:-8)
Zenitude bij Zarza:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Op 27 september is het bijzonder creatief kooktalent en voortrekker van de nieuwe Waalse keuken, Sang-Hoon Degeimbre van LAir du Temps als sterrenchef te gast bij Zarza Leuven.
Sang-Hoon is zonder meer een Belgisch openbloeiend kooktalent. In Knack restaurantgids wordt hij geprezen met niet minder dan 5 kloppers (grootste onderscheiding met felicitaties van de jury). De Michelingids 2007 citeert hem als enige om volgend jaar een 2de ster te veroveren en bovendien is hij één van de weinige Belgische chef met internationale faam. Samen met het Hof van Cleve van Peter Goossens was LAir du Temps een van de weinige restaurants die Martin Berasategui, de sublieme Baskische 3-sterrenchef, tijdens zijn Belgische studiereis begin dit jaar bezocht. Enkele maanden terug werd hij uitgenodigd om een 10-daagse kookdemo in Azië te presenteren.
Niet enkel de spijs, maar ook de drank zullen op 27 september zeer bijzonder zijn: de wijnen worden geselecteerd door Maxim De Munck sommelier van LAir du Temps, die op het gala van de Gouden Garde werd uitgeroepen tot Sommelier van het jaar 2007. Ook op 27 september kunnen Champagnekenners nog steeds au prix dami genieten van Zarzas Icoon champagne Pol Roger, favoriet van wijlen sir Winston Churchill en door Robert Parker opgenomen in zijn select topgroepje van outstandig producers.
Sang-Hoons Zenitude x Zarzas ZENsacion = ZENsacioneel². Brigitte en Ben zorgen meteen voor een uniek staaltje van culinaire samenwerking over de (taal)grenzen heen en dit op de feestdag van de Franse Gemeenschap. RVH.
zie ook www.6minutes.be
|