:-8)
Oosterse maaltijdsoep met gambas xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Of je nu kookt op gas, elektriciteit op een houtvuur of in de oven, met de Flame serie van Emile Henry kan je alle kanten uit, maar bereid je vooral lekkere gerechten waarmee je ongetwijfeld familie en vrienden verrast.
Op het menu een Oosterse maaltijdsoep met gambas voor 4 personen, waarvoor we de Flame Clay pot gebruiken. Voorbereiding: 15 minuten en bereiding: 40 minuten
Ingrediënten
20 gambas, 1 ui, 2 wortelen, 2 stronkjes selder, 1 courgette, 50 g boter, 50 g bloem, 1 theelepel curry, 1,5 l kippenbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel sojasaus en zout
Bereiding
Snij de ui in fijne plakjes, de selder en courgette in kleine stukjes. Maak de wortelen schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Pel de gambas. Smelt de boter en fruit de ui en de selder. Voeg bloem en curry toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
Voeg de kippenbouillon, wortelen, courgette, tomatenpuree, sojasaus en een beetje saus toe. Laat dit 30 minuten in zijn geheel rustig pruttelen op een laag vuur.
Voeg als laatste de gambas toe en laat deze 5 minuten zonder de deksel op de pan mee pruttelen. De soep mag niet koken!
Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Smakelijk. RVH.
|