnproevers steeds meer wil behagen, werd het aanbod onlangs uitgebreid met eigen chocolade die in het atelier naast de winkel wordt bereid. Door de glazen wand kun je de chocolatiers trouwens zelf aan het werk zien. Chocopolis mag ondertussen pronken met een assortiment van een dertigtal ambachtelijke pralines, gemaakt van de beste ingrediënten, van de allerbeste grondstoffen. Deze eis geldt niet alleen voor de hier verwerkte chocolade die door Valrhona wordt geleverd, maar ook voor de hazelnoten uit Italië, de pistachenoten uit Iran, de amandelen uit Portugal
Een andere nieuwigheid is de komst van een gepassioneerde patissier die de klanten verwent met heerlijke gebakjes. Het idee en de filosofie blijven dezelfde: kwaliteit voorop, alles zelfgemaakt (de echte traditioneel bereide banketbakkersroom is daar slechts één voorbeeld van) , maar ook het gebruik van seizoensproducten en een controle van de versheid op alle niveaus.
Chocoholics en pralinejunkies zullen waarschijnlijk ook zwichten voor de heerlijke eclairs, een verfijnd gebakje of smeuïge javanais




|