:roll:
DE BARRIER
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Na ingrijpende verbouwingen heeft Rik Vandersanden het voormalige tolkantoor omgebouwd tot een prachtig domein met uitmuntend gastronomisch restaurant.
De naam barrier laat inderdaad enige historische background vermoeden. Hier bevond zich vroeger een tolkantoor langsheen de handel- en postroute tussen Luik en s Hertogenbosch. Een kantoor dat nadien werd uitgebreid met een afspanning en rustpunt voor de paarden. De internationale raakpunten zijn gebleven, sedert een kleine 20 jaar heeft Rik Vandersanden hier een gewaardeerd culinair rustpunt, midden een groene long, ondergebracht dat vrij recentelijk met overnachting- en meetingmogelijkheden werd uitgebreid.
Het fornuis is voor Rik een droom, hier zorgt hij voor een lichte keuken met absolute topproducten. In de Barrier wordt de gast ontvangen met een traditioneel cachet, met een gevoel van wellness. Hij heeft een ruime keuze uit een innovatieve kaart die zowel raffinement als aromas uitstraalt, een kaart die de fijnproevers best weet te bekoren.
Elegantie straalt ook uit het interieur, de gast kan terecht in één van de vier gezellige salons die feilloos in mekaar overvloeien, salons die zowel apart als in hun geheel kunnen uitgebouwd worden. Desgewenste discretie is best realiseerbaar, maar net door het in mekaar overvloeien kan men in De Barrier, eveneens met een ruimer gezelschap terecht. Ook de Italiaanse geïnspireerde patio met luifel en het terras met enorme tuin verruimen nog de mogelijkheden.
Naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de oprichting van de Alliance gastronomique, een vereniging van Nederlandse topchefs, die de gastronomie in Nederland de nodige waardering en respect moest bezorgen, zorgde Rik, samen met enkele collegas voor een onweerstaanbaar gastronomisch festijn. Bij deze vereniging zijn ook een aantal Belgische topchefs aangesloten, o.m. De Lijsterbes in Berlare, Kasteel Diependael in Elewijt, t Convent in Reninge, en La Cravache in Rekkem.
Rik presenteerde een transparante fata folie met tongfiletreepjes en tapijtschelpjes met preiruitjes en kerrie; een a la planche gebakken babykreeft met kruidenrisotto en koraalroom met basilicum; een ravioli van kwartel en zwezerik met een cappuccino van lente-ui en zoethout; een ganzenleverrolade met gekonfijnte eendenboutjes en spiegel van rode Port met honig; een sushi illusie van Noorse krab en appel en een torentje van gebraiseerde kalfswang met gegrilde asperges en morillen. Globaal een aantal trendy en creatieve verrassingen die de kookkunst van Rik, gebaseerd op een natuurlijke symbiose van beproefde klassieke concepten ten overvloede bewijst.
Naast het restaurant biedt De Barrier een onderkomen aan tal van feesten en recepties. De stijlvolle vergaderzaal werd erg functioneel ingericht en biedt een onderkomen aan congressen, seminaries en diverse presentaties. Een 10-tal kamers staan ter beschikking van de restaurantgasten en congressisten. RVH.
Restaurant De Barrier Grote Baan 9 3530 Houthalen tel 011-52 55 25
info@debarrier.be - www.alliance.nl/de-barrier
zie www.6minutes.be
|