:roll:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Duinasperge in topvorm voor de MuseumBrasserie
De ene soort asperge is de andere niet. Om de eetlust van haar fijnproevers dus te bevredigen, heeft de MuseumBrasserie aan Peter Goossens de opdracht gegeven om de meest nobele exemplaren van het soort uit te kiezen. Zijn keuze is gevallen op de prachtige duinasperges die door Marc Deswarte worden gekweekt in het no mans land tussen Frankrijk en België.
Deze kwekerij van zes hectaren van deze smakenvirtuoos bevindt zich op een fossiele duin die 5 000 jaar oud is en waarvan de chemische aard van de grond en de zeer fijne structuur van het zand toelaten uiterst zachte asperges te produceren. Deze worden slechts enkele uren na het plukken bereid en opgediend en geven zo een nieuwe dimensie aan de degustatie van een grote klassieker van de Belgische keuken. Dit soort asperges is beschikbaar tot half juni en moeten absoluut voor het einde van het seizoen worden geproefd
MuseumBrasserie, Koningsplein 3, 1000 Brussel
MuseumCafe & MuseumShop, Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel
www.fine-arts-museum.be en www.museumfood.be
|