:-D
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aspergefestival
in de 12 Novotels van België
De hotelketen Novotel, die vermaard is om zijn eenvoudige en overvloedige restauratie, heeft beslist om in de Foodsquare-brasserieën van haar 12 Belgische hotels een themafestival te organiseren. Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met één van de culinaire rijkdommen van ons land.
Voor de eerste editie van dit food-festival werd de asperge als thema gekozen. Er werd een selectie samengesteld met 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts, allemaal op basis van asperges. Deze gerechten combineren typisch Belgische bereidingen naast enkele moderne en originele recepten die geïnspireerd zijn op de wereldkeuken. Het aspergefestival loopt van 30 april tot en met 31 mei.
Bij de voorgerechten is er keuze uit : Asperges op Vlaamse wijze, Aspergesoep met wasabi en Geroosterde witte asperges met scampi. Klanten hebben bij de hoofdgerechten de keuze uit: Lamshaasje met puree van paarse aardappelen en tagliatelle van rauwe groene asperges, Risotto met asperges en poonreepjes of een Torentje van asperges, Victoriabaars en witte-wijnsaus.
Bij de desserts omvat de keuze een Aspergesorbet op een bedje van ananascarpaccio, een Slaatje van mango en asperges, munt en coulis van rode vruchten of een Duo van aardbeien en zoete asperges met sabayon.
Bij deze gerechten beveelt Novotel twee wijnen aan: de Montagne Noire, Chardonnay-Viognier 2005 met toetsen van amandel en pollen, die erg aangenaam is bij asperges, ook de frisheid en de toetsen van vers fruit van de tweede wijnsuggestie, een Château Mas Neuf, Cuvée tradition blanc 2006, combineert wonderwel met asperges.
|