:roll:
Nieuwe receptuur Fristi:40% minder suiker en extra calcium xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Zuivelspecialist FrieslandCampina heeft de receptuur van Fristi aangepast. De verbeterde Fristi bevat extra calcium, 40% minder suiker en er zitten geen kunstmatige zoetstoffen in. Deze verbetering van de receptuur speelt in op de veranderende behoeftes van consumenten. Een glas Fristi bevat nu evenveel calcium en calorieën als een glas halfvolle melk.
Dankzij een uitgebalanceerde zuur-zoetverhouding behoudt de nieuwe Fristi zijn volle, romige en fruitige smaak waar Fristi-fans zo dol op zijn. De nieuwe receptuur van Fristi is een bron van calcium en eiwit, twee van de belangrijkste nutriënten van zuivel. Calcium draagt bij aan de opbouw van botten en gebit. Eiwit is een belangrijke
bouwstof voor het lichaam en levert daarnaast energie. Bovendien bevat Fristi, net als voorheen, 0% vet.
Dankzij zijn nieuwe samenstelling heeft Fristi het Ik kies bewust-logo gekregen. Het keurmerk is bedoeld om Belgische consumenten te laten kiezen voor meer verantwoorde voedingsmiddelen en om de voedingsindustrie te stimuleren producten met een gezondere samenstelling te ontwikkelen en bestaande producten te verbeteren. Bij het toekennen van het Ik Kies Bewust-logo wordt gekeken naar het verminderen van bepaalde voedingsstoffen (verzadigd vet, transvet, suiker en zout) in voedingsmiddelen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de bijdrage van noodzakelijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. RVH.


|