:!:
SOJA-ISOFLAVONEN STIMULEREN BOTOPBOUW.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ongeveer 50% van de Europese vrouwen boven de 55 jaar wordt geconfronteerd met osteoporose, in de volksmond ook botontkalking genoemd. Uit een recent artikel in het toonaangevende European Journal of Clinical Nutrition blijkt dat osoflavonen de botopbouw significant stimuleren en de afbraak fors verminderen. Soja bevat deze isoflavonen van nature.
Osteoporose voorkomen is niet alleen een zaak van ouderen. Het gaat iedereen aan, bent u jonger dan 30, dan is het belangrijk om sterke botten op te bouwen. Indien u ouder bent dan 30 jaar, is het belangrijk om uw botten stevig te houden en het verlies van botmassa tot een minimum te beperken.
Botontkalking voorkomen kan enerzijds door voldoende lichaamsbeweging. Denk hierbij aan elke vorm van beweging waarbij de botten worden belast: hoe meer de botten worden belast, hoe sterker ze blijven. Een aangepaste voeding speelt eveneens een belangrijke rol. Door het gebruik van calciumverrijkte sojaproducten, vertragen de isoflavonen de botontkalking. Ook vitamine D speelt een rol bij het behoud van gezonde botten, vitamine D wordt aangemaakt in het lichaam onder invloed van zonlicht. Regelmatig buitenkomen en voldoende bewegen geeft dus een dubbel positief resultaat. RVH.
Eerder gepubliceerd op
www.6minutes.be
|