:roll:
Eerder gepubliceerd op
www.6minutes.be
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Calvados Nouvelle Vogue.
Onder het motto Lodeur de mon pays était dans une pomme, bekampten meer dan 100 Europese barmannen en enkele tientallen leerlingen van Europese hotelscholen, mekaar om de begeerde titel Europese barman van het jaar te bemachtigen.
Een eenvoudige, maar toch bijzonder moeilijke opdracht om alle rijkdommen, ingrediënten, maar tegelijk aromas en parfums van de Calvados in één enkel recept samen te brengen en de jury te bekoren. Karl Mechinaud, vertegenwoordiger van UBB, de Belgische vereniging van barmen en werkzaam in het pas geopende Dolce hotel en meetingcenter in La Hulpe, sleepte de Europese titel in de wacht met zijn cocktail Douceur Normande en dit op basis van de keizerlijke Mandarine. Bojan Rieff, leerling van de hotelschool Mondriaan in Den Haag werd gelauwerd als beste leerling barman met zijn cocktail Laguna met de appel als belangrijkste ingrediënt. Ook bij de journalisten, een Belgisch succes, Cédric Thiry wist met zijn Arlequino op basis van Arlequinlikeur, vriend en tegenstander te begeesteren.
Recept Douceur Normande, aangemaakt in shaker: 3 cl Calvados, 2 cl Mandarine Impériale, 2 cl likeur van bosaardbeien, 1 cl caramelsiroop en 2 lepeltjes verse slagroom.
Recept Laguna, aangemaakt in een mengglas : 2 cl Calvados, 2 cl blauwe bosbessenlikeur, 0.5 cl Blauwe Curaçao, 1.5 cl sinaasappelsap, 1 cl siroop van passievruchten.
Recept Arlequino, aangemaakt in shaker: 3 cl Calvados, 1 cl Passoa, 2 cl Arlequinlikeur, 1 cl mangosiroop en 1 stukje schil van sinaasappel.
|