:-8)
BELGISCH KAMPIOEN COCKTAIL DOOR NAAR SINGAPOURxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Op maandag 26 april vond voor de 40ste keer de Nationale Wedstrijd van de UBB Union of Belgiums Bartenders plaats in het Hotel Hilton te Brussel. De beste bartenders van het land streden om de titel van Belgisch Kampioen cocktail creatie 2010. De winnaar vertegenwoordigt België tijdens de IBA International Bartenders Association- wereldkampioenschappen in Singapore eind november dit jaar.
Nicolas Everrard van het Hotel Conrad Brussels kreeg de meerderheid van stemmen met zijn cocktail « Flower power » en kreeg de titel Belgisch Kampioen cocktail creatie 2010. Op de tweede plaats eindigde Miguel Santos van het Hotel Sofitel Brussels Le Louise en de derde plaats ging naar Bruno Simons van t hof van Eden te Laakdal.
Nicolas Everrard verdedigt de kleuren van de UBB en van België tijdens de wereldkampioenschappen IBA International Bartender Association- in Singapore die plaatsvinden van 21ste tot 26ste november aanstaande.
De cocktail creatie 2010 Cocktail Flower Power van Nicolas Everrard (Hotel Conrad Brussels) bestaat uit : 1 cl Hibiscus Siroop, 3 cl Ananassap Caraïbos, 2 cl Cranberrysap Caraïbos, 2cl Grand Marnier Cordon Rouge en 2 cl Skyy Vodka.
Miguel Santos (Hotel Sofitel Brussels Le Louise) veroverde de 2de plaats met zijn Cocktail « Lisbon Lover » bestaande uit: .0.5cl Spicy Siroop Monin, 5.5 cl Aardbeisap Caraïbos, 3 cl Aloe Sisap Caraïbos en 2.5 cl Tequila reposado Cazadores.
Bruno Simons (t Hof van Eden, Laakdal) werd derde met zijn cocktail Think Red, bestaande uit 3 cl Purée de Fraise Les vergers Boiron, 1 cl Aardbei siroop Monin, 6cl Cranberrysap Caraïbos, 2 cl Cherry Brandy Liqueur Marie Brizard en 3 cl Vodka Svedka Raspberry.
Elodie Neveu ( Hilton Brussels) werd Bartender of the Year 2009, een speciale nominatie voor de bartender die op zeer regelmatige basis deelneemt aan diverse wedstrijden. RVH.

|