:-8)
Snel, Smakelijk én Spannend: je hele maaltijd op één plaat xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
demeyere introduceert twee functionele teppanyaki/plancha
Een volledig gerecht klaarmaken op één plaat? In Japan is het dagelijkse kost, maar ook bij ons wint de kookmethode Teppanyaki aan populariteit. Het gaat dan ook snel, smaakt lekker, is gezond én spannend om naar te kijken. Als culinair specialist lonkte Demeyere naar het oosten en ontwikkelde 2 uiterst functionele platen: Teppanyaki-Plancha.
Teppanyaki is een japanse kookmethode waarbij je rechtstreeks op een ijzeren plaat (teppan) bakt. Met de nieuwe teppanyaki/plancha van Demeyere breng je deze oosterse showcooking zo naar je eigen keuken. Snel en gezond, want bij de bereiding wordt weinig vet gebruikt.
De teppanyaki/plancha zijn er in twee formaten: een klein model (35,4 x 32,5 cm gastronorm 2/3) om op één vuur te plaatsen en een groter model (53 x 32,5 cm gastronorm 1/1) om op twee fornuisbekkens of de uitbreidzone te plaatsen. Allebei zijn ze uiterst functioneel: je kan er een hele maaltijd op bereiden, gebruiken in de oven of op de barbecue zetten. Ook gemakkelijk: je kan de bereide gerechten rechtstreeks op tafel serveren.
Bij teppanyaki bak je vlees of vis eerst op hoge temperatuur, zonder vetstof, om dicht te schroeien. Daarna blus je met sojasaus of ketjap, voeg je kruiden toe en stoof je op lagere temperatuur. Je kan ook rijst of mie toevoegen of een groentemengeling. De nieuwe Demeyere is niet alleen geschikt voor teppanyaki maar leent zich ook voor het bakken van meerdere steaks, satés, zeetongen, zalmfilets, scampi, pizza
of een complete brunch met eitjes.
De teppanyaki/plancha zijn vervaardigd van 4 mm dik 7 lagenmateriaal tot aan de rand voor ideale warmtegeleiding en optimale antikleefeigenschappen. Ze zijn mat gepolijst en hebben roestvrijstalen grepen die met rivetten werden gemonteerd, ze zijn bovendien geschikt voor alle vuren, inclusief inductie en (stoom)oven. RVH.


|